Komentari

b3.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • j.

  Volim vidjeti kada netko ukazuje na nepravde na "domaćem terenu". Pustimo Antišin sarkazam na stranu, taj je stil poput bubice aspartama bačene u prvu, najslađu subotnju kavicu.
  Nego, ako nije nezgodno, što domaćin misli o uzrocima? :))) Pozdrav!

  avatar

  04.07.2010. (23:07)    -   -   -   -  

 • Pax..

  Uzrocima čega?

  avatar

  04.07.2010. (23:50)    -   -   -   -  

 • An(t)onimka

  Jako dobro! Nažalost, znam kao nastavnik u srednjoj što su to ocjene bez pokrića, ali sam kujasti tip pa ne padam na suze kad šuplju visoku ocjenu iz osnovne s guštom snizim na dovoljan ili čak šaljem na popravni.:))
  Nego, trebalo bi uvesti malu maturu. Bi, i točka. Državna matura će možda ipak s vremenom napraviti reda u srednjoj. Znam primjer di je učenik s odličnim iz određenog predmeta pao ko kruška na osnovnoj razini. Sasvim sam uvjerena da će dotična nastavnica ubuduće malo teže poklanjati petice. Netko je pitao gore o uzrocima? HNOS, današnja pedagogija, kompleksi osnovnih škola, gledanje u susjedovo dvorište umjesto težnje da ocjena stoji iza učenikovog znanja, naporni roditelji... Ima toga.

  avatar

  05.07.2010. (06:23)    -   -   -   -  

 • Bookeraj

  volim tomića, i istinu govori. međutim, ja bih bacila prvi kamen da i meni nije poklonjena jedna ocjena, valjda iz tjelesnog, u sedmom i osmom razredu, samo da prođem s pet nula pa da mogu u gimnaziju. doduše, ja sam taj poklon svojom diplomom i poslijediplomskim opravdala. samo mi se čini da danas toga ima puno više nego u naše vrijeme. LP

  avatar

  05.07.2010. (11:01)    -   -   -   -  

 • čitač bez bloga

  OŠ sam, prije puno godina, završila s vrlodobrim iz domaćinstva. Nikome nije palo napamet da mi poklanja tu ocjenu da bi bila 5,00. Upisala željenu gimnaziju i diplomirala bez problema. Kćer imala u OŠ 3 iz engleskog na kraju osmog, sad postiže 85% na ispitu. Ocjena nikad neće biti mjerilo znanja. U OŠ postoje pritisci s različitih strana, a i ocjena nije samo odraz znanja, tu se ocjenjuje i zalaganje, radne navike, praktični radovi itd. Gledam neki dan način svog ocjenjivanja, podjednako dvojki i petica, najviši postotak su dobri i vrlodobri. Možda mala matura uvede više reda u sustavu ocjenjivanja ili bolje reći možda će odličnu ocjenu pratiti i znanje na višoj razini.

  avatar

  05.07.2010. (11:10)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...