Komentari

samomisli.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Sunčana

    Draga,
    i meni taj datum blinka na kalendaru. A na taj dan ćemo se zato opit (vinom) u Njegovu čast.
    Hlynur i ja. Izgledi su veliki da ćemo to učinit s tobom. I proslavit ćemo Život. Ljubim te.

    avatar

    06.06.2006. (14:31)    -   -   -   -  

  • beštijica

    Sunčana je to lijepo rekla. Ako bude pijanka općih razmjera, Njemu u čast i na slavu Životu, eto i mene. Uspe, svaki dan, svaki osmijeh i svaka suza je jedna mala pobjeda. Glavu iznad vode valja držat, a ti to dobro radiš. Mahmahić Uspiću. ;)

    avatar

    06.06.2006. (15:00)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Baš kao što u mnogočemu u životu postoje dvije strane, tako je valjda i s datumima. Postoje oni što se vole i oni koji nas bole. No, Uspomeno draga, kao što si rekla - treba nastojati proslaviti svaki datum za koji imamo i najmanji razlog. Kad "zablinka" onaj tužni, treba se sjetiti one rečenice iz filma Sjaj u travi - "...sada, kada ništa na svijetu ne može vratiti dane prohujalog ljeta, naš sjaj u travi i blještavost svijeta, ne treba tugovati,
    već tražiti snage u onom što je ostalo i s tim živjeti..." Nažalost, ne sjećam se datuma kad sam prvi put gledala taj film, ali se i ovog trena živo sjećam dojma koji je na mene ostavio. Pozdrav ti, Uspomeno!

    avatar

    06.06.2006. (19:59)    -   -   -   -  

  • pegy

    Datumi su uspomene pa se opet moram vratiti na tvoj nick. Znam da ti je bolno osjećati u te dane, ali sigurna sam da čak i ta bol ima neke ljepote u sebi. Jednako kao što i oni sretni dani koje pamtiš imaju tuge. Znam da nije lako sve to podnositi, ali uz sve to se čovjek osjeća onako - kao čovjek. Ljudi u nekim situacijama kada im se desi tragedija izbjegavaju pustiti osjećaje pa na neki način i ne žive. Kao da preskoče neku fazu nužnu fazu. Mislim da to nije dobro i da koliko god je teško, živjeti sa uspomenama pomaže.

    avatar

    06.06.2006. (22:06)    -   -   -   -  

  • misko

    Uspomene navalile na uspomenu? Sjećaj se, ali nemoj tugovati: imala si ono što većina nikad ne upozna...mnogo pozdrava!

    avatar

    07.06.2006. (10:55)    -   -   -   -  

  • Tajanstveni osvetnik

    hm,25 ili 26.10. Uz datum mog i sinekovog rođenja i još poneki rođendan pamtim i taj.Nemam pojma zašto...
    U svakom slučaju prebacit ću se na kalendar Maja.Praktičnije je.

    avatar

    07.06.2006. (13:05)    -   -   -   -  

  • Dovitljivi

    Sviđa mi se jako kako pišeš. Što se datuma tiče, meni su dani dragocjeni da bih sveo na datum.

    avatar

    07.06.2006. (13:44)    -   -   -   -  

  • TobiasaRaskoljnikovljeva

    :)

    avatar

    07.06.2006. (21:02)    -   -   -   -  

  • Hlynur

    Pijanka ce biti kolosalnih razmjera, kako si i zasluzila :-) Nista nas nece sprijeciti u tome da trusimo ZP s tobom.
    Pusa

    avatar

    07.06.2006. (21:16)    -   -   -   -  

  • trill

    Slavim. Pogotovo vjerske blagdane. Ne samo zbog vjerskog aspekta, nego njih držim i ako tradicijonalne obiteljske blagdane. Mislim da bi baš oni meni najteže padali kad bi bila u tvojoj situaciji. Mada vjerujem da svaki datum ima nešto svoje, neku svoju ljepotu ili teret boli.
    Uspe,
    zagrljaj i tebi i uspiću :)

    avatar

    08.06.2006. (10:00)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ja to nekako gledam, iako ne uvijek i uspješno, ovako: Imao sam čast, privilegiju i napokon sreću te bezvremensko sjećanje biti dio nečega, dio nečijeg života, dio Njegove sreće, a to je ono što me oplemenilo, to je ono što nema datuma, nema jubileja, to je ono što se pamti zauvjek. Ljepe Uspomene, ljepi trenuci zabljesnu svojom snagom, svojim emocijama ali, nažalost, poput Branka Radičevića, sagore nevjerojatnom brzinom. Utjeha? Ako je ima onda je to poezija i emocije izazvane sjećanjima. Kako ljepa pjesma u nama izaziva predivne emocije i istovremeno ostavlja prazninu i glad za još, tako i sjećanje na Drage nam osobe izazivaju radost i ljepotu proživljenog te tugu nedorečenog i neostvarenog. Malo sam se, zbrkano izrazio ali se nadam da si razumjela "što je pjesnik htio reći". Pozdravljam te (i memory dečka naravno) i nadam se da sjećanja neće izazivati samo tugu. :)))

    avatar

    08.06.2006. (13:38)    -   -   -   -  

  • u ime...

    Nekada se datumi smrti i rođenja poklope, i onda ne znaš dal slaviš il se sjećaš...i raduješ se i zaplačeš negdje u tišini, i shvatiš kako su tuga i radost isprepletene i jedna drugu slijede.
    Meni su upravo smrti i gubici pokazali nepredvidivosti života...i od tada samo slavim...i zahvaljujem...na onome što imam... i na onome što nemam... I može biti strašno, može biti bolno...no, ono što je prošlo više se ne može vratiti, niti išta više možemo promijeniti, ali ono što imamo danas još uvijek možemo izgubiti...i kad bi ti mogla išta poželjeti, poželjela bih ti da budeš sretna danas.

    avatar

    08.06.2006. (19:09)    -   -   -   -  

  • 1971

    Slabo pamtim datume, bez obzira jesu li rođendani ili ono drugo. Jebiga.

    avatar

    10.06.2006. (20:48)    -   -   -   -  

  • Salome

    Cito pede labitur aetas.-ili život odmiče hitrom nogom,po našem....
    Slaba sam na datume,pamtim sve...čuvam kalendare obilježene prvom menstruacijom,prvim poljupcem (onim jezičnim),naravno..prvim sexom...Sve čuvam,sve slavim,tu sam teška...I mrzim kad netko meni važan i blizak zaboravi.To mi je kao uvreda....

    avatar

    11.06.2006. (08:55)    -   -   -   -  

  • nema me

    lijepo napisano s dubokom porukom.

    avatar

    17.06.2006. (08:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...