Komentari

pupindnevnik.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • Tri Pojma

    zadnjom rečenicom si rekla sve...

    avatar

    18.05.2008. (19:03)    -   -   -   -  

  • 101 dalmatinka

    priznati sam sebi da imaš problem je najvažniji korak, možda i najteži, ali to ne znači da je sve nakon toga lako jer stvarno nije. samo je teško na nekoj drugoj razini svijesti. a onda dođe dan kad je osjećaš bolje i čini ti se vrijedno truda. sve dok ne dođe dan kad si priznaš neki drugi problem :)

    avatar

    18.05.2008. (19:23)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Rad na ebi je uvijek pozitivan i zapravo - najbolje uloženi trud, jer jedino kad pomogneš sebi - možeš pomoći i drugima! Bravo za tebe!
    Pozdrav, Luki+Goldie+bebač :)))

    avatar

    18.05.2008. (20:36)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    To tako i ide, posebno kad kreneš čačkati, a kad iščačkaš sve što okružuje jedan segment koji treba promijeniti onda si pola posla odvalila. Ja delam po istom principu cijeli život. Nisam se bavila regresijama jer ne vjerujem u postojanje duše kao takve, već više kao plamen koji pali novi život i tako u krug, a ne možeš reći da je plamen svijeće koja se upravo prije nego li se ugasila upalila slijedeću svijeću zapravo duša koja ide dalje...
    No zabrazdih od teme, a i od onog što sam još željela pametno reć...

    avatar

    18.05.2008. (21:56)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Nekao sam zalutala k tebi, dugo se nismo čitale i krenula sam od onoga što imaš za pokazati sa strane...
    Priča o Boddhisatvi, tj dalai lami... - dugo nisam pročitala tako lijepu priču, posebno zato što je istinita. Ja sam ga vidjela samo jednom izdaleka i imala sam isti filing kao i ti koja si sjedila pored njega...čisto da ti zavidim na iskustvu da to nije neprimjereno trenutku :))))
    Često sam u kontaktu sa tibetanskim učiteljima i znam koju toplinu i dobrotu nose sa sobom, blagoslov je već biti u njihovoj blizini...

    avatar

    18.05.2008. (22:13)    -   -   -   -  

  • Pupa

    @Zona, da znaš da sam tebe imala na umu pišući zadnje dvije..
    @dalmatinčice, i tako se mi krećemo naprijed nošeni spiralom vlastitim problemima... tješi da je tih problema vremenom sve manje, a sve je više uživanja :))
    @Luki, tolko se znojim zadnje vrijeme, šteta da se to ne računa u sate provedene u teretani jer bi sigurno bila šlank bez problema :)))
    @Bugi, tebi moram posebno odgovoriti, kad naveče dođem doma...

    avatar

    19.05.2008. (09:02)    -   -   -   -  

  • Minerva*Riranje

    Glavno da si ti krenula. Sad ovako retrospektivno, imam osjećaj da si to i trebala napraviti, bez obzira.

    avatar

    19.05.2008. (09:21)    -   -   -   -  

  • Pupa

    @Bugi, ne znam u što vjerujem što se duše tiče, ne znam je l' uopće u išta vjerujem. Mislim da su nam tu mnoge stvari nedostupne u spoznajnom smislu, dakle sve se zadržava na vjerovanju. Ja se nekako oslanjam na vlastita iskustva i pokušaje da nađem kolko tolko logična objašnjenja za ono što mi se događa u nekom širem smislu. Duša je općeprihvaćeni pojam kojim se služim, a u karmu vjerujem dok me se ne uvjeri u suprotno. Zapravo me zanimaju samo i jedino rezultati, a da mogu točno definirati što se događa u onostranom - ne mogu.
    Da je blagoslov biti u društvu tibetanskih učitelja na to mogu samo razvaliti osmjeh od uha do uha i klimati glavom do u beskonačnost.. :))))
    @Menervna, nisam skužila na što misliš pod tim da sam "to" trebala napraviti. Dosta sam toga napravila zadnje vrijeme pa de molim te upri prstom, hehe :)))

    avatar

    20.05.2008. (09:43)    -   -   -   -  

  • greentea

    naravno, da nisam izdržala, pa sam onaj dan napravila jedno otvaranje i za tebe...baš mi je bilo zanimljivo....i koliko te ja znam, vrlo se znakovito posložile sličice. ali....tebe to ne zanima, pa te neću mučiti s time! pozdrav....pupupupupa!:)))))))))))))))

    avatar

    20.05.2008. (10:02)    -   -   -   -  

  • EnlightenedPhoenix

    Jedno sam naučio... samom psihoanalizom sebe dolazim do zaključka da ja nikako ne mogu biti normalna... zbog toga sam to prestao raditi... A putevi i stranputice kako ti kazes... sve one završavaju na istom mjestu... bili to pravi putevi ili ne...

    avatar

    20.05.2008. (12:57)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    A ja sam te čak i zvala telefonom prošlo ljeto kad sam bila u Zg. duže od tri dana i mislila sam da nekaj gadno ne štima i da se ti iz nekog razloga ljutiš na mene :)))))))))

    avatar

    20.05.2008. (14:04)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Eh da. Bila sam pred par godina za jedan Uskrs na desetodnevnom učenju Pohwe na Sljemenu. Nakon tog iskustva me ništa ne može iznenaditi ali sam na djelu vidjela dokle dopire tibetanska "magija" i mogu reći da to što radi, radi prokleto moćno :)))

    avatar

    20.05.2008. (14:06)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    To je na račun onog blagoslova u prisutnosti istih :)))))

    avatar

    20.05.2008. (14:11)    -   -   -   -  

  • greentea

    tolko brzo sam proletila, da nisam ni ukapirala da je ovo novi post! idem čitat, pa ću filozofirat....

    avatar

    20.05.2008. (19:42)    -   -   -   -  

  • greentea

    ko što dobro znaš, mi smo ono što mislimo da jesmo. ti si izabrala ovako misliti. netko svjesno, netko nesvjesno...svatko bira svoj teži ili lakši put. nije uzalud dan redoslijed: MISAO, riječ, djelo. no, svaki izbor je u redu. sasvim u redu. tako i tvoj.
    osvještavanje...ne znam kako tko definira tu riječ, ali ono na što ja mislim sjajno funkcionira.
    to nije rješavanje problema jednim potezom. ne znam ni na što ljudi misle kad govore o problemima. dosta je nezahvalno ovako o tome ukratko...jako mi se svidjelo i imalo mi je puno smisla kad je jedna moja učiteljica uvijek najprije tvrdokorno inzistirala da razjasnimo termine kojima se služimo. sasvim sigurno ne mislimo svi na isto kad kažemo: osvještavanje, problem, energija itd......tako da je možda i pomalo besmisleno o tome ovako govoriti. ovo je tema za cijeli jedan post.
    no, sad ponovo gledan ono "tvoje" otvaranje koje sam napravila neki dan (ja si to uslikam) pa se smijem ko konjčina...po mom skromnom sudu, u svakoj otvorenoj karti si baš ti! pokušat ću ti to poslati na mjel...pa mi javi ako te zanima dodatno objašnjenje...ne znam, možda su ti i slike dovoljne.
    zaista, slažem se ...gotovo je nebitno što, bitno je da se nešto dešava, da se stvari pokrenu s mjesta....pozdrav:)))))))

    avatar

    20.05.2008. (22:27)    -   -   -   -  

  • greentea

    draga, pupa, ja sam živa i zdrava koje i tebi želim. pozdravaljam te ovim putem jer mislim da tvoj, da prostiš na izrazu, traljavi emajlirani sandučić ima rupe, pa pošta ne ostaje u njemu. poslala bi ti ja poštu mojim golubom pismonošom, ali nešto ga boli stomačić i kiše, pa ga ovih dana ne šaljem na dalekometne linije. ostaj mi živa i zdrava ko što ću i ja. tvoja delfska proročica.:))))))))))))

    avatar

    21.05.2008. (09:55)    -   -   -   -  

  • pisaljka

    Hvala na tvom komentaru,znam da je sve ono zezancija preko neta,i da je regresija
    nešto osobno,zato sam rekla,možda dobijem i priliku za pravovaljani pogled u prošlost....
    On topic,pronalazim se u ovom postu,ni meni nije osvještavanje samo po sebi rješenje
    problema,nego tek početak početaka.Onaj tren kad se osvrneš i sagledaš situaciju.
    I zatvaranje se ne događa odjednom i otprve,pa tako niti oslobađanje.
    Najgore mi je kad u samoći,kod kuće shvatim šta i kako griješim,i kažem si:"Ok,sad znaš,
    pripazi" i onda se nađem u toj situaciji kad opet napravim isto ono što uvijek radim,
    a ne ono drukčije.Zato je to dugotrajan proces,treba ustrajati,ići malim koracima,biti
    strpljiv i nekritičan.Osviještenost može biti samo alat,(kao,recimo,anđeo na ramenu
    k'o u crtićima).

    avatar

    21.05.2008. (19:38)    -   -   -   -  

  • Pupa

    @greenee, terminologija je jako važna, znam. Ja se uvijek trudim biti što preciznija i s riječima sam oprezna, ali svi mi imamo svoja viđenja određenih pojmova a ponekad su i nijanse dovoljne da na kraju ne mislimo isto.
    Mislim na onu vrst osvještavanja kad ti se nešto ukaže unutar tebe samog ili izvan i kad samim tim uslijedi spozaja cijele jedne priče, pozadine i kad te ta spoznaja po sebi promijenim, tvoje gledanje na stvari, tvoje razmišljanje i u krajnjoj liniji tvoje ponašanje. Osvještavanje je važno i poželjno i nimalo besmisleno. Kod mene to baš nije tako šljakalo, možda više kad se radilo o stvarima izvan mene, ali kad sam ja bila u pitanju većina osvještavanja se svodila na prepoznavanje problema i započinjanje rada na njemu.
    Proročice draga, daj ti meni objasni one krasne karte koje si mi poslala. :)))
    @pisaljka, ja sam ponekad preozbiljna. Znam da si se igrala i da to nisi shvatila ozbiljno.:)
    "I zatvaranje se ne događa odjednom i otprve, pa tako niti oslobađanje" - lijepo si to rekla. Zato ja to zovem trening, kad čovjek naprosto uvježbava um dok mu određene reakcije ne postanu prirođene. Širenje vlastitih sposobnosti kroz otvaranje mogućnosti treningom.

    avatar

    22.05.2008. (01:10)    -   -   -   -  

  • Pupa

    @booki, točno to ja govorim, nema stajanja, onak heraklitovski sve je uvijek u mijeni i kreće se, dakle čim si stao nazaduješ. A koliko je put valjan možeš lako iščitati po njegovoj otvorenosti ili preprekama koje ti otežavaju. :)))

    avatar

    22.05.2008. (11:18)    -   -   -   -  

  • trill

    Draga Pupa, od sveg pročitanog reći ću ti samo ono što mislim da je najbitnije: zvučiš mi jako, jako dobro :)))

    avatar

    25.05.2008. (18:49)    -   -   -   -  

  • Pupa

    Trilly, po običaju pogađaš u srž - i osjećam se jako, jako dobro! :))))

    avatar

    25.05.2008. (19:45)    -   -   -   -  

  • cvjetič zvan brunhiLda :):):)

    gospođice skeptik:

    Može li osvještavanje nekog problema donijeti po sebi rješenje istoga?

    mislim da može....:)

    pozdrav

    avatar

    29.05.2008. (00:38)    -   -   -   -  

  • portobelle nata

    Pupa veličanstvena, krhka životinjo, pa ti si oživjela! Fala k. !

    avatar

    31.05.2008. (21:41)    -   -   -   -  

  • Pupa

    A ti bella zatvorila blog... hm. Ili se meni ne otvara link, nisam doma, tu neki čudan komp...

    avatar

    05.06.2008. (20:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...