Komentari

kupus.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • tinčica u tramvaju

    ponekad je teško naći nešto što ti se sviđa. Moj bivši dečko je novinar, jedno vrijeme sam imala čast pratiti kako nastaju vijesti i ostalo i to u ozbiljnim dnevnim novinama. Posebno me šokiralo s kojom lakoćom ljudi pišu o stvarima o kojima nemaju pojma (energetika je bolan primjer). Rijetkima vjerujem, još rjeđe čitam s guštom. Recimo, kad Jutarnji izađe bez Beškerovog članka, kao da nije ni izašao. Bačen papir.

    avatar

    26.06.2005. (11:11)    -   -   -   -  

  • sisajed

    mene uopće ne šokira s kojom lakoćom pišu, jer je očito da iza malo tekstova stoji studiozno pisanje. Nažalosnije je što dnevne novine poput jutarnjeg ili večernjeg popuštaju pred najezdom senzacionalizma.

    avatar

    26.06.2005. (11:56)    -   -   -   -  

  • Svinje u blatu

    Senzacionalisticke gluposti, kao i pristrane interpretacije su dio slobodnih medija. No, slobode nema kad se o nekim temama namjerno ne pise zbog politickog pritiska ili zbog utjecaja oglasivaca. A toga jos uvijek ima previse (u zadnje vrijeme malo vise ovog drugog i manlo manje ovog prvog). A u sivu sliku se uklapaju i mnogi izvjestitelji koji nisu u stanju provjeriti osnovne cinjenice, a ni shvatiti osnovnu bit dogadjanja ili teme o kojoj izvjestavaju.

    avatar

    26.06.2005. (13:49)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    Ja vjerujem da u Hrvatskoj ne postoje nezavisne novine i ozbiljno novinarstvo. Sve baca na žutilo, na senzacionalizam koji prodaje novine,a novinari podilaze ukusu publike i rade kako šefovi kažu. I ne vidim da će se uskoro što promijeniti....

    avatar

    26.06.2005. (17:16)    -   -   -   -  

  • ..::Domaćički shit-lit::..

    Teoretski se slažem sa tobom mada priznajem da u praksi medije sve ređe pratim (ili kupujem) prosto zato što mi se njihov senzacionalizam, neobjektivnost i dodvoravanje raznim stranama zaista smučilo. Interesantan je predlog o razvijanju mehanizama za njihovo unapređenje ali mi se čini da oni sami nemaju želju da se unaprede odnosno da u senzacionalizmu i lupetanju gluposti vide brzu zaradu i da ih to trenutno jedino interesuje. I u Velikoj Britaniji je bilo pokušaja da se žuta štampa "disciplinuje" od strane ozbiljnog tiska pa se desilo upravo suprotno. Ne znam dokle će žutica da potraje ali znam da nikad neću govoriti protiv slobode medija - oni nek pišu šta hoće a ja ... pa ja to ne moram da čitam ako neću, zar ne.

    avatar

    26.06.2005. (20:13)    -   -   -   -  

  • jurop

    domaćica je dobro rekla...čak ni kad ti se čine da su najgori mediji su potrebni i treba ih pustiti pisati i izvještavati...ljdi nisu idioti (barem se nadam) i većina ih zna čitati i između redaka tako da će se filtrirati sranja...A ako je nekom nasušno potrebno znati da li je stefany, štefani, sthepany (ili kako li se već piše ime te trenutne muzare, avaj muze hrvatskog muškog gledateljstva) zbilja sa ivicom mornarom, pa evo vam čitajte, gledajte, drk...ja ću uvijek prije čitati sanju modrić (sa if) :))

    avatar

    27.06.2005. (08:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...