komedija

petak, 13.10.2006.

Kotač u osmici

Izašla mi nova knjiga na natječaju Grada Čakovca. Promocija je v petak, danas tjedan, u 19:00h u Klubu Centra za kulturu.
Image Hosted by ImageShack.us
"Kotač u osmici" je zbirka pripovjedaka.
Prva priča, "Prognani iz raja", govori o dvoje mladih bibliofila koji v noći provale v knjižnicu i poševe se između polica.
Druga priča, "O mačkama i ljudima", salingerovski je prikaz života mladog vanbračnog para suočenog s problemima egzistencije i njihove susjede odvjetnice koja zajedno sa svojom ljubavnicom njihovu mačku Lili hrani špekom i sličnim skupim delicijama.
Treća priča, "Srećka", već je ranije objavljena na web-sajtu Zorana Lazića i morete ju pročitati tu. To je antipotrošačka pričica o tome kak svako od nas nosi zrno dobrote v sebi i s malom stvari more razveseliti svojeg bližnjeg. Pričica je stvarno kratka, pa preporučam da si odvojite pet minut upravo sad i pročitate ju.
Četvrta priča, "Apokalipsa sutra", pak je objavljena v Zarezu, prije nekih godinu dana. Govori o tome kaj bi se dogodilo da nam sutra znanstvenici objave vijest da bu preksutra smak sveta sa stopostotnom sigurnošću.
Peta priča, "Marina i njena šivaća mašina", podrška je svim obespravljenim ženama koje na pokretnim trakama suvremenih industrijskih pogona moraju biti kvalitetne radnice, dobre majke, poslušne žene, a zauzvrat dobiju prst v oko. Girl power!
Šesta priča, "Tramvaj ljudi", djelo je u nastajanju, kaj znači da je objavljen u nezavršenom obliku i samo je jedna od verzija u procesu prepravljanja teksta i brušenja ideje. U priči se radi o terorističko-edukativnoj porciji jedne skupine slučajnoj skupini građana koja se našla v tramvaju, gdje jedan od terorista drži svoj govor o anarhiji.
Sedma priča, "Čudnovate zgode Stjepka junaka", parodijski je pokušaj da se definira autohtoni hrvatski super-junak.
Osma priča, "Kule od karata", govori o tome kak sam postal jako bogat zahvaljujući prvoj knjizi koju sam napisal, "Urbanomiji", i kak sam postal jedan od ključnih ljudi sveta, koji drži konce sveta u svojim rukama. Priča završava filozofskom sumnjom mojeg suseda u smisao pisanja i umjetnosti kao takve.
Image Hosted by ImageShack.us

- 11:08 - Komentari (15) - Isprintaj - #