Komentari

upsid.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Bugenvilija

    Lijepo je vidjeti da i kršćani imaju ljude koji misle svojom glavom...

    avatar

    04.10.2009. (00:00)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Mislil sam nekaj bubnut, ali kad sam vidil kom. od Bugi, sam bum je potpisal.
    Zapravo sam užival u postu.
    Svima i svemu treba kritike.
    Nikaj ni tak idealno, a crkva zna često put biti zločesta i otrovna......
    novac i politika, zapravo nofci, hehehehe

    avatar

    04.10.2009. (06:15)    -   -   -   -  

  • turimti

    i ti imaš dobre živce...

    avatar

    04.10.2009. (11:02)    -   -   -   -  

  • Alan

    Nikola pravo zbori. S jedne strane (crkvene, namjerno neću reći vjerničke) nedopuštanje ikakve kritike, ma kakvi kritike, razmišljanja izvan strogo određenih granica, isključivo rutinirana praksa ponavljanja jednog te istog, a s druge - potpuna suprotnost, kritiziranje svega vezanog uz vjeru, religiju, dakle žutilo.hr at its finest, bez ikakvog pokušaja dubljeg razumijevanja.

    Tema bi se naravno mogla proširiti ali ostajem na GK (i ne samo GK, već i nekim drugim katoličkim tiskovinama). Nema dijaloga jer današnji ekstremni ateizam, koji je često na granici mržnje i totalnog omalovažavanja, drži jednu, a crkva drugu stranu. A mi koji razmišljamo svojom glavom i nemamo luksuz zanemariti istinu kad je vidimo, pa pustimo da nas odvede u kojem god smjeru je potrebno, ostanemo niti na jednoj, niti na drugoj strani, gledajući tu unakrsnu paljbu, kao da je riječ o kakvoj utakmici, nabacuju se s Objavom kao da je lopta, i dešava se upravo to što si istaknuo u svojoj kritici - jednoumlje, samo iz dva različita kuta. Iz toga proizlazi i takvo pisanje u Glasu koncila.

    Srećom, Papa Ivan Pavao II nas je naučio drukčije i bolje - Intellego ut credam. Istina je jedino bitna. Zato treba bez ustezanja ukazati na svako licemjerje, naravno i svoje. A za to treba imati cojones.

    avatar

    04.10.2009. (13:24)    -   -   -   -  

  • merkat

    Uglavnom se ne slažem. Da sve može biti bolje i kritičnije je jasno kao dan. Ali kritika samo da bila kritika je ništa bez jasne argumentacije nje same. Za početak bi volio da si usporedio GK sa nekim drugim katoličkim časopisom. Nije mi uopće jasno što konkretno se vidi iz tvoje kritike. Osim osobnih netrpeljivosti ka izvjesnom gospodinu B. Jesi li pomislio da novinar(i) možda nisu u mogućnosti znati odnos gospodina B. prema svojim radinicima ili prema tvom ocu ? Evo ja sam prošli mjesec napravio jednu reportažu za jedan BIH katolički tjednik. I vidi čuda, oni uopće nisu tražili CV od mene niti su posali USKOK da istraži moje poslovanje. Nadalje pišeš o interwiewima s deklariranim ateistima i žestokim kritičarima Crkve. Ti koje si napomenuo su se o Crkvi više puta dovoljno izjasnili. Dežulović napose. Njegovi traktati o Crkvi su čista bljuvotina i zaista se pitam šta bi njih trebalo intervjuirati ? Postoji za to jedna poznata latinska izreka koju vjerujem znaš. Katoličkih glasila ima dovoljno. GK je ipak jedan tradicionalni tjednik za midlejđ generaciju i starije. Uglavnom. Provokativan na jednoj višoj intelektualnoj razini gdje već desetljećima generacijama donosi i kritiku i informaciju i poticaj. Samo ju treba zdravo razabrati. Pisma čitatelja su pisma s pitanjima, dakle više manje pitanja za većinu vjernika koji nisu znalci kao ti. Za takve intelektualce ne treba ništa odgovarati jer sve znaju. Iako si popljuvao većinu vjernika zbog njihovog elementarnog znanja, podsjetio bih te na osovinu naše vjere na ovim prostorima. Prostodušne babice koje bolje razumiju Bibliju od raznih filozofa i umišljenih intelektualaca. Meni osobno se ponekad ne sviđaju odgovori koji se preopćeniti i opširni ali problematika koje se dotiče ta rubrika su najčešće nedoumice prosječna vjernika. Uvodni komentar vlč. Miklenića mi je eto, genijalan. Smatram da je on najbolji kritičar našeg društva. Da bi trebao kritizirati i Crkvu, apsolutno. No on je jedini urednik koji je nekoliko puta priznao da je GK glasilo Crkve. Jesi li kada doživio da vlast kritizira samu sebe, novinari urednika, vlasnika medija ? Uostalom u vremenu kada se Crkvu gazi iz svih sredstava, šta će nam više kritike ? Mada je to mnogo lakše nego mijenjati Crkvu iznutra. Prvo promijenivši sebe pa onda izlijevati u nju što više dobrih djela, akcija. Konkretno, bez laprdanja nepotrebnog. Time nek se bave Milanović i Dežulović.

    avatar

    05.10.2009. (13:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...