Komentari

mihaelbudrovic.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • срба

    isti ste kurac kao i siptari

    avatar

    09.02.2008. (23:39)    -   -   -   -  

  • mihaelbudrovic

    Ima li uopće smisla išta odgovoriti na ovakav komentar?

    avatar

    11.02.2008. (20:17)    -   -   -   -  

  • nema_sanse

    Ima i to ovako:

    @ ŃÂ�рба,
    Živela bre AJRP (autonomna jugozapadna ruska pokrajna Šumadija i Beograd), jer ćete kad-tad morat vratit sve teritorije koje ste okupirali i s kojih ste protjerali/poubijali domicilno ne-srpsko stanovništvo: Kosovo, Srijem, Banat, Bačku, Timok, Sanđak, Zapadnu Bugarsku (današnja južna, jugoistočna i istočna srbija), donji Srijem (današnja Mačva), a teritorij koji će van ostat nakon toga će bit pod upravon Rusa, vaših novih/starih gospodara.

    avatar

    12.02.2008. (15:14)    -   -   -   -  

  • svinjce

    evo odmah uzmite "Zapadnu Bugarsku"

    avatar

    12.02.2008. (15:39)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Podržavam otcjepljenje Kosova od Srbije i tima automatsko poništavanje srpske okupacije iz 1912. godine.

    Hrvatska treba biti prva koja će priznati neovisnost Kosova, iz povijesnih razloga jer smo i mi svojevremeno proglasili otcjepljenje od Jugoslavije i proglasili samostalnost, a imamo i ekonomskih interesa suradnji s Kosovom, kao i geopolitičkih interesa (anti-velikosrpska koalicija). Sada kada Srbiju trese kosovska kriza Beograd primjenjuje psihološko-propagandni rat uprežući svoju prekodrinsku braću u tzv. "RS u BiH, ali od NATO-a neće moći mrdnut tako da će sljedećih tjedana biti malo turbulentno u našem susjedstvu, ali onda će se stanje u Bosni primiriti, a hoće li to biti zatišje pred buru, vidjeti ćemo; u svakom slučaju se ne trebamo plašiti srpskih prijetnji nego adekvatno odgovoriti. Živjela Republika Kosovo!

    avatar

    12.02.2008. (20:47)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    Naravno da Kosovo MORA biti neovisno i na to ima pravo jednako kao i Hrvatska što je imala to pravo 1990. Samo pojedini bolesni umovi mogu usporediti Kosovo sa SAO Krajinom i reči kako, za dobrobit Hrvatske, Kosovo se ne smije proiznati (govorim o našem "velikom" novinaru Margetiću).

    Svatko ima pravo odcjepiti se od bilo koje bolesne demagogije i i deologije a srpska je oboje...
    podržavam neovisnost Kosova i slažem se da Hrvatska treba biti prva koja će to Kosovo i priznati...

    avatar

    13.02.2008. (08:59)    -   -   -   -  

  • mihaelbudrovic

    Re-nema_šanse-Unatoč vašim željama i povijesnim činjienicama koje ste napisali sumnjam kako će Srbija "morati vratiti teritorije koje su okupirali i sa njega protjerali/poubijali domicilno ne-srpsko stanovništvo". Takvo što bi se moglo dogodit samo u slučaju nekakvog velikog svjetskog vojnog sukoba-rata. Popisu područja koja ste naveli ja bih volio dodat i današnju crnogorsku obalu koja je do 20.-godina prošlog stoljeća bila naseljena uglavnom Hrvatima, a onda je sustavnim progonom i raseljavanjem Hrvata te naseljavanjem srpsko-crnogorskog stanovništva od strane Beograda, velikosrpskih političara i kraljeva Karađorđević taj prostor najjužnije Dalmacije nasilno odvojen od matice zemlje Hrvatske i zauvijek mu je promijenjena etničko-nacionalna struktura...

    avatar

    13.02.2008. (14:44)    -   -   -   -  

  • mihaelbudrovic

    RE-CRNI BLOG KOMUNIZMA-Hrvatska diplomacija vjerojatno neće biti prva koja če priznat neovisnost Kosovu, u najbolju ruku proglasit će je kad i zemlje članice EU. Da vam iskreno rečem, malo me je strah svega što bi se moglo dogoditi ovih dana u regiji. Uvjeren sam kako Srbi neće samo tako lako pustiti Kosovsku nezavisnost, svojim izjavama srpski političari pokazuju kako su spremni na sve-pa čak i na vojni sukob(iako, to smo i prije znali) ovih dana su najjače stranke predovođene Tadićem, Koštunicom i Nikolićem dogovorili nekakvu vrstu usmene koalicije nacionalnog jedinstva, a već su prije nekoliko tjedana gotovo za ništa prodali velik udio u svojoj nacionalnoj naftnoj kompaniji ruskom Gazpromu i tako skupo platili rusko prijateljstvo, rusko savezništvo i ruski glas u UN-u. Inače, Srbija i sada ima samo formalnu vlast na Kosovu jer stvarnu imaju Kosovski premijer i predsjednik te Kosovska skupština, Srbija je odavno izgubila Kosovo, samo je pitanje dana, tjedana kad će ga izgubit i službeno.
    -Dani koji su pred nama, što se tiče događaja u regiji, bit će u najmanju ruku zanimljivi....

    avatar

    13.02.2008. (15:05)    -   -   -   -  

  • mihaelbudrovic

    Re-Angelium-Slažem se sa vama, a što se tiče vašeg sukoba sa g. Margetićem to neću niti želim komentirat, ne bi bilo u redu s moje strane...

    avatar

    13.02.2008. (15:08)    -   -   -   -  

  • ......SeXy BiTcH.......

    pustite kosovo na miru.dajte im neovisnost

    avatar

    13.02.2008. (15:17)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Znam, Mihaele, da hrvatska diplomacij aneće biti prva koja će priznati Kosovo jer ne vodimo vlastitu politiku. Stog sam govorio u kondicionalu, da bi trebala prva priznati Kosovo. Usput rečeno, zašto ste napisali u vezi povijesnog prostora najjužnijeg dijela Dalmacije (Bokotorski zaljev) da je taj prostor od strane velikosrpske politike "zauvijek" etnički promijenjen? Zar to nije tipično hrvatsko defanzivno razmišljanje. Zašto bi nešto bilo "zauvijek"? Ništa nije zauvijek pa ni srpska ili crnogorska dominacija Bokokotorskim zaljevom. Znate za onu Gundulićevu:

    Kolo sreće uokolo, vrteći se okreće; tko danas bi gore, sutra je dole, tko je dole, sutra će navik gore ostati.

    Inače mi je zanimljiv post u dijelu koji se tiče Kosova; ova koalicija Borisa Tadića sa Koštunicom i Šešeljevim radikalima mi se čini kao sadnja tikava s vragom, i to će Tadića stajati na kraju možda i glave, a Srbiju nadu u demokraciju (što bi za nas bila najbolja opcija kad bi Srbija bila demokratska, ali to je samo lijep san).

    avatar

    13.02.2008. (22:09)    -   -   -   -  

  • mihaelbudrovic

    Re-Sexy Bitch-Slažem se sa vama, ali kad bi sve bilo samo tako jednostavno,,,,,

    avatar

    15.02.2008. (17:48)    -   -   -   -  

  • mihaelbudrovic

    Re-CRNI BLOG KOMUNIZMA-Imate pravo, to jest bilo tipično hrvatsko defenzivno razmišljanje, ali iskreno, u ovom trenutku ne vidim načina kako bi se taj povijesni hrvatski teritorij vratio pod okrilje matice zemlje iz čijeg je naručja otrgnut... Vidite li vi? (Slični primjeri su i dijelovi današnje Vojvodine, dijelovi BiH)
    -Inače, već sam prije pisao o krađi hrvatskoh nacionalnog teritorija kroz povijest s povećalom na "na" prostor najjužnije Dalmacije u postu od 9.12. prošle godine. (Možda ću uskoro opet objaviti taj post).
    -Poznat mi je kniževni rad Ivana(Điva) Gundulića), a stihove njegove "Himne slobodi" smatram jednim od najboljih u hrvatskoj književnosti uopće:
    O lijepa, o draga,
    o slatka slobodo,
    dar u kom sva blaga
    visnji nam bog je do,

    uzroce istini
    od nase sve slave,
    uresu jedini
    od ove Dubrave,

    sva srebra, sva zlata,
    svi ljudcki zivoti
    ne mogu bit plata
    tvoj cistoj ljepoti!“

    avatar

    15.02.2008. (18:09)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Himna slobodi je veličanstvena. Nadam se da ju nećemo zaboravit jer sloboda je najdragocjenije što čovjek može imati.
    Ne radi se o tome vidim li ili ne način povratka povijesnog teritorija matici zemlji jer nismo u položaju postaviti to pitanje na dnevni red, trenutno je pitanje kako sačuvati ovo što imamo, ali sam htio staviti naglasak na to da ništa nije "zauvijek". Zauvijek je samo život vječni.
    Za prvu ruku ne bi bilo loše da ne zaboravimo koji nam je uopće povijesni teritorij, i da većina stanovništva postane nacionalno svjesna, i svjesna vrijednosti slobode, a ako naše generacije budu ovu zemlju uredile po mjeri čovjeka onda će naši susjedi s naših povijesnih teritorija sami poželjeti se nama priključiti. Sjetimo se na pr. kako je slovenska nacionalna manjina u sjevernom dijelu slovenskog povijesnog teritorija odlučila 1920. godine: na referendumu su odlučili ostati u (južnoj) Austriji, a ne u "jugoslavenskoj" Sloveniji. To se zove privlačnost društva. Kad naše društvo postane "privlačno" politički Crnogorci iz Bokokotorskog zaljeva možda požele postati dio Hrvatske. To zvuči fantastično ali nije neostvarivo. Međutim, sada to nije na dnevnom redu jer moramo brinuti o tome da sačuvamo slobodu i uredimo našu zemlju - po mjeri čovjeka i na njegovu dobrobit. Lijep pozdrav!

    avatar

    15.02.2008. (21:21)    -   -   -   -  

  • mihaelbudrovic

    Re-CRNI BLOG KOMUNIZMA-Nisam uopće siguran da bih želio više pripajanje tih teritorija Hrvatskoj na takav način, ali u najmanju ruku, Hrvatska je zaslužila nekakvu vrstu odštete za ukradene dijelove.
    Slažem se kako se trebamo brinut da uredimo najprije svoju zemlju, hoću reći, bilo bi najbolje kad bi se svi državni dužnosnici koncentrirali na unutrašnje probleme i njjihovo riješavanje,a tek onda na EU. Da smo već postali dobro uređena i napredna zemlja onda bi ulazak u EU bio pitanje samo mjeseci ili bi već bili njen dio. Pogledajte npr. Rumunjsku i Bugarsku koje su u EU ušle "nabrzinu" i nekako "nasilu" pa i danas, nakon više od godine dana od ulaska u tu obećanu europsku zemlju one imaju velike probleme sa nezaposlenošću, siromaštvom, mitom i korupcijom (čak veće i od RH), a da ne govorim kako gotovo polovina stanovništva Rumunjske nema higijenski ispravnu vodu. Zato, koncetrirajmo se na svoje probleme, pa će nas svi molit da pristupimo u njihovo društvo,a ne da mi moramo molit nekog da nas primi...

    avatar

    16.02.2008. (15:22)    -   -   -   -  

  • mihaelbudrovic

    Re-SVIM ČITATELJIMA- Inače, smatram kako bi i druge zemlje i njihovi narodi trebali dobiti neovisnost ili vlastitu državu, ili barem neku autonomiju unutar države u kojoj žive(Naravno, ako to žele). Ovo kažem jer mnoge zemlje neće priznati Kosovo jer ih je strah od domino-efekta koje bi slučaj Kosovo moglo prouzročit. Onda bi samostalnost, vlastitu državu i ekspresno međunarodno priznanje mogli tražiti Grenaland i Farski otoci(Danska), Baskija, Katalonija(Španjolska), Quebec(Kanada), Abhazija i Južna Osetija(Gruzija), Madeira(Portugal), Pridnjestrovlje(Moldavija), dijelovi Rusije(pogotovo Čečenija), dijelovi Indije, dijelovi Indonezije, dijelovi Kine, dijelovi Bolivije. Slični primjeri su i u afričkim zemljama koje su naseljene sa više plemena(zbog priješnje kolonijalne podijele), a ne osjećaju se kao jedinstven narod, ne treba zaboravit ni na želje Škotske za osamostaljenjem ili instiucionalnu krizu u Belgiji zbog nemogućnosti sporazuma valonaca i flamanaca. Najglasniji vapaji za osnivanje vlastite države dolaze od Kurda, a ne treba zaboravit ni na Laponce koji žive na sjeveru skandinavskog poluotoka..... (Možda više o ovoj temi budem pisao u nekom od slijedećih postova).

    avatar

    16.02.2008. (15:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...