Komentari

b3.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • Neverin

  zar nije najbitnije da svatko glasa po savjesti?

  avatar

  28.11.2011. (15:41)    -   -   -   -  

 • Pax..

  Naravno. Ali meni savjest ne može biti čista ako znam da sam bacio glas u smeće.

  avatar

  28.11.2011. (16:17)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  @pax
  Ne bih imao što dodati na ovaj, malo predugačak, ali ipak dobar post. Potpuno se slažem da treba glasovati, pa makkar 'protiv' ako se već nema 'za koga'. Pa i izlazak i križanje listića je bolje nego NE izaći na izbore.

  Mali komentar dijela tvog posta. Pišeš:
  "Nakon tisućjleća tuđih vladara ljudi su navikli gunđati kako ništa ne valja i kako itko nije dobar, a sad, kad im je netko dao bar djelić suvereniteta, ni dvadeset godina nije bilo dovoljno da iz guzice u glavu dođe što to zapravo znači."
  Nažalost jednako tako ni 'nakon tisućljeća tuđih vladara' 'nije bilo dovoljno da iz guzice dođe u glavu što to zapravo znači' ulazak u EU. Evidentno je da je razmak između guzice i glave u Hrvata reda veličine svjetlosne godine :-)!

  avatar

  28.11.2011. (16:26)    -   -   -   -  

 • NF

  e ja ću ovaj put vjerojatno za popa baciti glas, jer savjest mi ne dopušta linića

  avatar

  28.11.2011. (17:39)    -   -   -   -  

 • sagittariusclassic

  Dobar post, no mišljenja sam da je možda potrebno razmisliti i još o nekim elementima.
  Praktično, sastavni dio svake uspješne politike jest kompromis. Prema tome, iluzorno je očekivati da će potencijalni glasač moći izabrati stranku koja u deset kriterija zadovoljava svih deset. Objektivno, ako nađete neku opciju koja zadovoljava 7 od deset - imate favorita!
  Također, nužno je razumijeti da je direktna demokracija, slijepo provođenje stavove većine, u stvari - vladavina rulje! Zbog toga postoji republika, posrednička demokracija, koja osigurava da se u saboru nađu i predstavnici manjinskih društvenih skupina.
  Ne vidim razloga za frustraciju osoba čiji favorit nije uspio preći izborni prag. Svatko ima pravo na svoj svjetonazor, te je sasvim logično i moralno, izraziti svoj svjetonazor zaokruživanjem neke opcije na izbornom listiću. Ako rezultati izbora pokažu da je takav stav marginalan, to još uvijek ne znači da pogrešan. Zaista ne vidim razloga za frustriranost, naprotiv, to govori da čovjek ima stav. Povijest nas uči da postoji bezbroj primjera koji pokazuju da je pojedinac imao ispravan stav, a "rulja" sasvim pogrešan. To što takva opcija nije "prošla dalje", stvar je manjkavosti izbornog sustava, a nikako stava pojedinca.
  Mišljenja sam, da svakako treba izlaskom na izbore, izraziti svoj svjetonazor bez ikakvih kalkulacija.

  avatar

  28.11.2011. (20:10)    -   -   -   -  

 • Pax..

  E, nemoj na Linića, on je jedan od rijetkih koji u glavi ima nešto više od fotelje. Možda se i ne slažemo s njim u svemu, ali čovjek bar ima smjer kojim se kreće, a ne kako vjetar puhne, "glavno da se dobiju izbori, a poslije ćemo se već snaći"...

  avatar

  28.11.2011. (21:37)    -   -   -   -  

 • elarac

  100% se slažem da na izbore treba ići. A ako ne ideš da nemaš pravo gunđati poslije. I zadnji pasus bi trebalo zapisati u bibliji demokracije i izbora. Izbori su zato da se mijenja vlast koja ne valja. Tome služe. Post je izvrstan, čestitam.

  avatar

  04.12.2011. (15:24)    -   -   -   -  

 • uh

  uh što je bio dobar izbor (i moj) da mi je sad muka od "izabranih"

  avatar

  09.08.2012. (23:32)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...