Komentari

mistagogy.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Valentina

    Uskrsli daje smisao svakoj bolesti i svakoj patnji, ali i ozdravljenje...dobar ishod. Oprašta grijehe, čisti Božanskom krvulju i odravlja. Po snazi velike Rane otvorene na svom srcu on liječi rane koje mi nosimo u svome srcu, ozdravlja naša sjećanje, pomaže da oprostimo sebi i drugima, da oprostim osobama koje su nas povrijedile, uklanja rane koje nas sprečavaju da oprostimo, liječi rane koje uzrokuju fizičke bolesti...čini nas svjedocima Uskrsnuća, Njegove pobjede nad grijehom i smrću, i Njegove žive prisutnosti među nama ali ga za to moramo moliti.

    avatar

    17.04.2009. (08:48)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    Mnogima bi rečeno: "Vjera te tvoja spasila!"
    Sve je moguće onome koji vjeruje!

    Traži se djetinje povjerenje i pouzdanje u Božju svemoć i njegovo milosrđe, te napuštanje uvjerenja da trebamo zaslužiti milost, jer u protivnom prijeti opasnost da se hvastamo svojim zaslugama, te time ne damo slavu onome kome ona i pripada.
    U tom smislu je razumljiva ona Pavlova riječ kad kaže: "Sve što nije po vjeri, grijeh je!"
    Sve što činimo trebalo bi biti iz vječnih, a ne vremenitih pobuda jer tek tada i molitva za ozdravljenje dobiva svoju svrhu.
    Treba se čuvati 'elitizma' i 'iskorištavanja Boga' za 'svoje ciljeve'. U dosta slučajeva se ne događa ozdravljenje jer su nam pobude iz egoizma i vremenite koristi. Doduše, Gospodin nema ništa protiv ako želimo imati vremenitu korist, ta stvorio nas je da možemo njegovim dobrima vladati i upravljati, ali to mora biti u slobodi, zahvalnosti i poniznosti, a ne mimo njega. Postoje pak neki ljudi koji ne žele promjeniti svoj život, a htijeli bi baštiniti vremenita dobra. Ne znam kako se onda mogu uopće nadati dobru, a još manje u razočaranju optužiti Boga za svoju nedaću. Onaj tko boluje morao bi biti spreman podnositi svoju bolest kao zadovoljštinu za svoje grijehe ili grijehe svojih bližnih, a tek potom koristiti vjeru kao jamstvo za ono što mu nedostaje. Vrlo često se događa kad osoba u duhu prihvati svoju bolest da se ona nakon izvjesnog vremena čudesno povuče.
    Kod molitvi za tjelesno ozdravljenje jako je bitno prije njega ići na ozdravljenje duha, tj. otkloniti (u dosta slučajeva) uzroke bolesti, jer se zna desiti povratak bolesti ako nije sasječena u korijenu. Biblija nas uči kako neko duboko razočaranje zna biti razlog zašto neka žena oboli od karcinoma dojke ('Ženo duboko tvoje razočaranje napast će tvoje grudi!'). A znamo da zli djeluje tako što prvo napada vjeru i unosi sumnju u obećanja Božja kako bi izazvao strah i žalost, koji potom vode u razočaranje i beznađe. Kad osoba klone duhom (očaj je duhovno samoubojstvo i on jako vrijeđa Božje milosrđe) tada su otvorena vrata djelovanju zla u svim njenim područjima, tako da to klonuće često zna izazvati i razna oboljenja duha, psihe i tijela. Istina, u svim slučajevima nije razlog to klonuće, no trebalo bi ne biti tašt i ohol i u startu odbaciti i tu mogućnost. Znam da mnogima smeta kad im se kaže da krenu od sebe, jer se to često tumači kao dodatno opterećivanje osobe koja je ionako opterećena svojom bolju, no tko je taj koji može za sebe reći da je zadovoljan svojom vjerom. "O, kad biste imali vjere kao zrno gorušicino!?'- kaže Gospodin. 'Brda biste premještali!'
    Onaj tko u startu odbija mogućnost nastanka bolesti zbog pomanjkanja pouzdanja, te vjere kao jamstva za ozdravljenje zapravo kaže kako je on taj kome je iscjeljenje na tom području jako potrebno.
    Znamo da sve bolesti nemaju razlog u osobnom grijehu, no isto tako znamo da je velik procenat onih koji su se ogriješili o Prvu Božju Zapovjed i priklonili svoje srce raznoraznim gatarima i vidovnjacima. Pogledajmo samo statističke podatke o broju registriranih vidovnjaka u hrvatskoj pa će nam svima biti puno jasnije. I upitajmo se TKO IH UZDRŽAVA? S kojim brojem bi ih trebalo pomnožiti pa da dobijemo približnu sliku o broju onih koji su ih posjećivali?
    A grijesi protiv Prve Božje Zapovjedi nisu samo gatanje i čaranje. Okrenuti Bogu leđa i na njegovo mjesto se može na tisuće drugih načina. Mnogima je bog novac, moć, vlast, posao, tijelo ... itd.
    Mislim da bi ovu zapovjed trebalo iznova (u ovo hedonističko doba) iščitavati u njenom izvornom obliku, a ne u skraćenom Augustinovskom. S tim, naravno, da ju se ispravno interpretira.
    U ovu iduću Nedjelju ćemo proslaviti Božansko Milosrđe, no ono o čemu ovih dana razmišljam jeste kako nema istinskog navještaja bez odlučnog prokazivanja zla. Milosrđe Božje treba navjestiti, no to ne znači da se o grijehu treba šutjeti... kao da bi govoriti ljudima o ovim stvarima značilo strašeći ih udaljavati od i od Boga i od Crkve. Onaj tko ne zna navjestiti Božju svemoć i njegovo milosrđe, izbjegavat će govoriti o ovim temama.. čini mi se tako.

    avatar

    17.04.2009. (16:31)    -   -   -   -  

  • mvko

    Hvala ti za link na mom blogu a i za ovaj na tvom, koji vodi do Naputka o molitvama.....
    Svakako ću to pročitati.
    Veselim se nadolazećoj nedjelji! Mislim da je Bog i milosrdan i pravedan, te dvije osobine se u Njemu savršeno nadopunjuju premda nam je to sada prilično nejasno, ali jednom ćemo shvatiti. Može se reći da je Bog milosrdnopravedan, Svi bismo htjeli osjetiti na sebi Božje milosrđe, a to onda znači da trebamo iskreno ljubiti Boga i bližnjega i kajati se za svoje grijehe, jer mi se nekako čini da se Božje milosrđe izlijeva na raskajane grešnike, a pravednost da je pridržana za "bezgrješne" oholice, koji su sami sebi dostatni.
    Pozdav

    avatar

    17.04.2009. (19:32)    -   -   -   -  

  • Ne izgubiti nadu

    Mnogima bi rečeno: "Vjera te tvoja spasila!"
    Sve je moguće onome koji vjeruje!
    Uistinu je tako!
    Moramo korjenito mjenjati ono sto nije dobro sto nas vodi u grijeh i krivnju (nikada nije kasno, a bolje je sto prije), a ono sto je dobro jos vise usavrsavati ako hocemo stostruko baštiniti vremenita dobra i prijeci iz ovozemaljske srece u vjecnu. Molitva srcem, post i pokora su utrti putevi svetih. Molitva treba uistinu biti velika radost, a post puno pomaze da mozemo mjenjati sebe, o kruhu i vodi (iznimka zdravstveni razlozi) Oni koji nemaju hrabrosti za promjene to jest, ne upoznase Ljubav Bozju u razočarenju optužuju sve i svakoga pa i Boga za svoju nedaću.
    Tjelesnog ozdravljenja tesko da moze biti, sve dok se Duhom ne vratimo u Eden, odakle smo prognani nasom krivnjom, Duhom u Eden...tamo gdje nam je mjesto, onda ce i cijela zemlja postati opet Eden tj. otkloniti uzroke mnogih bolesti, Ako duhovno preovlada mojim bicem onda tjelesno (zemaljsko) slabi. Ne fizicki (mislim, pohlepa, hedonizam i slicne sablazni danasnjeg vremena). Svi trebamo krenuti od sebe, jer svi bi mjenjali svijet a sebe ne mozemo a cesto niti ne pokusavamo. Ostaviti recimo alkohol, pusenje, neumjereno prejedanje, psovku, egoizam, hedonizam, ogovaranje i slicno. Ne zelim ovdje nikoga dodatno opterecivati, a narocito ne one koji su optereceni svojom bolju.
    Zivijeti u vjeri je zivi proces, kao beskrajne stepenice u oba smjera, izbor je slobodna volja svakoga! "O, kad biste imali vjere kao zrno gorušicino!?'- kaže Gospodin. 'Brda biste premještali!'
    Pozdrav Ti zelim!

    avatar

    18.04.2009. (00:29)    -   -   -   -  

  • Putem Krista

    hvala na ovim tekstovima što ih dijelite sa nama.

    želim ugodan dan ispunjen Božjom ljubavlju i srećom koja dopire od Njega.
    Pozdrav veliki šaljem.

    avatar

    18.04.2009. (09:56)    -   -   -   -  

  • O Bože,zar si pozvao mene?

    Svak ima križ,netko teži,netko lakši..Bolesti su teške,ali vjera nam pomaže.Zahvaljujmo Gospodinu svaki dan,i uvijek imajmo na pameti:život je lijep!jer,uistinu je,a to možemo vidjeti u sitnicama :)

    avatar

    18.04.2009. (11:15)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    Zahvaljujem svima na komentarima i od srca želim da budete 'oni koji imaju što dati drugima'.
    Slijedi novi post.

    avatar

    18.04.2009. (16:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...