Komentari

nibttf.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • nickname

    Poštovana kolegice
    Navodi iz sistematizacije za pojedina radna mjesta u knjižnici su više nego blesavi. Radim u knjižnici jednog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u kojoj sam prvi stručni radnik od njezinog osnutka (prije 40 godina). Dajem si za pravo reći da većih magaraca od dipl.knjižničara na Sveučilištu nema. Položiti 60 tak ispita, biti doma u barem dva svjetska jezika i imati tako nizak status u radnoj okolini je stvarno nevjerojatno. U mojih pet godina u visokoškolskoj knjižnici ništa se u statusu visokoškolskih knjižničara nije promjenilo. Zašto je tome tako iskreno ne znam. Radimo sve više, uvodimo najnovije IT tehnologije u naše knjižnice a naši predpostavljeni nas još doživljavaju kao "niža bića". Koeficijent nam je više nego smiješan 1, 25, posao nedefiniran, već 15 godina ne uspjevamo donijeti standard za visokoškolske knjižnice. Mislim da je vrijeme za promjenu

    avatar

    22.11.2007. (14:55)    -   -   -   -  

  • mm

    Kvalitetni stručni rad bilo koje fakultetske knjižnice sa samo jednim zaposlenim djelatnikom/djelatnicom je praktički nemoguć. Naravno, to ovisi o količini građe i broju korisnika, ali barem dva stalno zaposlena su minimum koji osigurava kvalitetnu obradu građe koja je unutar fakulteta specifična jer bi uz vanjske publikacije trebalo osiguravati i kvalitetnu obradu i pohranu građe-znanja koji nastaju unutar samog fakulteta.
    K tome, rad sa studentima, pa i nastavnicima uključuje i određenu formu konzultacija po raznim pitanjima koja su djelomice specijalizirana i vezana za područje koje fakultet pokriva. U tom smislu smatram da je dobra strategija da je jedan od djelatnika/djelatnica odista stručan u stručno-znanstvenim disciplinama fakulteta, što znači da ga je i završio. Takav djelatnik/djelatnica znanje o poslovima u knjižnici može steći, primjerice, kroz knjižničarski tečaj.

    avatar

    23.11.2007. (10:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...