Komentari

johnbezterrae.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Semiramida

    Vidim kako se uči :)

    Btw jesi li znao da latissimus dorsi i m. deltoidus pomažu m. supracoracoideus pri spuštanju krila kod ptičica ;)

    avatar

    07.07.2010. (16:03)    -   -   -   -  

  • John Bez Terrae

    4 Semmy: jesam :) točnije, nisam se mogao sjetiti koji pomažu no sjećam se da neki pomažu... A os semilunaris? :))) Čuo sam da si i spominjala saltatorno kretanje :) Ma, baš me briga što dižu ili spuštaju, bitno je da izgledaju haaawt na lijepo isklesanim leđima :P

    avatar

    07.07.2010. (16:10)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Koja je ono životinja bez kičme i mozga? Obično smo profače poput tvoje opisane poistovjećivali s tom životinjicom :-)).
    Usput, jesam li ti ikada rekla da sam cijelo školovanje vukla, očito poklonjenu peticu iz biologije -trep trep trep- :-)).
    Ali, baš mi fali ime, tako je upotrebljiva :-)).

    avatar

    07.07.2010. (17:41)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Zlica, a ako još ima i debeli obraz onda mora da je ta živina Jaca :)

    avatar

    07.07.2010. (18:50)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Neverin, jedno je prozvati neku "levu" osobu nazivom jadne životinje, a sasvim drugo umiješati živine u politiku :-)).
    Ovo drugo je za prijavu Društvu za zaštitu životinja :-)).

    avatar

    07.07.2010. (20:00)    -   -   -   -  

  • anonimac

    Medek, medek, imam ti ja par pametnih za reci, koje sam skuzio nakon sto sam citao tvoje postove, znam da nema pretjerano veze s ovom temom, ali neda mi se sad ostavljati komentare pod tocno odredjenim postovima, pa nemoj zamjeriti, idu sad ovdje:

    1. ako nikako ne moras poceti raditi, tj. starci te mogu financirati do kraja faksa, i mozes to pretrpiti - svakako se NEMOJ zaposliti; onog trenutka kada pocnes raditi ista sto te imalo interesira, i kada osjetis svoje pare, na barem nekoj redovnoj bazi -> popusit ces barem jos godinu dana zivota. Nazalost, ovo govorim iz iskustva jer sam propusio vise godina zivota zbog posla, a poceo sam raditi taman negdje u tvojim godinama, cak i malo prije; ne kazem da je nemoguce obavljati svoje studentske obaveze, dapace, ali je puno teze i moras biti daleko veci karakter (nego sto sam ja bio) da bi to uspio napraviti.

    2. ako je i dalje opcija studentski aktivizam, bavi se njime. Zasto to predlazem, sigurno se pitas? Vrlo jednostavno. Ako sanjas o ikakvoj znanstvenoj karijeri, a posebice u inozemstvu (POSEBICE vani), bilo kakva dodatna aktivnost, a osobice studentski aktivizam poput SZ-a i sl., je ogroman plus u tvojoj prijavi. Koliko sam vidio, ocjene ti nisu najbajnije, a stvari poput ove bi mogle eventualno zainteresirati neke profesore koji ce pregledavati tvoju potencijalnu prijavu. Ovo opet govorim iz iskustva, jer, izuzev 1. i 2. godine kada mi je prosjek ocjena bio 4,9, kasnije se srozao na 3 i kusur, a prilikom prijave na odredjena Sveucilista vani, bio sam interesantan upravo zbog dodatnih stvari kojima sam se bavio.

    3. nemoj prestajati sanjati o stvarima koje ti se sad cine nedostiznima (uf, ovo zvuci so fucking pathetic! :D) - ovo opet govorim iz iskustva, jer koliko god da su stvari gadne u nekom trenutku (financije npr.), u tri 3,14M, prije ili kasnije mora postati bolje. Evo, meni je tek nakon nekih 3-4 godine od sranja koje su me zadesila, postalo nesto malkice bolje u zivotu i sad sam OK. Konkretno, govorim o financijama, i sere onaj koji kaze da pare nisu bitne, ili ih ima preko glave. Meni su se skoro sva sranja u zadnjih 10 godina zivota izdogadjala zbog para (bolje receno, nedostatka istih!), a ostatak zbog vlastite lijenosti :)

    Eto, to su ti moje pametne. E da - i uzivaj u studentskim danima cim duze mozes, ali ne predugo, jer ce ti kasnije postati sve veci problem tolerirati kretene/idiote, a kojih ima i kod nastavnog osoblja u dobranom broju. Znam da je vama bolonjcima nesto drugacije nego nama "starima" (da, "starima" pod navodnicima! :D), ali neke stvari ipak su iste. Uf, jesam li se napisao toga..... :)

    avatar

    07.07.2010. (22:22)    -   -   -   -  

  • John Bez Terrae

    4 anonimac: Wow again, mislim da moj blog pada u nesvijest jer ga je netko trančirao uzduž i poprijeko u tako kratkom roku.

    Da, skontao sam da je, blago rečeno, nemoguće progoniti "karijeru" i u poslu i na faksu, pogotovo kad sam shvatio da jedno guši drugo. Ne, ne moram raditi da bih preživio, hvala bogu, ali me ponekad stvari vezane za taj prokleti novac toliko isfrustriraju da stvarno poželim imati tih jbnih 200 kuna u džepu koje NISU izašle iz novčanika moga oca i koje mogu potrošiti pa taman i na paket fkng žvaka :) If you know what I mean. Sreća moja pa me odgojiše nit da se nadam previše, nit da tražim previše, nit da izražavam svoja htijenja previše (koliko je ovo zadnje pozitivno, o tom ne bih)...

    I da, ocjene mi nisu baš najbajnije i znam da će sada zvučati poprilično isklišejizirano kada kažem "jbe mi se, ja znam koliko znam i ocjene nisu mjerilo znanja (bar ne na mom Odsjeku)" no pametan i pronicav čovjek bi mogao primijetiti popriličnu dozu lijenosti u mojoj karakternoj crti koja je uzrok svemu tome. Jbga, potrudit ću se da bude bolje kada svršim na diplomskom.. A studentski aktivizam. Iskreno, umoran sam od intriga, spletki, ogorčenih ljudi i odvratnih međuljudskih odnosa kojima svjedočim gotovo dnevno. Ozbiljno razmišljam da ne nastavim biti predstavnik idući semestar... Sad sam u dva Povjerenstva i staro društvo se rasipa i više ih nema. Ostaju mi mladi neradnici. Ne da mi se biti mula koja će sve vući... No istinu govoriš, takve stvari prolaze u prijavama i dobro će doći, iako to NIJE primarni (bogme ni sekundarni) razlog zašto jesam u svemu tome :)

    Prestati sanjati o stvarima? Nikad! :) Snovi su, kad se već patetike dotičemo, jedino što me na životu drži već dulje vrijeme. Snovi o svemu i svačemu. Malome i velikome... Novaca moj otac ima taman toliko da mogu normalno živjeti van rodnog mjesta no zato sanjam o svemu ostalome i eto... :) Uglavnom, the dream must stay alive, reče jednom jedna teta u najavnoj špici jedne serije čija se radnja užasno razvodnila kako je odmicala kraju :)

    Hvala na analizi, dugo me već nitko nije čačkao i "otkrivao"... I almost forgot how pleasing it can be :)

    avatar

    07.07.2010. (22:51)    -   -   -   -  

  • anonimac

    @Medo - a gle, moram biti ponovno pametan barem u jednoj prilici kada sam ponovno roknuo ispit, pa sad svakako ostaje (barem) jedan za jesen. jbg, vise srece drugi put :)

    Gle ovak, ne kazem ja da je nemoguce tjerati karijeru i faks, samo kazem da je teze. Posebice ako, kao ja, pocnes raditi nesto sto te interesira, jer se onda totalno usredotocis na to. I onda jos pocnu pare dolaziti, i jbg, prodje 3-4 godine, a da nisi ni svjestan toga + nigdje se nisi maknuo.

    Sto se tice aktivizma. Uf, da, lijepo je biti mlad, nadobudan i sve to. Slazem se s tobom. Medjutim, moras znati da, unatoc svom idealizmu koji imas, neke stvari moras napraviti za sebe i svoju buducnost. Ako uz to uspijes pomoci, putem aktivizma recimo, i nekom drugom - tim bolje, ali morat ces prije ili kasnije poceti gledati kako se neke stvari reflektiraju na tebe, tj. da ti poboljsaju situaciju. Sad, but true.

    Ja sam bio u situaciji da mozda nisam morao poceti raditi, bio sam na nekoj granici, pa sam poceo ipak. I sve to bude super, posebno se dobro pocnes osjecati kada imas svoje pare, kada ih trosis kako zelis, jos sam k tome u to vrijeme zivio u studomu pa je bilo para ko blata. Medjutim, diplomirao do dan danas nisam, faks mi ide vise na kuvac kvasni, a stariji sam 4-5 godina nego sto bi trebao biti. OK, imam radnog iskustva, imam staza i prilicno sam dobar u poslu koji radim, ali mi sve vise i vise fali taj papir. I da - vjerovao ili ne - koristi ove godisnje odmore koje imas, jer kad ti se to svede na 20 i kusur dana godisnje, kada moras planirati sve dane, e onda je gotovo. Uf, sto bih dao sad da se vratim recimo nekih 4-5 godina kada nisam imao te brige :D :D :D (i da imam pare koje sad zaradjujem, naravno! :D)

    avatar

    07.07.2010. (23:07)    -   -   -   -  

  • John Bez Terrae

    4 anonimac: Jeeej, jbš studiranje ako barem jedan ispit ne otpadne za jesen! :) Ma dobro, iskreno ako ćemo (a vjerojatno i znaš, budući da si već sad intiman s mojom arhivom, hihihi), radio sam veoma kratko i to u faking CineStaru... No nije Mmedo kreten. Kad je vidio da leđa i koljena bole sve više, a satnica ostaje i dalje jadna, odustao je :) No jedva čekam kada ću pronaći posao kojime ispunjava i na koji ću sa smješkom ići. DA, znam, vjerojatno svaki student kojemu faks digne turgor to kaže barem jednom ali stvarno to mislim. Kada posao dobijem, e onda ću izjaviti nešto u tvomm stilu, tipa "da mi se vratiti nekih 4-5 godina"... Jbo mene dikobraz ako neću :)))

    Također, vidimda u idealizmu nema baš finog, raženog kruha i da se ponekad treba pobrinuti i za svoju guzicu, makar mi to djelovalo poprilično sebično. No tako je i zašto ne, uostalom, to me je PMF i naučio! Prvo vlastiti gluteus maximus, a onda tuđi. Ima svojih beneficija ovo što radim. Ako ništa drugo onda barem mogu udaviti pokojeg profesora u ćakulicu... No ima koristi... Ima, ima... :)

    Sorry ako negdje ima tipfelera, razmaknica mi tako i tako ne funkcionira najbolje, a upravo sam, nenamjerno, i "M" iščupao van... :((((

    avatar

    07.07.2010. (23:26)    -   -   -   -  

  • Nessa

    OK službeno se cerim... Sutra polažem EU srednji vijek, a ti mi pričaš kako griješ vodu na špaheru i tako se pereš... Tragično, ali istinito, je da se u srednjem vijeku nisu baš puno prali... Tako da bi ti za njih bio... pa prežitak antike :-)))))))) Nije ni čudo da su stari Grci i Rimljani gradili kupališta na izvorima tople vode, brate tko bi toliko vode skuva... :-))))

    Eh inače, ako te zanima naletila sam na jednu uber dobru knjigu jučer u knjižnici. Alternativna povijest, ono što bi bilo da je kuga pobila gotovo sve Europljane umjesto 30% njih. Zove se Godine riže i soli a autor je Kim Stanley Robinson. Počela sam čitat i za sad mi se sviđa.

    avatar

    08.07.2010. (15:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...