Komentari

lajavakuja.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Igniss

    Ja tu ne bi povlačio paralele s crkvom, ali zar ne postoji tu nekakva pomoć kao u bilo kakvom susjedskom slučaju? Naravno, ne očekujem da podižeš tužbe i rasipaš sebe na takvo utjerivanje pravde, ali devastiranje javnih površina bi moralo biti kažnjivo na neki način*

    * = u normalnoj državi

    avatar

    25.09.2011. (13:28)    -   -   -   -  

  • tita

    meni popovi ne ulaze u kupaonu, ali bi ih se svejedno riješila, biblijom po glavi, da , znam , užasna sam, al' kaj ću, sve mi je to od vladavine hdz-a :D

    avatar

    25.09.2011. (17:50)    -   -   -   -  

  • Wall

    gledao sam taj američki horor film -biblije po hotelskim sobama (Novi zavjet, St.James bible)...meni to sve ima smisla u HR, evidentno teokratskoj i uber-katoličkoj.

    avatar

    25.09.2011. (18:06)    -   -   -   -  

  • alexxl

    hehe

    avatar

    25.09.2011. (20:08)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    nema ti ta Biblija u sobi naročite veze sa hrvatskom niti sa njenim katoličanstvom. to smo samo pomodno prenesli za zapada, gdje se u hotelskim lancima (uglavnom američkih vlasnika, odnosno njihove licence) uvijek u noćnom ormariću nalazi Biblija. kako se umjesto za qrac (što bi bilo daleko prirodnije, jer tamo su hrvatsku poslali), pri sviranju himne veliki rvati drže za srce (vidjeli od amerikanaca), tako se netko sjetio i stavit Bibliju u sobu, jer prosječan hrvat i pravi katolik ne može zaspati bez da pročita evandjelje po Luki i Mateju (a to rade i Amerikanci, ofkors, posebno prije nego idu bombardirati kakvu sirotu djecu po državama trećeg svijeta). spavajući po hotelskih sobama, dok je bolja polovica radila u hotelskoj branši i bila "manager od duty" , pa smo imali to kao neki bonus, proučila sam, htjela ne htjela, Novi zavjet uzduž i poprijeko. i mogu reći da oni koji se kod nas nazivaju katolicima, veze nemaju sa pravom vjerom. većinom je to skupina red-karpet vjernika (jer to rade svi, mislim, idu u crkvu, zašto bi mi zaostajali) i/ili praznovjernih babuskara (a bolje otić, nikad ne znaš kakvo prokletstvo će te stići ne odeš li na misu).
    još će počet i na sudu se kleti u bibliju, kao u filmovima. što meni neće teško pasti. kao nevjernik, mogu se na nju kleti koliko hoću i lagati ko majka. a to se, hvala Bogu, kod nas i očekuje. uostalom, župnik iz Pohanih zelenih rajčica lagao je ko majka, zaklevši se zapravo na Moby Dicka (važna je debljina knjige koja dokazuje da je riječ o Bibliji, iako ima i drugih debelih knjižurina) :P

    avatar

    26.09.2011. (07:29)    -   -   -   -  

  • golden age

    ako ose navale, onda znači da uopće nisu shvatili poantu posta,
    u tom slučaju tko im je kriv, kad su mentalno mutirale...

    avatar

    26.09.2011. (09:56)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    odlican gorak post. to s biblijom su valjda od amera popalili te stavili oni koji ju valjda nikad nisu ni otvorili a kamoli procitali redak iz nje.
    a zupnik ili ne, prijavila bih ga nekakvoj instituciji koja se time bavi pa nek plati kaznu. od svoje place a ne iz priloga. tu kod nas se placaju globe ak posjeces jednu granu bez da si prethodno pitao.

    avatar

    26.09.2011. (13:15)    -   -   -   -  

  • povuci-potegni

    da si prava suseda, odnesla bi mu kolače za upoznavanje. ukrašene s grimiznim naprstkom. i ovoga ne bi bilo.

    avatar

    27.09.2011. (08:44)    -   -   -   -  

  • Lorna

    Potpisujem @kojoticu, ali i seku PP.
    Nego sjetilo me to na ne tako davni doživljaj dolaska na kavu u Šestinskoj narodnoj nošnji (uključujući crvene pantljike na čarapama). Svi su me u čudu gledali ko da sam s Marsa pala, a da sam kojim slučajem došla u dugoj suknji na volane, kaubojskim čizmicama, kariranoj košulji s kožnom trakicom umjesto kravate (s bivoljom glavom umjesto čvora) i sa stetsonom na glavi... e, to bi svima bilo pod normalno!!!
    Da sam američanka, fakat bi profurala neku glupost pod tradiciju i smijala se blesavim narodima poput našeg kako to kopiraju i gaze vlastite stare i krasne običaje!!!

    avatar

    27.09.2011. (10:44)    -   -   -   -  

  • file

    Uzmi jednu integralnu bibliju i spiči je župniku u glavu....

    avatar

    27.09.2011. (13:48)    -   -   -   -  

  • [piskinja]

    e, daj mi reci jesi ti kad probala rakiju od kamilice?

    avatar

    29.09.2011. (07:56)    -   -   -   -  

  • [piskinja]

    ipak jesam. al uz tuđu pomoć. a ti si već prije znala pa si mudro šutjela.

    avatar

    29.09.2011. (12:32)    -   -   -   -  

  • fulvus

    jednom prilikom, na nekom putovanju europom, na moje zgražanje, moj muž je uzeo listat bibliju pred spavanje. munjevitom reakcijom sam ga uvjerila da ima pametnija posla. da biblija! pa ja zato i putujem da se u miru mogu....ko lorna na tavanu.:)

    avatar

    29.09.2011. (14:25)    -   -   -   -  

  • [piskinja]

    ahaaa! kolko bi mi još trebalo da mi dlz nije reko...

    avatar

    30.09.2011. (11:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...