Komentari

sarun.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • m

  vezivanje čvorova

  avatar

  17.12.2006. (21:14)    -   -   -   -  

 • gdin KRAVA

  Ne znam koliko Vam je poznato da je u Zadarskoj županiji osnovana eko - sekcija pod nazivom "CORIS" pa Vas molim kao jedan od osnivača da se uključite u akcije koje provodi naša sekcija, što bi ujedno pojačalo naše akcije sa osnovnom željom barem zadržati ovo stanje čistoće koja je već sada u dosta kritičnom stanju.
  Otiđite na našu stranicu i podrobnije se informirajte.

  avatar

  05.08.2007. (22:17)    -   -   -   -  

 • info

  Osnovana eko-sekcija 'CORIS' pri Županijskom savezu za sportski ribolov na moru zadarske županije. Osnovni cilj eko-sekcije je intenziviranje rada na čišćenju i očuvanju obale, mora i podmorja te sinkroniziranje i aktiviranje ŠRD-a na tom istom poslu...

  Poštovani,

  Naše su more i obala jedinstveni. To možete posvuda čuti i to je istina. No jednako je tako istina da se zahvaljujući jednoj sveopćoj nebrizi to isto more i obala sustavno uništava. Onečišćenje je nažalost tek samo jedan segment tog problema. Prelov ribe, uništavanje cijelih eko-sistema, ribolov neprimjerenim ribolovnim alatima, krivolov, dinamitašenje, devastiranje obale izlovom prstaca, ilegalna trgovina zaštićenim i ugroženim morskim organizmima, intenziviranje kaveznog uzgoja konzumne ribe, betoniranje i uništavanje zone plime i oseke, zajedno vode ka jednom neumitnom završetku - zatiranju života u moru.

  Nažalost, naši su prvi zapadni susjedi u tome uspjeli i sada imaju opustošeno podmorje. Tek strogim zakonskim odredbama i oštrim moratorijima na izlov morskih organizama Italija pokušava popraviti učinjenu štetu. Takav bi se scenario vrlo lako mogao odigrati i na našoj obali.

  Potaknuti navedenim, odlučili smo osnovati Eko-sekciju pri Županijskom savezu za sportski ribolov na moru zadarske županije. Dali smo joj ime 'CORIS', po latinskom nazivu za kneza (Coris Julis L.1758.) prvenstveno stoga jer je knez biološki indikator čistog mora.

  Naš je osnovni cilj intenziviranje rada na čišćenju i očuvanju obale, mora i podmorja te sinkroniziranje i aktiviranje ŠRD-a na tom istom poslu.

  Očekujemo Vašu podršku, uključenje i suradnju na području zaštite obale mora i podmorja. Ukoliko imate prijedlog ili ideju kojom biste mogli unaprijediti rad naše sekcije ili vlastitog ŠRD-a na eko-planu, javite nam se. Isto nam se tako javite ako vidite ili znate da netko ugrožava more i život u njemu, a ne znate kako to spriječiti. Pritom se, ako to ne želite, ne morate eksponirati.

  Kontaktirati nas možete preko Županijskog saveza za športski ribolov na moru zadarske županije ili neposredno preko sljedećih telefonskih brojeva:

  Mirko Rudić +38523383151

  Boris Bulić +385958176681

  Duško Paulin +38598488145

  Stjepan Kravarščan +38598238908

  Milan Perković +385917991335

  NEĆEMO!!!

  NEĆEMO ZAGAĐENO I ONEČIŠĆENO MORE!

  NEĆEMO MORE BEZ RIBE I ŽIVOTA U NJEMU!

  NEĆEMO NEKONTROLIRANI IZLOV RIBE I OSTALIH MORSKIH ORGANIZAMA!

  NEĆEMO KRIVOLOV I KRIVOLOVCE!

  NEĆEMO IZBETONIRANU I BEŽIVOTNU OBALU!

  ŽELIMO!!!

  ŽELIMO ČISTO MORE I OBALU!

  ŽELIMO ZAŠTITI I SAČUVATI UGROŽENE BILJNE I ŽIVOTINJSKE VRSTE!

  ŽELIMO SPRIJEČITI I ONEMOGUĆITI ZAGAĐENJE!

  ŽELIMO SPRIJEČITI I ISKORIJENITI KRIVOLOV!

  ŽELIMO STVORITI EKOLOŠKI PROSVIJEŠĆENE I ODGOVORNE GENERACIJE KOJE NAS NASLIJEĐUJU!

  ŽELIMO FORMIRATI RIBOČUVARSKU NADZORNU SLUŽBU!

  ŽELIMO UKAZATI ODGOVORNIMA NA PROPUSTE I PROBLEME VEZANE UZ EKOLOGIJU MORA I PODMORJA!

  ŽELIMO IZBORITI I DOBITI ZAKON O OBAVEZNIM EKO-AKCIJAMA!

  ČUVAJMO MORE JER NAM JE ONO SAMO DANO NA ČUVANJE!

  OSTAVIMO ČISTO MORE GENERACIJAMA KOJE SLIJEDE!

  Unaprijed Vam hvala.

  CORIS - eko sekcija pri Županijskom savezu
  za sportski ribolov na moru zadarske županije

  .. pag-more.com

  avatar

  11.08.2007. (22:39)    -   -   -   -  

 • i l i r

  gospodin Krava bi mogao puno toga reći o bespravnoj betonizaciji obale u Gladuši. Njegovi susjedi su od predivne obale na južnoj strani Gladuše napravili nakaradne betonske platoe za sunčanje.
  Ne služi za primjer ni sebi ni drugima. Nažalost nema naznaka da će se to obustaviti.
  A što se tiće krivolova, odnosno bespravnog ulova ribe, dovoljno je u noćnim satima prošetati ispod mosta Ždrelac, gdje na desetine ribolovaca po cijele noći pod umjetnim svjetlom u kanalu bespravno lovi ribu. Ulovi znaju biti i do 5-kilograma. Gospodine Krava, nećete reći da ništa ne znate o zome ?
  Za sada toliko o dobrim i poštenim namjerama o očuvanju mora, njegove flore i faune.

  avatar

  27.04.2008. (08:05)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...