Komentari

toyoko.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • japan za japance

    Evo da, kao sudionik ovog drugog ručka privremenih i manjeprivremenih radnika u inozemstvu, otpočnem pisanje komentara. Nakon prvog ručka u ogranizaciji dotičnog dvojca nisam očekivao da me drugi može toliko iznenaditi, ali moram priznati da je domaćica uspješno demonstrirala svoju kulinarsku nadmoć nad ostatkom svijeta. Svugdje sam bio i svašta sam jeo, ali ni Fatal u Budimpešti joj nije ni do koljena (ni po kvaliteti ni po kvantiteti). U svakom slučaju, ocjena 6 od 5. :)

    avatar

    01.02.2007. (16:17)    -   -   -   -  

  • Kiki

    He, he, moram prizanti da me je googleov prijevod japanskog bloga stvarno razveselio, odličan izvor "pigin englisha", ako mi kad zatreba!
    Evo, ja bih se usudio pogađati menu, više na temelju slika:
    Primo piatto je bila pita od tikvicai sira ili, da budemo izvorniji, bučnica. Mljac.
    Secondo piatto: to bi bila domača juhica s heljdinom kašom. Još se prisjećam sličnog uratka od kraja prosinca, kod roditelja domaćice!
    Terzo piatto :-) Iako googleov prijevod pokušava zbuniti s "source of the mushroom" i "potato burning", ja bih i do odgovaram za milijunko pitanje na Milijunašu pokušao sam: pohana piletina, gicina pečenka, restani krumpir, umak od gljiva (napisao bih šampinjona, ali budući da se radi o drugoj strani globusa - ostat ću na višem rodnom pojmu :-)
    Desert: štrudla od jabuka, biskvit s jagodama i šlagom. Možda bi mi žena mogla više pomoći oko stručnih naziva, ali baš je prilegla nakon dobre porcije vlastitih kremšnita pa je ne bih smetao...
    Ah da, što je nagrada za najbolje prepoznati menu?

    avatar

    04.02.2007. (17:33)    -   -   -   -  

  • tokionica

    Malo nas je al smo tu.
    (e da je meni takvog coolinarenja)

    Kad možete svratite kada na moj blog

    http://tokionica.blogspot.com

    dejan (saitama city)

    avatar

    05.02.2007. (13:30)    -   -   -   -  

  • S

    @Kiki: pun pogodak :-) Nagrada je sushi večera u Yokohami :-) Samo javi kad dolaziš :-)!

    avatar

    06.02.2007. (04:13)    -   -   -   -  

  • Kućanica u Japanu

    Uf. Zao mi je ove preminule bake. Jos je tuznije citati i pokusati probaviti ovaj automatski prijevod s japanskog. Chotto ! Sto se bake tice, samo pogadjam, ali moglo bi biti da ima veze s japanskim pogrebnim obicajima. Kad netko umre, u njegovoj se kuci priredjuje bdijenje (wake), tj. rodbina i prijatelji posjecuju dom preminulog; tijelo je izlozeno u kuci. Dan nakon toga je sprovod, tj. religiozna svecanost i kremiranje posmrtnih ostataka (to mu valjda dodje onaj farewell). E sad drz'te se, nakon pogreba urna s pepelom nosi se kuci i tamo se drzi 49 dana, tek nakon toga polaze se u grobnicu. - Ispricavam se ako ovo kvari apetit... Pozdrav i citamo se.

    avatar

    06.02.2007. (13:43)    -   -   -   -  

  • S

    Što se tiče bake, ni njenoj unuci nije bilo previše žao. Baka je imala 94 godine, a unuka ju nije vidjela zadnjih 10 godina, iako su obje živjele u Tokyu.
    Inače, cura je sasvim OK, ljubazna, hoće pomoći u svakom trenutku, ali očigledno im rodbinske veze nisu previše važne.
    I mislim da je to više manje trend kod Japanaca - moji kolege na poslu imaju roditelje koji žive do 250 km od Tokya, a viđaju ih jednom godišnje?!

    avatar

    06.02.2007. (14:02)    -   -   -   -  

  • obitelj petric

    pozdrav iz Tužna! vidli smo slike male Pie. puno sve pozdravlajamo, čestitamo na prinovi. da li su deda i baka dobro stigli?

    avatar

    29.03.2007. (20:18)    -   -   -   -  

  • nihonkichigai

    fakat zabusavate

    avatar

    05.05.2007. (15:59)    -   -   -   -  

  • S

    :-)

    avatar

    31.08.2008. (16:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...