Komentari

upsid.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Wall

    vudu lutka, veliš? a mogu li muslimanski, ili nedaj boževraže, pravoslavni i ocila? a unisone crkvenokrižarske moltive, marijanskovojni pohodi za inovjerce, koji ne mogu izostati s militantno-katoličkih pohoda? tipična magla, tolerancija prema indijskom i dalekom, ali prve susjede ne mogu ni smisliti? lijepo upakirana spika u obrani neobranjivog.

    avatar

    07.10.2009. (09:19)    -   -   -   -  

  • romano jajetić

    katoličko-bogoslovni fakultet, a u svemu je domagoj ko domagoj margetić; pošteno napišite katolička omladino koje životne stavoove, koji credo je vaš, a ne skrivati se iza dubioznih friško stvorenih 'udruga građana' za širenje katoličkog jednoumlja.

    avatar

    07.10.2009. (14:57)    -   -   -   -  

  • rahatli

    Prije nego sljedeći puta kreneš propovijedati, preporučujem ti nekoliko stvari: 1. provjeri svoje činjenice. 2. nauči razliku između vjere i crkve. da ti olakšam, Kaptol nije vjera nego crkva, politička institucija i s njime kao takvim predsjednik može biti u sukobu. 3. čitava argumentacija s vudu lutkom ti je prazna i šupja. 4. nauči se misliti zaboga, svojom a ne tuđom glavom.

    avatar

    07.10.2009. (15:18)    -   -   -   -  

  • prijatelj

    Ana draga, baš lijepo što si bacila par bisera pred... ma nije bitno, namjerno neću dovršiti poslovicu niti ću spominjati imena jer mi namjera nije kritizirati ljude, nego loše namjere. Naime, uvijek me oduševe vrli iluminirani antifundamentalisti čiji se argumenti svode na onaj jedan, svima dobropoznati, (ad hominem, op.a.). Dragi moji, takvo ponašanje je upravot to, samo bez "anti". To se prvenstveno odnosi na vješte, profundirane retoričke paralele tipa "domagoj" znači "domagoj margetić" koje sve čitatelje instantno ostavljaju bez zraka, osobito ako su popraćene oštrim pozivom "katoličkoj omladini" da odmah otkrije svoje životne stavove! U nekom lošem trileru ova bi gesta zasigurno bila popraćena refleksnim trzajem ruke i ispruženim prstom pred kojim bi se skriveni credo članova Upsida neizbježno otkrio poput kiseline na plavom lakmus papiru. (Možda ne bi bilo zgorega spomenuti da je dotična udruga već u svojim prvih nekoliko postova objavila svoj manifest i plan djelovanja, ali koga briga ovo s prstom je predobro da bi se propustilo!). Za tim nimalo ne zaosaje ni poirotovska oštroumnost koja je u spominjanju Krishni i židovski zvijezdi superiorno otkrila induktivnu prazninu! Draga Ana, priznaj da si i ti sama ostala u šoku nakon što si shvatila da su tvoji dobro skrivani planovi o netoleranciji pravoslavnih obilježja tako rapidno dešifrirani i otvoreno iznijeti u javnost! Pa da, to ni Vidovitoj Zorki nakon 45 godina iskustva ne bi uspjelo tako brzo. BTW. Je li ono pravoslavi isto imaju križ kao vjersko obilježje ili... Ma nije bitno, glavno da se ti, Ana, moraš sramiti zbog te latentne netolerancije! Ha, šta ćeš sad? Trebala bi se sakriti u kut i nastaviti plakati za očevima nacije, lentama i paradama jer, draga moja, to što si na pola kartice iznijela stvari koje ti smetaju kod nešg prvog građanina-predsjednika ne bi uvjerile ni neke puno lakovjernije osobe od onih koje svoje postove znaju podijeli na: pod 1, pod 2 i pod 3! Uostalom, nabavi si Mesićev australski video pa da vidiš kako se naš predsjednik zna lijepo ponašati s narodom kao pravi građanin! Jao, pa je li to iza njega stoji križ ili se meni čini??? Ma koga briga, ako tebe smeta njegova nekonzistentnost, onda je to tvoj osobni poblem! E da, taraaaaaa. Za kraj se lijepo nauči razliku između vjere i crkve! Jer si očito propustila primjetiti da je Kaptol politička insitutcija! Jer kako bi ti, jadna studentica teologija mogla to znati! Budi sretna da ti ima tko reći. OK, to što u can. 368-374, LG, GS itd. piše drugačije zasigurno je stvar lošeg prijevoda s latinskog ili toga što ti, kao i ostatak neprosvjećenih katoličkim militanata nemate pristupa dokumentima koji bi vam otvorili oči i pomogli da mislite svojom, a ne tuđom glavom. Ja ti, naravno, neću otkriti o kojim se dokumentima radi!

    Dakle, draga Ana, želio sam te poštedit gubljenja vremena i odgovaranja na postove koji to doista ne zaslužuju. Iako je moj post napisan ironično, namjera mi nije bila pljuvati otrov, nego otvoriti prostor za smislen razgovor. A on se može voditi tek nakon što netko doista želi čuti što ti govoriš. A govorila si o ustavom garantiranoj vjerskoj slobodi, govorila si o zakonskom određenju, govorila si o pozitivnoj toleranciji na bazi pluralizma, govorila si o loše iniciranim i vođenim sukobima, ostavila si prostor za raspravu o tome koliko su ugovori sa Svetom Stolicom doista dobro napisani itd. Ali o tome kasnije nije bilo riječi, glavno da smo još jedan put upotrijebili tu divnu stranu riječ "fundamentalizam".

    Puno pozdrava i budi i dalje pametna i pronicljiva. U meni si otvorila neka nova pitanja!

    avatar

    07.10.2009. (22:24)    -   -   -   -  

  • merkat

    Na jedan sjajan tekst pun otovrenosti i tolerancije koji ujedno pokazuje i besmisao netolerancije i teror manjine, ta ista manjina je zarežala na poznat način. Krik zvijeri.

    avatar

    08.10.2009. (14:46)    -   -   -   -  

  • merkat

    «Tko se god prizna mojim pred ljudima, i Sin čovječji priznat će se njegovim pred anđelima Božjim. A tko mene zaniječe pred ljudima, bit će zanijekan pred anđelima Božjim.» (Lk 12,8-9).

    avatar

    08.10.2009. (14:52)    -   -   -   -  

  • tatek

    "Je li ovo mladež hdza u novome ruhu?" fakat si glupa kad dolaziš do ovakvih zaključaka ponoćna strino! I baš kad sam mislio da nemreš biti gluplja pročitam ovo..."kad god čujem ovako intornirane napade, vidim gomilicu nacionalnih nostalgičara koji plaču za tatom"

    avatar

    08.10.2009. (18:44)    -   -   -   -  

  • tatek

    katoličko jednoumlje????? Pa daj pročitaj neke starije postove konjino jajetička!!!!

    avatar

    08.10.2009. (18:49)    -   -   -   -  

  • tatek

    kao što vidite nemaju svi katolici jezik za lizanje oltara!!!!!

    avatar

    08.10.2009. (18:52)    -   -   -   -  

  • rahatli

    Divni ste. Sve mi je toplo oko srca. Ana, nisi valjda još samo mamu pozvala da te brani od zlih neistomišljenika.

    avatar

    09.10.2009. (10:12)    -   -   -   -  

  • merkat

    aha, ovo je znači naručena obrana a sve ostalo je argumentirano do boli i valjda je to sloboda mišljenja. oprosti što ja nemam ista prava kao i ti. ja sam samo šutljiva većina.

    avatar

    09.10.2009. (17:17)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Lako je vrijeđati bez imena ali mlada dama je pod svojim punim imenom i prezimenom stavila crno na bijelo, svoje misli !
    Jer, ljudi, živiimo u demokraciji !
    Da li vi, posebno anonimusi - CRNI bi to isto uradili ?
    Spremno ste je popljuvali ...

    avatar

    09.10.2009. (19:55)    -   -   -   -  

  • rahatli

    popljuvala sam nekog tko je bio dovoljno lijen da ne provjeri činjenice o kojima piše. i tko ih je tendenciozno složio. tendencioznost nije demokracija. to je jednostavno manipulacija riječima. over & out s ovog bloga.

    avatar

    11.10.2009. (14:35)    -   -   -   -  

  • merkat

    rahatli ????
    netko je bio lijen da provjeri činjenice o kojima piše ? što znači činjenica ? zar djevojka nije ovaj post prilično jasno potkrijepila činjenicama i obrazložila na što se poziva i to vrlo konkretno ? ako nije, ti dokaži suprotno. ako ne možeš, zašto je napadaš ?
    dakle, možeš- dokazati da činjenice na koje se poziva je izmislila potkrijepivši to dokazima ili ostati na jednostavnijem rješenju - over &out s ovog bloga kako sama kažeš, u nedostatku činjenica na koje se pozivaš puna samopouzdanja.

    avatar

    12.10.2009. (16:08)    -   -   -   -  

  • tatek

    rahatlukovko daj jednostavno reci da imaš problema sa prihvaćanjem križa, neće te niko pojest!! Mi smo ipak tolerantni kršćani! Dakle, nemoj laprdat o tome kako je tekst neargumentiran već reci istinu ma kakva ona bila! ps.bez obzira na over & out s ovog bloga!!!

    avatar

    16.10.2009. (09:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...