Komentari

denisavdagic.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • Zoran Oštrić

  Odluka narodu - NATO na referendum! Prikupljanje potpisa uspješno je krenulo: 15.000 prvog dana! Priopćenje za javnost Odbora za referendum možete naći na mom blogu. Vjerujem da će biti zanimljiv i prethodni zapis o muljanjima novinara i političara!

  Mediji su zaista tek prekjučer, kada je bila održana tiskica (to ti je moja pohrvaćena varijanta za "presica"! :)) skužili da je u pitanju zaista ozbiljna stvar, pa su je i adekvatno popratili. Raniej su igrorirali. Kao nekadašnji novinar,, djelomično se slažem s tvojim primjedbama - moraš se naprosto truditi da stalno budeš aktualan i zanimljiv, umjesto da jamraš o medijskoj blokadi. Ipak to je samo dio istine. Vidimo sada npr. u svim medijima intenzivnu pro-nato kampanju. Dolazi nam čovjek kojeg i u SAD pravnici žestoko kritiziraju zbog toga što je legalizirao mučenje (SAD, recimo, konvenciju UN protiv mučenja nikad nisu ratificirale!) (pogledaj: Can the President Be Torturer In Chief?) , koji je lagao da bi opravfdao agresiju na Irak., a u medijima se vrlo rijetko mogže probiti neka kritička riječ.

  Glede "trošenja novca poreznih obveznika": cijena provođenja referenduma je približno jednaka cijeni koštanja jednog saborskog zastupnika u jednom mandatu. Za napredak demokracije, isplati se!

  avatar

  30.03.2008. (13:37)    -   -   -   -  

 • davdagic

  E Zorane, skupljajući 15 tisuća dnevno nećete sigurno biti uspješni! Što se tiče muljanja novinara, stvarno mi nije jasno tko o čemu. Pa u čemu je vama problem ukoliko netko iznosi Pro stav, ali vam je super kad je netko uz vas ili Contra NATO-a, to mi liči na balkanizam, tko je s nama dobar je, tko nije, nevalja!

  Ma Zorane, mediji su pratili i ranije aktivnosti i antiNATOffzg i Bornu i odbor, i to prilično dobro, samo što je vama smetalo što prate i aktivnosti Vlade, Predsjednika i ministarstava, pa pobogu što bi trebali, ne pratiti njih, nego samo vas!? Inače tiskovna je bolja varijanta od tiskice! :-)

  Što se tiče Busha, stvarno mislim kako zeleni imaju jedno tisuću tema koje su aktualnije i važnije za Hrvatsku od protestiranja protiv Busha, a u tome i leži razlog vašeg lošeg rejtinga. Mislim da bi bilo bolje kada bi ste u programe i rad uvrštavali teme poput onih o kojima priča Vladimir Lay nego da se bavite dolaskom Predsjednika SAD-a. Razumijem da se bavite NATO-om, ali ne i SAD-om!!!

  Što se referenduma tiče, mislim da bih našao stotinjak tema koje bi bile prikladnije za referendum, ali dobro, mišljenja nam se očito razlikuju. Meni je važnije da se na referendumu odlučuje o zdravstvenoj reformi, NATO je ugovorna organizacija, odluke se unutar nje donose jednoglasno, NATO nije napadačka organizacija niti nasilna, nego upravo suprotno. Nadalje, članovi smo brojnih organizacija poput WTO-a, pa za ulazak u nju nismo raspisivali referendum, a tamo se odluke ne donose konsenzusom.

  Pogled zelenih na svijet je previše nerealan, živimo u svijetu koji nije savršen...

  avatar

  30.03.2008. (23:11)    -   -   -   -  

 • Zoran Oštrić

  "Tiskovna" je prilog, a ne imenica!

  Meni si naš'o Vladimira Laya spominjat. Ma fakat... ;)

  Inače, postoji i u SAD zelena stranka, koja se bavi njihovom vladom i to jako grdo (pa su bili i na listama potencijalnih terorista), pa im mi pružamo bratsku pomoć, To ti je to! ;))

  avatar

  31.03.2008. (01:07)    -   -   -   -  

 • davdagic

  Hm, ovo oko tiskovne postaje priča za sebe. Ok, kužim ja vas, ali kažem ako zamjenjuješ pressicu s nečim onda je ne moraš pohrvaćivati kad imaš našu riječ: tiskovna!

  E pa netko vam mora spomenuti Vladimira Laya, čovjek godinama priča o odličnim stvarima koje svi izbjegavaju i bave se visokom politikom, ja samo detektiram neke stvari. Ovo što sad radite donijet će vam kratkoročno nešto medijske slave, ali dugoročno na tomu ne možete graditi stranku i pokret, jer na kraju na izborima nitko za vas neće glasati zbog NATO-a i vašeg stava prema Bushu, ali vi mislite da nije tako, pa nek vam bude.

  Hm, i sad vam je ta stranka u SAD-u važnija od svega u Hrvatskoj. U mogućnosti ste pokrenuti velike akcije kad treba za stranku iz SAD-a (nemam pojma koja je to, daj neki podatak), a za stvari koje zbilja muče svakodnevno naše građane, koji bi sutra mogli glasati za vas, nemate vremena!??

  avatar

  31.03.2008. (11:44)    -   -   -   -  

 • MCpogled

  Denise, ti i jesi i nisi u pravu. Oko ovoga za novinare si u pravu i tu se i ja slažem s tobome, al nisi u pravu oko aktivnosti zelenih jer ne uzimaš u obzir da oni nisu jedini u svemu tome. Šta si se okomio na njih?

  avatar

  31.03.2008. (11:56)    -   -   -   -  

 • ludzbunjen

  evo da ti napishem kaj se meni dogodilo. stojim pokraj shtanda na kojem se potpisuje i dobaci mi decec da potpisem. ja naravno nechu a on meni da sam ja onda stao uz imperijalisticke strukture koje zaobilaze glas gradjana - odakle mu pravo da mi sere tako neshto eto toliko o tim inicijativama - ko je tu lhuuud

  avatar

  31.03.2008. (12:26)    -   -   -   -  

 • davdagic

  @MCpogled, ma nisam se ja okomio na zelene jer u postu ih uopće ne spominjem - post je napisan o inicijativama općenito jer sve na pomalo isti način pišu o medijima. Zoran Oštrić se javio u komentarima pa sam njemu (jer je on iz zelenih, točnije Zelene liste) u komentarima uputio neke zamjerke.
  @ ludzbunjen, to si trebao uputiti Zoranu Oštriću na blog. Nije u redu da se tako ponašaju ali trebao si kad si već napisao komentar napisati i kada i gdje se točno to dogodilo.

  avatar

  31.03.2008. (15:01)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...