Komentari

hasu.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • lucija9

    Milje, gdje sam ja to? Nit zeca nit zrcala? A ja povjerovala da sam na čvrstoj stepenici ispod koje više ne idem! Pozdravljam te i idem natrag u prethodni razred.

    avatar

    18.03.2008. (15:08)    -   -   -   -  

  • Razgovarajmo o krugu

    Krug preko broja 145897(854102) što predstavlja pravo i broja 618034(381965) što predstavlja kružno stoji pred ogledalom da bi nam pokazao svoje vlastito lice na jedan posve novi način. E, sad Lucija nisam siguran da li će Ti to razjasniti ili pak još viši zakomplicirati ovo o čemu već tako dugo razgovaramo.
    Na trgu (hoću reći Forumu) razvila se živahna diskusija. Uključila se i Vivijana što je podiglo razinu.

    avatar

    18.03.2008. (21:04)    -   -   -   -  

  • Razgovarajmo o krugu

    NA PRETHODNOM POSTU "VOZANJE I PLOVIDBA" ZAPOČETA JE DISKUSIJA KOJA TEMATSKI, A I VREMENSKI ODGOVARA OVOJ KOJU VODIMO NA OVOM POSTU. ZATO JE PRENOSIM I OVDJE

    VIVIANA: sad ti moram ispričati jednu zgodicu. :) Kad sam bila u Pragu i ispred Karlovog mosta ( nadam se da nisam pomiješala mostove :) ), prilikom tumačenja vodiča o povijesti tog mosta ja upišem u svoj mobitel :) datum i sat početka njegove gradnje pod naslovom zlatni rez :) a brojke su: 135797531
    Bilo mi je to zanimljivo jer je datum odgovarao jednoj određenoj konstelaciji planeta ( ali ne sjećam se točno kojih, iako sam i to bila zapisala ali u međuvremenu i izbrisala nepažnjom, :) pa da ne bih pričala po nesigurnom sjećanju bolje da ostane bez tog podatka ), a onda, kasnije, kada sam opet pogledala brojke, zadivila me harmonija u njima. Harmonija njihovog slijeda.
    Sjetila sam se ovog, Milje, nakon što sam vidjela na forumu tvoju temu " Dogodilo se na jučerašnji dan " i pomislila kako bih i ja ovdje mogla navesti ove " svoje brojke ". :) A za temu na forumu morat ću ipak odvojiti više vremena i zadubiti se u ono što se njome predstavlja.Veliki pozdrav, Milje. :) 15.03.2008. (18:23)

    MILJE: Vivijana, ovaj tvoj broj me jako privlači, najviše zbog obrata koji se u njemu događa (čita se podjednako s desna na lijevo i s lijeva na desno). Ako brojevima 13579 potpišemo 86420 dobivam sve brojeve dekade. Ali ne mogu odgonetnuti o kojem se datumu radi i zašto si taj broj upisala pod naslovom zlatni rez. Inače, oba broja koji se pojavljuju u događanju unutar 38 znamenki broja pi su poznati zlatnorezni brojevi. Na primjer ovaj koji čini plavu zvijezdu 618034 sa onim koji mu se potpisuje da bi se dobila vrijednost 999999 (381965) nalazi se u zlatnoreznom odnosu (rezultat tog odnosa je 1,618034).
    Neka Ti bude ugodan ovaj vikend! 15.03.2008. (20:36)
    VIVIANA: 1357.godina
    9.srpnja
    5 sati 31min

    zašto sam upisala pod zlatni rez, ne znam točno ni sama... tako sam ga doživjela, upisala a poslije odlučila pažljivije pogledati.

    Žao mi je da nisam mogla kvalitetnije i znanstvenije sudjelovati u diskusiji o broju Pi ali u odnosu na ostale sudionike a znanstvenike i "veličinu" njihovog doprinosa :) više mi je žao zbog nedostatka sluha kod njih i neangažovanja.
    Eto, Milje, s obzirom da ti prošli put nisam stigla zahvaliti na željii za ugodan vikend a vikend je evo i sad.. :) uzet ću te želje opet, zahvaliti a isto tako sve najbolje poželjeti i tebi. :)
    21.03.2008. (19:13)

    MILJE: Viviana, hvala na Tvom doprinosu diskusiji. Kao što već rekoh Luciji, on je velik. Ne samo da si pokazala razumijevanje problematike i dala doprinos u njenoj impostaciji već si smirila situaciju tako da nije došlo do konflikata koji mogli ugušiti pokrenuti razgovor. On još uvijek tinja.
    Ovo sa Karlovim mostom da ti pamet stane. Primjećuješ li kako se nižu svi neparni brojevi unutar dekade, točno po veličini jedan iza drugoga, a kad dosegnu 9 opet padaju prema početku i idu obrnutim nizom do početka. I da sve to ima svoju potvrdu u realitetu, da je to zaista trenutak kad se most počeo graditi! Pa to zaslužuje da se taj datum svake godine posebno obilježava.

    avatar

    23.03.2008. (10:31)    -   -   -   -  

  • viviana

    hasu, željela bih ti ovdje samo, a zbog tvoje poetike iskazane na onom topicu o broju pi, ostaviti samo trag... :)

    avatar

    08.04.2008. (22:09)    -   -   -   -  

  • lucija9

    Milje, najprije te pozdravljam! Pratila sam forumski razgovor oko broja "pi". Moram priznati da me matematički dio blokira i nisam se usudila uključiti. (ja se još uvijek bojim pokušati registrirati na forumu)Svakako ponosna sam na tebe i Vivianu. Iza vašeg razgovora postajalo mi je jasnije. Ali matematika, matematika....ja vjerujem u njenu savršenost i istinu, kao filozofsku istinu, a njenu mi je zatamnio zaborav.
    Laka vam noć!

    avatar

    09.04.2008. (00:51)    -   -   -   -  

  • Razgovarajmo o krugu

    Viviana, dobra je bila ta diskusija na forumu. Još jedanput se zahvaljujem na Tvom doprinosu. Ne znam kako bi ona izgledalo da se nisi uključila.
    Lucija, potpuno Te razumijem. Na forumu je štimung sasvim drugačiji nego na blogu. I drago mi je da smo se vratili sa trga i ponovo se našli ovdje u vrtu. Ipak je to jedno intimno, zaštićeno mjesto. No, trg još neću napustiti jer vidim da "diskusiju" o broju pi mnogi posjećuju. Možda više neće biti razgovora. Svaki tjedan ostavit ću tamo prilog, dva. bez obzira na odaziv. Korak po korak prema boljem razumijevanju. Bila bi velika šteta da ne pokušam raščistiti nesporazume koji su se u razgovoru pojavili.

    avatar

    09.04.2008. (20:48)    -   -   -   -  

  • viviana

    Dragi Milje, još istu večer sam ti željela ostaviti komentar ispod ovog tvog komentara ali nešto me zapriječilo i tako je to ostalo pa me evo, tek sad. U međuvremenu, jako mi je drago da si komentirao i na mom blogu i to mi puno znači, i zbog ljepote i kvalitete tvojih komentara ( koji su pravi mali literarni biseri ) a i zbog prijateljstva, jer se radujem kada vidim prijatelje tamo.
    Što se tiče diskusije na forumu, drago mi je da ste nastavili pisati tamo i ti i sanjin, ali onaj odnos pojedinih sudionika na topicu je stvarno... besprizoran, jednom riječju. :)) Tako se ljudi obično odnose prema nečemu što ne razumiju a ne žele razumjeti, i još im pristojnost nije jača strana. :) Ipak, drago mi je da si nastavio tamo pisati iz razloga koje si ovdje već naveo a i zato što se treba voditi svojim unutarnjim glasom, on nam uvijek najbolje kaže... što i kako trebamo činiti. :)

    avatar

    20.04.2008. (20:56)    -   -   -   -  

  • viviana

    ne ostaje komentar...
    ali nadam se da će se pojaviti jednom...
    :)

    avatar

    21.04.2008. (11:44)    -   -   -   -  

  • Razgovarajmo o krugu

    Viviana, tek sam danas uočio tvoja dva zadnja komentara. Odnosno, tek su se danas pojavili, i to nakon više od mjesec i pol. (Vjerujem da me zapažanje još uvijek dobro služi.)
    Dobro razumiješ moje razloge ustrajavanja u diskusiji na forumu, a stoje i tvoja vrednovanja nastupa pojedinih sudionika. Mnogo mi to znači.
    Tema kruga je najuže vezana uz temu (ne)komunikacije, tako da i kao takva kakva konkretno jest ne može biti promašena. Još bi trebala slijediti dva koraka da bih temu do kraja zaokružio.
    Hvala Ti što si se javila.

    avatar

    07.06.2008. (15:18)    -   -   -   -  

  • lucija9

    Svakodnevno navratim (nalinkam!) ne bih li ugledala novi tekst.?!
    Lijep pozdrav iz sunčanog Zagreba!

    avatar

    19.06.2008. (15:53)    -   -   -   -  

  • Razgovarajmo o krugu

    Lucija, hvala na posjeti. Novi post dolazi sredinom slijedećeg tjedna.

    avatar

    21.06.2008. (12:56)    -   -   -   -  

  • lucija9

    @ni tjedni nisu što su bili? Pozdrav!

    avatar

    07.07.2008. (18:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...