Komentari

prijateljshalom.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • netko

    /marko/

    okani se oslanjanja na svoj pogon...
    ovaj post pokazuje da si znaš fiziku, to je lijepo...
    naslov posta:"Najsigurniji temelj za našu vjeru u Boga", nema nikakve veze sa sadržajem posta.
    moj savjet:
    izgrađuj se duhovno, čitaj Sveto Pismo, moli se Gospodinu Bogu, a okani se iznošenja onoga sadržaja koji nisi proživio niti razumiješ... kako poučavati druge, kada sam nisi poučen?

    BB

    avatar

    27.05.2008. (17:28)    -   -   -   -  

  • Hrvoje

    Ah, argument iz dizajna i argument iz kauzalnosti.
    Ako te zanima više o tome, pročitaj npr. knjigu "Skriveni Bog" kojoj je jedan od autora akademik Vladimir Paar.

    Također, za još filozofskih argumenata za postojanje Boga - pogledati ovdje.

    Mir u Kristu.

    avatar

    28.05.2008. (17:14)    -   -   -   -  

  • LOU

    Možete li malo pojasnit zašto mislite da glazba koja nespominje Isusa nije dobra? Znači li to da sve što nespominje Isusa nije dobro?

    Ako neki vatrogasac koji je deklarirani i zadrti ateist spasi djete iz požara u nekom stanu, da li je to dobro djelo, ili je vatrogasac budala jer nevjeruje u Boga?

    avatar

    29.05.2008. (00:21)    -   -   -   -  

  • ..izGubLjeNo jE samO oNO čega sMO se odRekli..

    ..evo ovako markane..
    ..morat cu ti ja nesto iskreno rec..
    ..prvo nesto nevezano uz post..
    ..ti stalno u postu spominjes neke granice ovoga granice onoga..a zapravo, ti ponekad nemas granice..npr u pretjerivanju..stalno pretjerujes..ponekad znas bit i odvise naporan..to je u poctku bilo zanimljivo jer si znao postavit granicu, al sad je doslo do pretjerivanja..ponekad mi se cini, kad te slusam, da samo zelis ispasti faca i da se svi tebi dive sa tvojim znanjem iz npr vjeronauka..lijepo je to, al ipak, nauci si postaviti granicu....i malo mi je bilo juce ono bezobrazno od tebe..al necu sad o tom..i nemoj mislit da netko sad ima nesto protiv tebe, al samo ti zelim rec da takvim nepotrebnim ponasanjem odbijas ljude oko sebe..

    ..e..a sto se posta tice....hm..mal si me razocaro moram priznat..uistinu naslov nema veze sa sadrzajem posta..i nerazumijem zasto si 80% posta pretvorio u dodatne sate fizike i u jednom djelu, u automehanicare..??..nadalje, imao si i boljih argumenata sa duhovne strane,a ne filozofske..npr nigdje nisi spomenuo niti cudesa niti bilo sta s duhovne strane..i umjesto da objasnjavas silu trenja i kojeg cemo ulja staviti na bicikl, preporucam ti da nekad svojim prijateljima i poznanicima kazes za svaki drugi cetvrtak u mjesecu i ''nase'' klanjanje..

    ..eto, da nebudu samo kritike, pohvalit cu ti jedan dio posta, koji kaze ovako: Granice je morao postaviti netko sasvim bezgraničan i beskončan, jer da nije i on bi morao biti stvoren. Taj netko nema ni početka niti kraja, no to je našem umu neshvatljivo jer je i on sam ograničen. Taj netko nije materijalan jer da je materjalan i sam bi imao granice. Taj netko je svim bićima, tvarima i stvarima dao oblik, a time i granicu. Taj netko je savršeno duhovan i beskonačno mudar. Taj netko je Bog. No zamislite da nije Njega. Sve je nastalo slučajno. Svi fizikalni zakoni, svi bi se oni mogli svako malo mjenjati. Stolica na kojoj sjedite dok čitate ovaj post bi se svakog trenutka mogla raspasti, slučajno. Slučajno bi sve moglo nestati, ali bi ste vi slučajno bili svijesni tog ništavila. Sve bi nastajalo i nestajalo slučajno. No to nije tako. Sve ima svoj razlog. Razlog zašto smo stvoreni i zašto još uvjiek postojimo zato što nas Bog bezgranično, beskonačno i savršeno ljubi. Dakle, Bog je stvorio sve i sve je po njemu postalo i Njega zbog toga slavimo.
    Slavimo Gospodina jer je dobar i jer je vječna ljubav njegova!

    Pozdrav i Božji Blagoslov.


    ..bolje da si samo to napisao, nego ovaj cjli post o fizici i fizikalnim zakonima, nezaboravljajuci pri tome na bicikl i WD-40..

    ..i za kraj; nista drugo, osim, razmisli malo o svemu sto sam ti napisala..i nista nije bilo zlonamjerno..

    ..pozdrav i Bozji blagoslov..

    avatar

    29.05.2008. (10:51)    -   -   -   -  

  • Cunjo

    za netko......
    evo ovako.....ja citam sveto pismo.... razne knjige....ovaj sadrzaj nije za prozivljavanje....ono sto sam napisao to je osnovno iz zivota-fizike.....naslov mislim da ima veze s postom.......a i jedan od temelja su da cudesa.....ali eto za one koji nisu svjedocili cudesima.......

    avatar

    29.05.2008. (18:34)    -   -   -   -  

  • Cunjo

    za loua............dobro je to djelo....

    avatar

    29.05.2008. (18:38)    -   -   -   -  

  • LOU

    Pitanje za Matiju:
    Koliko ti je važna glazba u životu?

    avatar

    29.05.2008. (20:28)    -   -   -   -  

  • Grišan Čoik

    Nači, grišan čoik, nemože uvik bit pijan?

    avatar

    29.05.2008. (22:19)    -   -   -   -  

  • matija

    e nisma posjećivo mal sam moro učiti i tako , ma zadnji mejesec dana i tako nvm.........
    meni glazba dosta znači u životu volim svirati to mi odmara mozak i sve to , a od glazbe volim poslušati dobru glazbu ............... sviram pa volim i stvarati malo svoje glazbe ... volim distorziju hihi i wah kojeg nemam LOL hvala na pitanju... znači glazba je sastavni dio života barem ja tako mislim..

    avatar

    29.05.2008. (22:35)    -   -   -   -  

  • Fanatik

    Ništa osim Isusa!!!!!!!!

    avatar

    29.05.2008. (22:36)    -   -   -   -  

  • Hrvoje

    Hm.... Post je sasvim koherentan i nudi dokaz za postojanje vječnog, nužnog, svemogućeg i trancscendentnog bića, tj. Boga, sa filozofske strane, koja bi trebala biti prihvatljiva svima koji iskreno traže istinu. Ne znam odakle dolazi zaziranje od filozofskog promišljanja od ogromnog dijela srednjoškolske populacije, a i najećeg dijela odrasle populacije? Zar se boje ulaženja u dublje sfere promišljanja o danom subjektu? Ili misle da nisu dovoljno pametni za to? Vjerujte mi, ako sam ja mogao početi s takvim nečim, možete i vi.
    Filozofski argumenti bi trebali dati dokaz koji ne bi ovisio o mogućim subjektivnim faktorima koji su prisutni npr. u argumentima iz religioznog iskustva - ne da ih u bilo kojem slučaju negiram... Dapače.
    Ako vas zbilja zanima istina kao objektivna kategorija, onda nemate nikakvog razloga za okretanje glave od sadržaja sličnih argumenima iz Markovog posta.

    Za početak uzmite predavanja dr. Petera Kreefta. Onda na C. S. Lewisa. Onda na sv. Tomu Akvinskog ili sv. Augustina, svejedno kojim redosljedom. Onda ćete već vidjeti.

    avatar

    31.05.2008. (23:52)    -   -   -   -  

  • cudomix

    ja bi volio znati zasto je moj koment obrisan?

    avatar

    02.06.2008. (01:15)    -   -   -   -  

  • ...Martina :(

    ..hey Cunjo..
    ..s kolko ces proc na kraju?..

    avatar

    02.06.2008. (18:52)    -   -   -   -  

  • -

    -

    avatar

    03.06.2008. (10:02)    -   -   -   -  

  • -

    --

    avatar

    03.06.2008. (17:38)    -   -   -   -  

  • cudomix

    ja bi volio znati zasto je moj koment obrisan? da nije možda zato sto ste seljačine koje ne mogu podnet nečije tuđe mišljenje,ha?

    avatar

    04.06.2008. (10:34)    -   -   -   -  

  • Cunjo

    /matija ...
    ja nisam izbriso komentar hm... a nisam ga ni uspio pročitati tako da neznam .... :s

    avatar

    04.06.2008. (13:18)    -   -   -   -  

  • baaa

    e ovaj naziv bloga.......prijateljshalom......looool..........sta to znaci????????
    prijatelj s halom.......je mozda jeo tripove ili gljive pa ima halucinacije????????
    nije mi jasno........

    avatar

    09.06.2008. (11:06)    -   -   -   -  

  • baaa

    salu na stranu.....

    avatar

    09.06.2008. (11:06)    -   -   -   -  

  • baaa

    ja sam samo htjeo reci.......da ja vjerujem u boga......
    al ne u crkvu........jer meni isus ako me voli ne treba uzimat pare.......a pogotovo mi svecenici pedofilcine ne trebaju govorit o isusu.......

    avatar

    09.06.2008. (11:08)    -   -   -   -  

  • Cunjo

    Vjerujes u Boga-velikim slovom.....Krist je zelio crkvu: Ti si Petar stjena, na toj ću stjeni sagraditi Crkvu svoju i vrata pakla neće je nadvladati....... Ovo ti pišem u nadi da ćo ubrzo doći k tebi, a okasnim li, da znaš kako se treba vladati u kući Božjoj, koja je Crkva Boga živoga, stup i uporište istine. 1Tim 3, 14-15.......Kada se putujući približi Damasku, iznenada ga obasja svjetlost s neba. Sruši se na zemlju i začu glas što mu govoraše: "Savle, Savle, zašto MENE progoniš?" Dj 9,3-4....Krist=Crkva.. Savao je progoniio Crkvu, koja jeste sam Krist, Njegovo misticno tijelo, a sto se tice nekog katolickog pedofila, on je covjek kao i svi mi, to sto je svecenik ne znaci da je time izgubio sposobnost da sagrijesi, jer mi svi imamo slobodnu volju, cak su i pape grijesili, mnoga su se zla dogadjala, svi smo mi ljudi, samo sto ovaj nije bio spreman potpuno se predati Kristu, pa sto ako je jedan pedofil, pa sto ako ih je i milijun, uvijek je bilo i uvijek ce biti svetaca i onih koji ce zivjeti svetim zivotom, jer ako je jedan pedofil, znacili odmah da je cijela Katolicka Crkva nastrana kao on, pogledaj sve te svece i svetice koji su mucki izgubili zivot za svog Gospodina...razmisli malo...malo razmisli o Jehovinim svjedocima koji prodaju svoju "vjeru" , dodju ti u kucu i bude slicno kao neka prezentacija kuhinjskog pribora od Zeptera... bi li ti volio biti na misi na -20 i na +40 stupnjeva, nema readijatora niti klime, pa i koja bakica umre, ma nemoj, Crkva kriva, ali odakle joj pare da kupi klimu i radijator, treba davati milostinju i svaki covjek na godinu da priblizno oko 500kn za crkvu-godisnje, pazi godisnje, aT-Com nas toliko odere na jedan mjesec...........razmisli
    Pozdrav i Bozji Blagoslov.

    avatar

    09.06.2008. (15:55)    -   -   -   -  

  • )))=GCY=(((

    ej svratite do najkrvavijih emača xD..........tj. nas

    avatar

    09.06.2008. (17:48)    -   -   -   -  

  • )))=GCY=(((

    idem............pozzz

    avatar

    09.06.2008. (17:48)    -   -   -   -  

  • )))=GCY=(((

    cutcut

    avatar

    09.06.2008. (17:48)    -   -   -   -  

  • ßßßßß

    ovaj komentar sam probo staviti na stranicu promisljanje.blog.hr ali nakon što mi je vlasnik tog bloga par puta obriso komentare iz neznam kojeg razloga, ovaj ću komentar staviti ovdje. pa eto dečki ako hoćete možete mi i vi odgovoriti, al posebno bi htio da vlasnik bloga promisljanje.blog.hr vidi ovaj komentar jer je izgleda zabranio komentiranje na svom blogu:

    "neznam zašto se brišu moji komentari, vjerovatno se pokušavaju zataškati normalna pitanja. ovo nisu provokacije, u svojim komentarima ne vrjeđam niti ne psujem. ako mi vlasnik bloga neželi/nezna odgovoriti na pitanje, neka to slobodno kaže...

    što se tiče mrtvačkih glava - to uopće nema veze s ovim što sam ja pito, jer par ljudi ovdje ima mišljenje da je jedina glazba koja je dobra i koja se mora slušati kršćanska/zborska/pobožna glazba. ja samo želim reći da netreba misliti da je svaka druga glazba loša/neslušljiva/plod sotone. ovom prilikom se nezalažem za metal kao takav, nego govorim općenito o glazbi."

    avatar

    09.06.2008. (18:41)    -   -   -   -  

učitavam...