Komentari

andjel1.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • osmijeh1

    Dragi moj Anđele, teško je tebe zaobići, i tko ti može odoliti...da mi vidiš prste na tastaturi...brzo, brže, najbrže...ali ajmo na predmet javljanja...hehehe...
    Evo ti jedna pričica...jer ona mi je sinula na pamet dok sam čitala tvoj post...znači jedan od odgovora...ne čekam i promišljam...već pišem odmah, ako nisam odmah...više ne komentiram...izgubim inspiraciju.
    Slijedi pričica...između ostalih aktivnosti, posjećujem jednu bakicu od 94 godine. Bistro, drago stvorenje, ali napušteno, jer više nije nikom od koristi. U zadnjih godina osjetila ona na svojoj koži prevara i prevara...Svidila se ona mene...a i ja njoj...ali vidim ne opušta se...ustrašena...očekuje i od mene kakvu podlost. I jednom mi kaže:" Ma, Sanjo ja osjećam da ste vi dobar čovjek, ali mogu li vam ja vjerovati?"
    Kako mi je slatka bila, ustašene oči me gledaju sa nepovjerenjem ,ali iščekujući moj odgovor.
    Kažem ja:"Draga moja Vinka, vjerujte svome srcu, ponekad će vas prevariti, a ponekad će biti u pravu."

    avatar

    14.04.2008. (15:50)    -   -   -   -  

  • vilin konjic

    Draga moja, nova sam na tvom blogu iako nisam nova i u blogosferi, a boravim i drugdje na netu. Jedan blog mi je bio ozbiljno provaljen i rođaci i poznati koji ga čitaju idu mi sve više na živce, zato sam na kraju otvorila ovaj, a ne pitaj me tko sam bila jer stvarno želim ostati anonimna, dosta mi je bilo gnjavaže, samo želim komunicirati s ljudima a da me neki poslije ne pitaju što i kako...
    To pišem zato da ti kažem da nisam nova ovdje ni drugdje na netu, iako jesam to na tvom blogu pa mogu nešto reći o pitanjima koja te muče jer ih izvrsno poznajem, tim više što imam sad već dosta iskustva i s foruma gdje je komunikacija intenzivnija nego na blogu.
    Kao prvo - nimalo ne zvučiš kao netko tko napušta svoj blog, više kao netko tko se naljutio. Imam savjet što da pokušaš prije definitivnog odlaska - idi u blogeditor i potraži u postavkama opciju osvježi blog (pazi samo da ga ne obrišeš, ono za brisanje je negdje u blizini. Stisni ga i makni se od kompa na pola sata i ne razmišljaj o blogu. Budući da dosta pišeš moglo bi potrajati. Možda si nakon one nadogradnje oko nove godine samo djelomično osvježila blog jer nisi dovoljno čekala - to se i meni dogodilo, mogla sam vidjeti samo nekoliko mjeseci unatrag, a kad sam na kraju pričekala da to osvježavanje obavi svoje, blog mi je postao cijeli vidljiv. To je prvo. Ako ne uspije, uvijek se možeš obratiti uredništvu. Meni su već dvaput pomogli, ili čak triput - ne istoga časa, ali jesu stvarno. Bilo mi je odgovoreno i na forum.hr-u u dijelu koji je namijenjen blogu kad sam postavila pitanje o problemu koji me onda mučio.
    Drugo pitanje - na netu te netko može malo duže vući za nos jer mu ne vidiš oči. Ima i raznih psihopatskih ličnosti, no one prave obično možeš brzo prepoznati. Najduže pšto me netko na forumu vukao za nos bilo je dva tjedna, onda se počeo pokazivati u svjetlu u kojem je i ostao. Dakle, oprezno. Možeš se odvažiti i upoznati ljude uživo ako nemaš predrasuda, ja ih sad već poznajem nekoliko i uglavnom me osjećaj nije prevario - oni koji su mi bili simpa na blogu ili rforumu simpa su mi i uživo. No iz određenih razloga to ipak izbjegavam.
    Treće pitanje - ako ljude na netu nisam upoznala uživo i sprijateljila se s njima, intenzitet osjećaja ipak je niži nego kod direktnih poznanstava. Ako prestanu pisati one koje dugo poznajem bude mi žao, no s njima sam često nastavljala komunikaciju mailom i nisu nestali zauvijek kao da su umrli. Mislim da tu treba održati nekakvu osjećajnu distancu.
    Četvrto pitanje - na blogu nema emoticona - smajlija u komentarima. Oni na forumu djelomično popunjavaju prazninu o kojoj govoriš - dakle neka neutralna rečenica nema isto značenje kad uz nju stoji smješko usta razvučenih od uha do uha ili onaj koji nekoga mlati toljagom po glavi. Mogući su nesporazumi u komunikaciji, s njima treba računati kad se ovako tipkamo putem komentara. Kad dođe do nesporazuma, a dolazilo je na forumu gdje rasprave budu žešće - ja sam se obično ispričala onome koji se osjetio povrijeđen i išla dalje bez velikog sekiranja kad je to bilo moguće.
    Uh, sad sam ti tu napisala cijeli post. Hajde pokušaj osvježiti blog i daj mu vremena, ništa mu ne može biti ako to malo potraje. Pozdrav! :)

    avatar

    14.04.2008. (17:11)    -   -   -   -  

  • flady

    navezanost na ljude ili osjećaje ili bilo kaj drugo nije dobro...to je ono od čega nas Bog želi odvući i učiniti nas slobodnima...a riječi ti puno mogu pomoći u gradnji samog sebe, no isto tako i odmoći.
    pozdraff

    avatar

    14.04.2008. (18:37)    -   -   -   -  

  • andjel

    osmijeh1 ma draga moja osmjeh, najradije bih te zagrlila, kak si mi slatka...i tvoja bakica ...i skužila sam ...pusu ti veliku šaljem ;)

    vilin konjic sad sam si smješna...
    ovo što si mi rekla funkcionira...
    no još jedna lekcija je naučena ...
    prvo - treba pitati, sve što nam nije jasno uvijek treba pitati
    drugo - ne treba odmah reagirati i ljutiti se
    eto ... i ovako se može učiti ;))
    hvala na ovako iscprnom postu i pojašnjenju
    definitivno fale smajlići...
    ali i net treba doživljavati s odmakom
    pusa ;)
    flady
    potpuno se slažem s tobom, i vidim i u svom životu i u životima drugih ljudi da suviše velika emotivna vezanost za bilo šta i koga uzrokuje samo probleme....
    da veliš mogu pomoći i odmoći...gdje nas srce vuče tu i zadržavamo pažnju
    lijepi pozdrav ;)

    avatar

    14.04.2008. (19:04)    -   -   -   -  

  • Elyca

    ajme teških pitanja:
    1. postojalo je upozorenje kako vratit odnosno refresh-at arhivu....al sorry, ne sijećam se
    2. kad imaš problem najlakše je to ispričat anonimno nekome nepoznatom na netu...i onda se nekako vežeš, ali moraš imat u glavi da je svako potencijalno opasan
    Pazi, kad upoznaš nekog u kafiću...uvijek će postojat netk oiz tvoje okoline koji će znat sve o obitelji te osobe. Ovdje sama moraš stvorit sliku o nekome koji govori samo ono što on želi reć i što ti želiš čut
    3. vezujem se za ljude preko neta....vrlo lako...jer meni pisana riječ jako puno znači....ali ....uvijek ima ono ali :-((
    4. riječi pročitane na netu vežu nas za neku osobu! zezanje može postat i ozbiljo i digotrajno ali nikad preko neta ne možemo stvorit kompletnu sliku o osobi i zato se pazi

    avatar

    14.04.2008. (19:05)    -   -   -   -  

  • tvoj Kike

    Potpisujem gaženje pete;)
    Slično sam i ja htio napisati :)

    avatar

    14.04.2008. (23:36)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Drago mi je da je to bilo to! :))) Pozdrav! :)

    avatar

    15.04.2008. (08:20)    -   -   -   -  

  • cruce

    poteška su ovo pitanja. budući da baš i nisam zamaptila redoslijed, evo ti ovako odgovora, a ti ih poredaj gdje treba. što se tiče povjerenja i vezanosti, tu obično zabrljam iz čistog razloga što u startu poklonim povjerenje ljudima, sve dok se ne dokaže suprotno. na blog sam se pravo naviknula, tako da veliku većinu slobodnog vremena posvećujem blogu (nije za pohvalu!). što se tiče bloga i nestalih postova, to stvarno pojma nemam kako vratit. sorry. ciao!

    avatar

    16.04.2008. (00:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...