Komentari

chimaera.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Ex-yu rock yebada

    Prvaaaa!!!!! SRETAN TI ROĐENDAN!!!!!!!!!! Uskoro pišem i malu zahvalu za dizajn na blogu, yea!

    avatar

    06.08.2006. (22:47)    -   -   -   -  

  • Veliko Plavo Prazno Plavetnilo

    Sretan Rođendan!!! A koji?

    avatar

    07.08.2006. (01:29)    -   -   -   -  

  • Mad World

    Hmm što se tiče uvjeta za život... Čovjek na to gleda sa svojeg stajališta, što je greška. Uvjeti za život ne moraju biti postojanje zraka, sunčeve svjetlosti, vode, itd. (za koje čovjek smatra da su optimalni za stvaranje života). Pogledaj recimo neke mikrobe, u stanju su živjeti u veoma ekstremnim uvjetima. Znači, ako gledamo sa stajališta tih mikroba, mjenjaju se uvjeti za optimalan život.

    avatar

    07.08.2006. (05:14)    -   -   -   -  

  • Mad World

    I da, sretan ti rođendan! Ma koji god bio:)

    avatar

    07.08.2006. (05:16)    -   -   -   -  

  • Philomena diogenica Q.

    Sretan rođendan! Moglo bi biti da je to sve sreća, ali ne znači da se ne može ponoviti i stvoriti još jednu inteligentnu vrstu. Baš bih ih voljela upoznati! :)

    avatar

    07.08.2006. (07:30)    -   -   -   -  

  • Fubar Surabenu, Momentalist

    hej hej, sretan ti rođendan

    evo što je douglas adams rekao o svemiru
    "Space is big. Really big. You just won't believe how vastly hugely mind-bogglingly big it is. I mean, you may think it's a long way down the road to the chemist, but that's just peanuts to space."
    i sad kad je on toliko velik mislim da bi bila najveća moguća glupost kad bi mi bili sami, jer sumnjam da je toliko velik samo da ga ispuni ljudski ego. istina, za naš nastanak je ključno bilo par milijuna faktora, no svemir je beskonačan kako kažu, premda im baš ne vjerujem, no svejedno velik je, pa zašto onda u tom prostranstvu kojeg ne možemo pojmiti nebi nastalo nešto slično nama. ne trebaju biti nužno na osnovi bjelančevina, mogu to biti i visoko inteligentne nijanse plave boje, jer ipak ništa nije toliko nemoguće da nebi moglo biti, samo malo vjerovatno. malo vjerovatno koliko i naš nastank, a eto, svejedno smo tu

    avatar

    07.08.2006. (09:27)    -   -   -   -  

  • Azzul S'phyre

    hvala na čestitkama rođić je bio jučer i to 23 za one koji su pitali
    m_ramone - ja pikiran na inteligentan život sličan nama ;)
    qai - neki tvrde da su među nama... pa sad ako kojeg upoznaš svakako javi ;)
    Fubar Surabenu - naravno da su moguće takve forme života - teško je nama percipirat mogućnosti i veličinu koju svemir pruža i ima - no polazeći od onog malo što znamo tragamo za inteligentnim životom sličnim nama

    avatar

    07.08.2006. (12:55)    -   -   -   -  

  • night butterfly 2

    Sretan rođendan... ;)

    avatar

    07.08.2006. (19:14)    -   -   -   -  

  • aliquis

    znanstvenici su izracunali, s obzirom na moguci broj zvijezda i planeta, da u svemiru postoji oko 400 000 razlicitih vrsta inteligentnog zivota. ali kad pogledamo koliki je svemir, to uopce nije puno. usporedbe radi, zamislite jedan kvadrat dimenzije 3 km x 3 km. Znate li koliki je Suncev sustav u tome kvadratu ? ne veci od jednog atoma =) ali da zivot postoji, postoji. vjerovatno ce mnogi sada reci da san retardiran ili nesto slicno, ali ja sam gledao obdukciju ET-a iz planetarnog sustava ne toliko daleko od naseg. I nije se radilo o nikakvoj namjestaljci !!! btw moji prijatelji astronomi su snimili jedan nlo :P nije satelit, nije avion, nije zivotinja, nije meteor. sto je :)

    avatar

    08.08.2006. (01:42)    -   -   -   -  

  • aliquis

    i da. sretan ti rodendan, sitija san se ja isti dan, ali nisan ima novaca na racunu da posaljen poruku a na netu me nije bilo cili dan =)

    avatar

    08.08.2006. (01:43)    -   -   -   -  

  • da nije mrlja na objektivu? ;)
    Sretan rodjendan,sa zakasnjenjem, kao i sve sta radin >_<
    a sta se tice zivota u svemiru, naravno da ga ima, ali verovatno su prepametni da se s nama druze.

    avatar

    08.08.2006. (13:43)    -   -   -   -  

  • n.

    Sigurno postoji,cak i ovaj slican nasemu i to ne samo jos jedan...Mislim, svemir ima promjer nekih 15-20 milijardi ly a mi ljudi mozemo rec samo da znamo da nismo primjetili (ne da ga nema) zivota u krugu najvise 100 ly. To je nista.
    Al, inace mi je blesavo govorit o uvjetima za zivot -90 do +50 ili sl. Zasto ne bi postojala neka inteligentna ziva bica (relativno slicna nasem, al bazirana na nekom drugom spoju, ne ugljiku, vodi i tim bjelancevinama) koja nisu ni transcendentalne formame ni energije, a mogu opstati na recimo 500 stupnjeva. Cini mi se da znanstvenici kad traze te tzv. "habitabilne" olitiga naseljive planete traze lokaciju sebi za vikendicu, a ne ziva bica ;)

    A evolucija se uvijek dogadja, da nije bilo meteorita, opet bi postojala neka inteligentna vrsta, mozda i superiorna od nas ovakvih, ali mi kao mi sigurno ne.

    avatar

    08.08.2006. (15:44)    -   -   -   -  

  • Goyakla

    evo malo sa zakasnjenjen se ukljucija u post al je dobar:)) uglavnon mislin da čovik nije nikakav slučaj i splet okolnosti jer ka šta i sama kažeš treba se poklopit miljarde stvari..nefermajen darwina i njegove teorije jer to je bas tako samo teorija koja če ka i sve dosad s vrimenon izblidit!!nisan nesto pretjerano religiozan al virujen da posto nesto "više" i veće od nas pipl.. jer ako svaka kopija ima svog tvorca,al ga nebi triba imat i original!!!
    HAPPY LEFTY DAY!!! LEFTY RULS:)

    avatar

    13.08.2006. (01:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...