Komentari

politikahr.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • nena

    Slušam jučerašnje vijesti i pomislim apsolutno isto kao u ovom postu: zašto moje troje djece (dvoje osnovnoškolskih i jedan srednjoškolac) umjesto vijesti svaki dan slušaju detaljne izvještaje s mjesta nesreće i razglabanja i zgražanja nad zločinima. To nisu vijesti. To su kosti oko kojih se mi mali narod zabavljamo da ne tražimo prave vijesti. Po mom mišljenju još su najozbiljnije HTV-ove ( da, teško mi je to priznat ) vijesti. A naši urednici nikad nisu ni čuli za vanjske vijesti, nezanimljive su im i često ih slože kao kolaž: sve vijesti izvana u kratkom pregledu stanu u jednu rečenicu, obično začudne gramatike i sintakse. Manje više: fuj.

    avatar

    04.03.2008. (13:59)    -   -   -   -  

  • skaska

    evo mene isto ovo lupa, al žalosno je kaj je i središnji dnevnik kakti javne telke isti, naslovnice kakti "ozbiljnih" dnevnika isto. evo baš sad u vijestima na HTV prikazuju amputiranu šaku. ne razumijem. kaj je to? zakaj? a hrgu nikad nisam ni doživljavala ko novinarku ni većinu današnjih tzv. novinara. pozdrav

    avatar

    04.03.2008. (14:33)    -   -   -   -  

  • politikahr

    @nena - je, žalosno je i meni priznati da su htv vijesti najozbiljnije iako polako prelaze granicu dobrog ukusa koju je nova tv davno prešla.

    @skaska - u nedostatku dobre vijesti koje često nemogu naći jer za to nisu sposobni traže krv koje uvijek ima. zašto? jer im mi to dozvolimo....pozdrav i tebi

    avatar

    04.03.2008. (16:16)    -   -   -   -  

  • reginaelena

    ja ne gledam tv uopšte, tako da su crne hronike izbačene naglavačke iz mog doma..kisssss

    avatar

    04.03.2008. (17:31)    -   -   -   -  

  • politikahr

    @reginaelena - blago tebi kad možeš tako

    avatar

    04.03.2008. (18:04)    -   -   -   -  

  • Helix

    Slažem se od riječi do riječi s tobom. Ona slika žene koja leži i pokriva lice rukom nemoćna da živi a kamoli da daje nekakav intervju, a Mirjna mirno sjedi za stolom u njenoj kući, blago rečeno - jeziva je. Razumijem da je novinarstvo profesija, ali sve ima svoje granice.

    avatar

    04.03.2008. (21:07)    -   -   -   -  

  • politikahr

    @Helix - prije se govorilo; marka buši di burgija neće.
    očito je je i kod hrge "marka" probušila jer se za lovu radi sve. ovim i ovakvim postupcima hrga je prešla svaku granicu a gledati njeno licemjerje, lažnu sućut....ne, hvala.
    netko će pitati otkud znam da je lažna a odgovor je; da ima imalo sućuti nebi na taj način mučila i ponižavala ljude.

    avatar

    04.03.2008. (23:12)    -   -   -   -  

  • Antipasiv

    Vrijednosni sustav uopće se urušava, pa tako i novinarstvo kao proizvođač njegove slike ali istovremeno i proizvod tog sustava. O tome nešto na mome blogu. No, pogrešno je ocjenjivati da je nečega "većina" u nečemu a ne imati kvalitetne pokazatelje. Procjena da većina novinara ima karakteristike kao nekoliko javno prepoznatljivih, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu, ne može imati smisla jer onaj tko iznosi takvo mišljenje ne može znati dovoljan broj ostalih novinara i biti upoznat s njihovim radom za ovakvu prosudbu.
    Iskusniji novinari žudeći isključivo za popularnošću i novcem i oni manje iskusni, koji se ne žele zamarati učenjem pravila struke već ih stvaraju sami a nakon godinu-dvije takvog rada postaju urednici, dobijajući moć stvaranja ovakve nepovoljne slike novinarstva, zajedno rade u najčitanijim, najgledanijim i najslušanijim javnim medijima. Možda je problem i u korisnicima tih medija. Pomognimo si, ako detektiramo tko od novinara ne valja i djeluje štetno, prebacimo na drugi TV program ili okrenimo hitro drugu stranicu u novinama.

    avatar

    09.03.2008. (15:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...