Komentari

shedevil.blog.hr

Dodaj komentar (71)

Marketing


  • debela na dijeti... the return

    ja sam razmišljala da ostavim prezime jednog dana, ali samo zato što nemam tate i prezime je jedno od malo stvari koje su mi još ostale pa... ne znam. vidjet ćemo, ima još vremena do tad :)

    avatar

    28.08.2006. (14:29)    -   -   -   -  

  • trill

    I moj muž kao i tvoj Pero, nije imao ništa protiv toga, pa sam ja lijepo...odustala :)
    Nisam doduše to niti jako ozbiljno msilila, samo mi je onako prošlo kroz glavu. Činilo mi se prekomplicirano i nepotrebno. Ali, definitivno sam odbacila tu ideju kad je Arthur rekao: "Može. Kako god ti želiš" :))))

    avatar

    28.08.2006. (14:40)    -   -   -   -  

  • Penellope

    Ja imam dva prezimena..kada su se moji rastali, tako je odlučeno. Oduvijek me svi zezaju što ću kada se udam...hoću li dodati i treće.:))
    Naravno da neću, ne mogu dočekati da se oslobodim te gnjavaže od 23 slova:/

    avatar

    28.08.2006. (14:47)    -   -   -   -  

  • joj, fakat, sad sam isla brojat kolko bi mi sluzbena adresa imala slova i znakova...užaaaaas! to kaj veliš, žene s 2 prezimena (ne mislim slučaj ko kod penellope) koje ja znam su fakat jebene oštrokondže! ja sam pak pomalo konzerva, tak da sam svoje 8slovno prezime zamjenila za 5slovno, bez razmišljanja

    avatar

    28.08.2006. (15:02)    -   -   -   -  

  • chewbakkka

    joj, fakat, sad sam isla brojat kolko bi mi sluzbena adresa imala slova i znakova...užaaaaas! to kaj veliš, žene s 2 prezimena (ne mislim slučaj ko kod penellope) koje ja znam su fakat jebene oštrokondže! ja sam pak pomalo konzerva, tak da sam svoje 8slovno prezime zamjenila za 5slovno, bez razmišljanja

    avatar

    28.08.2006. (15:03)    -   -   -   -  

  • chewbakkka

    grrrr nekaj petljavim, nikak da mi normalno 'ime' ostane...eto..samo da znaš da je ovaj dupli komentar moj...da ne ispadnem papak anonimni

    avatar

    28.08.2006. (15:04)    -   -   -   -  

  • jezdi

    ja sam bila čvrsto naumila zadržati samo svoje, ali mi se vidi da se ne bum udala ako ću tako razmišljati, jer jubavnajveća to doživljava kao atak na svoj muževni integritet. kad se od mene traži da 'obrazložim' svoja oštrokondžasta stajališta, ja obično kažem 'ja sam Jezdimir Uskoković, koji ti dio nije jasan?'. vlastito ime mi je bitan dio identiteta, i ne vidim što je tu sporno, čak i kada je bitno ružnije od onog koje bi udajom dobila :)

    razumijem da nekim ženama nije važno kako se prezivaju, i to je u redu, ali ja bih, npr., puno prije radila kompromise kod stvari koje imaju za oboje veći značaj, kao što je vjenčanje u crkvi, iako sam nevjernica. to mi je jasno, dok ni uz najbolju volju ne razumijem kako je moje ime njegov problem. dokle god sam se ja voljna boriti s objašnjavanjima zašto se moje dijete preziva Najveća, a ja Uskoković (a voljna sam, jer se jedino tako mogu mijenjati konzervativne tradicije), nije mi jasno zašto bi to bio napad na njega. ako prezime nije bitno, zašto bi oni prije pojeli kravlje govno, nego ga promijenili? :)

    no, kao što rekoh, bit ću ili Uskoković-Najveća ili stara cura ;)))

    avatar

    28.08.2006. (15:05)    -   -   -   -  

  • Koraljna

    Volim promjene u životu ali promjena prezimena mi je nakako glupa stvar. Uvik sam govorila da ću ostaviti svoje prezime kad se budem udavala, nekako ne želim taj dan kad se potpišem na vjenčani list postati neka druga gospođa, to mi je kao da više nisam ja, kao da onda ona stara cura nestaje i počinje neka druga predstava. I nikako neću skontati zašto to "mužjaci" doživljavaju kao napad na sebe, i kako to ne mogu shvatiti kao dio osobnosti... ne znam ali ja nebi tila drugo prezime, ne bi se tila osjetiti kao nečije vlasništvo. Ali opet ovih danas sam nekako naučila "...nikad ne reci nikad..."

    avatar

    28.08.2006. (15:13)    -   -   -   -  

  • dva

    niti ja nisam zadržala svoje djevojačko prezime, jer ovo muževo, a i moje već preko 13 godina, ima 11 slova, ime mi ima 6 , i kam bi još sa svojim koje je samo 5... enivej, meni to zaista ne igra u životu... a poznam i jednog dečka koji ima dva prezimena ( nismo si baš tako dobri da ga upitam otkud mu...) i moš mislit sad kad bi njegova supruga zadržala svoje...pa to nema kraja!!
    pozdravčić ti lijepi šaljem i baš mi je drago da opet nešto pišeš :))

    avatar

    28.08.2006. (15:14)    -   -   -   -  

  • JJ

    ah ah... kako smo mi muski pametni... (pozdrav khm yodi i vrazicinom buducem ;)) )
    treba biti pametan i pustiti zenu da odluci, ona uvjek odluci kako zeli i kakoje dobro... :DD
    od toga iskljucujem ostrokondze ;))))))) >:)

    avatar

    28.08.2006. (15:34)    -   -   -   -  

  • aibreann

    sa svojom 21 godinom života premlada sam još da razmišljam o udaji, ali ako ikad dođe taj dan mislim da ću svome dodati muževo prezime. čini mi se da je to najpoštenije, zadržati i svoj identitet, a uzimanjem njegovog prezimena pokazati i da službeno pripadam nekome. 50-50 i kompromisi, to mi se čini kao "fair play"... :)))

    avatar

    28.08.2006. (15:57)    -   -   -   -  

  • PRGO

    kao nedavno vjencana, imala sam slicnih problema...na kraju odabrala opciju:njegovo prezime. i nisam pozalila, iako su mi govorili da je komplicirano poslije sredjivati papire.u roku od tjedan-dva promjenila sam apsolutno sve dokumente.

    avatar

    28.08.2006. (16:46)    -   -   -   -  

  • kikina

    ja ću ostavit svoje i samo dodat još i to drugo...i to smatram kompromisom :)
    da bi volila njega, moram volit i sebe. :)

    avatar

    28.08.2006. (16:47)    -   -   -   -  

  • SeKaPeKa

    hej!
    I ja ozbiljno razmišljah o zadržavanju svoga i dodavanju prezimena moga dragoga. Prije nego sam njega upoznala, to je bila kao neka velika odluka, bez obzira tko bio taj "sretnik"... Međutim, nekako mi je to sve manje važno. Previše toga štima među nama i previše je tako divnih trenutaka koje provodimo zajedno da bih se uopće trošila energiju na razmišljanja o tome. Još pogotovo jer je njemu najbitnije da smo zajedno, a ne hoćemo li se prezivati ovako ili onako. Nije li i sam gosp. Shakespeare rekao da bi ruža zadržala svoj čar i da se nekim drugim imenom zove...

    avatar

    28.08.2006. (17:11)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    ja sam svome dodala muževo prezime kad sam se udavala. prvi put. ali stalno mi je u glavi zvonilo: zar ne bi bilo pravedno da i on uzme moje prezime iza svoga? zar ne bi to onda bilo pravo pripadanje jedno drugome. no kako nije bilo pravo pripadanje eto mene opet samo na mom prezimenu, a ubuduće mi se čini da ću ostati samo na svome pa kome drago a kome krivo. a ako se odlučim za nekoga ponovno udati, sigurno neću odabrati neku konzervu kome će biti krivo ako zadržim samo svoje prezime. eto.

    avatar

    28.08.2006. (17:35)    -   -   -   -  

  • stefica

    ako je jedini problem to sta ce prezime bit predugo ako se doda jos i njegovo, zasto bi uopce dodala njegovo, sta ne ostavis samo svoje? I nije mi jasan dio o onome di ces imat problema sa prelaskom granice kad budes imala dicu ako ne prominis prezime ??

    avatar

    28.08.2006. (17:36)    -   -   -   -  

  • deeply superficial

    Pozdrav:-)

    avatar

    28.08.2006. (20:28)    -   -   -   -  

  • SonJa

    A zašto ne bi oboje promijenili prezime, pa da bude ravnopravno? Izmislite si neko novo prezime za vaš novi zajednički život i lijepo si oboje nadjenite to novo prezime. Započnite neku novu lozu u svom stilu. Imat ćete isto prezime i nećete imati probleme s dokazivanjem roditeljstva svakom koga sretnete. Mogli bi usput promijeniti i ime i prezime, oboje. Zašto ne? Mislim, koja je to glupost da samo žena mora o tom razmišljat? Razmišljajte oboje.

    avatar

    28.08.2006. (20:35)    -   -   -   -  

  • LittleMissG

    U mojem djevojackom prezimenu bilo je 11 slova, u imenu mi ima 8 ... a ja metar i pincica ;-) K tome sam jos morala svakom slovkati svoje prezime jer ga nitko nije kuzio. Ne moram ni reci da mi je bilo drago sto sam, nakon udaje, uzela prezime od 7 slova, i nije mi padalo na pamet zadrzati djevojacko ;-)

    avatar

    28.08.2006. (21:02)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Aj da ne možeš doć na sljedeće blogersko okupljanje 16.9 :p

    avatar

    28.08.2006. (21:58)    -   -   -   -  

  • Jana

    Tvoj profesor nije bio u pravu, ti si bila u pravu :)
    Ja imam dva prezimena, a mojoj je djeci apsolutno normalno da mama ima drukčije prezime odnosno ima još jedno koje oni nemaju :)

    avatar

    28.08.2006. (22:47)    -   -   -   -  

  • jazzie

    Prije sam željela dodati prezime (s crticom) jer mi je to zvučalo vrlo doktorski hehe, ali sad sam sve bliže ideji zadržavanja isključivo mog. Iako, kako stvari stoje, i da hoću uzeti nečije, ne bih imala čije.

    avatar

    28.08.2006. (23:30)    -   -   -   -  

  • SonJa

    Ja srećom nikad neću imati tih problema jer se ne budem udavala.

    avatar

    29.08.2006. (02:40)    -   -   -   -  

  • KOKI

    dakle ja spadam u oštrokonđe!...:) u imenu i , (zarez) prezimenu imam sveukupno 26 slova!!!! (nisam brojala crticu)...:)

    avatar

    29.08.2006. (08:24)    -   -   -   -  

  • KOKI

    zaboravih napomenuti da sam se u međuvremenu rastala, a nisam još promijenila prezime koje glasi: rođeno - udano (1. put) tako da ću kad se udam ponovo samo dodati još jednu crticu pa će ono glasiti: rođeno-udano(1.put)-udano(2.put)...:):):):)

    avatar

    29.08.2006. (08:26)    -   -   -   -  

učitavam...