Komentari

berix.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Pupa

    Šta da ti kažem osim - slažem se!:)) Ne poznajem nijednu istinski razvijenu osobu koja bi sebe postavljala u vrednosnom smislu iznad drugih. Što si više na, ajmo reći, duhovnoj hijerarhiji to si bliži većem broju ljudi, spuštajući se do najnižih stepenica te neke "hijerarhije". Malo me sad žulja to moje spominjanje hijerarhija, stvara mi nelagodu, ali ne znam kako da to drugačije objasnim.:)) Očito sama nisam baš pretjerano visoko kad mi se tako nešto uopće provlači kroz rječnik.:))))))))

    avatar

    08.06.2007. (12:51)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    Šta da ti kažem osim - slažem se!:))
    Pitam se, pitam da li će se i Nea složiti... :))))

    Mislim da je riječ "hijerarhija" jedan alat koji ima svoju svrhu ako ga se koristi na pravilan način. No to mi je tema za neki drugi post...

    avatar

    08.06.2007. (13:09)    -   -   -   -  

  • Pupa

    Naravno da će se nea složiti, pa to je jedna prilično općepoznata i univerzalna istina. Osim što možda nadoda nešto čime će me pokušati ubosti u moj "grandiozan" ego.:))) Šalaaa.:))
    E sad, da se osvrnem na svoju prvu rečenicu. Možda je ta istina zaista općepoznata ili bolje rečeno općeprihvaćena, ali pitanje je koliko je ona baš univerzalna. Možda je baš to relativna istina, koja je dio našeg razmišljanja, dio razvojnog puta bića u ovom realitetu, ali... možda iz neke više perspektive (pritom mislim na pogled bića koja su razvijenija od svih nas skupa), možda to uopće nije tako. Ne znam koliko je univerzalnih istina nama dostupno, onih istina koje vrijede i izvan ove naše dimenzije.
    No, da se vratim u ovdje i sada. Recimo vezano za hijerarhiju kao termin, moj mentor u više od dvije godine koliko ga poznajem i družim se s njim (iako tek od nedavno radimo zajedno), nije čini mi se nijednom spomenuo taj pojam. Vidiš, njemu je uspjelo.:)))

    avatar

    08.06.2007. (13:53)    -   -   -   -  

  • neazess

    :))))). Ja se složiti - nikada. Uostam moje djelovanje na blogu je ionako orijentirano samo na to kako da naudim Pupinom egu ;)))))))))). Također - šala :))))).
    Hmm, da - slažem se (ah, shit - rekla sam to) apsolutna vrijednost svakoga je ista i neupitna jer svaki čovjek, ja bih rekla i svako živo biće (jer život životinje smatram jednako vrijednim) ima neku svoju funkciju u cijeloj strukturi i tu je s razlogom. Mi možda ne možemo uvijek dokučiti taj razlog, ali sam sigurna da postoji. Prema mojoj teoriji i svaka misao i ideja je važna - jer je dostupna cijelom svijetu, tako da i to potvrđuje važnost i vrijednost svakog pojedinca.
    Da, također postoji i relativna vrijednost u svakom zasebnom području. Tako sam ja npr. vrijednija od Pupe u skromnosti ega, a ona od mene u iskustvu vezanom za duhovni napredak :))))))))))))) - opet šaaaaala - aahahahahahahahahaha ;)

    avatar

    08.06.2007. (15:18)    -   -   -   -  

  • xanthus

    ovako ja svoju vrijednost mjerim u karatima

    avatar

    08.06.2007. (20:37)    -   -   -   -  

  • GT

    iz moje perspektive gledano, ta je podjela prilično gadna. trebalo mi je jako puno vremena i godina života da se pomirim sa tom takozvanom relativnom vrijednošću čovjeka i to što sam sad napisala je fakat laž....jer se nisam uopće pomirila s time i gotovo. za mene je svaki čovjek čovjek i točka. u poslu mi možda danas trebaju nečije VJEŠTINE ili ZNANJE, ali...žao mi je....ja njega zato ne cijenim više kao čovjeka. ne ide mi to. tu nečiju vještinu ili znanje koje mi treba ću platiti novcem. i to je to.
    uslijed silne tvrdoglavosti i sklonosti da sve postavljam naopačke, ako već moram vrednovati ljude...više volim prosjake i sirotinju nego napuhane dr.mr. prof i kojekave bogatune...kod njih se od silnih naslaga ukrasne ambalaže puno teže vidi čovjek. ali....ja se ionako ne uklapam u opće prihvaćene svjetonazore, pa nikom nije bitno što mislim.

    avatar

    08.06.2007. (22:14)    -   -   -   -  

  • Pupa

    Nea, znam da se šališ.. naravno da si ti i skromnija i iskusnija od mene. :)))))))

    avatar

    09.06.2007. (09:45)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Pupa: :)))))))))))))

    avatar

    09.06.2007. (10:38)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @Pupa:pa to je jedna prilično općepoznata i univerzalna istina
    Većini ljudi nije - barem ne u mojoj okolini, nije ni meni bila do prije koji mjesec. Možda sam i mogao to shvatiti na mentalnoj razini kao istinu, ali ju nisam mogao osjetiti na energetskoj. Sada, srećom mogu i na energetskoj.

    Možda je baš to relativna istina
    Možda. :) Možda ni ne postoji Bog, možda mi nismo svi jednoga, možda još puno toga... :)))

    @Nea:slažem se
    ne mogu vjerovati - ipak si se složila:)

    @GT: ja njega zato ne cijenim više kao čovjeka
    znači da se oko toga slažemo - ne cijenim ga ni ja više, ali ću prije izabrati za neki radni zadatak onog tko je sposoban nego li onog koji nije iako su u očima Boga oni jednako vrijedni. S druge strane, to što sve ljude smatram da jednako vrijede u očima Boga (tj. sve ih On jednako voli) to ne znači da sam ja još uvijek na razini da ih sve mogu bezuvjetno prihvatiti - neke ljude prihvaćam lakše, neke teže. No to je meni samo pokazatelj da još uvijek nisam ostvario svoju životnu misiju. Smatram da i ubojica i svetac u očima Boga imaju jednaku vrijednost, ali to ne znači da sam još uvijek u stanju prihvatiti ubojicu takvog kakav je - ali sam barem na dobrom putu.

    avatar

    10.06.2007. (09:43)    -   -   -   -  

  • Pupa

    Berix, naravno, ja sam se malo zaletila... To što sam ja okružena ljudima koji su usvojili tu istinu ne znači da je to općepoznata i općeprihvaćena istina - je, ali samo u određenom krugu ljudi. Htjela sam zapravo reći koliko je to bazična i važna misao za svakoga tko želi duhovno napredovati. Htjela sam isto tako reći da univerzalnost neke istine, čak i kad je možemo dokazati, dakle kad nije plod našeg uvjerenja, se može promatrati kao relativna ako uzmemo u obzir svjetove koje ne poznajemo a mi smo i naš sustav je dio njih. Naravno, ako ostavljamo mogućnost da ti svjetovi postoje.
    Eh, uvijek me navučeš, zafilozofiram se samo tako...:)))

    avatar

    10.06.2007. (12:40)    -   -   -   -  

  • prijateljica svjetlosti

    Imam novi post koji govori o toj temi na moj način, tj. bolje rečeno, dotiče je se. :)

    avatar

    11.06.2007. (08:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...