Komentari

denisavdagic.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • Kinky Kolumnistica

  Hm, iskreno, ja te ljude ne smatram blogerima, počevši od "zvijezda" koje su otvorile blogove na Blog.hr-u i drugim blog-servisima pa nadalje jer oni to ne čine, poput ostalih blogera, iz osobnog gušta, već su za to itekako plaćeni i više služe za promociju tih servisa i privlačenje čitatelja, a poanta pisanja pravog blogera je daleko od takve. E sad, druga je stvar to što ljude očito zanima svakodnevica Lane Jurčević o kojoj piše na svom blogu ili povremena piskaranja nekog političara tek tako, samo da nešto napišu, ako to uopće pišu oni. Ja sam samo jednom preletjela njihove blogove, donijela svoj sud i na te adrese više ne odlazim jer mi nisu zanimljive, ali ljudima, opsjednutima kojekakvim "celebrityjima" očito jesu. I naravno da će blog-servisi imati čitanost i vrbovati ih. Ništa drugačije nije ni sa drugim medijima.
  E sad, ne kažem da su svi takvi blogovi dosadni, izdvojila bih, recimo, jedan rijetko zanimljiv, a to je blog Krešimira Miška.
  No blog, pravi blog i pravi bloger, to je nešto sasvim drugo, a, između ostalog, uključuje sudjelovanje u blog-životu, komentiranje drugih blogera i interakciju koja u gore navedenim slučajevima najčešće nedostaje. Lejm.

  avatar

  21.05.2008. (13:33)    -   -   -   -  

 • davdagic

  Hm, Kinky, blog je ono što svatko od nas želi da on bude. Nekome je to čista komercijala, pa u SAD-u imamo blogere koji zarađuju višestruke cifre sa šest nula. Nekome je to nešto posve osobno... Sve u svemu, na kraju blogove diktiraju oni koji ih posjećuju. Odnosno, ne posjećeni blogovi su oni koji postoje radi osobnog ispuhivanja, a posjećeni su oni koji postoje radi posjetitelja...

  avatar

  21.05.2008. (16:37)    -   -   -   -  

 • en1di0n

  Uh... gdje su dani kad je postojao samo jedan blog servir u naših krajeva? ;-)
  No bez konkurencije nema napredka. Ali kako se odlučiti koji servis? ;-)

  Možda bi sve te blogove trebalo stopiti u jedan jedinstveni. Nešto po facebook principu recimo (ma da osobno...servis je smeće).

  A možda i ne.
  Imam feel da se sadržaj nekako razrijedio. Da je otišlo nekako na kvantitetu sve... pa mi se nekako čini da je sve manje kvalitetnih blogova. Ali što uopće znači kvalitetan blog?

  avatar

  26.05.2008. (00:51)    -   -   -   -  

 • davdagic

  @en1di0n, blogovi su definitivno otišli u kvantitetu, jednostavno sve više ljudi otvara blogove. Međutim i dalje ima jako kvalitetnih, ja recimo manje više redovito pratim dvadesetak izvrsnih blogova/blogera. Činjenica je međutim da se kvalitetne blogove teško pronalazi u moru blogova razne tematike i sadržaja od čega su mnogi temeljeni na copy/paste načinu rada, tipa kopiram članke koji mi se sviđaju iz jutarnjeg...

  avatar

  29.05.2008. (13:11)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...