Komentari

arsenyev.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


 • http://mrak.org

  kaže moj odvjetnik; kada plate manje boli (iako u konkretnom slučaju iskreno sumnjam u točnost tih riječi)

  avatar

  30.01.2006. (16:28)    -   -   -   -  

 • kozmos jednog viška vremena

  ...kada "novac za patnju" neda željeni rezultat, a neće, onda se vraćamo na "oko za oko", ili još bolje "oko za obitelj", gdje kod ovakvih situacija teorija "zatiranja sjemenja" dobiva prihvatljivu konotaciju.

  avatar

  31.01.2006. (21:58)    -   -   -   -  

 • kozmos jednog viška vremena

  @ neutrino - moram te upitati bi li ti bilo manje odvratno da su tebi zbog zadobivenih ozljeda amputirali obje noge i genitalije (evo, ne moraš biti ti, neka ti to bude brat, ili sin, biraj) zbog ekipe kojima je to (nanošenje ozljeda koje su rezultirale amputacijama) bila i kojim će to ostati dobra zajebancija? Mislim da dečko koji sada piša krv kroz cjevčicu dok gleda usvoje zagnojene bartljke ne dijeli s tobom taj tvoj duboki osjećaj s kojim se razmećeš. No, ako tebi novac od odštete može zamijeniti ekstremitete želim ti da si odstranjivanjem istih zaradiš toliko love da neće biti niti potrebe za bilo kakvim micanjem predmetnih, sada već odstranjenih ekstremiteta, a genitalije ti uspješno mogu zamijeniti plastične cjevčice i hormonalna terapija, dok se djeca mogu i usvojiti.

  avatar

  31.01.2006. (23:14)    -   -   -   -  

 • Pustopoljinama zemaljskih sadržaja i ljudske psihe

  Ta zar nije sam Gospod naložio Židovima da zatru sjeme Filistejcima DO POSLJEDNJEG? Ili po Simone Weil: "Anything less than certainty is unworthy of God". A kaj sa Sičevom? Frajer gura kolica, mozak mu stalno šalje impulse u kiflu a od kifle nije ostalo nego kateter koji nijemo strši iz rupe iznad jaja. I koga to briga? Za koji tjedan se neće više pisat o njemu. I meni je nekako svejedno dok to čitam, sve dok mu se ne zagledam u oči na fotki i mislim si, jebo te, koje sranje, vidim sebe kak sjedim u kolicima i gnik-gnik, furam se po ulicama nekog zmrznutog Novosibirska, šlajfaju mi gume po ledu i mislim si, pička mu materina, mogla mi je vojska bar lance platit za kotače, ne. I kaj je onda rješenje nego ono o čemu sam pričao, kaznit skotove koji svoje živote toliko cijene da ih ukrašavaju paradnim odijelima, čine udobnijim kožnim foteljama, začinjavaju delikatesnom hranom i vrhunskim vinima dok ti rašgu kolica okolo a njihova savjest je umirena jednokratnom isplatom koju su ti izbrojali iz državnog budžeta kojeg si ti punio svojim porezima. Samurai time, muthafuckas!!!

  avatar

  01.02.2006. (08:52)    -   -   -   -  

 • Pustopoljinama zemaljskih sadržaja i ljudske psihe

  Ne, ne, otišlo je ovo predaleko; ja govorim o osveti a ne o zatiranju sjemena. Seppuku i grijeh je jedna kategorija, a nepravda i osveta druga. Dok god na ovom svijetu postoji zlo - u vidu ljudi koji ga šire oko sebe - ja ne mogu zamjeriti nekom Sychevu ako ih odluči povesti sa sobom u smrt. Ja jedino mogu zamjeriti sebi što ja neću biti taj koji će to napraviti. I što se tiče boljeg/lošijeg: mislim da je Sychev svakako "bolji" od svojih mučitelja.

  avatar

  01.02.2006. (12:37)    -   -   -   -  

 • studena

  ovakve postove inace ne komentiram jer sto god kazes/napises zvuci ili plitko (jadan!) ili nadmeno(a tako ti je to tamo) ili lazno-solidarno (gamad! sve bi ja njih streljao!!!)... mi mozemo ovdje raspravljati o nedostatku ljudskosti, morala i uopce uzasnom stanju koje vlada u Rusiji. ali da se itko od vas dvojice upitao, sto bi zaista ucinio da je na mjestu tog mladica? da je tamo rodjen, odgajan u tom duhu "jaci tlaci", da i sam udara da ne bi bio udaren? ovdje gdje zivim prikazuju redovito dokumantarce o stanju u ruskoj vojsci ili zatvoru gdje se i djeca zatvaraju jer su ukrala kruh, a na sudjenje cekaju mjesecima, ako ga uopce i dobiju. u vojsci slicna situacija, a u iskazu jednog decka kojem su izbijeni bubrezi i polomljene kosti stoji "i ja sam tukao da ne budem tucen..." na onu najjuzniju tocku Kamcatskij, salju se 17-togodisnjaci koji u toj ledenoj pustosi ne mogu izdrzati ni 2-3 mjeseca pa se ubijaju...zasto ovo sve pisem? jer u svim tim izjavama, na svim tim licima citas i vidis rezignaciju i pomirenost sa sudbinom. ta novcana naknada je sramota za civilizirani svijet, ali velika pomoc tom jadniku. a ako cemo o civiliziranom svijetu, jos i danas se americki vojnici ozraceni u prvom irackom ratu sude sa vlastitom vojskom za naknadu. @arsenyev, izmedju ostalog i taj nalog je bio jedan od "razloga" kojim je Hitler opravdavao holokaust. a zidovi ni dan danas nisu naucili lekciju. e bilo bi dosta jer lagano dosezem svoju granicu tolerancije.

  avatar

  01.02.2006. (12:49)    -   -   -   -  

 • Pustopoljinama zemaljskih sadržaja i ljudske psihe

  Aha, uzavrela je krv... to volim! Studena, ja sam napisao što ja mislim da valja činiti na mjestu Sycheva; daj onda i ti neki prijedlog. Ja to sve iz neke vrste očaja, jer vjerujem da se nemoguće pomiriti s takvim životom.

  avatar

  01.02.2006. (13:29)    -   -   -   -  

 • studena

  ma naravno da se ne moguce pomiriti, nama, ovdje gdje jesmo, donekle zasticeni zakonima i kojekakvim socijalnim pravima. naravno da se u svakom normalnom covjeku bude emocije i bunt i ocaj i sve odjednom, i stiscu se pesnice i skrguce se zubima...i sto? da li sam pomogla nekome ako izvikujem parole mrznje, krvolocne prijetnje i vadim starobiblijske citate "oko za oko zub za zub?" Sychevu sigurno ne, niti bilo kome u Rusiji. sebi? ne, je tek onda postajem svjesna nemoci. a sto bih ucinila na njegovom mjestu? ne znam, arsenyev. zaista ne znam. mogla bih nagadjati, mogla bih pustiti masti na volju, ali ako zaista realno razmislim, da sam na njegovom mjestu, da sam zaista on, onakav kakav je tamo rastao i odgajan, vjerovatno bi uzela tu lovu i cekala puna gorcine da umrem. vidim da si poznavalac pa cak i zaljubljenik ruske kulture i povijesti, reci mi mozes li se sad ovog trena sjetiti nekog ruskog atentatora kojem je uspio naum i koga se povijest sjeca? ja ne. jer su rusi plemenski narod. autoritet i strah od vlasti im je u genima. pa i kad im zivot vise ne vrijedi ni pisljivog boba, ne usudjuju se tako podici ruku na mucitelja, ne kao pojedinac. znam da ti nisam odgovorila na pitanje, ali eto, nekako ne volim ono: ja bih ucinio ovo ili ono, a znajuci (ako imam par zrna soli u glavi) da nemam pojma sto bih ucinila.

  avatar

  01.02.2006. (14:00)    -   -   -   -  

 • Perspektiva okruglog stola

  prilike cine covjeka covjekom. tako da sve dok se u nekoj situaciji ne nadjem sama, ne mogu reci ja bih ovako ili onako. no jedno znam - osveta ne cini dobra nikom. samo ramisljanje o njoj kao crvotocina rastace u ljudima sve ono dobro i lijepo. sve ono o cemu sanjaju i sto si zele. daleko od toga da ne bih shvatila mogucu osvetu sycheva no za mene ce ipak biti veci heroj ulice ne posegne li za njom. jer opet, stradat ce nevini, patiti ce neki novi ni krivi ni duzni u cijeloj prici. dobit cemo bas ono sto nismo htjeli - stotine novih sycheva. (ps. neutrino, slozismo se mi i opet)

  avatar

  01.02.2006. (15:28)    -   -   -   -  

 • Pustopoljinama zemaljskih sadržaja i ljudske psihe

  Mogu se sjetiti, iako moram priznati da sam morao potražiti ime na Internetu: Ignacy Hryniewiecki (iz grupe Narodnaya Volya čiji je član bio i Lenjinov buraz) je krajem 19. stoljeća izvršio uspješan atentat (raznošenje bombom, pazi koincidencije s mojom idejom) na Aleksandra II, a Lenjinov buraz je obješen jer je s još nekoliko terorista čekio Aleksandra III na Nevskom trgu u Petrogradu. Dora Kaplan je umalo roknula Lenjina. Od onda je država postala najveći atentator, sve do 90-ih, kad kriminalci preuzimaju primat. Nažalost, većina tih atentata je motivirana lovom ili političkim utjecajem. Sad ćemo zaključit ovu raspravu i pokucat na drvo te se usrdno pomoliti kojem-već-bogu da se nama nešto slično ne dogodi. Imajući ipak na umu da zakoni i nisu baš neka zaštita.

  avatar

  01.02.2006. (16:08)    -   -   -   -  

 • studena

  da bih rijec vise rekla :-)

  avatar

  01.02.2006. (18:30)    -   -   -   -  

 • kozmos jednog viška vremena

  @ neutrino - zatiranje sjemena koje jest užasna stvar neće pomoći tom mladiću ama baš ništa. Ali će pomoći svim drugim mladićima da im se ne desi sto. Radi se o gruboj preventivi. Kome će poslije toga padati na pamet na počini nešto slično? U Sjevernoj Koreji se nitko ne buni protiv vlast jer ako zajebeš, ode ti čitava familija do trećeg koljena. Užasno? Ali, kako stvari stoje (na žalost po one tamo), vrlo efikasno. Tu bih doktrinu prepisao na kriminalce i sadiste najgore sorte. Da li bih pristao na smrt dva ili tri nevina da bih spriječio smrt i patnju 20, 50, 100 ili možda 1000 nevinih. Mislim da bih. Nemoj se samo zavaravati da tzv. "demokratsko društvo" to ne trpi. Uvjeravam te da ćeš se gnusati sve dok jednog dana ne najebeš od takvih. Onaj mladić nije nikakav moćnik i zato će dobiti šaku rubalja i pasti u zaborav. P.S. arsenyev, sorry što nastavljam.

  avatar

  01.02.2006. (20:43)    -   -   -   -  

 • kozmos jednog viška vremena

  Vidiš, a ja mislim da taj snajperista spada u grupu onih zlikovaca koji su naudili unakaženom dečku. Ubijao je osobe za koje pojma nema tko su, jebemu. Ja govorim o kaznama za odgovorne osobe čije će posljedice dugo odzvanjati u umovima sličnih. I btw. ono što ja iznosim je pokušaj ideje za razmatranje, ne nakana. Predloži ti funkcionalnu preventivnu akciju koja će barem djelomično spriječiti slične akcije.

  avatar

  02.02.2006. (13:45)    -   -   -   -  

 • kozmos jednog viška vremena

  Pa dovraga, ja govorim o konkretnim počiniteljima. A ti precjenjuješ čovjekov uređeni osjećaj za etiku. Jer da je čovjek po prirodi etično biće tada ne bi bilo potrebe za bilo kakvim zakonima i nametnutim represijama za nepoštivanje istih. Svi smo mi bazično prvenstveno zvjerad.

  avatar

  02.02.2006. (14:32)    -   -   -   -  

 • Pustopoljinama zemaljskih sadržaja i ljudske psihe

  Moja razmišljanja su slična Replikantoidovima; kao što napisah u postu iznad, evo retoričkog pitanja Dostojevskog: "postoji li uopće biće koje ima pravo to sve oprostiti... je li moguće graditi hramove bogovima ako je makar u jednoj njihovoj cigli sadržana patnja makar i jednog nevinog bića?..." (Ivan Karamazov). Neutrino, ima ljudi koje opraštanje ne rehabilitira niti ih zaustavlja; ako ih netko ne zaustavi prilično radikalno, oni će nastaviti s nanošenjem zla, a ti možda imaš pravo oprostiti u svoje ime, ali nemaš pravo opraštati u ime drugih, pa tako ni u ime Sycheva. I nema tih zakona koji mogu obuhvatiti sve životne situacije te ponekad, kad te svi jednostavno previše jebu, moraš odgovoriti ili si ionako krepao i svojom pasivnošću nanio zlo čitavoj fucking planeti.

  avatar

  02.02.2006. (14:46)    -   -   -   -  

 • kozmos jednog viška vremena

  Dobro neutrino, kad si tako pametan, reci što ćeš sa djecom jadnog Andreya Sycheva koju on više nikad neće moći imati. Što ćeš sa zatiranjem sjemena njegove nesuđene djece, zatiranjem sjemena njegovih roditelja jer njihov sin jedinac više ne može imati potomstvo, a oni su prestari za bilo što takvoga. Imaš dvojaka mjerila. Zlikovcima daješ prava koja kod žrtve ignoriraš. Licemjerje koje zastupaš glavni je krivac što se krugovi zločina na ovoj planeti ne prekidaju. Koji licemjer. Odvratno.

  avatar

  03.02.2006. (08:33)    -   -   -   -  

 • Pustopoljinama zemaljskih sadržaja i ljudske psihe

  Neutrino, nemoj ni ti meni stavljati riječi u usta - ja nisam rekao da bih raznosio djecu. Ali bih raznosio odrasle. Kad bolje razmislim, čak i kada bi jedan takav raznio u svom osvetničkom pohodu raznio i mene, ne bih imao što primjetiti jer svojim postupcima sam prešutno odobrio njegovu nesreću. Nisam ništa pomiješao kad sam citirao Dostojevskog. Nitko nema pravo opraštati ovakve zločine. Probaj ne izjednačavati Sycheva, kojemu je nanešena nepravda, sa snajperistima koji ga nanose.

  avatar

  03.02.2006. (09:08)    -   -   -   -  

 • Pustopoljinama zemaljskih sadržaja i ljudske psihe

  Da bi se razočarao u Dostojevskom, moraš ga prvo pročitati. Razmišljanja su mi slična, ali ne ista. Ako si se ovako napalio samo radi pismene korespondencije, mogu te sasvim jasno vidjeti kako eksplozivom raznosiš ekipu iz osvete.

  avatar

  03.02.2006. (10:13)    -   -   -   -  

 • kozmos jednog viška vremena

  neutrino - Ti ništa ne predlažeš, samo uporno ponavljaš patetične fraze koje su ti usađene u namjeri da se svidiš svojoj publici i širokoj potrošnji. Budi barem minimalno hrabar pa predloži svoje rješenje koje bi preventivno spriječilo takve zločine. Ovdje se govori o preventivnoj akciji. Jer, ako netko želi počiniti nekakvo nedjelo predmetnog karaktera, on će znati da će osim njega posljedice snositi i njegovi bližnji. A to je daleko veći teret i kočnica nego što će tvoje uzvišeno lamprdanje i lažan humanizam ikada biti. Ti ovdje promoviraš vlastitu samodopadnost i očito ti se ne sviđa hipotetička mogućnost da zbog tvojih (ne)djela odgovaraju osobe koje voliš, kao što se to neće sviđati većini potencijalnih zločinaca koji se svjesno planiraju iživljavati nad bilo kim. Jasno je da je nemoguće biti 100 % pravedan, ali sa manjim brojem žrtava po kazni, spašava se daleko veći broj potencijalnih žrtava. I ne predlažem osvetu nego KAZNU. Ako se je netko zapetljao to si ti – braniš zlikovce, ne donosiš prijedloge rješenja, ignoriraš žrtve i još si k tome samodopadan licemjer. Ili jednostavno i jasnije rečeno terminom koji se ravnopravno koristi i u urbanom i u provincijskom miljeu – običan si šupak.

  avatar

  03.02.2006. (12:31)    -   -   -   -  

 • Pustopoljinama zemaljskih sadržaja i ljudske psihe

  Dobro Neutrino, shvaćam, ti spadaš u dva posto hrvatske populacije koja je pročitala nešto od Dostojevskog a da to nije bila lektira. Ti vjerojatno spadaš u pola posto hrv. pop. koja je pročitala više od dvije knjige od Dostojevskog. Nadalje, ti možda spadaš i u 0,4 promila stanovnika koji s entuzijazmom izučavaju kontekst ruske literature i povijesti u izvornom jeziku. Ne boj se, nisam sveznalica; igrom slučaja usko sam specijaliziran na Ruse. I prebacujem ti ustrajnost u zastupanju nezainteresiranosti&neaktivnosti.

  avatar

  03.02.2006. (15:18)    -   -   -   -  

 • kozmos jednog viška vremena

  Pa neutrino, ti biseru blogovskih bespuća, preporuči više tu svoju suvislu kaznu za te zločince, a koja će odvratiti od ponavljanja zločina. Koliko si plitak, vidi se po tome kako si nakaradno uzvišen spram kanalizacijske infrastrukture koja je pretpostavka za zdravo i normalno funkcionirane bilo kojeg društva, a kojoj možeš biti zahvalan što uopće čučiš ispred te tastature. Ta se plitkost očituje i u tvojoj logici rješavanja problema i to u mjeri da ih uopće ne rješavaš. Kažeš, neka netko drugi pokupi govna, a ti ćeš promišljati sa svog fiktivnog kvazelitističkog blogerskog pijedestala i kritizirati smrtnike oko tebe koji egzaktne probleme pokušavaju riješiti egzaktnim rješenjima, prostituirajući se pri tom sa prezentiranjem tuđih nesretnih biografskih elemenata ne bi li pri tom sam sebi skupio još pokoji bod pred svojom virtualnom ulizivačkom publikom. Zamolio bih te da napišeš koji su elementi u djetinjstvu utjecali na tebe pa si uspio postati takav licemjer, da ljudi znaju gdje ne treba griješiti kod odgoja djece. Ne bih želio da se još nekom desi takva nesreća.

  avatar

  03.02.2006. (20:21)    -   -   -   -  

učitavam...