Komentari

branitelj.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Mate

    Bravo, samo nemoj nikad odustat.

    avatar

    08.05.2011. (01:57)    -   -   -   -  

  • Boris

    Ne bih htio biti skeptičan, ali mi je žao da ovaj post nema zaslužne komentare. Je li naša sudbina zapečaćena ? Ovaj post za mene govori o pozivu za spas Hrvatske, za spas jednog naroda koji je u izumiranju. Ako je to Božja volja onda će se i dogoditi. Ali to nije Božja volja. Ako se to dogodi, onda je to naš grijeh. Mi znamo jako dobro što je Bog obećao Abrahamu. Ukratko:

    - Da će ga silno razmnožiti
    - Da će postati ocem mnogim narodima
    - Da sklapa Savez za vjekove s njim i njegovim potomstvom...

    Ali i to, da čuva taj Savez i on i njegovovo potomstvo.

    Dakle, Božji plan nije stvaranje jedne nacije ( nacifikacija ), nego postojanje mnoštvo naroda u svojoj raznolikosti, i kao što svaki čovjek ima misiju od Boga, tako je zamišljeno i u Božjem planu za svaki narod ima posebna misija. Zato ova globalizacija nije dio Božanskog plana. Što će se dogoditi, nitko od nas ne zna jer sve je u Božjim rukama, i sve je moguće, i sve je neizvjesno glede ljudskog, ali ne i božjeg. To samo on zna, a na našoj je slobodnoj volji, hoćemo li mi biti njegov partner i čuvati s Njim taj Savez. ili se prikloniti ljudskom - đavolskom stremljenju.

    Ovaj post ukazuje da hrvatski narod još uvijek nije pronašao alternativni izlaz iz postojeće političke situacije. Traži se tzv. treća opcija za spas Hrvatske, a ona se za sada krije u onome dijelu koji se profilira protiv EU. Dakle, ovi parlamentarni izbori biti će bitka za ili protiv EU. O tome će zavisiti budućnost hrvatskog naroda. Sva druga pitanja ( monetarna politika, gospodarstvo. korupcija, pravna država itd. ) dolaze u drugi plan. A to bi trebalo biti i logično, jer dok ne staneš na vlastite noge puzat ćeš po zemlji kao Zmija.

    Naša bitka za hrvatski narod i njen uspjeh zavisan je od božjeg blagoslova da nam se očisti srce od vlastite pohlepe i prosvijetli um kako bi se ovo dvoje ( um i srce ) povezalo u jedno, a za to je potrebna naša misaona želja u stremljenu prema Bogu.

    Samo mi jedno nije jasno : Što radi naša Katolička Crkva ? Pri tome moramo jasno razdvojiti Katoličku Crkvu od Kristove Crkve. Prvi pojam izražava samo naziv jedne religiozne institucije, a drugi pojam izražava našu vjeru. Nikada crkve nisu spašavale neki narod, nego njegova vjera. Vjera u jednoga Boga. Rimokatolički kler je za EU, a za što će biti naš vjernički narod, bumo vidjeli.

    avatar

    14.05.2011. (11:07)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Odličan apel, dragi @ Branitelju. Uputi ga na e-adrese svima dotičnima što spominješ da bi bilo logično da se ujedine / sklope savez pred izbore. Bojim se da i među njima ima trojanskih konja. A najlakše je provjeriti tako da im se napiše jedan mail, pa adresira na sve njih te zamolimo za opciju da odmah odgovore svima ( ono Reply All ).

    Dolazim s Nove Politike, gdje si komentirao na naš udarni post. Ako si zainteresiran za suradnju, da im oboje, ili više nas uputimo takvo jedno pismo gdje ćemo ih pitati za očitovanje tih koalicijskih planova, javi mi se na mail, e-adresa je na mom blogu.

    Jer, ja bih se konačno učlanila u neku stranku, samo da znam da neće u EU i da je otvorena za stvaranje velikog saveza protiv HDZ+SDP koalicije za spas hrvatskog naroda i građana, a to još uvijek nije razvidno ... Gotovo svi " mudro " ( ? ) šute.

    avatar

    15.05.2011. (03:25)    -   -   -   -  

  • Boris

    Poštovani Hrvoje Horvat !

    Nakon dužeg vremena svratih ovdje, na tvoj blog, da vidim što ima novoga. Jako sam tužan kad vidjeh toliko malo komentara na tvoj predivni apel, ako apel uopće može biti divan?! I ja se plašima za svoju dijecu i unučad, u kakvoj to zemlji žive. Nije tome bilo davno kako smo i sami bili odgajani. Neusporedivo s onim što se dogodilo samo u 40-50 godina. Na djelu su sile zla koje ne štuju Boga, što bi se narodski reklo, ni ono ispod nokta.

    Danas smo svijedocio začetka istražnih radnji nad čovjekom koji je početkom 2009. godine imenovao radnu skupinu na čelu s podpredsjednikom Hrvatskog sabora, Vladimirom Šeksom, radi izmjene Ustava za prilagodbu ulazka u EU. U tu sedamnestoročlanu skupinu, odmah iza Šeksa, na prvo mjesto ubraja se JADRANKA KOSOR, sadašnja predsjednica Vlada, iliti bivša podpredsjednica Vlade i ministrica obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

    Na drugoj strani odmah tu je Josip Leko, kao predstavnik SDP-a i podpredsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

    Nabrojit ću samo još neka poznata imena: Mato Arlović, Dražan Bošnjaković, Antun Palarić, Ratko Gajica, Vladimir Drobnjak i nekoliko pravnih stručnjaka u ulozi vanjskih suradnika

    Već po redoslijedu imena vidimo jasno tko je vodio glavnu riječ. Na prvom mjestu IVO SANADER, koji je davao opće naputke, a potom njegovi poslušnici, Vladimir i Jadranka. Oni koji ništa nisu znali i koji se danas ograđuju od svega onoga što se događalo unutar HDZ-a.

    Ovo samo toliko da se NE ZABORAVI. Volio bih kada bi tvoj apel dospio do svakog birača.

    avatar

    21.07.2011. (23:14)    -   -   -   -  

  • Branitelj

    Prijatelji, Hvala! Vaši komentari i pohvale obvezuju, a ja se pomalo osjećam kriv što nisam više učinio da ovo pismo nađe svoje čitatelje. Iskreno rečeno, mislim da me vodi taj unutarnji glas, taj nerv koji kaže kada djelovati, a kada ne. Hrvatskoj očito slijedi temeljito pospremanje i čišćenje, odnosno jedna katarza koja će stvari dovesti na svoje mjesto.
    Mnogo je zvanih, malo odabranih... kao i Gideonu u Knjizi o sucima, od vojske od nekoliko desetaka tisuća vojnika, samo njih tri stotine je bilo dovoljno i vrijedno da iznesu pobjedu nad Midijancima. A ove tri stotine od Gospodina je bilo kušano i odabrano...

    avatar

    26.11.2011. (20:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...