Komentari

denisavdagic.blog.hr

Dodaj komentar (50)

Marketing


 • NF

  http://www.index.hr/vijesti/clanak/prosvjednici-specijalcima-tko-je-naredi o-da-nas-tucete-zenu-koja-je-stajala-opalili-ste-po-glavi/539582.aspx
  imam informacije iz prve ruke, nasilni su bili osim policije i par poznatih BBB zločestih dječaka kojima se naravno ništa nije dogodilo, mlatilo se nedužne, ako nemamo neovisne medije zašto i blog dodatno opterećivati državnom propagandom

  avatar

  25.02.2011. (13:46)    -   -   -   -  

 • Magnus

  Ne mogu se sloziti sa navedenim.

  Naime, daleko od toga da demonstracije moraju biti sto mirnije, ali ako je drustvena razina svijesti dovoljno visoko, a to kod nas nije.

  Sta to znaci? To znaci da se premijerka ne moze ponasati na nacin da "ignorira" demonstracije, slati policiju da mlate i trose suzavac zbog 2 poletjele flashe. Naprotiv, svojim postupcima kao da trazi prave demonstracije sa razbijanjem i paljenjem, kako bi ih mogla iskoristiti u predizbornu kampanju, protiv ljevo ustrojenih stranaka, optuziti njih kako su oni to koji su poduprli nasilje i razbijanje, i prikaze sebe i HDZ ponovo kao "nevine i naivne", po ko zn koji put.

  nesto kao sto je juce Gadafi izjavio da je iza svega Al Quaida itd itsl.

  e sad... kad bi se stvorila kriticna masa od 350k ljudi u prosvjedu, tesko je rec da ce to biti "miran" prosvjed, jer na tu masu uvijek neko pukne, emocije, euforija, strah...

  a kad prvi pukne, krenulo je okidanje...

  avatar

  25.02.2011. (14:42)    -   -   -   -  

 • Neverin

  prijaviti prosvijed na Trgu Svetoga Marka ne može se nikako dobiti odobrenje pošto je izglasan zakon koji brani okupljanje na tom trgu a to je jedino mjesto gdje ima smisla organizirati proasvjed iz praktičnih i simboličnih razloga.

  avatar

  25.02.2011. (15:50)    -   -   -   -  

 • Sapunerija

  Da se poslužim narodnim poslovicama;
  Ti bi kruva bez motike!
  Bez spremnosti na pendrek, jok demokracija!

  U osnovnoj školi obično učiš sina muškića da izbjegava nasilje pod parolom nasilje nije način rješavanja problema. Ali da bi sin na duže staze uistinu izbjegao nasilje bar jednom se treba pošteno potuć makar unaprijed znao da će primit batine. To se uči u praksi.

  Mi smo se ranih devedesetih trebali duhovno osvještavat, a kad problem naraste velik treba i mnogo veća sila da ga riješi. Mislim, iako se nadam u suprotno, da smo mi ipak kukavice (u svakom pogledu) za to. Jednima je neugodno, drugima je lijeno, treće je strah, četvrti u ništa ne vjeruju...
  U ST primjerice jedan pijančina jednostavno je rastrao nekih stotinjak prosvjednika jer im je bilo neugodno stajat pokraj njega.

  Kamo sreće da mi imamo muda za malo se pošaketat i napravit ulične nerede ko Francuzi.
  Koja je svrha prosvjeda ako se nema jasan cilj a to je rušenje vlade i pripadajućih joj prirepina i nadat se da je time uglavnom zaustavljena krađa i korupcija. To bi da mi kao nešto njima poručimo u fino, ko sirota djeva silovatelju; Pliz. nemojte nas pliz više jebati.

  Ne mogu a da se ne zapitam: Jes ti šta s njima u rodu?

  Da te ispravim... U feudalnom društvu kakvo je Hrvatska makar se nazivalo demokracijom vlast se bira na više duhovnih i naučno fantastičnih dimenzija (od mrtvih baba, lažnih bratnitelja, duhovnih pastira preko zanzibara, australije do ostavke premijera). Ako su to izbori onda ovo nije stvarnost nego se mi nalazimo u nekoj fantastičoj satiri.

  avatar

  25.02.2011. (17:36)    -   -   -   -  

 • Sapunerija

  Da živiš u koncentracionom logoru ko zarobljenik, da li bi bio od onih koji pokušava pobjeći kako bi pobjegao ili bi se povinuo volji svojih mučitelja?

  Ako bi uistinu shvatio da ne želiš živjeti u koncentracionom logoru ne bi li bilo najpoštenije prema samome sebi biti toliko hrabar da razmotriš sve opcije bijega uključujući i možebitno ubojstvo čuvara ili stavljanje svoga života na kocku (usporedba jest ekstremna ali mi izgleda dobra).

  U suprotnom bi trebao biti toliko pošten da priznaš sebi kako nisi u stanju ništa bitno promjeniti i u tom slučaju se prebaci na institucionalizaciju do kraja tj. preživljavanje.

  Dok god čovjek sebi ne postavi takav izbor nije uistinu slobodan, nije pošten prema sebi i nije hrabar, a nije ni vrijedan zvati se čovjekom. Zato smo mi hrvati a ne Ljudi. Da ne spominjem šta je sa ljudima koji u takvom zatvoru jednog dana dobiju i podižu djecu.

  Sramim se svoga društva u kojem se podižu moja djeca a ako neću napraviti sve da to promijenim koliko je u mojoj moći, onda ću se sramiti i sebe.

  Ovo sve pod uvjetom da iz tebe ne izlazi državna propaganda na koju mi jako miriše tvoj post, ako ništa drugo zato što se usuđuješ našu zemlju zvati demokratskom.

  avatar

  25.02.2011. (19:38)    -   -   -   -  

 • davdagic

  NF - čekaj, ako mi objasniš gdje si našao državnu propagandu u mom postu, častim, može piva... A pitat ću te i što je to tebi državna propaganda?

  Destination Unknown - slažem se

  Magnus - mislim da "mašiš" stvar, uostalom pitao bih te da si ti u toj policiji na koju je palo samo "2 flaše"

  neverin - A zašto Markov a ne Jelačićev plac? Po meni je Jelačićev trg "numero uno" za te stvari...

  Danica Cvorovic - "svi smo mi u rodu s majmunima, a kamoli s onima na vlasti" rekao je jedan moj profesor na faksu te dodao "ali majmuni se tuku kao životinje, a mi tvrdimo da to više nismo, pa ta rodna poveznica nas ne opravdava da imitiramo majmune..."

  Ne, usporedba s koncentracijskim logorom nije dobra! Ako ne vjeruješ pitaj one koji su to doživjeli!

  Daj mi samo jedan detalj po kojem ti je ovaj post ili blog državna propaganda i častim, iako nisam siguran točno što ti sve u to upada... No, dodatno tomu pitat ću i što je to tebi državna propaganda? U svakom slučaju rado bi popričao o tomu...

  avatar

  25.02.2011. (20:09)    -   -   -   -  

 • Sapunerija

  Naravno, da ne uspoređujem to na takav način.
  Ali, ponekad životne situacije u kojima se nalazimo poput loših brakova u kojima se natjeravamo na preživljavanje umjesto na supostavljanje te raskidanje takvih života se s pravom mogu usporediti sa logorima, zatvorima.
  Nemogućnost nalaženja posla te suživot sa roditeljima, bakama, djedovima, nemogućnost školovanja djece i života koji omogućava dovoljno sati za odgoj te iste djece dovodi do svakodnevnog mentalnog zatvora.
  Na taj zatvor pristajemo kad šutke podnosimo ono što nam je nametnuto.

  Postoji jedna opravdana sumnja da se u sindikate pa čak i organizatore prosvjeda stave poslušnici koji to sve banaliziraju, poput ovog splitskog pijančine. Vidiš li sebe u tome?

  Propaganda je vrlo pomno planirana djelatost, pogotovo državna. Blog ti nisam čitala, već samo ovaj post. Ovaj pasus mi je najbliži tome:

  "U demokratskoj državi, što Hrvatska jeste, promjene politika ili vlasti ako hoćete, događaju se na izborima, što više, građanima pojedincima ili skupinama (strankama, nezavisnim listama) zajamčeno je i omogućeno kandidiranje na izborima, kako lokalnim tako i parlamentarnima, koji nam se približavaju jer smo u izbornoj godini.
  Stoga, svatko tko misli da može bolje, ili jednostavno misli da postojeći ne mogu bolje, može na tamo poraditi koristeći izbore. Pri tome može organizirati i prosvjede, i tako okupljati pobornike ili istomišljenike. No, čemu, ponavljam čemu, nasilje?"

  Suho intelektualiziranje može braniti unedogled ovakve floskule, ali istina je sasvim suprotna. Nikakvo intelekturaliziranje ne može opravdati sprdnju od vlasti i reći da se izborima nešto može uistinu promijeniti u ovakvom mafijaškom korumpiranom sistemu.

  Pozivanje na legalne izbore navodi na to da si legalist, a kad je legalno sinonim za mafiju, krađu i korupciju, a složimo se da je mafija naša istina i stvarnost ( a bez da se to složimo nećemo dalje moći komunicirati jer ćemo se vrtiti u krug), onda si ti logičkim slijedom na neki način propagandista mafije.

  I to bez da ulazim u povijest nasilja koje prvi koga u Zagrebačkim prosvjedima jer tamo nisam bila. (možda je onaj zločesti bbb također korumpiran poput pijančine u splitu da banalizira i ocrni prosvjede)

  http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/Ar ticleView/articleId/69779/Default.aspx
  Evo, malo o tome kako Don Ivan Grubišić vidi naše stanje prije više od godine dana.

  avatar

  25.02.2011. (20:35)    -   -   -   -  

 • NF

  @davdagic : evo vidim čak je policija danas indirektno priznala istinitost mog jučerašnjeg komentara kod ljutih baba dok je željezo još vruće bilo. tamo sam sve rekao i neću se ponavljati, a ti nastavi vrtiti neoriginalno novinske verzije događaja i priče o nasilnoj gomili kontra jadne policije.

  avatar

  25.02.2011. (21:04)    -   -   -   -  

 • alexxl

  Ponovo ja ode u '90te.
  Pa baš se ni mirno prosvjedovalo, zar ne.
  Ništ od promjena s mirnoćom,
  aaa policija, pa pobože, oni su plaćenici i to im je jedina kategorija.

  avatar

  25.02.2011. (22:53)    -   -   -   -  

 • turimti

  ovo je pravi igrokaz za europu i naivne građane, pastire, samarđije...

  avatar

  25.02.2011. (23:31)    -   -   -   -  

 • androo

  Slažem se s tekstom. Prosvjed za 101icu je možda najbolji primjer. Imam dojam da su hrvatskom društvu potrebne represivne reakcije policije koje će ih motivirati da izađu na idući prosvjed, i to je krivo. Pun, ali miran Trg bana Jelačića ostavlja puno jači dojam nego obračun Pernara i sličnih kretena s policijom.

  avatar

  26.02.2011. (08:03)    -   -   -   -  

 • baba ljutica

  Odlično si ovo napisao, možemo mi to sada vrtiti ovako ili onako. Ne bih raspravljala o mjestu prosvjeda, nego o načinu. A obično oni koji najviše odobravaju nerede pod izlikom "glasa demokracije", neće svoje mladunče podmetnit pod staklenu bocu. Već sam više puta rekla, apsolutno sam za promjenu vlasti, prosvjedi Da, generalni štrajk DA, NASILJE NE NE I NE!!!
  Posebno prema onima koji kad je frka prizivamo a sada tamo stoje jer rade ono za što su plaćeni, a plaćeni su da provode zakon. Zakon se ne mijenja na ulici nego u sabornici. Toga neka se sjete svi oni koji se, kada dođe vrijeme glasovanja ponašaju kao da se to njih ne tiče.

  avatar

  26.02.2011. (08:06)    -   -   -   -  

 • Tri Pojma

  "Jes ti šta s njima u rodu?"

  :))))

  ovo mi je najjača rečenica i podsjeća me na 90-te kad je svako mišljenje koje se razlikovalo od većinskog pripadalo crvenom ili žutom vragu. srboćetniku i jugonostalgičaru...

  čim ne misliš kako većina diše, odmah si nečiji, a more biti i na platnoj listi. pljuc!

  p.s. odličan tekst. ja sam za prosvjede, ali ne nasilje. svoja kuća se ne ruši, osim ako nije u takvom stanju da moraš krenuti gradsiti novu. ova nije. treba mijenjati samo vlast, a to nije "cijele kuća", već namještaj...

  avatar

  26.02.2011. (09:41)    -   -   -   -  

 • Ela

  Nemam vremena da te sad pročitam, ali zadnja rečenica je ključna. Ja glasam za nenasilje. Ali uvijek će uskočiti u svaki protest, miting, navijanje... neko željan nasilja.

  avatar

  26.02.2011. (10:27)    -   -   -   -  

 • NF

  @zona z. : "čim ne misliš kako većina diše..." : nažalost većina su denis i kompanija, oni što će danas prosvjedovati s voljenim im pjevačem na čelu kolone. ponavljam po iksti put, ta vaša nevina policija nije mlatila nasilnike, nisu se usudili probiti do njih nego najbliže, tako kaže očevitkinja kojoj vjerujem više nego svim našim "nezavisnim" novinarima

  avatar

  26.02.2011. (10:31)    -   -   -   -  

 • missillusion

  U situaciji gdje se Šeks smije prosvjednicima s prozora i gdje Jaca poziva ljude da idu u pastire, nema teoretske šanse da ne bude nasilja. I jedino krvava revolucija može svrgnuti kompletnu mafijašku vlast.

  ALI. Nije vrijedno jednog ljudskog života. Narod je lopove izabrao, narod je lopovima klicao kad je trebalo goniti u tri pm sve drukčije, narod se lopovima ponosio i takav narod zaslužuje takvu vlast. Zaslužuje da im se smije u lice. Zaslužuje i zato što će ih opet izbirati pod parolom "svi ste vi isti, ali ja'b radije adeze jer su oni rvackiji". Ako ih ne pobiju izbirat će ih opet. Mislim da nitko tko je ikad glasao za hdz ne bi trebao imati obraza da govori o ičemu. A takvih je mnogo. Previše za dobar ukus i zdrav razum.

  Žao mi je onog dijela naroda koji njih nije htio. Ovih drugih mi nije žao što se tiče tegobnog života. Ali mi je sviju žao ako se ijedan život izgubi radi te bagre. Nisu oni vrijedni ničije krvi. Zato ne podržavam nasilje.

  Ipak, čovjek koji jednom nije poželio tresnuti bilo koga od njih posred face ili je dobro uhljebljen ili ima teških problema sa sobom i svojim identitetom. Ali nije vrijedno toga.

  avatar

  26.02.2011. (12:07)    -   -   -   -  

 • Tri Pojma

  @NF: policija nije iščupala znak i nije njime mlatila prosvjednike. pregledala sam nekoliko snimki, od početka do kraja.
  prosvjedi - DA
  stihijsko nasilje i kaos - NE

  avatar

  26.02.2011. (13:37)    -   -   -   -  

 • barba

  denise, ili si blesav ili se pravis blesav. najprije si zaboravija opisati strukturu prosvjednika, a to je da suto pacijenti koji su tribali biti baketina na koju bi se onda uvatila masa.
  samo masa iako je potlacena, nije blesava pa ceka najprije da vidi kakva ce biti predsezona u Uskrsu, a ako to podje kvragu, onda ce se poceti piliti balvani na ljeto.
  a sad o tvome "gandizmu" koje bi jako dobro bilo prihvaceno kod Cameron/Cleggove UK vlade kad ide objasnjavati razularenoj masi od 50 000 studenata koji idu u dug od 45000 funti nakon faksa jer eto vremena su teska, a oni sa svojim obrazovanjem ce lako nadoknaditi dug.
  pa ja iz ovih CH visina vidim da ce ova RH vlada biti prva zbog koje ce se reaktivirati Goli otok.
  a ako te zanima kako je udariti policajca i kakve su posljedice za narod, onda pitaj Zvonu Bobana za savjet.

  avatar

  26.02.2011. (13:39)    -   -   -   -  

 • davdagic

  Danica Cvorovic - pjesnička sloboda i sloboda govora je svakom dopuštena, svatko smije pisati o usporedbama kakvim želi, ali isto tako i ja mogu reći da mi neke stvari nisu dolične, jeli tako?
  S druge strane ne vidim gdje to nalaziš temelja da mene uspoređuješ s "onima koji banaliziraju"? Pročitaj post još jednom, govorim o nasilju i prosvjedima gdje se ono događa!
  No moram reći da nećemo imati pričati o čemu ako je tebi "legalno" sinonim za "mafiju...", uopće se ne slažem! To mi vodi u anarhizam kojeg sam veliki protivnik jer po meni anarhizam nije ništa drugo nego kaos koji onda obično koriste oni koji ne žele ništa dobro većini građana.
  Zakoni postoje tu da bi uveli red, ne za manjinu nego većinu. Bez fundamentalnih određenja ništa nije moguće, bez zakona vlada pravo jačega! Bilo to tebi "suho intelektualiziranje" ili ne to je tako.
  Inače, velikog intelektualca don Ivana Grubišića izuzetno cijenim, i prilično sam siguran, poznajući njegovo djelovanje, a i susreli smo se i razgovarali, kako bi potpisao ono što sam napisao.

  NF - opet, još netko komu moram reći da pročita post. Mislim da teško možemo razgovarati bez da znaš što sam napisao. Dalje, policajci su građani poput mene i tebe koji imaju svoj posao, a on je osiguranje mira.

  alexxl - u devedesetim se koliko se sjećam, a dobro se sjećam, mirno prosvjedovalo, bio sam i sudionik nekih prosvjeda. Policajci plaćenici!? Jednostavno to ne razumijem, a posebno ne tu nekakvu prikrivenu ili ne, mržnju prema tim ljudima, uglavnom iznimno časnim, koji rade prilično odgovoran i često opasan posao.

  androo - jasno, ciljevi se postižu brojkama, i kvalitetno reguliranim zahtjevima, a ne nasiljem...

  ZAPISI LJUTIH BABA - Drago mi je kad netko pročita post i skuži poantu.

  Zona Z. - Slično sam i ja zamijetio, ali bolje je kad netko drugi to prokomentira.

  Ela - Da, baš zato sam spomenuo potrebu prijave prosvjeda, jer tada moraš osigurati i redare. Zato legalno organizirani prosvjedi prolaze uglavnom u miru...

  NF - o kojim ti to našim "nezavisnim" novinarima pričaš? U kojoj sam to većini, nisam shvatio? Uostalom nisi odgovorio ni na prethodno pitanje.

  Missillusion - napredno društvo smo stvorili kada su ljudi prestali želju za udaranjem nekoga pretvarati u akciju. Srdžba i ljutnja se događaju, ali nasilje treba zatomiti ili pretvoriti u kreativnost...

  avatar

  26.02.2011. (14:03)    -   -   -   -  

 • davdagic

  barba - Mi se inače dobro razumijemo, ali moram ti reći da sam na nasilje alergičan. Čovjek uvijek ima izbor ispred sebe, nasilje je u tom izboru uglavnom lakši put i uglavnom pogrešan. Gandi je koliko se sjećam uspio u nenasilju, a takvih primjera ima stotine, ako ne tisuće, od "malih" ljudi koji su vlastite probleme rješavali kreativno do vođa koji su narode putem ne-nasilja izveli na pravi put.
  Što se tiče studenata u UK-u, razumljiv mi je njihov bunta, pa iako se ne volim upuštati u generalsko planiranje nakon bitke, mislim da imaju plejadu mogućih načina političkog protivljenja koje bi imalo bolje rezultate.

  avatar

  26.02.2011. (14:13)    -   -   -   -  

 • barba

  i ja san alergican na nasilje, a s druge strane malo van forme za barikade.
  ali ovdi radi o necem specificnom:i ljevica i desnica su protiv vlade RH.
  Oligarhija je postala sama sebi svrha. zadnji put je ovako nekako slicno bilo u administraciji Busha mladjeg. Ukratko, izraz "politicki korektan" izmislili su slabici i budale koji ne mogu otrpjeti snagu argumenata. Posljedica:budale su zavladale jer su pametniji popustali.
  Ovdje se mogu samo zatraziti prijevremeni izbori kao alternativa postojecoj situaciji.
  Privremeno rjesenje je gradjanski neposluh, a radikalno rjesenje je izbijanje sredstva za akumulaciju kapitala vladajucoj kasti.
  Ono sto je najgore je da ja ne vidim neki napredak i nakon promjene vladajucih. I dalje ce krediti biti sredstvo za kupovanje socijalnog mira, a hrvatski gradjani nikako da prodju svoju katarzu i spale svoje kreditne kartice.

  avatar

  26.02.2011. (15:01)    -   -   -   -  

 • Tri Pojma

  @barba: I dalje ce krediti biti sredstvo za kupovanje socijalnog mira, a hrvatski gradjani nikako da prodju svoju katarzu i spale svoje kreditne kartice.

  baš tako...

  avatar

  26.02.2011. (15:23)    -   -   -   -  

 • praktikum

  ja sam za gandijevski sistem borbe - poglavito meditaciju i mantranje :)

  avatar

  26.02.2011. (15:34)    -   -   -   -  

 • Sadako's apprentice

  @davdagic: Policija mir osigurava legitimnim metodama. Legitimne metode ne uključuju udaranje ljudi po glavi i slabinama, te cipelarenje kada padnu na pod. To su zločinačke metode psihopata i sadista, a ne policije. Postoji razlika između "primjene sile" i bezobzirnog mlaćenja koga se stigne. Velika je razlika i stoji u pravilniku i udžbenicima.
  Takvi zločini ne samo što su zločini, već su i nepotrebne pojave. Nikome ne pomažu, a samo odmažu jer ljude navode na revolt, s pravom.

  Ne opravdavam nasilje šačice usijanih glava među prosvjednicima, koji su jedva dočekali čupati i trgati, bacati kamenje i slično, pa čak ni ne opravdavam svu pomutnju koju se pokušava izazvati kroz "thompsonovsku propagandu", ali nemoj ni ti opravdavati policijske zločine. Nisi ni svjestan u što će ovo eskalirati ako se to bude toleriralo. Ne, zaista nisam čovjek koji mrzi policiju kao koncept i kojem se nasumični policajac gadi, ali moralno sam biće koje će osuditi svaki zločin, pa tako i njihov. Među ovim oklopnima ima jako puno sadista i psihopata, a ako si ikada imao prilike ući među njihov krug ili krug njihovih obitelji, saznat ćeš mnoge užasne stvari, puno gadnije od činjenice da se većina njih za ovakve pohode i malo nadrogira. Jako su slični, ako ne i identični, policiji koja je po Miloševićevoj zapovijedi radila zločine po Beogradu u doba onih protesta.
  Takvu su narav pokazali i na Maksimiru, kada su umjesto da uhite provokatore, ogroman broj civila natjeravali i mlatili unutar stadionskih prostorija i uokolo. Nikada nisu odgovarali. I dalje primaju plaću.

  A takvo je stanje među redovima jer se to toleriralo dvadeset godina. Zapravo je to naslijeđe jugoslavenske milicije koje je u doba Jugoslavije bilo poticano službeno, a nakon Domovinskog rata, u doba apatije i rasta mafije i njene sprege s policijom, brižno se čuvalo i gajilo, tetošilo i hranilo iza zatvorenih vrata. Ali do promjene nikada nije došlo.
  Prosječan građanin s pravom se gnuša takve policije, jer ona ga ne štiti, nego podriva državu izjedajući je i pretvarajući u policijsku. Povijest ima bezbroj takvih scenarija, i samo je glupani ne poštuju.

  Kriminalno ponašanje nekih prosvjednika nije opravdanje za kriminalno ponašanje policije. I ako si moralan i poštuješ zakon, to ćeš i priznati, a ne negirati ili još gore, opravdavati.

  avatar

  26.02.2011. (16:36)    -   -   -   -  

 • Neverin

  pošto je Markov trg sjedište najvažnijih institucija i pošto je zabranjeno okupljanje upravo iz razloga što gospoda ne žele vidjeti nezadovoljne ljude njihovom lošom vladavinom, iz inata isto.

  avatar

  26.02.2011. (17:01)    -   -   -   -  

učitavam...