Komentari

shirov1.blog.hr

Dodaj komentar (31)

Marketing


  • look

    zagreb osvaja... vidi se da srbiš ne može izdržati silni niz partija... ostović pokazuje zasićenost kao da mu je svejedno.... gregura nema godinama samo je prijevljen da se potroši tinta.... vranar ima stojednu drugu obavezu, šah mu je zadnja rupa na svirali, frčko je frčko, orehovec ne može odigrati dobro koliko toga može previdjeti u potezu... na koprivničance nitko ozbiljan više ne računa.... bitka se bije između zagrepčana i varaždinaca

    avatar

    27.06.2008. (01:48)    -   -   -   -  

  • obrana

    Na Srbišu je veliki pritisak jer svi puno očekuju od njega, a s obzirom na njegove godine on igra odlično i sasvim je normalno da se zalomi koje kolo kad mu padne koncentracija i ne odigra u skladu sa svojim znanjem.
    Ostoviću nije svejedno, nikome ne može bit sve jedno. On samo tako izgleda, mrtav-hladan,ali takav nije.
    Vranar možda ima drugih obaveza ali na šah nije sigurno zaboravio i ove godine ga možemo očekivat pri vrhu na državnom natjecanju.
    Frčko je Frčko, ali njemu fali samopouzdanja i podrške okoline jer nitko ne primjećuje njegove kvalitete. Uz vježbu bi mogao puno postić.
    Orehovec je brzoplet i često se zezne, ali isto tako može iznenaditi protivnika i odigrati kvalitetnu partiju.
    Svatko tko se razumije u šah računa na koprivničane. Ne kažem da su zagreb i varaždin slabi, to su isto jaki klubovi, ali Koprivnica je definitivno favorit.

    avatar

    27.06.2008. (13:22)    -   -   -   -  

  • pumpin

    a koja je podravka na tabeli ?

    avatar

    27.06.2008. (13:28)    -   -   -   -  

  • obrana

    prva naravno

    avatar

    28.06.2008. (10:11)    -   -   -   -  

  • slave

    Slaven Belupo!!!!

    avatar

    28.06.2008. (14:14)    -   -   -   -  

  • kruno

    bravo Podravci na odličnom rezultatu! Samo tako napred.

    avatar

    28.06.2008. (23:47)    -   -   -   -  

  • Kinsey Millhone

    Samo neozbiljna, jalna i nemoćna osoba može za djecu koja su stalno u vrhu hrvatskog šaha, a na privatnom planu odlični učenici i izvrsni i fer kolege, reći da na njih više nitko "ozbiljan" ne računa. Jadno. Umjesto da se veselimo uspjehu stiglom iz relativno male sredine, daleko od centralni državnih jasli.

    avatar

    30.06.2008. (07:35)    -   -   -   -  

  • topalov

    Gdje ste Zagrepčani i Varaždinci, opet je Koprivnica najbolja na kadetskom prvenstvu? 5 puta za redom duet Srbiš-Ostović osvajaju naslov prvaka Hrvatske. Vama ostaje utjeha da možete polako trpiti poraze kako bi napredovali i iz poraza mnogo naučili. Srbiš je lako osvojio 1. mjesto sa 7,5 bodova, a i to je malo osvojio, da nije direktno došao iz mađarske sa turnira imao bi od šale 9 iz 9. A ovo što je Blažeka bolji od Ostovića na 3. dodatni kriterij samo pokazuje nesposobnost saveza da donese korektan pravilnik pa da u slučaju jednakog broja bodova odlučuje dodatni meč a ne dodatni kriteriji. Da je bilo dodatnog meča Ostović bi razbio Blažeku, no bit će još prilika da se vidi tko je zaista bolji i pravi prvak Hrvatske do 13. godina.

    avatar

    30.06.2008. (08:29)    -   -   -   -  

  • topalove

    Zašto si tako emotivan? Pa rezultat je fenomenalan. Smiri doživljaj. Podravci ste fenomenalni. A što se tiće šahovskog saveza slobodno jih nazovi ili pašalji mail.

    avatar

    30.06.2008. (09:21)    -   -   -   -  

  • caro kann

    U pravu si Topalove. Pa pravi prvak do 13 godina je Jurica a ne Blažeka. Matija i Jura bi remizirali a Blažeka bi zgubil od Jure. Jura bi mogao još igrati do 13 godina a ovako se je kao što kažeš igrao sa svojim konkurentima. Pitanje dal je čovjek uopće spavao kod kuće ili je išao direktno iz Mađarske u Šibenik. A što se tiće saveza napiši im protestno pismo. Mada sigurno nije namjerno takvo pravilo. Ove godine je više slučaj da je došlo do takve diobe mjesta. Šteta za Matiju, ali ok, dečko je vice prvak. I to je nešto.

    avatar

    30.06.2008. (10:09)    -   -   -   -  

  • realan

    Ostoviću svaka čast, dečko je na mjestu i odličan šahist, ali umanjivati Blažekinu pobjedu može samo netko vrlo jadan. Činjenica je da su Blažeka i Ostović odigrali svoju partiju u 5. kolu i da je Blažeka Ostoviću dao remi u dobivenoj poziciji. Je li itko uočio da je Blažeka na svako kolo dolazio pješice iz Zablaća po onoj vrućini, dakle dva puta dnevno do Solarisa i natrag i da se nije samo na partiju spustio iz svoje hotelske sobe? Tko je analizirao s njim partije i pripremao ga na nove osim njega samog i njegovog oca, za razliku od nekih drugih šahista koji su iza sebe imali cijele timove majstora i trenera? Činjenica je da je Blažeka cijelo vrijeme vodio i sasvim zasluženo osvojio prvo mjesto. Svaka druga tvrdnja obični je jal.

    avatar

    30.06.2008. (11:03)    -   -   -   -  

  • obrana

    U jednu ruku se slažem s realnim. Nije u redu umanjivati nečiju pobjedu. Na nekom drugom prvenstvu bi dobio Ostović, ali ove godine je dobio Blažeka. Državno prvenstvo ima 9 kola i onaj koji osvoji naslov prvaka kroz 9 kola mora pokazati svoje znanje. I Blažeka i Ostović su znanje pokazali, ali ovaj put Blažeka je bio bolji. Nije bitno po kojim kriterijima. Da je Srbiš pobijedio po dodatnim kriterijima nikoga ne bi bilo briga dal je onaj drugi možda bolji od njega, ali čim Koprivnica bude ''zakinuta'' odmah svi skaču. Blažeka je prvak Hrvatske ove godine i to stoji.
    A sad u čemu se ne slažem s realnim. Mislim da nema veze koliko Blažeka prohoda na dan. On i da je bio u hotelu i samo se spustio na pratiju ne bi niš bolje odigrao. Blažeka je kvalitetan igrač i njemu to ne ovisi o koncentraciji.
    Uzmimo na primjer prvakinju Hrvatske do 15 godina prošle godine. Svaki dan je išla od Zablaća pješke i isto tako osvojila prvo mjesto, a ove godine nije pješačila pa nije prva.

    avatar

    30.06.2008. (11:44)    -   -   -   -  

  • Barni

    Topalove koji si ti pametnjaković. Šuti i ne pljuj po drugima.

    avatar

    30.06.2008. (12:40)    -   -   -   -  

  • nerealan

    Dajte budite realni. Blažeka je bio u Zablaću, ali kad već pitate tko ga trenira, pa zar ne znate da već 2 godine s Blažekama radi GM Nikolac. To nije garancija uspjeha, ali se ne mojte zavaravati da kontinuirani rad neće donjeti rezultate. Isto tako nemojte veličati Srbiša i opravdavati ga umorom. Pa nije ga nitko "natjerao u Mađarsku". Kad je pozvan u reprezentaciju, smatrali ste to čudom, a sad vam je to dobar izgovor ?!

    avatar

    30.06.2008. (17:30)    -   -   -   -  

  • šahovski blog!

    Realni ovaj blog se trudi biti bar što se tiće izvješća sa turnira objektivan. To se može vidjeti i u postu bloga gdje se izricito hvali igra Varaždinaca koji su napravili veliki rezultat u kategoriji do 15 godina. A to što je Srbiš trenutno u formi to nije problem ovog autora. Kao što nije problem ni da je Ostović jako dobro odigro državno prvenstvo. Sigurno nije u redu da pojedinci lijece frustracije nad rezultatima djece ali što se može. To sigurno ne utjece pozitivno na njihov razvoj.

    Komentari posjetitelja ne odrazavaju misljenje ljudi koji vode ovaj blog. Treba reći još i to da su svi koji su osvojili bilo koje od prvih 5 mjesta kvalitetni igraci. Komentari posjetitlja samo nadopunjuju sliku svakog posta.

    Siguran sam da svi posjetitelji bloga nisu znali za neke pojedinosti koje su navedene u komentarima. Recimo to da imaju mladi igraci velemajstore za trenere znaci da imaju djeca potporu u krugu obitelji te da su spremni ulagati u šahovski razvoj.

    Komentatori vi samo dalje komentirajte a vaši komentari samo nadopunjavaju pogled u sliku šahovskog zbivanja - pogotovo juniorskog u kontinentalnom dijelu Hrvatske. (sigurno vecina posjetitelja nije znala da su Blažeki pješaćili iz Zablaća ili da je Jurica reprezentativac....).

    Komentirajte i dalje i puno uspjeha u svemu što radite.

    Urednici

    avatar

    30.06.2008. (18:46)    -   -   -   -  

  • jura

    srbiš se nije opravdavo da je igro za repku. uostalom bio je 1. cijeli turnir a ostović je po meni zasluženo prvi ali blažeka sigurno nije bolji.

    avatar

    30.06.2008. (19:28)    -   -   -   -  

  • Cal

    ŠTA SE VI UOPĆE SVAĐATE?I BLAŽEKA I SRBIŠ SU OSVOJILI TAKO DA UOPĆE NIJE VAŽNO JE SU LI ZASLUŽILI IL NISU

    avatar

    01.07.2008. (18:57)    -   -   -   -  

  • topalov

    Ovim putem sve juniorske i kadetske ekipe željne šahovske edukacije pozivam da dođu na prijateljski meč u Koprivnicu gdje vas možemo lijepo demolirati pa ćete moći učiti iz vlastitih poraza što je izrazito dobra metoda.

    avatar

    02.07.2008. (07:56)    -   -   -   -  

  • topalov

    Samo da vam još ispričam jednu šahovsku anegdotu. Priča je zanimljiva, a radi se naravno o nadmoći Koprivnice nad Zagrebom. Bio je to nedavni meč 2. lige seniorske lige između Podravke i Zanatlijskog. U Domu sportova Zanatlijski je dočekao Podravku u sastavu na 1. ploči inter Milu, a na ostalo sve sami renomirani zagrebački majstori. Lijepo su se obradovali kad su vidjeli da je ekipa Podravke stigla sa samo 5 igrača, i to 2 penzionera Grdinićem i Keglevićem koji skupa imaju 150 godina, te 3 kadeta, Srbišem, Ostovićem i Vranarom. Sigurni su bili u pobjedu barem 5:1, ali su ih iz snova probudila 3 ''metka'' na 4., 5., i 6. ploči gdje su se Srbiš, Ostović i Vranar lako poigrali sa renomiranim zagrebačkim majstorima. Iskusni penzići Podravke su lako remizirali, pa je na kraju skor bio 4:2 za Koprivnicu. Lijepa anegdoda koja pokazuje da se Koprivnica može kad hoće našaliti i sa zagrebačkim seniorima, a kamoli ne sa juniorima ili kadetima.

    avatar

    02.07.2008. (08:08)    -   -   -   -  

  • Cal

    malo si pretjerao

    avatar

    02.07.2008. (10:31)    -   -   -   -  

  • Cal

    srbiš,ostović i vranar nisu bogovi

    avatar

    02.07.2008. (10:32)    -   -   -   -  

  • look

    topalov nažalost moram demantirati tvoju anegdotu... koliko poznajem stanje u zanatlijskom- mogu samo reci jednu rijec... RASULO! nadalje srbišu, ostoviću i vranaru su se suprostavili klem, vadla i đođ.... a to nisu 3 renomirana zagrebačka majstora. klem i srbiš... i prije partije na srbiša i X, dakle taj dvoznak mogao sam staviti veliku lovu... jer klem je daleko od majstora, po meni on mora dokazivati i snagu mk... da on ne vodi klub nikad ali nikad ne bi igrao. davore ako čitaš bez zamjerke! na 5 ploči majstor vadla protiv ostovića... u najboljim vadlinim danima stavio bi i hlače i gaće na njegovu pobjedu, ali on je u velikoj krizi.... agresivac, napadač poput njega ovisi o mnogočemu... prvo igralo se ujutro a on ujutro ne funkcionira, drugo ima covjek sad problema. uglavnom kriza kod tog zg majstora pa je meć bio otvoren. na 6 ploči đođ i vranar.... đođ nije majstor nego drugokategornik- hočeš li se topalov možda kladiti da on nikad neće postati majstor. razlika između ta dva drugokategornika je da vranar ima sigurno snagu prve a đođ upitno da li ima snagu druge kategorije.... i tu bi stavio lovu na vranara bez pardona.
    dakle, srbiš, ostović i vranar su protiv zanatlijskog učinili ono što je od njih očekivao svaki poznavatelj šahovskih zbivanja

    avatar

    02.07.2008. (18:40)    -   -   -   -  

  • obrana

    zanimljivo

    avatar

    02.07.2008. (19:34)    -   -   -   -  

  • Kinsey Millhone

    U pravu su oni koji misle da u šahu ima priličan broj bolesnika koji doduše imaju velike analitičke i kombinatoričke sposobnosti, ali im fali smisla za preneseno značenje a uvelike i spoznavanje svojih osobnih postupaka, riječi i djela.

    avatar

    02.07.2008. (19:46)    -   -   -   -  

  • Prolaznik

    Ovaj "Topalov" ne shvaća da meč Između Koprivnice i Zagreba nije meč protiv Zanatlijskog?! Ima u Zagrebu klubova koji bi lako dobili Koprivnicu, pa je taj komentar potpuno promašen. Takvi si klubovi ne uzimaju za pravo da "pljuju" po tuđem kadetskom, juniorskom i seniorskom šahu. Urednik ovog bloga bi trebao uvidjeti ta takvi komentatori kao "Topalov" u javnosti stvaraju ružnu sliku o Koprivničancima i njihovom šahu i kulturi. Izuzetno cijenim Koprivničke šahiste i znam da oni nemaju ništa s tim porukama, ali nekoliko pojedinaca koji si uzimaju za pravo da ih "zastupaju", čine Koprivnici veliku štetu. Ukoliko "Topalov" želi dokazivati svoju intelektualnu nadmoć, nad bilo kime, bilo bi dobro da prvo pokuša sam sa sobom.

    avatar

    03.07.2008. (07:32)    -   -   -   -  

učitavam...