Komentari

decolores.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • merkat

    Hvala Bogu da si pokazala da si živa. Prelijepo je bilo gledati slajd šou. A kada se dido razmeće, reći ću "dao Bog da Mihi bude što je jedna karmeličanka rekla" !

    avatar

    05.01.2010. (23:44)    -   -   -   -  

  • Julijana

    Draga naša, što reći, već da i ta pustinja u srcu mora proći i neka vam Bog vrlo skoro srca opet ozari radošću, a Mihaelovo lice s mnogo više smješaka... Često je mnogo pitanja, na koje ne možemo naći razumnog odgovora, ali Bog zna zašto je baš tako i neka ovo sve tako teško uistinu bude na spas mnogima i Njemu na slavu. Izdržite. Neka je Milost uvijek s vama svima i svima oko vas, neka uskoro opet zasja svjetlost u vašim životima, još mnogo jasnija i jača no ikada prije! Iz srca,

    avatar

    06.01.2010. (13:10)    -   -   -   -  

  • mamaposebnogdjeteta

    Ema, hvala ti što se Magdalena javila. Mail sam poslala prije nego sam pogledala blog jer sam mislila da nema ništa novo na njemu. Pardon. Sada mi je sve puno jasnije. Draga Magdalena, lijepo si sve opisala. Slike koji se stavila odišu. Pogledi na fotografijama... Dok gledam Mihaela poželim ga poljubiti. Zato, molim te, ti ga poljubi umjesto mene. Sve su fotografije u nizu svoga smisla. Jedino neke dvije žene na ulici strše. Koje li su to? Hm? Kao da su sestre! Pozdrav. Želim ti Prisutnost u svim danima koje nam Bog daje i za koje nećemo nikada znati smisao i razlog tek možda naslutimo jer smo prihvatili...

    avatar

    07.01.2010. (09:07)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Što ti je telepatija! Dolazim uporno na tvoj blog i jučer mislim kako ću te pitati gdje si, zašto te nema, ali kažem sebi kako ću pričekati još malo.
    Kad : evo tebe ! :-)
    Znaš, ja sam prolazila muku sa svojim sinom. Godinama. Poduzimala sve što sam znala i što su me drugi učili i savjetovali. Pitala sam se s svakoga trena što sam propustila, gdje smo mi kao roditelji zakazali, što nismo uočili...Pitala sam bezbroj puta : Bože, što želiš od mene?
    I usput molila, često i dugo, obuzeta strepnjom i jadom.
    Ključna riječ je - usput.
    A onda sam (napokon!) izgubila snagu za sve svoje angažmane, presušile su moje ideje i tuđi savjeti, svi su slegnuli ramenima i otišli, puni sućuti za nas, i tek tada , nakon puno igubljenih godina, isključila sam iz svega svoju "pamet", ostavila samo širom otvoreno srce i rekla : Sada , Bože, sve prepuštam Tebi!
    Zamisli samo kolika je bila moja oholost sve to vrijeme...
    Često mislimo da činimo nedovoljno, da su nam dužnosti puno veće nego što doista jesu, pa udaramo glavom o zid tražeći vrata koja su nam pred nosom.
    Kod nas sada stvari kreću na bolje prilično velikim koracima. Imam studenta umjesto...ne želim se ni prisjećati...
    Sada mi je glavni zadatak zahvaljivati Bogu što mi je oprostio.
    I sada mi srce zadrhti ponekad, ali borim se protiv toga. Vjera MORA biti jača od straha.
    Zapravo, pišem bez kraja i konca, a htjela sam ti samo reći kako te razumijem i znam kako ti je. Molim za tebe i tvoju obitelj i šaljem ti zagrljaj :-)

    avatar

    07.01.2010. (11:17)    -   -   -   -  

  • mvko

    Draga Magdalena, hvala ti što si s nama podijelila svoje misli i svoje osjećaje. Tvoje iskustvo šalje i nama poruke i poticaje.
    Dat će Bog, sve će doći na svoje mjesto onda kad On to odluči, a do tada ostajmo svi zajedno u molitvi i vjernom iščekivanju ...
    Pozdrav i zagrljaj

    avatar

    07.01.2010. (20:30)    -   -   -   -  

  • Međugorski glas

    Bol reže i razapinje pa izaziva otpor radosti i mira, suprotstavljen je spokoju i blaženstvu sreće od kojih su sazdani temelji naših života. Težina križa proporcionalna je našerm pristanku da ga prihvatimo i nosimo. Želim ti strpljivost u vjeri i nadi na ovom dijelu puta koji ionako ne možeš izbjeći. Prije svega, nakon svega i iza svega bilo je i bit će Svjetlo.

    avatar

    07.01.2010. (20:36)    -   -   -   -  

  • ljubljena

    Draga moja Magdalena, radost i tuga su neodjeljive jedna od druge, prate nas na nasem zivotnom putu i vode u nasem duhovnom rastu i tko god je iskusio istinsku radost poznata mu je i duboka tuga, kao sto i u zalosti i tjeskobi zasja sva dubina i toplina prijateljstva, koje je velika zivotna radost. Prosla je jos jedna teska godina, puna velikih kusnji i zalosti, ali imate Mihaela, koji vam je razlog velike radosti. Bozicno dijete, pravo Bozje cudasce. Neka ga Gospodin blagoslovi i cuva od svakog zla. Nova je godina nastupila, i s njom nova nada, uz staru spoznaju da nas nista, ama bas nista ne moze odijeliti od ljubavi Kristove.

    avatar

    07.01.2010. (22:14)    -   -   -   -  

  • nesigurnim-korakom

    Raduje me ponovno vidjeti te u ovom virtualnom svijetu. Hrabro dalje, glavu gore i s pouzdanjem u Njega :-)
    A malenom andjelku daj pusu od mene

    avatar

    08.01.2010. (20:24)    -   -   -   -  

  • Ema

    Sve što je bilo dok promatram ove fotke opet struji mojim bićem...i tuge i radosti,i strepnja, neizvjesnost, šokovi, rastanci, zagrljaji, čežnje, molitva, molitva, tvoja hrabrost, tvoje suze, i moj strah za tvoje malo srce....
    ...I sad kad sam se malo sabrala, nakon par dana od ovog posta, moram primjetiti: Mihael je lijep skoro kao nas dvije!

    avatar

    08.01.2010. (22:08)    -   -   -   -  

  • Julijana

    Draga naša Megi, hvala ti na svemu.
    Želim i tebi da imaš ovako lijepe i mirne dane, kakvi su i dani u našoj obitelji sada, nakon mnogih teških patnji koje bi nas slomile, da nije bilo vjere i pouzdanja. Bog je sve izveo na dobro i danas zaista s beskrajnom zahvalnošću u srcu gledam na što nam daje svakodnevno.

    Mora proći tama, svanuti sunce u životu - kad Bog sve vodi! Od nas traži samo vjeru i pouzdanje, jer On uistinu i jest jači od svega zla! Neka vam svima daruje mir i snagu dok hodite kroz tu uistinu tešku noć života. Mi sami smo vrlo slabi i nesavršeni - svašta ima u svakome od nas, ali On nas i takve ljubi, voli i vodi, mijenja, On prašta i ono što mi sami ne možemo oprostiti sebi ili drugima - valja nam prihvatiti svoju ljudskost i predati Njemu da popravi sve ono što ne valja u našim životima, da svako zlo na dobro izvede i proslavi se.

    Upravo čitam knjigu Đurđice Fučkan - Bosonogo srce, koju sam davno dobila od svog duhovnika, ali mi je bila teška za čitanje, jer sam i sama prolazila neke slične stvari i bilo mi je bolno... Nedavno je moj sin došao kući, oduševljen profesoricom na ekonomskom faksu koja ih uči da u svemu trebaju gledati ne samo profit (kako ih uglavnom uče na ekonomiji), nego i ljude i posljedice - ona je s njima razgovarala o mnogočemu. O životu... I sjetila sam se da na polici imam i njezinu knjigu. Danas mi je divno čitati kako se Bog proslavi i kako sve promjeni, tada mi je bilo teško čitati i tuđe teške dane. Ali kada sve to prođe, onda mnogima možeš svjedočiti Božju snagu i čudesa koja čini u našim životima, i Njegovim svjetlom osvjetliti i drugima živote, ojačati ih u vjeri da je Bog uistinu svemoguć, da je svako zlo ograničeno vremenom i djelovanjem, da nakon tog mračnog perioda svjetlost zasja još mnogo jače i jasnije u našim životima. Samo izdrži, vjeruj, predaj Njemu da vas sve nosi i On će sve promjeniti! Mnogo toga vam želim, znaš već, i vjerujem i znam da će biti dobro!
    Bog je s vama svima! Njegovi ste. Blagoslov Njegov neka vas čuva, vodi i drži! I neka se proslavi i u ovom svemu što vas snalazi! Svaka tama ima kraj.

    avatar

    09.01.2010. (11:02)    -   -   -   -  

  • meani

    Tvoja snaga je velika i kad se tako ne čini.

    avatar

    09.01.2010. (19:44)    -   -   -   -  

  • gospa moja

    Draga Magdalena, mogu samo reći da mi je drago da si nam se javila i napisala ovaj prekrasni post, Isus je uvijek s nama i u dobru i u zlu i to me tješi, svi mi imamo teških trenutaka u životu, ja sam ih prošla i previše bar ja tako mislim ali ima i gorih stvari od moji, ali tako je Isus htio i iz njih sam izvukla i nešto dobro, a nedavno kad mi je bilo jako teško imala sam i Vas i Emu, Vaša podrška mi je puno pomogla i to neću nikada zaboraviti. Svako dobro još jednom i velika pusa Mihale.

    avatar

    10.01.2010. (13:33)    -   -   -   -  

  • Magdalena

    e moj Dido...baš si postao zaboravljiv dido...
    ...do nedugo sam čuvala poruke ....ta je tvoja garant...
    ...a sjetila je se baš Petra neki dan...sakupljajući kuglice po podu...

    avatar

    10.01.2010. (14:59)    -   -   -   -  

  • merkat

    Magdaleno, vidiš ti kako je dido prdnuo u rosu. star čovjek. a do jučer je naganjao loptu po prašnjavim bespućima povj...predgrađa na zapadnom kraju metropole. ali vrijeme ne štedi nikoga. iako mi je jasno kako nije svjestan svoga proročantva, jer to je bio duhom nadahnuti dido a ne dido sam. kako je izgubio obr...ovaj, duh angažiravši se u kampanji jugoslava predsjednikovića mlađeg, sada mu ništa nije jasno. ja sam zadovoljan svojom ulogom u stožeru ala bandy-a jer smo ostvarili ciljeve. frustrirali građane predsednikovim klonom i i krećemo u glavni cilj. osnivamo stranku građanskog neposluha i otvorenog otpora s kojom ćemo ostvariti naše plemenite ciljeve odvajanja od europe i svijeta. zvati ćemo crotoland. granica će biti vijovitica-kajjovac-kajjobag...čekaj malo, krivi šalabahter, ...dakle granica - gajnice-zapadni kolodvor-kolodvor na uni-lipovljani-silvije hum na sutli. ja ću biti ministrant bez portfelja a didi ću ponuditi mjesto savjetnika za odnose s manjinama- hrvatima.

    avatar

    10.01.2010. (20:23)    -   -   -   -  

  • mirjam

    Draga magdalena, hvala ti,
    i hvala divnoj Emi kao vjernoj i dobroj prijateljici ...

    Gledajući oči ovoga divnoga djeteta, divnoga Božjega blagoslova, vjerujem, znam, da ima smisla i da će sve biti dobro koliko god se sada mučimo i koliko god nam se čini da je oko nas i u nama pustinja. Rekla bih da tek tada naša vjera jača, vjerovati kada nema ničega što nam daje nasladu, užitak, vjerovati u nadi protiv svake nade, vjerovati Njemu, ... moliti, čekati, strpljivo i ustrajno, vjerovati i nadati se do kraja, ... , Njemu sve povjeriti i od Njega sve primati, ...
    Vjeruj magdaleno, i prepusti Bogu puteve svoje, u Njegove ruke stavi svu svoju brigu ...

    BVB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    10.01.2010. (21:14)    -   -   -   -  

  • Bistrookin svijet

    Hvaljen Isus i Marija! Dobra Ti večer ! Prije svega da Ti se zahvalim na posjeti mom postu!
    U već nekoliko navrata napisala sam posljednjih dana da sama Božja Providnost me vodi do nekih Blogova. Ljudi bi rekli slučajnost, a moje razmišljanje je da je u pitanju Božja Volja. Tako dođoh i do Tebe. Čitam, iako nisam upoznata u cijelu situaciju, osjećam da si jako tužna i potištena. Dao Bog da sam se prevarila. Govoriš o iskrici koja nikako da protinja... doći će i taj trenutak, samo budi strpljiva. Bog je svemoguć! Govorim Ti to iz osobnog iskustva jer dijelom sam osjetila i padove, i bolesti, i smrt najbližih.... Spomenula si tri velike riječi Ufanje, Vjera i Svjetlost... to je ono što čovjeka nosi, podiže i gura za dalje. Eto, već s tim, tvoj plamen kojeg nosiš u sebi ima svoju stalnost, vrijednost i jačinu jer ga čuvaš kao najveću Svetinju.
    Ne ljuti se na mene što u ovom prvom našem susretu toliko pričam! Blagoslovljena bila i neka Ti Svevišnji i Majka Nebeska daju snage za dalje! Svako dobro od srca Ti želim ! :)))

    avatar

    11.01.2010. (17:40)    -   -   -   -  

  • hrabri ratnici

    Hvaljen Isus i Marija draga sestrice....nemoj se brinuti jer to što sad proživljavaš uistinu je teško, ali kako poslije svake svjetovne noći dolazi zora tako i nakon ove duhovne (TAMNE NOĆI DUŠE)dolazi svanuće i vidjet ćeš da ćeš uskoro reći kako se sve ovo isplatilo izdržati ... kad osijetiš drugi put na koji će te vrlo brzo postaviti...put prosvjetljenja... sada si tako blizu samog Boga, što bi rekli Oči u Oči....izdrži jer vjeruj mi isplati se ....pusti da te dobri Bog vodi , čuva i blagoslovi....nebo je s tobomhrabri ratnici

    avatar

    11.01.2010. (22:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...