Komentari

sarun.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • mikro ribolovac

  Nema više izdavanja novih dozvola: http://www.slobodnadalmacija.hr/Zadar/tabid/73/articleType/ArticleView/art icleId/27806/Default.aspx
  "Uprava za ribarstvo zabranila je do kraja 2009. godine izdavanje dozvola sportskim ribolovcima, a profesionalnim se ribarima od utorka trajno prekida izdavanje povlastica.

  Namjera je da se ovako drastičnim mjerama, koje će kontrolirati ribarski inspektori, zaštiti more, odnosno riblji fond Jadrana. Uprava za ribarstvo je ukidanjem povlastica reagirala na višegodišnji zahtjev Ceha ribara da se zaustavi izdavanje povlastica jer je sve veći broj ribarica doveo do povećanog ribarskog napona, tumače u zadarskoj ispostavi Uprave za ribarstvo.

  Na području Zadarske županije do sada je izdano 2000 dozvola za sportski ribolov. Iako se ta kategorija malog ribarstva do sada tretirala kao socijalna, osobito zbog otočana, uočene su i zloupotrebe tih dozvola kod korištenje većih mreža, ali i povećanog ulova koji ribari prodaju.

  Na te male ribare najviše su povika imali profesionalni ribari, čiji je ulov opterećen brojnim porezima, dok sportski ribari mogu prodavati ribu na crno. Iz Uprave za ribarstvo poručuju da će se povlastice za gospodarski ribolov izdati svima koji su do 28. listopada podnijeli zahtjev, ali nakon tog roka gotovo je s povlasticama, koje će se ubuduće moći samo naslijediti ili otkupiti."

  avatar

  28.10.2008. (14:05)    -   -   -   -  

 • mikro ribolovac

  ispravak, slobodna je drugi dan objavila demanti na tu vijest

  avatar

  03.11.2008. (00:15)    -   -   -   -  

 • oooooooo!!!!!!!!

  jioikoiki

  avatar

  29.09.2009. (20:41)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...