Komentari

buholov.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • marchelina

    Evo, zamolila si me da dođem i komentiram tvoj tekst, pa to rado činim. Potpuno si u pravu što se tiče demokracije i slobode različitog mišljenja. Nisam pratila što se dogodilo na blogu protiv nasilja, (ja, naime, nisam član uredništva niti aktivno surađujem na tom blogu, ali ga podržavam i ustupam svoje tekstove) tako da to ne mogu komentirati. Ali mogu dati svoje mišljenje o ovom tekstu, i također mišljenje o tvom komentaru na mom blogu.
    Što se tiče ovog tvog teksta, mogu ti reći samo ono što i inače mislim o bilo kakvom fizičkom kažnjavanju: ne podržavam, pa ni ono najblaže. Ne slažem se s tim, i ne slažem se sa stavom koji je sadržan u tekstu iz Jutarnjeg.
    Što se tiče tvog komentara kod mene, smatram da imaš pravo na svoje mišljenje, makar se ja i ne slagala s njim. Međutim, jedan sitan detalj, koji inače može zaoštriti diskusije među ljudima koji različito misle, je ono kad naš stav spustimo, ili podignemo, na osobnu razinu. Drugim riječima, nazvala si mene i cure sa bloga protiv nasilja "nenasilnice". Već samo stavljanje tog izraza u navodne znakove je cinizam, i ne zvuči dobronamjerno. Znaš, ne umišljam sebi da sam sveti simbol nenasilja, i također dopuštam mgućnost da nisam u pravu. Što god mi mislili o tekstovima koje komentiramo, trebali bi izbjegavati ironiju i cinizam kao sredstva izražavanja mišljenja o autoru teksta. TO izaziva sukob, a ne različito mišljenje. Bilo mi je drago, lijep pozdrav.

    avatar

    10.01.2010. (17:42)    -   -   -   -  

  • tičerica

    evo i moj doprinos: u vidu linka na spomenuti članak http://www.jutarnji.hr/treba-li-djeci-tu-i-tamo-dati-po-guzi-/466741/ (sorry, nešto sam zabrljala s browserom, pa ne mogu normalne linkove stavljati...)

    a na sve rečeno, u postu i u članku, mogu reći samo: AMEN!
    mene je mama znala odgojno izdevetati (uvijek rukom i po stražnjici) - i danas sam joj zahvalna za svake te "batine" koje sam dobila, jer su pomogle da mi brže sjednu neke stvari.
    krajnosti nikada ne valjaju. vidim istovremeno djecu na koju se niti glas ne podiže. to su razmaženi egocentrici (ok, djeca to obično i jesu, ali kod takve djece se ni jedno ni drugo ne smanjuje odrastanjem) koji misle da im je sve dopušteno. a vidim isto tako i djecu koju roditelji tuku, ne prema dječjim zaslugama, nego prema svom emotivnom i psihološkom stanju (ako su dobre volje: skači mi, sine, po glavi. zapalio si kuću? bravo, sine, kupim ti čokoladu. a ako su loše volje, istuku dijete zato što nije počistilo mrvice nakon jela, ili jer je ostavilo daljinski na fotelji a ne na stolu), i to postaju agresivne osobe sklone konfliktima i fizičkom rješavanju sukoba. (one koji svoju djecu umlaćuju raznim priručnim sredstvima namjerno ne spominjem, ti su kategorija za sebe, koje bi trebalo smjestiti u ustanove, a njihovu djecu na suprotni kraj planete od njih) trebalo bi pronaći mjeru između potpunog isključivanja odgojnih 25 po turu, i pretjerivanja s tom metodom, jer obje krajnosti, po mom mišljenju, imaju štetne posljedice po razvoj djece.

    avatar

    10.01.2010. (18:20)    -   -   -   -  

  • Neverin

    na stranu znanstvenici koji su pro i contra, reci ti meni može li se djetetu ikad dati batine a da to nije naše vlastito ispuhavanje radi toga što su nam svojim postupcima stali na živce jer kad je osoba hladne glave ona ne batina, ne tuče vlastitio djete. Vjerujem da se djetetu neke stvari mogu objasniti i bez "blagog oblika nasilja", postoje i drugačije vrste kazna u kojoj ne moramo ikome zadati fizičku bol. Meni su starci sa palentarom kad sam napravio neke stvari koje su ih zabrinule ali mogu ti reći da se u tim trenucima kao djete nisam nimalo osjećao prosvjetljeno, znam samo da sam si obećao kako ću im jednog dana vratiti drago za milo. Naravno to više ne želim učiniti ali zamisli koliko njih i dalje želi pretočiti frustriranost koju osjeća u sebi na druge ljude. Eto to je moje mišljenje...

    avatar

    10.01.2010. (19:39)    -   -   -   -  

  • geomir

    Moj stav je također da se ne smije upotrebljavati sila nad djecom, iako mi je jedan put
    (u 18 godina) , samo jedan put, "poletila" ruka! :-((
    A ono što sam navodio kod marčeline je samo navod o tom istraživanju spomenut u knjizi sa sasvim drugom tematikom.
    Ne znam, nisam stručnjak na tom području, ali to mogu usporediti s krađom.
    Ukrasti kunu ili milijun kuna je krađa!

    To što su ti zabranili na tom blogu, također nije lipo,
    ali svatko ima pravo primat u svoju kuću koga hoće, zar ne? :-)))

    avatar

    11.01.2010. (00:10)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ne mogu ja bez Kaćunka! :-)))) A di je to opet sa Nives??

    avatar

    11.01.2010. (00:32)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Nisam zato da se djeca tuku definitivno, ali ni za to da se brani iznosti svoje mišljenje.
    Ae sad... pravi liberal a nisam ni to.:)))

    avatar

    11.01.2010. (22:06)    -   -   -   -  

  • buha

    molim te Gavune i Geomire , nitko NIJE za to da se djeca tuku. Koja bi to bila pobjeda da djetetu damo po guzici da ga smirimo?
    Nikoja .
    ali ima puno raznih situacija u životu koje dolaze iz dječeje psihologije, koje GRUDEN naziva da djecu treba zaštiti od njih samih.
    Dajte vidite Tičericu šta piše. Nijedna krajnost ne valja.
    Da li je vama jasno da mogu izgubiti posao i izletiti na ulicu iz škole, zbog jednoga šamara???
    dali je vama jasno koje su posljedice takve prakse u školama na disciplinu učenika?????Povežite tu činjenicu da su djeca prezaštićena s činjenicom da mogu raditi šta ih volja, samo to.!!!!

    avatar

    12.01.2010. (09:53)    -   -   -   -  

  • marchelina

    Šamar je fizičko nasilje. Sasvim je u redu da se izbaci sa posla pedagoški radnik koji koristi takve metode.

    avatar

    12.01.2010. (10:24)    -   -   -   -  

  • buha

    dobro, onda će biti u redu i da jednoga dana djeca TUKU učitelje ili dođu u školu naoružana jer nema mogućnosti pokzati djetetu da batina ima dva kraja , pa ćemo imati djecu odgojenu bez ikakvih zabrana i ograničenja .
    i još : mene zaprepaščuje takva neosjetljivost spram odgajatelja . onih koji bi nas izbacili na cestu ..itd.. takvi su znači SVI oni koji teroetiziraju o odgoju jeli???
    vama ništa ne znači ni Gruden ni izjave koje sam imala priliku čuti: dijete mi je reklo da bi RAĐE doživjela pokoji šamar nego verbalno i emocionalno zlostavljanje... šta vi znate uopće o tome?
    mene uopće ne boli ako se ne slažete samnom glede šamara , boli me šta su djeca u rukama ANTIPEDAGOGA. To me boli.
    A mene NEĆETE izbaciti niti iz moga stava niti iz posla... previše ste jadne... stručnjakinje koje vide teorije a ne prasku.

    avatar

    12.01.2010. (18:40)    -   -   -   -  

  • anabonni

    buha2 Zašto si tako ogorčena u zadnjem komentaru ?? Svijesna si, da svatko od nas ima svoja razmišljanja koja nisu uvijek sukladna. I mi, sada odrasli ljudi odgajani smo koje kako, pa evo , opet se nalazimo kao odgovorni ljudi.

    protiv sam batina ili "šibe iz raja izašle" , jer sam je ja dobivala, ali svoju djecu odgojila bez nje..Pa prema tome poznato mi je i lice i naličje odgajanja.

    Tebi želim i dalje dobre, polemičke tekstove

    avatar

    12.01.2010. (19:48)    -   -   -   -  

  • buha

    ne nisam ogorčena kao oni koji brišu moje postove
    pa na šta onda sliče takve polemike?
    na jednoumlje.
    i još nešta važno, nemam ja vreman za polemike pogotovu takve , di se protivna mišljenja brišu i ne stave na nat. to rade kukavice samo.
    meni je stalo iznositi iskustva iz prakse i posljedice nekih floskuletina kao : na dijete ni prstom.
    Tak je to loša pedagogija da je posljedica još lošija. Jer uspostavljaju nečovječne norme za SUDIONIKE u odgoju. Jer je sve to mljacakanje za dječicom, samo zato da se sreže profesorski autoritet. To je isto i sa mnogim profesijama od kojih se traži neka NADLJUDSKA ispravnost.
    Ja vidim više od ovih koje s menom raspravljaju o batini iliti šamaru.Ali đaba je. Orbišu one mene i aj ćao.

    avatar

    14.01.2010. (12:29)    -   -   -   -  

  • buha

    i da ponovim , nISAM za batine i nisam za nasilje. ALi sam protiv da se toliko društvene energije troši na stvar i na neki princip koji je sam po sebi razumljiv. ali, ima svoje izuzetke.
    KAPIŠI?

    avatar

    14.01.2010. (12:31)    -   -   -   -  

  • marchelina

    Buha, izbrisala sam tvoj komentar u kojem si moju prijateljicu nazvala, citiram "KURVA". To nije izražavanje mišljenja, nego vrijeđanje osobe koju ja jako volim. Mišljenje možeš izrazit, ali vrijeđati nećeš, bar ne na mom blogu. Iskreno se nadam da ti je samokontrola u relaciji sa učenicima malo bolja.

    avatar

    14.01.2010. (13:22)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ne slažem se da je kukavičluk obrisati nečiji komentar. Sve ovisi o ocjeni sadržaja.

    Jednom sam na svom blogu obrisao svoj komentar!
    Naknadno sam ocijenio da je neprimjeren.

    avatar

    14.01.2010. (16:21)    -   -   -   -  

  • geomir

    Mislim da smo previše uronjeni u svakodnevnicu
    i puno lakše je konformistički ne talasati.
    Slažeš li se??

    avatar

    14.01.2010. (16:23)    -   -   -   -  

  • geomir

    Valjda si čula za ovu školu koju je osmislio A.S. Neil
    ( http://www.summerhillschool.co.uk )

    avatar

    14.01.2010. (16:29)    -   -   -   -  

  • geomir

    Program mi dozvoljava da komentar objavim ovako iscjepkano !!???

    avatar

    14.01.2010. (16:35)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    buho, napisala si komentatorici da nek se nosi u picku materinu i zato ti je zabranjeno komentiranje na blogu protiv nasilja.

    avatar

    14.01.2010. (17:22)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    p.s. vidim da si i na marchelininom imala rijeci vrijedjanja pa mi nije jasno zasto se cudis.
    srami se buho, tu jos i lazes i izvrces istinu.

    avatar

    14.01.2010. (17:23)    -   -   -   -  

  • Foto Natječaj

    Meni je pak ovaj komentar autorice teksta sasvim dovoljan za zabraniti joj komentiranje na blogu protiv nasilja jer količina nasilja koja izlazi iz njezinih kometara je ogromna.
    Citiram; ” buha2

    dobro, onda će biti u redu i da jednoga dana djeca TUKU učitelje ili dođu u školu naoružana jer nema mogućnosti pokzati djetetu da batina ima dva kraja , pa ćemo imati djecu odgojenu bez ikakvih zabrana i ograničenja .
    i još : mene zaprepaščuje takva neosjetljivost spram odgajatelja . onih koji bi nas izbacili na cestu ..itd.. takvi su znači SVI oni koji teroetiziraju o odgoju jeli???
    vama ništa ne znači ni Gruden ni izjave koje sam imala priliku čuti: dijete mi je reklo da bi RAĐE doživjela pokoji šamar nego verbalno i emocionalno zlostavljanje... šta vi znate uopće o tome?
    mene uopće ne boli ako se ne slažete samnom glede šamara , boli me šta su djeca u rukama ANTIPEDAGOGA. To me boli.
    A mene NEĆETE izbaciti niti iz moga stava niti iz posla... previše ste jadne... stručnjakinje koje vide teorije a ne prasku.”


    Samo da se osvrnem na rečenicu: ”...onda će biti u redu i da jednoga dana djeca TUKU učitelje ili dođu u školu naoružana jer nema mogućnosti pokzati djetetu da batina ima dva kraja , pa ćemo imati djecu odgojenu bez ikakvih zabrana i ograničenja .”

    Zar je moguće da učitelji ne znaju drugačije odgajati nego batinama? Pa zar niste vi odgajatelji?
    Ja sam mislila da je to vaš posao... Možda da vas država naoruža uspavljujućim mecima ili sličnim streljivom kad već ne znate drugačije red napraviti... :)))
    Bugenvilija

    avatar

    14.01.2010. (18:04)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    evo ga i tvog citata:

    *

    @xxx, idi u 3 pičke materine , idiotkinjo uobražena

    - buha2 - 23.12.2009. u 11:44 sati

    --

    avatar

    14.01.2010. (19:20)    -   -   -   -  

  • buha

    moje komentar to je . to je točno.
    to je komentar nakon što ste:
    1.obrisali moj vrlo pristojan ali negativan stav prema vama i vašem napuhivanju nasilja među djecom
    2.nakon što ste tražili da se ja ISPRIČAM i priznam da sam u krivu
    Šta imam biti u krivu?
    imam pravo na SVOJE mišljenje .
    a poslala sam xxx u PM i opet bih, zato što vas ne zanimaju argumenti.. KAKO ONDA pričati s onima koji ne uvažavaju argumente???
    i za mene je priča gotova. Nisam tašta i ne bolujem od lažne malograđanske pristojnosti. Žena koja ode pijana drugome u krevet je za mene kurva i točka. Ako vas muči ime kurva , onda vas muče gluposti .
    i nemam kaj sa vama pričati. UZdignite se iz vašega MALOGA MISTA, splićani.

    avatar

    14.01.2010. (21:27)    -   -   -   -  

  • buha

    @GEOMIRE, čovječe pa ne gnjavi me sa mojim seminarskim radovima .
    O Školi u SUMMERHILLU sam pisala kada si ti bio mali .
    Ali ta je škola PROPALA.
    Jesi to pročitao negdje?

    avatar

    14.01.2010. (21:29)    -   -   -   -  

  • buha

    @Foto natječaj, NE , NE znam JA drugačije . Kaj bi.
    učim od vas stručnjaka i pedagoga liberalne pedagogije .
    Zbog kojih nam djecu ubijaju na ulicama te imamo visoki postotak :
    ovisnika , delinkvenata , alkića itd .. uskoro će škola biti potpuno nemoćna pred tim širenjem društvene malignosti među mladima.

    avatar

    14.01.2010. (21:33)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ti stvarno nisi pri sebi, osim sto lazes i izvrces. mijesas autoricu onog teksta, urednice i marchelinu. izmisljas. ne mogu vjerovati da radis u skoli. srami se buho, srami.

    avatar

    14.01.2010. (21:39)    -   -   -   -  

učitavam...