Komentari

ivamiaerak.blog.hr

Dodaj komentar (110)

Marketing


  • inhibitor

    To je zastrašujuća statistika.

    avatar

    18.09.2007. (09:57)    -   -   -   -  

  • mijao

    Ima tu još nešto - žene su ponekad kritičnije prema ženama političarkama; detaljnije ih proučavaju svojim "ženskim okom" i postavljaju više standarde; primjer: muškarac - političar - malo neurednog stila - nikom ništa, pa to mu je stil; žena političarka - stigla na sastanak malo lošije frizure - kritike i komentari bez kraja; to treba izdržati;

    avatar

    18.09.2007. (10:14)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Osobno, žao mi je što nas nema više..mislim da tu tradicionalizam i muška netolerancija u obitelji ima preveliku ulogu..U svakom slučaju, svaka nova ženska osoba u politici me veseli..Nažalost, mi smo još uvijek svjetlosnim godinama udaljeni od Skandinavije gdje je to sasvim normalno i uobičajeno..

    avatar

    18.09.2007. (10:32)    -   -   -   -  

  • skaska

    E pa sad kad ja uđem u politiku...No, vidjet ćete, vidjet!!!

    avatar

    18.09.2007. (11:24)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    U jednoj recenici si skoro sve rekla
    "Organizirati politiku i obitelj zahtjeva 100% organiziranosti i mnogo odricanja."
    Ovo je jako zanimljiva tema i tu se moze dosta pisati ali ne vjerujem da ce se bitnije mijenjati.
    Jos nekada davno imao sam dosta funkcija na lokalnoj razini.
    U pocetku mi je to sve godilo. Bio sam u finom drustvu, stjecao poznanstva uglednih ljudi,
    ali vremenom sam shvatio da sve vise zapostavljam svoj privatni zivot i da sve manje imam vremena za sebe i ljude koje volim.
    Nikada ne mozes uskladiti sve, ili mozes ali samo na jedno odredjeno vrijeme.
    Na zalost kod nas jos uvijek vrijedi neko misljenje da je zena u politici samo jedan
    "Prateci objekat". Naravno da se ne slazem sa tim i iznenadilo me je upravo u "piramidi"
    kada sam vidio da ima nekoliko zbilja sposobnih zena u politici sto me odusevilo.
    Izmedju ostaloga ako izuzmemo tebe svidjela mi se Marijana P.
    Neizostavno bi spomenuo i tvoju seficu iako je ona negdje mojih godina, ali i ja se osjecam mlad :))
    Kolinda Grabar K. je predivna zena i ne sumnjam u njenu sposobnost ni strucnost, ali
    vjerujem da se odrice puno toga u korist posla sa kojim se bavi.
    Zanimljiva mi je ova tema, pratit cu pa mozda dopisem jos nesta :))

    avatar

    18.09.2007. (12:05)    -   -   -   -  

  • carolica

    Slažem se sa profesorovom konstatacijom da žene nisu samosvjesne. Kad bi proveli anketu među ženama i muškarcima jesu li razmišljali o tome da se aktivnije uključe u politiku, mislim da bi rezultati bili na razini ovih statističkih podataka koji stoje u tvom postu.

    Razlog tome je dakako i uređenje društva, tradicionalno društvo koje si spomenula, uloge u domaćinstvu. Ali osobno mislim da je riješenje takve situacije u ženama. Dok god majke budu odgajale svoje kćeri samo da se dobro udaju i da budu savršene ženice nekome, nemožemo se ni nadati većem broju žena u politici. Jednako tako uključivanje mladih u politiku i edukacija o tome što to zapravo znaći biti uključen u politiku može nas pomaknuti s mjesta.

    avatar

    18.09.2007. (12:36)    -   -   -   -  

  • PAPA

    pozdrav iz os željno čekam odgovor navrati imam novi post o poginilim vatrogascima

    avatar

    18.09.2007. (15:13)    -   -   -   -  

  • malisa

    HAHAHAHAH IMA SVASTA OVDJE MOGO BI NA SVAKI KOMENT STOGOD KASTI AL' TO BI VEC PRELAZILU U SVERU PERVERZNOSTI HEHEHE STOGA CU SAMO KOMENTIRAT MIU HEHEHEH I TO NE SVE STO BIH MOGAO OVAKO U SEVDAHU. AL AKO BUDEM NORMALAN NECE BIT INTERSANTNO I MRZIT CE TE ME, A AKO NE BUDEM ZNAT CE TE DA LAZEM. AJD DA UDARIM PO SPRICERU .
    DAKLEM ,,,CEK CEK CEK . PA SAD TEK VIDJEM SLIKICU SA KAMPOVANJA . A U TOM GRMU LEZI PTICA PECURKA . MA NISAM TE DUSO BOLJE NI ZAGLEDO NA SLICICI GORE SAD VIDIM DA SI KOLERIK SVALERIK HAHAHAH SVE ZNAM , SVE MI JASNO HEHEHEHE
    NEGO AJD PRICA HEHEHEHE
    AL JA CU ODOSTRAGA KRENUT
    CITAT
    jer upravo ćemo na taj način moći mijenjati tradicionalno društvo koje nam je nametnuto.
    GOTOV

    JA OPET MISLIM DA NAM DRUSTVO NIJE NAMETNUTO NEGO JE TO NORMALAN
    SLJED DOGADJANJA RAZVOJA ILI STAGNACIJE NEKE NACIJE ILI DRUSTVA KAKO OCETE. NIJE SE MOGLO IZ KAMENOG DOBA ODMA PRECI U PLASTICNO . VALJ A JE POSTOJAO I NEKI RED I LOGIKA PRIJELAZA. PA TAKO I OVO NASE DRUSTVO SLJEDI NEKE FORMULE I ZAKONE. STOGA PO MENI NISTA NIJE NAMETNUTO NEGO SE RADI O NORMALNOM PROCESU RAZVOJA DRUSTVA. DALI JE PROCES USPOREN I ZASTO TO BI MOGLI PRICATI AL' NEBI SADA. ONDAKLE DALJE:

    SA NUZNOSCU ZENE U POLITICI SE SLAZEM. SVA MODERNA DRUSTVA IDU U TOM SMJERU PA JE LOGICNO DA TAJ TREND I MI PRATIMO.

    RAZUMIJEM PUHOVSKOG NA STO JE APELIRAO KAD JE SPOMINJAO ZENSKU SAMO SVIJEST. AL' PO MENI TO SVE UOPCE NEMA SMISLA. JER IZ SVEGA RECENOG PROIZLAZI DA JE SMISAO ZENINOG ZIVOTA BAVLJENJE POLITIKOM. JER ZAMISLITE AKO ZENA NE ZELI DA SE BAVI POLITIKOM I NA TAJ NACIN NE POKUSAVA MJENJATI SVIJET, ISPADA DA JE SUPLJA U GLAVI I DA JOJ JE ZIVOT SVEDEN NA OBICNO BIVSTVOVANJE. JER NEDOSTAJE JOJ SMISAO ZIVOTA, A TO JE BEZ VEZE. TO MI JE TOLIKO GLUPO KAO I KAD SAM PROCIUTAO U BIBILJI TUMACENJE RAZLOGA POSTOJENJA COVJEKA. TAMO KAZE OVAKO . I BOG STVORI COVJEKA I STAVI GA U VRT EDENSKI DA GA CUVA I BLA BLA BLA . I SAD JA OVAKO GLUP KONTAM OD KOGA FAKEN DA GA CUVA KAD JE ADAM JEDINI MAGARAC U RAJU . NEMA NIKOGA OSIM NJEGA DA PRAVI STETU. OD KOGA GA IMA CUVAT? ISTO JE I U OVOM SLUCAJU . ZAMISLITE BOG JE STAVIO COVJEKA ODJE NA ZEMLJU DA JU MJENJA . KAO NIJE JU SAM DOBRO NAPRAVIO PA NEK JU COVJEK MJENJA. TAKO I OVO SAM PUHOVSKOVOM IZJAVOM . AKO SE NE BAVIS POLITIKOM NISI SAMOSVJESTAN. PITAJ SE IVA KOLIKO USTVARI MJENJAS NESTO NA DRUSTVENOM PLANU A DA SE TO UJEDNO NESVIDJA VELIKIM VLASNICIMA TAMO NEKIH KORPORACIJA KONGLOMERATA I STA TI JA ZNAM. AKO TAMO NEKOM KAPITALU NE ODGOVARA OVAKVA HRVATSKA ON CE JU PROMJENIT. A TI SE MOZES CIJELI ZIVOT BAKCAT SA POLITIKOM I NAMORAS SE MAKNIT NI PEDALJ NAPRED. POLITICARI NE KROJE POLITIKU. POLITIKU KROJI SVIJECKI KAPITAL. BASNOSLOVNA BRDA LOVE DRZE STANJE TAKOVIM KAKOVO JESTE I TU NE POMAZE NIKAKVA POLITIKA NA KURBLU. TO LJUDI NE RAZUMIJU.
    TAKO I PUHOVSKI PRODAJE PRICE O NEKOJ SVIJESNOSTI. U PATRIJARHALNO INSTRUIRANOM SIROMASNOM OKRUZENJU CEGA TO OSOBITO IMAS BITI SVIJESNA? POLITIKA JE ZAHTHJEVAN POSAO ALI I BEZ NJE SVAKOJ ZENI JE DANAS TESKO BITI UISTINU ZENA. JER JEDNOSTAVNO NEMA DOVOLJNO VREMENA ZA TO.

    avatar

    18.09.2007. (15:48)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Razmisljam cijeli dan o ovoj temi i sad mi padne na pamet jedno pitanje :)
    Zamisli Angelu Merkel i Kolindu Grabar Kitarovic u istoj poziciji, u istoj zemlji.
    Koja bi po tvom misljenju imala vise uspjeha u politici ???
    Zenskih vladara nikada nije bilo puno, ali sarmantne zene su u cijeloj povijesti mogle raditi
    muskarcima sta su htjele !
    Po mome misljenju nije bitno koliki procenat zena je u politici, nego koliko su one mocne
    i kojim argumentima i idejama zastupaju svoje pozicije..

    Veci problem kod nas je mislim to da su zene politicari premalo exponirane u medijima
    Spominje se recimo Ruza Tomasic, Kolinda, Vesna, Adlesicka, Milanka Opacic..ali za dosta zena nikada nisam cuo a odusevile su me svojim nastupom.
    Uzasno me iritira kad vidim saborske zastupnike, koji su tu samo da dobiju saborsku mirovinu a u cijelom mandatu ne progovore ni rijeci a onda nije ni bitno jesu li muskarci ili zene.

    avatar

    18.09.2007. (19:31)    -   -   -   -  

  • Irida

    kad se ženu rastereti (podjela obiteljskih obveza), kad se muškarci "osvijeste" i ne bude ih smetalo (čitaj ugrožavalo) što njihove žene misle svojom glavom i statistika će drugačije izgledati...

    avatar

    18.09.2007. (22:38)    -   -   -   -  

  • Zdenkaa

    Da statistika je porazna, pogotovo na lokalnom nivou.Zato ne odustajmo , podržavajmo jedna drugu i promjenimo tu slku.Pozdrav.

    avatar

    18.09.2007. (22:55)    -   -   -   -  

  • PAPA

    čekam odgovor poslao sam vam moj zamolbu ako ste u mogučnosti sve ide za udrugu glas čovječnosti os prec robert dudnik

    avatar

    19.09.2007. (11:11)    -   -   -   -  

  • PAPA

    draga iva moja udruga in sa poteškočama u razvoju se zove glas čovječnosti prec distrofičar 100 posto dip pravnik robert dudnik za in nema posla svi su nam okrenili leđa i nezele pomoči jako je malo onih koji nam pomažu i nežele ovo vam pišem kao vjernik koji surađujem i viim boli bolesnih mi želimo samo da nas se poštuje nežlimo biti građaNI 2 REDA nezna dli ču dobiti odgovor zato nam je potrebna vaša pomoč da se čuje naš vapaj žedan sam u njima vidim ISUSA patnika koji kaže smrt nije kraj nemojte gledati ko je tko BOG je jedan pogledaj u lice ljusko i vidt češ da te bog ljubi sve što možeš ponjeti u svojim mrtvim rukama je ono što si dao dok si živijo na križu padaju sve maske na vama je dali čete nam pomoči i čuti naš glas

    avatar

    19.09.2007. (15:13)    -   -   -   -  

  • dotepenka

    Svi mi imamo drugačije sustave vrijednosti. Ako je na mojoj ljestvici vrijednosti obitelj na prvom mjestu, a posao na 5. i ako odlučim razvijati sposobnosti za dobro odgajanje djeteta i uspijevam u tome onda sam ja samosvjesna. Svjesna koliko vrijedim prema svojim kriterijima vrijednosti. Naravno da neću ne raditi kako bi stalno bila uz dijete, ali mojim pojmanjem vrijednoga nikada neću dopustiti da mi posao bude bitniji od djece- jer ja znam što je meni vrijedno. Muškarci nekako lakše mogu bez obitelji. Nisam upoznata sa statistikama, ali nekako mi iskustvo govori da se oni ipak lakše odluče na npr. napuštanje djece, iako nije pravilo. Možda jednostavno oni vrednuju drugačije pa se to vidi i na statistici zastupljenosti žena u politici koja očito traži velik angažman.

    avatar

    19.09.2007. (16:08)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Treba, zaista treba puno više žena u politici. One su ipak manje ratoborne, imaju veći prag tolerancije, i nisu sklone stvaranju frakcija, ili lobija. A da moraju dati više od sebe nego muškarci isto stoji. Muške kolege ostanu poslije posla na šanku,odu na utakmicu, idu rezati neke vrpce, bacati lopate betona...i slično, a žena ko žena, misli na kuću i kako mora ići....ne kažem da muški ne misle, ali nekako više ležernije sve odrade....Mia spomenula si kavu, a odgovora nisam dobio...pozdravljam te...

    avatar

    19.09.2007. (17:47)    -   -   -   -  

  • Iva Mia

    @dotepenka - slažem se da svi imamo drugacije sustave vrijednosti i da ulaskom u politiku žene na neki način moraju žrtvovati vrijeme koje bi inače provele sa svojom obitelji.
    @ribarnica- definitivno se slažem da žene moraju dati puno više jer nakon svakog sastanka (gledam iz svoje perspektive) jure doma i razmišljaju što sve tamo moraju napraviti, dok muškarci odu u "birc" lobirati. Ovo sam iskusila jako puno puta, te sam teme iz birca morala nadoknađivati sljedećih nekoliko dana.
    @mališa- slažem se da veliki kapital vrti politiku, a ne obrnuto. To mi je više nego jasno :-(
    @seifer- hmm žene u politici si nazvao dekorativnim ukrasima - ne bih se baš složila... @Amata- definitivno ne osudujem zene koje se ne bave politikom - ja sam sama napisala da je u ovako uređenom društvu to jako teško
    @carolica.- slažem se da je osim uređenja društva, nekada problem i u krivom odgoju...

    avatar

    19.09.2007. (21:03)    -   -   -   -  

  • miu..

    Ženama je dugo trebalo da se uopće izbore za neka prava, tako da me ne čudi ova statistika..ja osobno ne volim politiku i možda čak se na svoju sramotu premalo i uplećem u nju, ali razlog tome je moja nevjerica prema svakom biću koje u nju stupi..i uglavnom ako se netko pošten i nađe u politici taj brzo i istupi iz nje, jer je sve to jedno veliko zavaravanje i obmana nas običnih smrtnika..

    avatar

    19.09.2007. (21:08)    -   -   -   -  

  • bernarda_p

    Zivimo u svijetu u kojem su sustavi vrijednosti opcenito vrlo poremeceni...................
    Iako imam dosta sto prijatelja sto prijateljica koji smatraju da zene trebaju biti domacice i majke kako bi obitelj koju podizu bila kvalitetna i kako bi njihova djeca bila dobro odgojena i muzevi sretni i zadovoljni........osobno ne spadam u tu skupinu ljudi!!!!!
    Postujem svacije razmisljanje i ne zanimaju me statistike,ono sto me zanima je produkt onoga sto nastaje iz nacina zivota koji si odlucio zivjeti.
    Moj osobni stav je da nije bitna kvantiteta vec kvaliteta vremena koju provodis sa svojim djetetom i muzem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Posao nikada,ali nikada nam ne bi smio biti vazniji od obitelji...........i djetetu i muzu potrebno je posvetiti itekako kvalitietno vrijeme koje isto iziskuje svoj napor!!!!!!!
    Najveci problem nije u tome da zena radi ili da muz radi....najveci problem kada je u pitanju obitelj proizlazi iz cinjenice....da ni jedno ni drugo ne smije biti sebicno i gledati samo svoje interese i ciljeve vec da si medusobno trebaju pomagati da idu naprijed i sto je najvaznije...komunicirati....bez razgovora nema ni rijesenja problema ni dogovora oko bilo cega...obitelj je partnerstvo u kojem dvoje ljudi-zajedno-mora dati najbolje od sebe da bi
    gradilo brak,obitelj i odgajalo djecu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kad shvatis da ti muz nije neprijatelj vec partner i obrnuto,mnoge stvari pocnu funkcionirati i sjedati na mjesto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Slusati sto je onom drugom vazno je itekako bitno ako zelimo da imamo sretnu obitelj....no sve ima svoje granice i nikada se ne smijemo koristit manipulacijom da bi postigli svoj cilj....
    Zato jesam za to da zena radi.....smatram da je posao majke najuzviseniji poziv koji bilo koja
    zena moze imati.......no ne smatram da se ona kao takva ne moze dati i u posao i jednako kvalitetno odraditi oba djela zivota..........ono sto je vrlo cesto problem ovdje je da zene,a ponekad i muskarci izgube balans izmedu jednog i drugog......i tada sebe daju u ono sto smatraju vrijednijim,a to obicno bude posao...........no uspijeti na poslovnom planu,a izgubiti svoju obitelj....kad se na kraju sve zbroji i nije bas neki uspijeh..........
    Zato zena treba biti svijesna da ako se odluci za obitelj i posao,ne ce biti lagano......mora uz sebe imati partnera koji ce je podupirati u njezinim odlukama,ali i koji ce je moci zaustaviti kada vidi da prelazi onaj balans o kojem sam gore pisala.......sve je stvar dobre organizacije.....i kvalitetnog odnosa izmedu partnera....kad to stima,onda je i drugo lakse.....a Bog nije stvorio samo zenu da bude roditelj vec i muskarca,paaaaa zato je krajnje vrijeme da se mnogi od njih pocnu tako i ponasati...........

    avatar

    19.09.2007. (21:14)    -   -   -   -  

  • PAPA

    draga iva zahvalan sam BOGU pa i vama što postoji tako plemenita i vedrara osoba poput vas imate veliko srce a to je zapisano kod ISUS tad če vam se reći dođite svi vi izmućen i opterečeni primite baštinu pripravljenu za vas od postanka svijeta jer bijo sam gladn vi ste mi dali jesti bijo sam u tamnic vi steme pohodili kada GOSPODINE što god ste učinili jednom od od ovih maleni meni ste učinili odmah sam znao da ste humana osoba i cjenim vas ja sam iz os i pisat ču vam melom danas bi išao kod mog precjednika udruge in roberta dudnika mi smo humana organizacija koja djelujemo voloterski neka se i naš glas čuje još jednom hvala i primite BOŽIJI blagoslov BOG od kojega sva dobra proističu neka vas upravlja na put mira BLAGOSLOVIJO vas svemoguči BOG oac i sin i duh sveti mir vama

    avatar

    20.09.2007. (00:56)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    pogledaj link
    GABRIELE PAULI

    http://www.gabriele-pauli.de/

    Mocna politicarka koja se ne boji ni Edmund Stoibera (CSU)
    Sexy, zgodna, pametna, simpaticna bez dlake na jeziku :)
    Zena koja me odusevljava u politici Bayerna i cijele Njemacke.

    avatar

    20.09.2007. (08:57)    -   -   -   -  

  • malisa

    CEK CEK KENGUR, JEL ONA IZMISLILA VIJAGRU ???

    avatar

    20.09.2007. (09:47)    -   -   -   -  

  • malisa

    IVA SRECO MA MISLIM SI VEC DVA DANA O TOME DAL DA TI KAZEM IL NE PA EVO SAD MI DOSLO PA CU SAMO SPOMENUT . ZAPRAVO NETOM POSLJE NAPISANOG POSTA POMISLIM SI DA TI NAPISEM AL REKO NECU DA ISPADNE DA PREVISE FILOZOFIRAM. ZAPRAVO TO STO JE PUHOVSKI REKAO ZA ZENE, SE GLATKO MOZE SHVATITI KAO UVREDA AL TO JE STVAR OSOBNE PROSUDBE. NEKOM JE UVREDA NEKOM NIJE. DA SAM JA ZEMSKO I DA MI TO KAZE JA BI SA OVIM TEMPERAMENTOM KOJI SAD IMAM ODMA BI POPIZDIO I PODJEBO GA NAZAD KAKO TO OBICNO RADIM, AL TKO CE GA ZNAT STO BI BIO KAD BI BILA. AL SJETIH SE SLICNE SITUACIJA NA NASTAVI MARKSIZMA. BILA U SREDNJOJ JEDNA UDAVKA PROFESORICA A STO UDAV A STO SE PRAVILA KO DA JE POPILA PAMET CIJELOG SVIJETA. I KENJA LI KENJA ONA CIJELE GODINE I MI SVI SLUSAMO TE BLJUVOTINE O MARKSIZMU I STA TI JA ZNAM STO JE JOS PREDAVALA . JOS NEKI USRANI PREDMET A ONA TUPI LI GA TUPI BUDALASTINE KO DA SE SAMA SA SOBOM TAKMICI . I TAKO SMO MI TO GUTALI DOK JEDNOM ZGODOM NISAM EKSPLODIRO. UZELA ONA TUMACIT KAKO FUNKCIONIRA PODUZECE I DOSLA IZMEDJU OSTALOG I NA TRZISTE TE UZELA DROBIT O TOME KAKO I PO KOJIM PRAVILIMA I PRINCIPIMA FUNKCIONIRA. I U JEDNOJ RECENICI MI DIGLA TLAK NA 200. KAZE GOVEDINA :JEDNO OD OSNOVNIH PRAVILA TRZISTA JESTE DA TKO NE RESKIRA TAJ I NE PROFITIRA. ODNOSNO STO VECI RESKIR VEA I PROFIT MA REKO KAKO TO PA CEMU VI TO NAS UCITE TO UOPCE NIJE ISTINA. U PRAKSI JE NESTO SASVIM OBRATNO. KAZE ONA DA BOLJE ONA ZNA OD MENE JER ONE JE PROFESOR. JA REKO STO TO ZNACI? PA JA SAM CUO ZA NEKE MAJKE KOJE SU UDAVILE SVOJU DJECU .PA KAKVE SU TO MAJKE. DAKLE TO STO STE VI PROFESOR NE ZNACI DA UJEDNO I ZNATE STO PRICATE. TKO ZNA NA KOJEM STE PIJACU KUPILI TU DIPLOMU SA KOJOM SAD TAKO SLAVODOBITNO MASETE.ONA NARAVNO POPIZDILA I TRAZI ISPRIKU. REKO NEMA ISPRIKE KAD SAM U PRAVU. AL MOZETE DOBIT OBJASNJENJE MOJIH TVRDNJI. REKO EVO OVAKO STOJI STVAR NA TRZISTU U PRAKSI STO SE TICE RESKIRA I PROFITA. :
    COVJEK IMA DVOJE DJECE I OBOJE RADE KOD NJEGA NA OBITELJASKOM OBRTU. OBOJE PUTUJU PO SVIJETU I TRGUJU AL NIKADA U ISTOM AVIONU SKUPA . ZASTO . PA ZATO AKO SE JEDAN SRONDA DA OSTANE NEKO DA NASLJEDI FIRMU. DAKLE NECE COVJEK DA RESKIRA IAKO IMA BRDO PARA. DRUGI PRIMJER.MOJ GAZDA KUPUJE ROBU OD MENE I PREPRODAJE JU DALJE. JA SRETNEM NJEGOVU MUSTERIJU I PONUDIM JOJ TU ISTU ROBU ZA MANJE PARA. AL COVJEK NECE DA KUPUJE OD MENE ISTU ROBU JEFTINIJE NEGO IPAK KUPUJE SKUPLJEOD MOG GAZDE. COVJEK ZNA DA TU SVU ROBU SAMO JA JEDAN I JEDINI RADIM I OPET NECE OD MENE KUPIT NEGO OD MOG GAZDE KOJI KUPUJE OD MENE.ZASTO ??? E PA ZATO STO SAM JA MALI NEPOUZDANI PRIVATNIK A ON KUPUJE ISTO NA MALO SVE STO JA NAPORAVIM ALI ON KUPUJE NA SIGURNO A SIGURAN MU JE SAMO MOJ GAZDA JER MOJ GAZDA MU DA ROBU. OVAJ ODNESE NA PIJAC I STO NE PRODA VRATI MOM GAZDI A MOJ MU GAZDA NAMIJESTO TE DADE NOVU ROBU I TAKO STALNO . U TOM SLUCAJU TAJ TRGOVAC STO SE SNABDJEVA KOD MOG GAZDE MOJOM ROBOM NIKADA NISTA NE RESKIRA . SVE STO SE POKIDA I LI STO NEMOZE PRODAT U RAZUMNOM ROKU MJENJA ZA NOVU ROBU I NIKAD NISTA NE RESKIRA JER PRODAJE ZAPRAVO KOMISIONO. STO PRODA ZARADA JE NJEGOVA STO NE PRODA VRATI. DAKLE PAMETNI BOGATI POSLOVNI LJUDI STO SU BOGATIJI I PAMETNIJI ZAPRAVO MANJE RESKIRAJU. NAJBOGATIJI NE RESKIRAJU NISTA ONI CAK I KAD PROPADNU U POSLU IPAK ZARADE NA OSIGURANJIMA I OSTALOME ( O TOME JEDNOM DRUGOM PRILIKOM) ZATO JE TOM TRGOVCU ISPLATIVIJE ZARADITI MANJE JER ROBU MOM GAZDI SKUPLJE PLACA NEGO MENI. AL GA MOJ GAZDA OSLOBADJA RESKIRA U POSLU. DAKLE NIJE ISTINA DA STO SE VISE RESKIRA DA SE VISE I ZARADI . TO JE NOTORNA LAZ ZA ONE KOJI NEMAJU POJMA KAKO TRZISTE UOPCE FUNKCIONIRA. I JA JOJ TAKO LJEPO OBJASNIM I NECE GLUPACA DA SE SMIRI NEGO JOS VISE U DREKU KAKO JA NJU NE TREBAM UCIT SVEMU TOME. DOK KONACNO NISAM TOTALNO POPIZDIO I REKO. AJD DOBRO NECETE PRIMJER IZ MOJE PRAKSE ETO VAM PRIMJER IZ DRZAVNE PRAKSE JER TU NEMOZETE PRICAT DA NIJE TRANSPARENTNO. DAKLE O BANKAMA NECU PRICAT NEGO JOS GLUPLJI PRIMJER . PRIMJENITE MI VAS MODER RESKIRA I DOBITI NA PRIMJERU POSLOVANJA LUTRIJE HRVATSKE. DAKLE LUTRIJA RASPISE LOTO IGRU I OD UCESNIKA UZEM RECIMO 10 MILIONA NOVCOVA ZA PRODANE LISTICE. OD TOGA 6 MILIONA VRATI U IGRU U VIDU PODJELJENIH NAGRADA , MILION I POL PLATI DRZAVI POREZ A OSTALIH 2 I POL MIULIONA STRPA SEBI U DJEP . STO JE RESKIRALA? NISTA JER RADI POSO SA NOVCIMA KUPACA SRECKI . SVOJ JEDAN JEDINI DINAR NIJE RESKIRALA. CAK NEMA STO NI KLEJMOVAT POREZ JER NIJE POTROSILA NIKAKVE PARE DA BI POKRENULA LOTO. ZAPRAVO SU LJUDI PARE DALI NJOJ A ONA IH SAMO RASPODJELILA NA NACIN DA JE UZELA 40 % SEBI . DAKLE DI JE TU RELACIJA RESKIR PROFIT?? NIGDJE JER RESKIRA NEMA A PROFIT JE IPAKI BASNOSLOVAN.
    E TADA JE USUTILA JER NIJE IMALA STO KASTI.
    OVO PISEM U ZELJI RECI KAKO NIJE ZLATO SVE STO SIJA. ODNOSNO DRUGIM RIJECIMA TO STO JE PUHOVSKI TADA BIO NEKA FACA, PA JE PREDAVAO NEKI TAMO PREDMET U NEKOJ VISOKOJ SKOLI ILI SVEUCILISTU ISTOVREMENO I NE ZNACI DA ZNA STO PRICA. PO MENI JE SVOJIM TUMACENJEM ZENINE SAMOSVIJESTI ZAPRAVO UVRIJEDIO ZENE. KOD MENE TI NEARGUMETIRANE PRICE NE PROLAZE PA DA SI PAPA.

    avatar

    20.09.2007. (14:15)    -   -   -   -  

  • malisa

    ETO MENE JOPET . OVAJ PUT LOBIRTAM ZA http://cesarica.thepajo.com. SKOCITE SVI TAMO I OSTAVITE KOMENT

    avatar

    20.09.2007. (15:20)    -   -   -   -  

  • PAPA

    poštovana iva želim vm poslati poštom cd imam istrumetale klananja u međugorju njavrat do mene imam dobar post drago mi je što ćeš mi pomoči dali si kada bila u os moli te javi mi se kad bi došla u os

    avatar

    20.09.2007. (15:58)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Pa eto dani Sesveta, ili Sesvetske jeseni započele, pa bi se mogli naći recimo jedno poslijepodne negdje u centru. Osobno volim zalaziti u Forum.Stoga predlažem eto sutra petak u 19 h u Forumu...nije bed ako ne možeš, pa mi se javi na mail, i samo reci kad i gdje...pozdravljam te...

    avatar

    20.09.2007. (21:32)    -   -   -   -  

učitavam...