Komentari

zuzayok.blog.hr

Dodaj komentar (45)

Marketing


  • uglavnombezopasna

    I ja sam bila danas na pregledu i jos sam pod dojmom nasih bolnica:(
    Kao prvo cekas 3mj. da uopce dodjes na red,onda,ako prezivis
    ta 3mj. kazu da je sve u redu,jer da ti je nesto ozbiljno umro bi
    do pregleda...
    Usput,otpadaju i ovi nepismeni,jer se ne mogu snaci po bolnici
    sa onim silnim znakovima...
    Znaci oni svaki dan imaju nevjerojatna 2-3 pacijenta za pregled,bas
    mi ih je zao...

    avatar

    20.10.2008. (23:01)    -   -   -   -  

  • deepsea

    nisam imala neugodna iskustva u bolnici pa nemogu komentirat.....ali......valjda sam imala sreće.....:-))
    Lijep ti pozz i kiss......:-))

    avatar

    20.10.2008. (23:13)    -   -   -   -  

  • katalona

    Svugdje ime svakakvih ljudi. Dobrih i loših... na svu sreću do sada sam po zdravstvenim ustanovama u većem broju susretala osobe poput dobronamjerne liječnice koju si spomenula.
    Žao mi je što bol zbog gubitka voljenog roditelja produbljuješ spoznajom da mu se moglo pomoći... želim da ti tvoja potraga za istinom donese utjehu.
    Pozdrav.

    avatar

    20.10.2008. (23:33)    -   -   -   -  

  • katalona

    U potpunosti se slažem s tobom i podržavam te! Pozdrav i kiss!

    avatar

    21.10.2008. (00:50)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    šta god ti kažeš, vjerujem ti....
    nisu teške teme za mene,
    pa se pouzdajem u tvoj sud...
    laka noć....

    avatar

    21.10.2008. (02:09)    -   -   -   -  

  • bobata

    Totalno nehumano...

    avatar

    21.10.2008. (09:34)    -   -   -   -  

  • Ineida

    Moja podrška tvojim nastojanjima. Pozdrav ineida!

    avatar

    21.10.2008. (09:51)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    pa pozdravi me samo,
    ko što i ja tebe pozdravljam
    i podržavam....

    avatar

    21.10.2008. (14:17)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    e, btw. johnny winter ti svira u zagrebu, 29.10.
    oš doć ?

    avatar

    21.10.2008. (14:21)    -   -   -   -  

  • fulvus

    teška situacija, i tužna...prisjećam se kako sam ja došla u bolnicu vidjeti svoju mamu, koja je istina bila u terminalnoj fazi karcinoma. Rekli su mi; aaa, vi ste kćer preminule, bez da su me prije obavjestili o događaju. Ikao sam očekivala smrt, način na koji su mi to objavili bio je u najmanju ruku nekorektan...

    avatar

    21.10.2008. (16:33)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Mislim da sam ti prošli put kad si pisala o ocu rekla da bih mogla navoditi primjere u beskraj gdje znam da je bila nekakva pogreška ili pak odnos liječnika nije bio kako treba, to me strašno rastuži, jer sam i sama bliske struke a i zbog toga što sam odgajala tolike generacije današnjih liječnika...i sama sam imala slične slučajeve u obitelji koje su se dobro završile samo zato što sam jurila i opominjala, što naravno nije normalno. I u Riječkoj bolnici ima puno tužbi i nadam se da će i liječnici biti savjesniji od kad su ljudi ipak odlučili tražiti svoja prava i kazniti ih...želim ti svu sreću...

    avatar

    21.10.2008. (19:28)    -   -   -   -  

  • misko

    Biti će to duga borba i oštra borba ... pripremi se na to.

    Kad sam prije dvije godine operirao drugo stopalo, imao sam prilike upoznati najpoznatijeg pacijenta u Hrvatskoj, Maškarina, mladića koji je zbog pogreške liječnika ostao bez noge.
    Sestre su bile toliko uplašene, da ništa nisu htjele učiniti bez naređenja liječnika, pa je tako meni igla bila zabodena u venu na lijevoj šaci tri nepotrebna dana, dok se jedan liječnik nije smilovao i naredio sestri da mi je izvuče.
    Znam da je to sitnica, ali pokazuje stanje koje vlada u bolnicama...

    avatar

    21.10.2008. (21:00)    -   -   -   -  

  • Sanja ...

    Sada vidim odakle one prekrasne oči. Čeka te teška borba, vjerujem da je pravda na vašoj strani, ali ponovno proživljavanje tih događaja bit će teško. Trebat će ti puno snage. Drži se...

    avatar

    21.10.2008. (22:04)    -   -   -   -  

  • skaska

    teško je, ali nitko ne bi smio odustati. samo na taj način bi se nešto promijenilo, a to bi koristilo i onim dobrima da se ukloni kukolj iz žita. malo je onih koji nisu imali slična iskustva. moj djed, baka, ujak...no to moram upostiti. potakla si me

    avatar

    21.10.2008. (22:36)    -   -   -   -  

  • Wish-master

    Pametno, mudro pripremi sve što treba - Onda udri !

    avatar

    21.10.2008. (22:37)    -   -   -   -  

  • Vrata percepcije 2

    bio na rebru i neke sestre su užas. bodu te bezveze, ne zanima ih zrak u venama, ne zanima ih higijena... ja nisam mogao neko vrijeme hodati i jednom prilikom sam 2 dana bio na minimalcu s vodom za piće- naime drugi pacijenti u sobi isto su bili teško pokretni pa ih nisam htio zamarati , a sestre nemaju vremena natočiti iz nehigijenske slavine malo vode u ćašu a kamo li skočit do kioska po nju. imam ja još priča ali eto- to me se najviše dojmilo. želim ti snage i načina da ih sjebeš kako treba. uime svih nas koji smo morali bit strahu od osoblja.

    avatar

    21.10.2008. (22:50)    -   -   -   -  

  • Uranova Pikula

    ( imam anginu, sori draga, nemrem sad čitat, jer sam totalno dekoncentrirana, sam mi se spava i izležava, čim bum bolje, javim se i nadoknadim sve, thanks kaj misliš na mene : ) pusa ogromna :) )

    avatar

    22.10.2008. (00:19)    -   -   -   -  

  • Kolači

    Iskreno,gledajuci sliku tvog tate,i citajuci sto se sve desilo,poceo sam plakat jako..Osječajan sam puno..jako mi je žao,da se to desilo.dajem ti podrsku da to u sudu dokazite krivnju i da krivci plate..
    Žalosno jako sve to,što se desilo..
    Pozdrav od andrej-Rovinj
    Čujemo se,obavjesti nas,kako ide sa sudom..ako vidiš da možeš..
    Drži se..

    avatar

    22.10.2008. (02:46)    -   -   -   -  

  • duhovnamisao

    predivan post

    avatar

    22.10.2008. (06:51)    -   -   -   -  

  • lešinari

    Ako tražiš kaznu za liječnike kao zadovoljštinu za njihov propust onda te podržavam, ali ako tražiš novčanu odštetu od bolnice onda imam osjećaj da lešinarski način želiš unovčiti djedovu smrt.

    avatar

    22.10.2008. (08:20)    -   -   -   -  

  • kizzy77

    srce mi se stislo............koji lipi čovik...............
    moja sućut.................

    istrajte do kraja, nek se pravda dokaže (iako iz iskustva znam koliko je to teško, dugotrajno, skupo i nadasve bolno...........)

    pozdrav ...................;o))

    avatar

    22.10.2008. (08:36)    -   -   -   -  

  • nitko nije otok

    trebat će ti puno snage i živaca jer i sudstvo je u komi, imaš i od mene punu podršku, jer zaista ima puno neodgovornih liječnika, i ja to pišem iz osobnog iskustva, na žalost prije 15 godina kad je moj tata umro u bolnici, nije bilo uobičajeno tužiti, osjećala sam njihovu pogrešku, ali onda je to još bila tabu tema, toliko se često sjetim toga danas, i užasno mi je kriovo da onda nismo poduzeli ništa, a najsvježije- moj unuk još nakon 7 mj od izlaska iz bolnice nije dobio otpusno pismo, ni ikakvu kontrolu, kčer se boji, a ja bi tužila, još nisam ništa poduzela, zaista treba imati snage za to, pusa Zuza, žao mi je zbog tvog tate.

    avatar

    22.10.2008. (10:10)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    moja iskrena sucut i puno srece i snage u borbi za pravdu. vjerujem da bi vas i tata podrzao. uzasna je to smrt kad umjesto pomoci jos sestre, koje bi ti trebale olaksavati ionako tesko lezanje u bolnici, jos dodju na tebe vikati. nitko ne "cvili ko pas" iz nekakvog svojeg kaprica. uzasnuta sam ponasanjem ovih nehumanih sestara.

    kad ovdje u austriji pricam price iz nasih bolnica (kakvih sam osjetila puno i na vlastitoj kozi, od korupcije do tretiranja poput komada mesa u mesnici), cujem samo komentare: ah, kao kod nas prije 40-50 godina. danas se pacijent osjeca ugodno a ne prestravljeno, krivo i osudjenom na zlostavljanja lijecnickog osoblja. za razliku od hrvatske iz koje i moje austrijske poznanice zbog loseg zdravstva bjeze lijecnicima u graz ili se odlucuju na povratak u domovinu.

    avatar

    22.10.2008. (10:41)    -   -   -   -  

  • Uranova Pikula

    Prvo moja iskrena sućut, vjerujem i nadam se da ćeš uspjeti, istjerati pravdu.
    Težak put, ali moguć.
    I sama sam imala s bolnicom samo negativna iskustva, djed mi je umro u bolnici i naravno mi to nismo niti znali, javili su nam drugi dan, uvijek sam osjećala grižnju savjesti što nisam bila s njim, kasnije mi je bilo mučno od bolnice, i nisam uopće išla nikom u posjetu, ili na bilo kakve pretrage, hoću reć, kasnije kad sam se ipak odlučila krenuti u bolnicu, i to ove godine, vidjela sam mnoge propuste, i nervozu osoblja, ponašaju se poneki kao da su bogovi, a ne ljudi, to me najviše smeta, to što čovjek koji je bolestan, kao da nema pravo ništa znati, ništa što se s njim dešava, već samo vidjet ćemo, nalazi su zasad dobri, mrzim taj odnos...
    iako moram priznati da ima divnih lječnika i sestara, isto tako moramo svi staviti ruku na srce i reći da ima i dosta onih koji se ponašaju bahato i uobraženo i igraju se s ljudskim životima.
    Frendica koja je rodila prije 2 mjeseca, je doživjela traumu, i ne zna ni sama da li će ikad više željeti ponovno roditi, doktor koji ju je šivao nakon poroda, je u njoj ostavio vatu, odnosno tufere, štoli već, i otpustili je doma, no naravno nakon par dana je osjetila užasan smrad, i ništa joj nije bilo jasno, na vrijeme je došla, mogla je dobiti otrovanje i šta onda???
    Ne znam kako se to može dogoditi, da lječnik ostavi nešto u pacijentu?
    Žao mi je, mogu shvatiti da se može pogriješiti u dijagnozi, da nije lako biti liječnik, ali kako netko može biti toliko nepažljiv i ostaviti nešto u utrobi jedne mlade žene, pa ja bih provjerio prije no što bih je sašio...ima sreće što je predobra osoba, da sam ja na njenom mjestu, ja bih ga doista tužila, ne zbog love, već zbog toga da se to ne dogodi i drugim mladim ženama...zbilja sam još u šoku. To sam saznala sad prije par dana, jer se dugo nismo vidjele, jedno je sigurno, da se gubi povjerenje, što je jako bitno.
    Velika pusa :)

    avatar

    22.10.2008. (13:33)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Hvala, draga Zuzy! Žao mi je zbog tate, jaiskrenije! :(((
    Čestitke na naslovnici; mene su s Carlom stavili među foto-reportaže!
    Vole Te Luki+Goldie :))

    avatar

    22.10.2008. (13:49)    -   -   -   -  

učitavam...