Komentari

shirov1.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • bistravoda

    Čestitke Podravcima na osvojenom prvom mjestu u Rovinju.
    U Sloveniji se nakon uvođenja šaha u škole baza mladih igrača jako povečala i iz te kvantitete isplivati će s vremenom i kvaliteta. Ukupno je u Sloveniji registrirano cca. 12 800 šahistica i šahista , a u Hrvatskoj 3.500. Stoga šah u škole što prije...

    avatar

    13.05.2008. (10:21)    -   -   -   -  

  • šahovski blog!

    Što si o kvaliteti slovenskog šaha misli A.Mihaljčišin pročitajte na http://www.sahohlacnik.com/index.php?option=com_content&task=view&id=98&It emid=58 On naime ne predvidja blistavu buducnost u Sloveniji. Dovoljno je vec procitati ovo o sahu u skolama.
    Program šah v šole imamo tudi v Sloveniji?
    Res je, toda moje osebno mnenje je, da je povsem zgrešeno zastavljen! Predvsem je to šah brez šahovnice in figur - si lahko predstavljate katerokoli športno disciplino, kjer bi trenirali brez osnovne opreme. Nogomet brez žoge, z narisanim igriščem, pa čeprav na računalniku? Menim tudi, da se s šahom v šole v slovenskem šolstvu začne prepozno - kot rečeno ima šah najbolj pozitivne učinke pri otrocih iz prve triade. Se pa zavedam, da smo pri izbirnem predmetu omejeni, vendar bi to težavico preložil na ministrtvo za šolstvo. Poglejte, ŠZS bi morala predvsem podpirati konkretno šahiranje, torej ustanavljanje krožkov, šahovskih šol in podobnega. Zato menim, da ŠZS za ta projekt nameni preveč denarja, časa ter potenciala, predvsem pa to ni noben argument uspešnosti njenega delovanja.

    avatar

    13.05.2008. (10:31)    -   -   -   -  

  • bistravoda

    Zanimljiv članak koji otvara puno kompleksnih pitanja, koja nisam pozvan komentirati.
    Ono u čemu se slažemo, i za što se zalažem i ja, da šahom u školi treba početi u drugom razredu sa stvarnim šahom, a od trećeg nadalje uvoditi i virtualni (kompjutorski).
    Veselilo bi me da i Hrvatska krene s uvođenjem šaha u škole, pa da se program mijenja i poboljšava u hodu, da se krene...

    avatar

    13.05.2008. (12:58)    -   -   -   -  

  • šahovski blog!

    Bistro vodo u tome se slažem i ja. Problem šaha u školama u Sloveniji je u tome da taj predmet šahisti rijetko posjećuju. Braća Tomazini su najbolji primjer. Poslije prve godine dana oni se više nisu odluili posjećivati taj predmet. Zašto? Zato jer taj predmet uče učitelji kojima nedostaju satovi za popunjavanje pune radne obaveze pa se zna desiti da djeca znaju više od učitelja. A oni nisu šahisti te bez pomoči fritza ili gledanja u rješenja ne mogu riješiti složeniji zadatak samostalno. U školama gdje rade več koliko toliko kvalificiraniji šahisti stvar funkcionira bolje. Taj predmet ne nosi rezultate sam po sebi. Bolje bi bilo formirati šahovske škole po uzoru na muzičke. Ako država ima novaca za glazbu neka da nešto i za šah :)).

    avatar

    13.05.2008. (13:31)    -   -   -   -  

  • bistravoda

    Poštovani shirov-e
    kada bi se u Hrvatskoj realizirao od strane države dvogodišnj osnovnoškolski obrazovni program nastavak bi se pokrenuo sam po sebi za ambicioznije, ili u organizaciji boljih klubova ili u organizaciji privatnih šahovskih škola. Ovako s malo bazom svi smo u situaciji da volontiramo do iznemoglosti, a mladi da putuju u potrazi za adekvatnim takmičenjima za njihovu snagu i dob. Tko je zadovoljan s ovom situacijom kakva je sad? Ja ne, zato lobiram i blogiram javno i transparentno, jer samo tako voda ostaje bistra.

    avatar

    13.05.2008. (16:20)    -   -   -   -  

  • pitanje za bistru vodu

    a što može pomutiti tu bistru vodu

    avatar

    13.05.2008. (22:38)    -   -   -   -  

  • krištovićeve partije

    Organizatoru Zagreb Opena nek ne prenosi više Krištovićeve partije. Od toga glava boli.

    avatar

    14.05.2008. (19:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...