Komentari

crniisus.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • glojgel

    cak i da ga nemavaljalo bi ga izmisliti

    avatar

    09.05.2007. (16:56)    -   -   -   -  

  • ANCHI, i to je život !

    Živim ovdje i sada. Djecu sam pustila da same odlučuju. Koliko vidim u crkvi su zadnji puta bile kad ih je škola prisiljavala na to (vjeronauk im je bio obavezan-nametnut). A "vjećni život" me ne zanima, trebam kvalitetniji ovaj zemaljski.

    avatar

    09.05.2007. (23:59)    -   -   -   -  

  • krijesnica

    Tu li si?Već sam se zabrinula. Prije svega hvala ti na savjetima za stranicu,ali ja il sam toliko smotana il meni nikako da upali (ono sa smjernicama)..Bit će da je ovo prvo.Nema veze ,naći ću ja već načina.
    A glede ovog tvog posta..od početka do kraja se slažem s tim. Treba pustiti ljude , odnosno pustiti Boga da radi svoj posao. Kakve koristi od mog uplitanja u nečiji život ,ako na osobnom primjeru nisam u stanju pokazati kako vjerujem u sve one dobre vjernosti koje mi je podarila vlastita "nada". Nisam pogriješila mislila sam na nadu..Kada bih ja bila istinski, pravi vjernik i svijet oko mene bi bio drugačiji-bolji. Za sada se samo nadam ...

    avatar

    10.05.2007. (07:42)    -   -   -   -  

  • Black Pearl

    Bilo bi pametnije da u skolama ponude dodatni strani jezik i to od prvog razreda. S obzirom da je perspektiva Hrvatske u magli, djeci bi bilo bolje da uce nesto korisnije od vjeronauka.

    avatar

    10.05.2007. (15:00)    -   -   -   -  

  • vulkanac

    Ah čuj, nije sve to baš tako površno kao što ti se čini. Ovo što narod danas smatra vjerom je potpuno iskrivljeno. "Ali mi je mnogo razumnije nadati se nego vjerovati, nadati se da će rezultati tvoga djelovanja doprinijeti boljitku tvoga bića i cjelokupnom životu." Ovo bi prije bila definicija vjere, i u osnovi svaka religija je i kretala kao jedna takva filozofija. To što se s vremenom narod ulijenio u korištenju moždanih vijuga je potpuno drugi problem. Probaj proučiti malo razne religije, ući u dubinu, ne shvaćajući išta doslovno. Vidjet ćeš da sve one govore o istoj stvari, samo iz različitih kulturoloških aspekata - kako biti bolji i zadovoljniji sam sobom, kako biti čovjek.
    Problem edukacije je nešto sasvim drugo. Bitne stvari, kao što je ta "pozitivna vjera" se teško nauče u obrazovnim ustanovama. Čovjek sam treba dobiti neko životno iskustvo. Pitanje je što je to korisnije od vjeronauka - korisnije za šta? (Slažem se da je vjeronauk totalna debilana, da me se ne shvati krivo.)

    avatar

    13.05.2007. (02:07)    -   -   -   -  

  • shen

    Credo in unum Deum, Patrem omnipotentem, factorem caeli et terrae, visibilium omnium, et invisibilium. Et in unum Dominum Jesum Christum Filium Dei unigenitum et ex Patre natum ante omnia saecula; Deum de Deo, lumen de lumine, Deum verum de Deo vero, genitum, non factum; consubstantialem Patri: per quem omnia facta sunt. Qui propter nos homines, et propter nostram salutem, descendit de caelis (hic genuflectitur) et incarnatus est de Spiritu Sancto ex Maria virgine: ET HOMO FACTUS EST. Crucifixus etiam pro nobis, sub Pontio Pilato, passus et sepultus est: Et resurrexit tertia die secundum scripturas, et ascendit in caelum, sedet ad dexteram Patris, et iterum venturus est cum gloria, judicare vivos et mortuos: cujus regni non erit finis. Et in Spiritum Sanctum Dominum et vivificantem, qui ex Patre Filioque procedit. Qui cum Patre et Filio simul adoratur et conglorificatur; qui locutus est per prophetas. Et in unam, sanctam, catholicam, et apostolicam ecclesiam. Confiteor unum baptisma in remissionem peccatorum. Et exspecto resurrectionem mortuorum, et vitam venturi saeculi. Amen.

    avatar

    12.06.2007. (11:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...