Komentari

palchy.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

  Nostalgija i idealizirianje su artefakti proživljenog, kombinacija neistraženih kemijskih izboja mozga i pojave poznate kao selektivno pamćenje, obrambenog mehanizma da se pamti sve manje, ali nesrazmjerno puno na stranu lijepih sjećanja! Lakše je tako živjeti, redizajnirajući objektivnu prošlost! Kada nije kako bismo htjeli sada, logičan je izbor kreirati svijet pošlosti koji će pružiti puno zadovoljstvo. Ima naravno i vrlo efikasan lijek, jedan jedini! Nova senzacija, motivacija, preokupacija....možda čak samo jednostavni nedostatak vremena, kapaciteta uma i osjećaja, vrati sjećanja tamo gdje im je mjesto. I dalje cenzurirana doduše, ali bar bez intenziteta koji nije primjeren i bez nenamjerne, ali i nesporne dalje lakirovke.....
  Što ujedno daje i odgovor na priču o Anđelima, je li? Malo ih je, al' ih ima! A sasvim je nefer ikome nametnuti borbu s osobno prilagođenim standardima, s nepouzdanim sjećanjima i usporedbama koje nemaju baš pretjerano utemeljenu realnost, vrijednost! The Game kreće svaki puta iznova, hoću reći, ili što bi rekli, samo je promjena stalna....u stvarnosti!

  avatar

  02.06.2009. (08:42)    -   -   -   -  

 • .malenimoj

  da Palči još gore...
  pisma sjećanja, zaista diraju dušu, ponekad je teško prihvatiti odbijanje, bez pravog razloga, a ovdje prije svega mislim da razlog nije bio u ne ljubavi prema tebi, već izboru između dva puta...on je izabrao onaj na kojem ti nisi dobro došla ili se nisi ni potrudila reći da na to putovanje želiš ići i ti....Rečenica kojom završava vaš odnos:" Ali i tvoje riječi na odlasku kad si rekao: Ostavi me. Ne volim te. Idem…pusti me da idem." govore mnogo, ako čitamo između redaka. Neke odluke zaista je teško donijeti, lakše ih je prebaciti na onog drugog, to je čisto ljudski ali nije fer...
  Kažeš slučajno, ne, sve ali baš sve se događa s razlogom, stoga živi svoje snove, ali nemoj da te ti snovi ubiju. Kako kaže Uzbudljivi na jedan pametniji način(ipak je on hahahaha???) treba pružiti šansu sebi, drugome, otvoriti vrata da uđe nova zraka sunca ...
  A joj sad sam pretjerala, jel, a mogla bi ja još toga ali neću...

  avatar

  02.06.2009. (10:01)    -   -   -   -  

 • pošteni

  ti fakat polako ali sigurno odlaziš u kurac :))))))))))) nakon žena na red dolaze uspomene, nadam se da ne pišeš ovo sa bocom vina pored sebe :)))))))))))))))))))

  avatar

  02.06.2009. (12:33)    -   -   -   -  

 • palchy

  Sad kad bih krenula objašnjavati i na svaki komentar odgovarati, ne bih završila do jutra. a sad nemam vremena za to (i u školstvu nekad stisnu obaveze:-D)
  Nego, lijepo je kako me ovako svi psihoanalizirate :-)...mene i moje zadnje napise...ali, ne znam koliko će vas ovo oduševiti ili razočarati - pisma su čista, totalna, stopostotna fikcija. Upućena nikome. Čisti plod moje mašte. (na sreću :-D)
  Tako da nitko nema razloga za brigu... ;-)
  Pusa svima :-))
  (ali to što ste se toliko uživjeli, ja ću bahato protumačiti - znači da je dobro, ha? :-)) )

  avatar

  02.06.2009. (19:46)    -   -   -   -  

 • wallawall

  Slučajnosti, slažem se nepostoje. Postoje samo prilike koje propuštamo ili uzimamo.
  Imati, čuvati poruku toliko dugo je znakovito, ali pokazuje i strah. Čemu se čvrsto, slijepo držati za nešto što bi nakon toliko vremena trebalo biti samo jedna lijepa slićica u pamčenju. Očekivat neki filmski povratak, osvježenje davnih strasti nije realno, pa ni za nešto što je bilo tako dobro..No zaista je lijepo pamtiti jer to nam uvijek izmami sretni osmjeh... I na kraju, uvijek postoji luđi od luđega i bolji/a od bolje/ga....tu nada ima stvarnu vrijednost... :)
  Moj komentar je na osnovi tvoje "fikcije", iako sjećam se da si mi jednom rekla da sve što napišemo ima veze s nama...no zaboravimo to...
  E, da....eto malo sam filozofirao kao da je realno...
  Jako, jako lijepo napisano, zaista idealno u svojoj tugi.. :)
  Dobra večer palchy,
  vidim da si u elementu....

  avatar

  02.06.2009. (19:54)    -   -   -   -  

 • palchy

  Ajme, wally, nemoj i ti ;-)
  A da ja vas sve lijepo skupim na jednoj kavici pa da vidite kako sam dobro(izgledajuća) :-))) i dobro(osjećajuća) :-)

  avatar

  02.06.2009. (20:31)    -   -   -   -  

 • wallawall

  Ne, ja sam se ogradio! Nisam ništa analizirao, potencirao upučujući na tebe..i,,,,zar ne :))))
  A taman i da jesan neznan šta bi ti sad reka osim:

  Dobro ženo, mi tebi podršku, ti nama ironiju i pecke....eto, pa ti budi dobar...
  hahahaha...E i ko je reka da ti nevirujen....
  Virujen ti, mislin....stvarno :)

  ajde lipo mi uživaj, dobro(izgledajuća) :-))) i dobro(osjećajuća) :-)
  pozdrav... :)

  avatar

  02.06.2009. (20:37)    -   -   -   -  

 • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

  Ne samo što više nemaš vremena odgovoriti, što je, vjerojatno, u načelu dobro, nego više nemaš vremena niti pročitati, a? Gdje sam, primjerice ja, spominjao tebe ili svoj osjećaj da je priča sasvim istinita? A i koja priča to doista jest? Ili koja priča jest čista fikcija?
  Uživaj! Makar i u cjelodnevnom radu u školstvu, što, moram priznati, zvuči malko pretjerano, ali tko zna, možda isto ima neko preneseno značenje? Svašta čini naše školstvo, da se neupućen uznenadi....he,he,he....

  avatar

  02.06.2009. (22:06)    -   -   -   -  

 • .malenimoj

  a jest opičena ova žemska, baš je)))

  avatar

  03.06.2009. (12:17)    -   -   -   -  

 • palchy

  A joooooooooj, ekipa se moja nešto uzjogunila? :-))

  Wally,
  ma kakva ironija? Ma, neeee...ja samo nisam htjela da dođe do kakvog nerazumijevanja. To mi je valjda prirođeno ili, rekla bih, profesionalna deformacija, da kad vidim eventualno nerazumijevanje objašnjavam....profa, jbg i u poslu i u životu :-))

  Uzbudljivi,
  kako ti krasno shvaćaš stanje stvari. (e, ovo jest ironija). Pa ti barem bi trebao znati kako je kad krenu mature, obrane i sjedenje od jutra do mraka plus nastava. Dakle, realno, koliko još čovjek ima snage nakon svih bedastoća bilo što napraviti kad dođe doma? Nula bodova. Tako da mi nemoj zamjeriti moju površnost :-))

  Malena,
  Opičena, da...od sunca, posla, nespavanja... ;-)

  Pusa svima :-))

  avatar

  03.06.2009. (21:23)    -   -   -   -  

 • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

  Nikada me tamo nisu uspjeli natjerati da sjedim od jutra do mraka, niti sam smatrao potrebnim....Ok, neki i tada jesu sve shvaćali za nijansu ozbiljnije, da ne upotrijebim koju težu kvalifikaciju.....pa vjerujem!
  Ali vrlo dobro prepoznajem kada ti komuniciraš reda radi, zbog minulog rada, ili što slično, tek kotrljaš riječi. Bez strasti i želje....I to mi je dosadno i posve nezanimljivo, pa ću radije sačekati!

  avatar

  03.06.2009. (23:05)    -   -   -   -  

 • palchy

  Ti si baš strpljiv muškarac, Uzbudljivi! :-)
  Šteta što si virtualan :-))

  avatar

  05.06.2009. (00:13)    -   -   -   -  

 • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

  A, je li?

  avatar

  05.06.2009. (19:18)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...