Komentari

fionetta.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • žubor vode

    Nažalost ne pretjeruješ . Sve rečeno je žalosna stvarnost i istina.

    avatar

    05.01.2009. (21:32)    -   -   -   -  

  • borgman

    priča naše Vlasti je:- obećaj SADA!
    Jer poslije, kada minusa bude previše, vanjskih neprijatelja jakih, a unutrašnjeg duga golemog... tko će se sjetiti jednog od obećanja.
    Tako je sa svime. Nitko ne spominje autocestu koja je KASNILA 2 i pol godine do Metkovića! Stigla je! Bravoooo! Plješćimo jer je koštala, koliko ono, 2x više ?? Jedan od vijadukata se srušio u gradnji? Biće od starosti!
    Brza gradnja je dosta često najjeftinija.
    Nema više ni u medijima predizborne priče HT-a. Idu dužnosnici i otvaraju telefonske centrale (što HTV uredno prati), cerekaju se, jedu na NAŠ račun, a iza njih ide kombi SA OPREMOM koju se vidi. Važno je samo otkinuti onu svilenu trakicu i dobiti 10 minuta na dnevniku, kako je neka vukojebina u "lijepoj njihovoj" dobila telefon. Nije uopće važno što već odavno za seosku telefonsku centralu treba ormar veličine kufera, a zgrade... pa nešto naš prosječni građanin koji ne želi ništa znati... mora VIDJETI na TV-u. Tome vjeruje.
    Ili je već zaboravljen "govor sa Rive"....
    Sve je to isti SPIN. Rekao sam, nisam rekao, tko vam je rekao kako sam rekao, tužiti ću vas ako ga ne otpustite... i to je TO!
    Ali, slažem se sa svakom rečenicom iz tvog posta. Liječnici su štrajkali radi smanjenja plaća za 20%, iza njihovog "napora" je bio samo njihov interes, a po svemu, dobili su ono što su i tražili. Obećanja iz PRAZNE vreće!

    avatar

    06.01.2009. (08:18)    -   -   -   -  

  • tičerica

    potpisujem! svaku riječ!
    meni je u toj priči samo žao sestara. inače sam česti gost kod svoje doktorice (kronični bronhitis, sinusitis, pa osjetljivo grlo i mjehur i te fore, navratim joj bar svaka 3 mjeseca), a sestra joj je jedna divna žena s kojom svaki put malo popričam. sjećam se kad su uveli onih 5 kn pristojbe, žena je slom živaca dobijala: kud treba kartone srediti, recepte i uputnice odraditi, tu još i s novcem poslovati. a novac je inače poslovično čist. pa onda, kad treba doktorici nešto odnijeti u ordinaciju, novac ostaje u njenom dijelu, neosiguran. nikad nije imala dosta sitnog, a ispisivanje tih računa joj je isto oduzimalo puno vremena. pa je rekla sirota žena jednom: da sam htjela raditi s novcem, išla bih za trgovkinju, a ne za medicinsku sestru. (inače, jednom mi je odala kako njihova ordinacija - jedna od manjih u našem gradu - mjesečno na tim pristojbama od 5 kn inkasira oko 12 000 kn. a koliko inkasiraju veće? a koliko je love bilo kada su se pozbrajale sve, male i velike? a koliko će je biti tek sada s 15 kn deračine? pljačka!)
    također me oduševila jedna "sitnica" - slušala sam tamo negdje pred božić radio, i pričali su o gužvama u ordinacijama - doktori opće prakse, zubari, ginekolozi, svi su imali navalu ljudi koji su svoje redovne preglede htjeli odraditi prije no što im počnu naplaćivati reket, pa su onda svi živi uvjeravali svekoliku populaciju da se nemaju zašto žuriti, neće naplaćivanje startati od nove godine. da bi za božić, kad su sve ordinacije stavile ključ u bravu, bilo: od prvog prvog naplaćuje se!
    i zadnja stvar: sjeća li se itko da je bilo riječi o tome da će oni koji u kalendarskoj godini ne budu koristili liječničke usluge, ili ih budu koristili minimalno (samo dva-tri puta) dobijati povrat dijela novca uplaćenog za osiguranje? a je li tko čuo što o tome u zadnjih nekoliko tjedana? ja mislim da ja nisam (naravno, shvatili su da onda baš i neće uspjeti opljačkati koliko su mislili, pa odustali)
    sve najbolje u novoj godini i tebi, i budi što manje bolesna. :D

    avatar

    08.01.2009. (11:38)    -   -   -   -  

  • bastet

    Lijepi pozdrav, hvala ti za posjetu i komentar na mom blogu jer sam tako i ja dobila prigodu upoznati te! Prođirala sam malo postovima, zanimljiva opažanja, čvrsti stavovi... Vidim, mjesto koje vrijedi posjećivati :-)))!
    Što se, pak, tvog posljednjeg posta tiče, ne znam što reći. Svi smo ogorčeni jer uza sva obvezna izdvajanja (na mojoj plaći skoro 2000 kuna), nismo još uvijek kupili ulaznicu za primarnu zdravstvenu zaštitu. Jedna od rijetkih beneficija koje smo još donedavno uživali u našoj "socijalnoj" državi bila jem upravo zdravstvena zaštita i besplatno školovanje. Polako, ali sigurno, te beneficije, na žalost, blijede i nestaju. Nameti i porezi sve veći, standard i građanska prava (a često i demokratska prava - sjeti se afere facebook vs Sanader!) sve manja. Hrvatska bi mogla biti obećana zemlja, ali se obzirom na socio-ekonomske prilike i politiku (svakakvu samo ne nacionalnu!) pretvara u svoju tužnu suprotnost. Tko god može, diže sidro i odlazi. A to je, bojim se, tek vrh ponora u koji smo počeli padati... S druge strane, obzirom da je optimizam moja životna filozofija, ne predajem se samo tako. Tu sam i tu ostajem pa mi nema drugoga nego prihvatiti ono što ne mogu promijeniti i promijeniti ono na što mogu utjecati. Takav stav mi daje dovoljno energije, volje i snage za kvalitetan život unatoč vanjskim okolnostma. Moja je čaša uvijek na pola puna, a nikada na pola prazna... :-))))

    avatar

    08.01.2009. (12:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...