Komentari

ikhthys.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • anja

    cool bas super ...

    avatar

    30.05.2006. (21:28)    -   -   -   -  

  • posoljeni zrak

    Polako, polako i polako. Bez strategije. Samo dobrotom i životom svjedoči za Onoga koga si spoznao kao Ljubav. A onda se dolazi do onoga što je Isus rekao: Tako neka svijetli vaša svjetlost da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima….
    Takav je život izazov za one pored nas. Bez mnogo riječi. Bog se objavljuje na mnogo načina, a mi moramo biti prozirni poput stakla da bi kroz nas moglo svijetliti Sunce.
    Neka te prati Božji blagoslov!

    avatar

    30.05.2006. (22:51)    -   -   -   -  

  • Feba

    Iskreno ne znam da je baš bila Božja volja da joj ništa ne kažeš, jer nas Pismo potiče da govorimo i kad je zgodno i kad je nezgodno. Mislim da smo mi u pitanju jer od silne želje da bude sve dobro, zablokiramo. Ne brini, svima se događa. ;o) Vidi Bog tvoju želju pa će ti ponovo otvoriti vrata, a ti onda samo smireno i polako. BB!

    avatar

    31.05.2006. (09:12)    -   -   -   -  

  • maja

    e super..sam se ti moli..bu nest..uyivaj.

    avatar

    31.05.2006. (11:24)    -   -   -   -  

  • Agape

    vidiš, imam sličan problem. radi se o jednom frendu s kojim sam dobra oduvijek - mislim da smo u pretškolsku išli zajedno, a sad smo završili srednju školu. i poznam ga jako dobro. i znam da je dobra osoba. ali, ne vjeruje u Boga. i znam da kad bi povjerovao, bio bi još tri puta bolja osoba. kad je bio treći razred, umro mu je tata. mislila sam, možda to ima neke veze (duševne rane). molila sam se za njega, da ode s nama na sljedeći karizmatski susret (na kojima se, između ostalog, događaju i ozdravljenja, kako fizička tako i duhovna). čak je jednom i rekao da bi volio otići tamo, makar da vidi. i ja sam ga davila - pa ajde, ideš... - ali nije htio. ne znam jel nije skupio dovoljno hrabrosti, možda zna da je u krivu, ali se boji hoće li to moći prihvatiti.... ne znam! i sad sam skužila, kad sam pročitala tvoj post, da sam napravila ogromnu grešku. odustala sam. molim se još uvijek za njega, ali ne tako redovito i često kao onda. hvala ti, dobro si me podsjetio.... nadam se da ćemo uspjeti izmoliti za uspjeh..... :-)) pozdrav!!!

    avatar

    31.05.2006. (12:42)    -   -   -   -  

  • New

    Trebamo se moliti za naše bližnje, poznanike i prijatelje i za sve one koji nisu povjerovali u Krista da dođu na pravi Put - put Istine i Života i da imaju smisao života. Bog će uslišati po svojoj volji svaku molitvu. Pozdrav :)))

    avatar

    31.05.2006. (17:10)    -   -   -   -  

  • Tea(www.forhim.bloger.hr)

    hm...dogodilo se i meni da sam zablokirala na takvoj stvari kad sam stvarno imala prilike reći nešto o Bogu...ali, Bog uvijek iznova daje novu priliku...:)..molim se za tebe da ne zablokiras opet;) i da Bog otvori tim curama srca da mogu slušat o njegovoj ljubavi za njih...pozdrav! T

    avatar

    31.05.2006. (21:20)    -   -   -   -  

  • Agape

    Uh, to je uvijek teško, ali smatram da je ipak molitva najjača veza u svemu pa tako i u obračenjima. Nemožemo nekoga prisiljavati na nešto, a i nebi ni bilo u redu, ali se uvijek možemo moliti, a onda su rezultati uvijek pozitivni.
    Pozdrav

    avatar

    01.06.2006. (13:28)    -   -   -   -  

  • neno

    Trebamo svijetliti u tami... Osim što takvo što uključuje život ispunjen djelima ljubavi koja svjetle drugima kako bi vidjeli živoga Krista u nama, svakako da trebamo, što često zanemarujemo, svijedočiti i riječima. Budimo takvi da ljude potaknemo na pitanja zašto smo takvi, gdje je izvor naše radosti, mira, praštanja, ljubavi, sigurnosti? ...Dobra prilika da ih odgovarajući na pitanja upoznamo s KRistom. Nekada ni riječi ne pomažu, ako nema onoga autentičnog posvećenog života koji svijetli u nama i kroz nas. Svako dobro i Božji blagoslov!

    avatar

    01.06.2006. (19:31)    -   -   -   -  

  • Mimi

    Ma ne brini..Bog je dobar! :) Ah, koliko sam puta ja fulala (i svatko od nas) ili rekal ili ucinila takvu glupost pa pomislila:"Bolje da si šutjela." Sad mi je bas pala na pamet slicna situacija kad sam sjela sa curom koja je "velika krscanka" i nesta smo pricali u razredu i ona se okrenula prema meni rekla"Joj, ne spominjite smrt, ja se toga uzasno bojim!" Sjetila sam se sto je Bog meni ucini na tom podrucju kojeg sam se prije bojala i znala sam da trebam nesto reci, ali sam samo presutjela. Tada sam pomislila:"Kako si bezobrazna! Isus ti tako nesto napravi u zivotu, a ti o tome sutis." Međutim, On to nije mislio. On je milostiv, On uvijek daje novu sansu i Njegova milost nikad ne prestaje teci za ljude oko nas (i za nas, naravno). Al nama kad se tako nesto dogodi, odmah mislimo da je gotovo i da vise nikada ne cemo dobiti priliku svjedociti..istina, ner u takvoj situaciji i na taj nacin. Mozda ce drugi put biti teze..ili lakse.Ali nema veze! Također, jednom sam i zeznula jer sam mislila kak podhitno moram svjedociti i onda sam ucinila tkavu glupost, sto uopce nije bila Bozja volja..tada sam mislila da je sve gotovo, da sam zeznula i da im vise nika ne cu moci svjedociti..ali, Bozja mislost....hm...:) Bozja mislost je cudesna!! :) I, kazem ti, ono sta mi mozemo zeznuti da izgleda stravicno, Njegova milost moze ispraviti itekao! Ja o tome svjedocim i dajem slavu Gospodinu!!! :) Dobar je!
    Glavu gore, gledaj NJega i ne daj da te Zli prestrasi! Budi ustrajan i nepokolebljiv! :)
    Bog ima plan za tu curu i svoje vrijeme za nju, kao i za svakog od njih (samo sta bi mi sve odjednom..joj, znam kak je meni bilo u prvom razredu..o tome bi ti sad mogla pisati nadugo i nasiroko. I o tome sta je Bog vec do sad ucinio, a bila sam toliko obeshrabrena da sam se htjela ispisati iz skole) :)
    Samo, ono sto trebamo znati je..da mi ne trebamo znati nikakvu teologiju niti imati poseban dar govora..to ne ce oduseviti ljude. Odusevit ce ih ono sta svijet nema a mi imamo. Ono sta se ne vidi na svakome. Radost, jednostavnost, LJUBAV!!!! Isus koji živi u nama! U tebi, dragi brate! :) Ljudi koje je Isus ozdravljao nisu bili neki naučnjaci ili teolozi.Bili su to najobičniji ljudi, štoviše- oni koje su svi odbacivali. Ali su oni nakon toga odlazili i svjedočili za Njega! Kako, na koji način? Jednostavno:) Mislis da su oni znali previse? Ma nisu imali pojma. Jednostavno su pricali o nekom Isusu i onome sta im je On ucinio. To je ono sta i mi trebamo. Potpuno isto. I upravo na to nas On i poziva :) Da postanemo kao mala djeca. Znaci, akd dobijes prilikuda svjedocis, ne da se preznojavas i trazis neke lijepe i osebne fraze, nego postanes kao malo dijete i jednostavno, najjednostavnije pričaš o svom Isusu:)
    Isus nije rekao da ce nas prepoznati po teologiji, potome koliko biblijskih stihova znamo na pamet ili kak se izržavamo, nego da će nas prepoznati PO LJUBAVI! :)
    Budi spreman uvijek i svakog ljubiti! I vidjet ces sta ce Bog uciniti! :) Amen!
    Ustaj, zasjaj, obasjan si! Nad tobom blista Jahvina slava! :) Amen! :)
    Molit cu se za tebe..:)

    avatar

    04.06.2006. (00:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...