Komentari

rationalresponse.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Fulcanelli

    Upravo sam pročitao sve tvoje tekstove...

    Uvijek je lijepo vidjeti nekoga tko pokušava shvatiti nešto više o svijetu oko sebe.

    Neću te pokušavati uvjeravati u nešto kao što to mnogi rade, od znanstvenika do mistika.
    Mnogi od njih svojim uvjerljivim nastupom žele uvjeriti ljude u ono što govore čisto da dobiju opravdanje za svoje laži, da i oni povjeruju u njih.

    Vidim da si se mnogo puta dotakao biblije i da si zaključio da Bog ne postoji. Iskreno, s obzirom na sve ono što piše u Bibliji i na nikakvu povijesnu utemeljenost postojanja Isusa Krista to me ne začuđuje. Ja sam isto katolik kojega su neka zdravorazumska pitanja na koja nisam nogao dobiti odgovor udaljila od dogma katoličke vjere. Ukoliko želiš saznati neke stvari više o bibliji pogledaj http://www.angelfire.com/scary/svetopismo/ mnoge stvari tamo su istinite no zanemari zajedljive i ponekad neumjesne komentare autora..

    Mene je osobno želja za znanjem odvela u magiju, mistiku, proučavanje istočnjačke filozofije i religije, proučavanje postulata moderne znanosti (fizike, psihologije i biologije) i nakon godina proučavanja svega toga zaključio sam da mnogo istine ima i u znanosti ali i u nekim postulatima budizma i istočanjačke medicine. Za sve ostale stvari nisam našao nikakvih dokaza. No opet, to su moji zaključci.. ako želiš dalje istraživati, dao bi ti neke smjernice..

    Ja sam odbacio katoličanstvo, još mi je teško kad to kažem, ali nisam odbacio vjeru u čovjekov duh..

    Pročitaj razna znanstvena istraživanja reinkarnacije i naći ćeš zanimljivih znanstvenih eksperimenata koji će te možda navesti da kao ja zaključiš da je vjerojatno moguća.

    Pročitaj eksperimente koji se tiču regresivne hipnoze, i novih spoznaja u kvantnoj fizici.

    Po meni, znanstvena mišljenja koja osporavaju eksperimente o regresivnoj hipnozi i reinkarnaciji jednostavno ne drže vodu.. smatram da rade ono što je i crkva radila u prijašnjim stoljećima.. grčevito pokušava zaustaviti nalet novih, njima za sada neobjašnjivih teorija...

    ...Nakon svih proučavanja mislim da ne postoji pakao niti raj, niti Bog koji želi da mu se pokoravamo, ali i dalje mislim da postoji ljudski duh koji se obnavlja i opstaje nakon smrti.. a što se religijske strane tiče, smatram da budizam ima mnogo zanimljivih teorija koje se svakodnevno sve više dokazuju...

    I zapamti dvije misli vodilje koje mene neprekidno vode... SVIJET SE RAZVIJA, ONO ŠTO DANAS ZNAMO SUTRA ĆE TEK BIT ZABORAV, PREGAŽENO ZNANJE I STOGA USUDI SE MISLITI DRUKČIJE, TO ŠTO CIJELI SVIJET MISLI SUPROTNO NE ZNAČI DA NISI U PRAVU, EVOLUCIJA ZNANJA UVIJEK JE POČINJALA OD JEDNOG ČOVJEKA...

    i NIKAD NE VJERUJ ONIMA KOJI TRAŽE DA BEZPOGOVORNO SLUŠAŠ, PREISPITUJ I SVIJET I SEBE I LJUDE OKO SEBE, MOZAK NAM JE DAT DA RAZUMIJEMO, NE DA SLIJEPO VJERUJEMO I NE PREISPITUJEMO SE...

    avatar

    20.09.2008. (14:15)    -   -   -   -  

  • Rational response

    Mene od "misticizma" odbija nedovoljna samozatajnost i prerano zaključivanje.
    Odnosno, kreće se od cijele knjige teorije a onda u njeno "dokazivanje".
    Kako netko takav može biti objektivan?
    Za sve što se ne slaže sa njegovom hipotezom on pronalazi objašnjenje, a sve podatke koje bi mogle poduprijeti ono što on govori prihvaća ih.
    Kod Icke-a, sama činjenica što niti jednom nije rekao "Oprostite, oko ovog nisam bio u pravu, u stvari vjerujem da su stvari ovakve i ovakve zbog ovog i onog" govori puno o njegovoj "teoriji".
    Znanstvenici se neprestano ispravljaju i nadopunjavaju. A Icke je jedan i priča o svemu tako uvjereno i tako - subjektivno.

    U ljudski duh niti vjerujem niti ne vjerujem. Nisam to proučavao. I mislim da se samo s takvim stavom pojedinac treba baviti jednom takvom istraživanju - bez predrasuda. Ili češ dokazat ili opovrgnut - i jedno i drugo dovoljno je vrijedno.
    Ima jedan primjer koji dobro govori o preranom zaključivanju.
    Čuo sam da kada umremo, izgubimo 21 gram.
    Pa? Šta sad, znači da je to naš duh? Od kud ta ideja? Od kud ideja da duh uopće ima masu? Taj 21 gram može značiti da su neke stanice zbog nedostatka kisika isparile (bubam bezveze).
    Onda se netko ne slaže s tim i govori da je to - duh. Ja to ne mogu opovrgnuti. Ali on ne govori samo da je to duh, on zna i kamo duhovi idu - u novo tijelo. Ja to ne mogu opovrgnuti.
    I on još puno toga "zna", sve to lijepo napiše u knjigu, a sljedeće izdanje napunit će argumentima koji idu u prilog toj teoriji. Ta teorija je najčešće ili utješna (ne umiremo) ili paranoična. A njihovi argumenti često su sakriveni u nekim fenomenima o kojima dovoljno neznamo, pa je kvantna mehanika odličan izbor.

    Sa takvima sam se ja do sada susreo i takvi me živciraju. Ako ti imaš nešto drugačije - pokaži. Volio bi za početak nešto sažeto, neki eksperiment koji direktno govori u prilog, ti se je naveo, reinkarnacije. A onda ako me motivira - proučit ću detaljnije.

    avatar

    20.09.2008. (17:47)    -   -   -   -  

  • Fulcanelli

    Ne želim te uvjeravati u ništa... To ionako nije moguće... pogledaj...

    http://www.markjoyner.name/forums/simpleology-103/241-there-any-scientific -evidence-reincarnation-8.html

    http://www.near-death.com/experiences/reincar nation01.html

    http://reluctant-messenger.com/reincarnation-proof.htm

    isto tako, imaš zanimljivih experimenata Johna Hagelina bivšeg predsjednika CERN-a , http://www.mum.edu/m_effect/dc_md.html

    isto tako, dr. Brian Josephson, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku se aktivno bavi transcedentalnom meditacijom, vjeruje u reinkarnaciju i levitaciju.. i postoje zanimljivi tekstovi u kojima objašnjava zašto...

    onda.. dr. Kary Mullis još jedan nobelovac koji se bavi istraživanjem reinkarnacije..

    mislim da ti je ovo dosta relevantinih izvora ljudi koji su većinom tvoje struke i koji su u fizici jako daleko dogurali..

    ako želiš, provjeri...

    avatar

    20.09.2008. (20:36)    -   -   -   -  

  • Rational response

    Hvala. Vidit ću.

    avatar

    20.09.2008. (23:12)    -   -   -   -  

  • mudmonkey

    čini mi se da ti svom silom sebe hoćeš uvjeriti u nešto i to napamet..bez ikakvih istraživanja i nekog znanja i informacija o prisutnim temama..jednostavno napamet filozofiraš i nadaš se da si u pravu jer to što sročiš u glavi, napišeš i onda ti to super zvuči pa si baš zadovoljan sa sobom i što si tako pametan... umjesto da malo proširiš vidike i prihvatiš mogućnosti svih mogućnosti i možda se malo više poinformiraš...za mene si ti veći teoretičar zavjere od Ickea :)

    avatar

    26.09.2008. (20:13)    -   -   -   -  

  • MojNadimakJeTebiNebitan

    Bravo mudmonkey.
    Kada si već toliko zapeo da NAM "otkrinkaš" Davida Ickea, koji je baj d vej, u toliko ti nezamislivoj "The Biggest Secret", pretpostavio događaje vezane uz Globalno udruženje svih zemalja/regija/kontinenata u jedno i to po, ne nekakvom humanijom, nego krajnje nehumanoj financiskoj bazi,osnovi. E, pa kaže da će doći do takvog ujedinjenja nekon što SAD doživi gospodarski/monetarni/ekonomski fijasko, E, pa drugovi i drugarice, to se događa! Jel stvarno čekaš objavu na nekoj "priznatoj" tv postaji, uglednom tjedniku, afirmacije nekog profesora, dr.sc.a......nema toga.......tako da, po tom pitanju budeš se još dugo dugo tražio.

    A moraš znat i to da je i Anto Đapić mr.sc. pa mu ja nebi baš povjerovao da mi kaže da su adam i eva bili gušteri,krokodili,itd. Toliko o tvom pogledu i iščekivanju afirmacije znanstvene svite po pitanjima i tvrdnjama da nismo sami u svemiru i tome slično!

    avatar

    21.10.2008. (22:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...