Komentari

b3.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Bergaz

  Prestrašno!
  I kako svakodnevno: "(...) ispuniti formu, izvršiti zadatak onako kako ga je zadao gospodar, a ako gospodar nije bio precizan, tim gore po njega (...)"
  _

  avatar

  30.09.2010. (00:57)    -   -   -   -  

 • izvorni život

  Na žalost, to što tvrdiš je jebeno točno.
  Kad god se spomenu neki kurikulumi i slična čudesa, u pravilu je riječ o pukim kozmetikama i pokušajima da se uljepša govno. Samo ne vidim kako ga uljepšati, jer govno i dalje ostaje govno. Jedino što se mijenja je to što ljudi u odijelima, iz ministarstava, agencija za školstvo ili kako se sve ne zovu te institucije, dodaju još pokoju naslagu svom ionako prenapuhanom egu.

  avatar

  30.09.2010. (10:33)    -   -   -   -  

 • izvorni život

  I onda će, kao i uvijek, nadrapati raja. U ovom slučaju, naravno, ona najobrazovanija, najslabije plaćena i najpotcjenjivanija raja koja je u Hrvatskoj već dugo vremena zadnja rupa na svirali - nastavnici.

  Rečenica koja mi ipak bode oči i s kojom se ne bih ni u ludilu složio je ova gornja koja, tipično, glorificira nastavnike, prikazujući ih kao najveće jadničke koji muku muče odrađujući svojih 18 do 20 ŠKOLSKIH(!) sati tjedno za bjednih 4 500 do 6000 kn. I među nastavnicima ima svakakvih likova, tako da je te glorifikacije i hvalospjeve možda pametnije ne spominjati, jer nekima znaju okrenuti želudac.

  avatar

  30.09.2010. (10:41)    -   -   -   -  

 • svinjce

  Ovo je, naravno, prestrašno.
  Međutim, zapravo i ne čudi jer mi niti ne znamo što hoćemo i kakvu Hrvatsku hoćemo, pa je onda logično da i ne znamo kakav treba biti obrazovni sustav. Svrha obrazovanja je kod nas upitnik i ništa puno više od toga... U prošlom postu sam se malo bavio time...

  avatar

  30.09.2010. (14:10)    -   -   -   -  

 • Neverin

  šteta tinte, papira i nadasve mozgova koje će otić u nepovrat..

  avatar

  01.10.2010. (17:04)    -   -   -   -  

 • Batica

  Odličan tekst, bilo bi šteta da ostane "samo" na blogu...

  avatar

  01.10.2010. (19:03)    -   -   -   -  

 • Elyca

  još jednom smo dokazali ...odabranim i primjenjenim...ma blaženi copy paste: "odabrati i primijeniti kognitivne, metakognitivne i društveno-afektivne strategije prije slušanja i tijekom slušanja (i gledanja) jednostavnijih neknjiževnih i književnoumjetnickih tekstova, zadanih i samostalno odabranih"
  da smo formalisti bez sadržaja! :-))

  avatar

  03.10.2010. (10:29)    -   -   -   -  

 • izvorni život

  elyce, ali moraš priznati da ova rečenica pod navodnicama zvuči prokleteo "učeno". :)) To joj je valjda jedino i bio cilj. Primjenjivost u praksi, to ni pod razno.

  avatar

  03.10.2010. (11:04)    -   -   -   -  

 • tičerica

  znate što je najgore? čitam ja tako naš školski kurikulum (imala prazan sat, sve iskopirala, popisala, nacrtala, i treba ubiti još pola sata - da me ne vežete odmah u košulju malo duljih rukava), i to sve zvuči tako učeno i cool - čak i dijelovi koje sam ja morala lopatom nabacavati za njega. ako zvuči učeno i cool meni, koja znam kako je nastalo, kako li tek zvuči nekome sa strane?

  avatar

  05.10.2010. (11:53)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...