Komentari

samozatebeimene.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Ragazza dell' Aqua

    Ha, draga moja, pises pricu iz mog zivota...
    Sigurno znam da nisam nesretna! Sve, ali apsolutno,sve sam sebi ostvarila sto sam zeljela... Pa, ipak, postoji ono nesto... Mozda sam samo previse drugacija da ne bih bila sama...
    Pogledam nekada u sebe i gledam svoje rane, jednu po jednu.... Koliko su me samo puta odbacili, koliko puta gurnuli, koliko puta obeshrabrili, koliko puta prevarili... Koliko mi se dragih ljudi izgubilo u dubini mraka, koliko njih je zaspalo zauvjek, koliko sam samo lazi rekla, koliko sam nepravde vidjela, koliko samo cutim o svemu tome...
    Ako sam sretna zasto nosim rene? Ako sam nesretna okuda dolazi sva energija i snaga da idem koroz zivot i da zivim dalje?
    Ponekad mi moji "drage" sestre kazu kako imaju sve u zivotu. Znam da zele meni da isparaju kozu tom recenicom. One imaju muza (sa koji se svadjaju cim ga vide, a vide ga samo 2 sata dnevno,ostali dio dana je na poslu ili spava ili je sa svojim drugovima ili je jebe da bi se malo zadovoljio) i imaju djecu. I to je njima sve! Time bi se one natjecale samnom!!! Pa ja sam mogla do sada roditi 15 djece i mogla sam se udati 5 puta. Pa sta? Da li bih tada bila bez rana? Ne,ne bih sigurno! Zato cu radije ostati sama nego se cijeli zivot svadjati sa nekim za koga sam se udala samo zato da bih ispunila kalup "srecne zene i majke". Ne bih htjela da pomislis da sam protiv porodice. Ja sam za porodicu ali samo ako je ona posljedica moje ljubavi i potpunog razumjevanja sa nekim.
    Ali i te sitne pakosti prave rane, iako znam da nisu tacne.
    A kome to reci? Tebi!
    Ti gledas u plave oci! I ja gledam u jedne, nazalost samo preko Web camere, ali sta je tu je. Daleko mi je i fali mi jako.... Htjela bih da ti ga opisem, ali jednostavno ti si ga sasvim opisala u postu... Naucila si me toliko mnogo bas kao i on....

    Samo da ti kazem za pitanje iz proslog komentara: ne zbunjuju me ti svi gradovi jer sam se navikla, vec 9 godina radim taj posao. Najcesce destinacije su Zagreb, Beograd, Pariz,Berlin i Rim sve ostalo je rijetko i na dan-dva. Obicno znam 15-ak dana prije kad putujem.
    I, mada ja mrzim djeliti savjete ali ti si me navela da kazem ovo kada si rekla koliko mi je tesko bilo da uspijem. Nije! Uspjeh je posljedica teskog rada. Rat me je zakocijo nekoliko godina,ali tokom rata ja sam ucila vise nego ikada. Zapamti:samo uciti i samo uciti! Sve ti mogu uzeti, ali znananje ces uvijek moci naplatiti. Ja sam oduvijek imala sklonosti ka jezicima. Do kraja srednje skole sam govorila tecno 4 jezika. Danas mi to zananje obilato koristi,zapravo sav moj posao ne bi bio moguc da je ne govorim te jezike. Ali ja i dalje ucim. Sada govorim 7 jezika i ucim jos dva.

    P.S. najmanje koristim ovaj, ustavri ne sjecam se kada sam nepisala nesto sluzbeno na ovome jeziku, tako da mi nemoj zamjeriti ako parvim neke pavopisne gresake.

    avatar

    16.10.2010. (18:33)    -   -   -   -  

  • Prostitucija duše

    Svaka čast, moram priznati zadivljena sam spoznajom da govoriš 7 jezika i da učiš još 2. Učiti i samo učiti, jer znanje ti ne mogu oduzeti...to mi je jedan od najdrazih mota, zapravo njime se vodim kada moram učiti,a neda mi se. Danas si me pomoću njega natjerala da učim,hvala :) Ja trenutno planiram upisati ruski ili talijanski,još ću vidjeti. A za razliku od tebe ja sam sklonija prirodnim znanostima, to je moje područje. Što se tiče tvoje gramatike i znanja hrvatskog jezika ne brini, jako dobro ti ide! Mislim da uspjeh nije moguće postići bez puno truda, jer ako ne uložimo trud onda to nije uspjeh, ni zadovoljstvo. U životu sam puno truda uložila u sve, volim učiti i planiram učiti cijeli život, al ljudi( neki) oni me stalno sputavaju. Pređem ja njih, al rane koje ostave(izdaje,prevare,lazi,razočaranja) one bole. Vodim se vjerom da ako od sto budala nađem jednog pametno,isplatilo se je:) Nadam se da ću jednoga dana raditi posao koji volim i da ću uspjeti ostvariti svoje ciljeve, u tom smislu ti se divim. Znam kako je kad ne vidiš oči koje dugo želiš vidjeti, ja sam se zaljubila u jednu predivnu osobu,al to sam shvatila tek kad je on otišao mojom krivicom i sad ga pokušavam nači već 5 mjeseci...Sve moje prijateljice su u vezama,osim par njih...i svima je čudno da što ja nisam? Mislim da ću rađe čekati ili biti sama, nego imati budalu pored sebe samo kako drugima ne bi rekla da sam sam...Ako si čitala "Stolice" u njoj se govori da je samoća u dvoje nagora samoća, živjeti s nekim, a ne znati s kim živiš...Ako brak i djeca i suživot nisu potekli iz ljubavi onda je sve besmisleno. Drago mi je što i ti imaš svoje plave oči koje te inspiriraju i nadam se da ti uskoro neće biti tako daleko! Život je kolo sreće koje se stalno okreče,a moje se prebrzo okreče i stalno me zbunjuje zato mi je drago što imam tebe da s nekime mogu o tome pričati...Iako se ne poznajemo i iako nas dijele kilometri drago mi je što sam upoznala srodnu dušu:)

    avatar

    17.10.2010. (20:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...