kokteli za tople ljetne dane

14.06.2005., utorak

ODBROJAVANJE DANA POLAKO ZAVRŠAVA


ejla pozdrav savim blogerima evo kraj školske godine nam je pred vratima pa nadam se da ste sve ispravili šta trebate i da u školu dolazite samo onako formalno?!?!?!?!
...veliki dan 17.06.2005 nam dolazi za 3dana i jedva čekam veeeeeeeeeeeliku feštu na "Lungo mareu" točnije u gortanovoj al nema se tu šta reč kad će cijeli lungo bit pun od početka do kraja...joooooooooj još malo...(INAČE TO JE TRADICIONALNA FEŠTA KOJA SE ODVIJA SVAKE GODINE NA ZADNJI DAN ŠKOLE)...nemojte baš pretjerati sa alkoholom jer tamo zna biti svega i svaqčega al ja znam da bez toga neide fešta ala bok idem ja na more i nemojte se u petak previše tuć jer ce ionako hitna bit puna ispumpavanja...;0))))))))))))))))))))))))))))))))))

- 14:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.06.2005., nedjelja

Adam & Eva

Adam & Eva



Brandy 3 cl
Lemon Juice 1 dash
RAUCH Exotic-Tropic juice 3 cl
Gin 3 cl
U sejkeru sa sest kocki leda sipati sastojke, protresti, procjediti u čašu i ukrasiti raznim egzoticnim vocem.

- 20:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

pozdrav blogerima!

evo pozdrav nakon nekog vremena evo došao sam obnoviti svoj blog...pa evo sto da kazem nis novoga ucenje i ucenje ispravljanje ocjena jer u četvrtak u 7h počinje višednevni štrajk evo uskoro cu vam dat neke recepte za koktele izravne sa kube

- 20:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2005., ponedjeljak

ola pozdrav jednu stvar nekužim?!?!

...zašto ekipa čita moj blog samo weakendom

- 22:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2005., nedjelja

evo ovaj koktel cu nazvati electro green

ej pozdrav evo malo sam dosao k sebi od silnih festa od rođendana(12.05)pa tako evo sad vam se javljam malo smo na ročkasu mutili koktele i meni jedan dobar ;

uzmeš

1dec juice
1/2dec zelene vigor votke
1 dec tropic soka

Sipajte juice i 4kocke leda u sheker i dobro protresti dok se led ne raspadne .Dodati votku i jos malo promjesati, sipati u čašu i zalit sa tropicom(i ne mjesati) za dekoraciju stavit fetu limete u čašu da pusti kiselinu.Za ukrasit casu prije icega namazati rub limetom i umociti u secer nekih 1/2cm(ovaj se nepije na slamku)

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2005., ponedjeljak

KOKTELI

ipak je ovo blog o koktelima pa da se vratim na koktele evo jednog dobrog...

ORGASM

*3CL COINTREAU
*3CL IRISH CREAM LIQUER
Priprema:Direktno sipati u čašu(old flashioned glass),za dekoraciju staviti jagodu...a meni je bolje za dekoraciju na štapić nabosti trešnju pa ko voli nek izvoli :0)

- 22:24 - Komentari (5) - Isprintaj - #

08.05.2005., nedjelja



LJEŠNJAK VUTRA
cokolada
1 žličica vanile
1/4 čaše sjeckanih ljesnjaka ili oraha
3/4 čaše mlijeka
1/4 čaše trave.

Istopiti cokoladu na pari.
Polagano usuti vanilu,mlijeko i travu.Skloniti sa štednjaka i dodati lješnjake.Sipati masu u pleh namazan puterom Ostaviti da se ohladi.

OD JULOVCA
Potrebno:
-200g šećera
-200g brasna
-200g margarina za kuhanje
-200g čokolade za kuhanje
-2 jajeta
-2 žlice kakaoa
-po želji sijeckanih lješnjaka, badema
-15g zelene radosti
Očistite travu od sjementki i granja, i sameljite u mašinici za mljevenje kave. Stavite da se sa margarinom kuha na pari, kad proključa kuhajte još 5-10 min, na umjerenoj vatri.
To sve sipajte u jednu veliku zdjelu, dodajte brašno, šećer, jaja, kakao, i 100g izdrobljene čokolade, i mješajte dok se ne dobije jednaka masa, i dodajte lješnjake i bademe. Pleh podmažite margarinom, razvucite "tjesto", ne deblje od 1.5cm i pecite na 180şC jedno 20 minuta.
Ostalih 100g čokolade rastopite sa paržlica mlijeka, i time premažite kolač kada ga izvadite. sasjecite na kocke

NEMOJTE PRETjERIVATI SA KOLAČIMA! Strašno su ukusni, nedajte se prevariti... Rad tek poslje 45min-1.5h... Držaće vas nekih 3-5 sati, zato, pažljivo... Uživajte...


- 22:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #

03.05.2005., utorak

EVO TO JE ZA DANAS A SUTRA ĆU VAM DATI PAR RECEPATA ZA PEČI KOLAĆE OD CANABISA (VRLO UKUSNO)

...Evo bas me zanima kako vam se čini moj blog tj.sta biste htjeli procitati ili saznati da napisem???

- 20:02 - Komentari (2) - Isprintaj - #

HEALTH DRINK

1 čaša soka od jabuke
1/4 čaše soka od sljiva
1/4 čaše trave
3 ociscene i izdinstane sljive 1
jaje po zelji dodati malo secera
Staviti sve sastojke u mikser i mjesati dok se ne ujednaci(u frappe).

- 19:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NA RED SU DOŠLA PIĆA I JELA OD CANABISA




PRIJE SVEGA MORAM UPOZORITI DA OVO PIĆE NIJE LEGALNO I DA NEODGOVARAM ZA SVE MOGUČE POSLJEDICE!!! (jebiga moraš to napisati)

Jos jedna efikasna metoda upotebe drage nam biljke je KUHANJE odnosno unosenje u organizam oralnim putem. Pusenje je laksi,brzi i jeftiniji metod konzumiranja trave.
Organizam mnogo brze primi THC preko respiratornog sistema (tj. udisanjem dima),nego preko sistema za varenje,tako da je "lansiranje" mnogo brze i efikasnije. Smotati joint je u svakom slucaju brze i lakse nego pripremiti neko jelo.Naravno i kolicina potrebna za joint je daleko manja nego kada treba travu dodati nekom jelu.Medjutim,i trava u hrani ima nekih svojih prednosti.
Prvi korisnici,u primitivnim drustvima obicno su pripremali razne napitke koristeci lisce cannabis-a.Iako mi zivimo u tehnoloski najnaprednijem drustvu u povjesti i dalje postoji mnogo onih koji nisu uspjeli da raspoznaju i shvate okrepljujuca svojstva trave.Stoga je,totalno neosnovano i neopravdano, marihuana zabranjena u gotovo cjelom svetu ali i tu se stvari mijenjaju. No,da se vratimo temi.Na javnim mjestima,travu je mnogo jednostavnije "jesti" nego pusiti,a to je takodje idealna metoda konzumiranja za one koji ne mogu ili nece da puse.
Takodje mnogi tvrde da uzimanje ovim putem,iako dosta sporije djeluje,ima mnogo bolji i snazniji efekat nego kad se pusi. Posto nas ima raznih,treba istaci i da je ovo mnogo higijenskija metoda od pusenja,naime necete navuci kijavicu koju vam preko joint-a neko od frenda moze prenjeti.
Pravi gurmani ce vam reci da je ishrana,koja je jedno od najculnijih iskustava poznatih covjeku,vrlo slicna seksu(koji je takodjer mnogo bolji uz travu).Zamislite kombinaciju ova dva culna zadovoljstva?!? Uzimajuci u obzir sve gore navedene cinjenice svako bi trebalo da bude dobro obavijesten prije nego sto se upusti u extra troskove,vrijeme i napor koji su potrebni da bi se marihuana spremila za jelo.
Ljudima koji nisu svijesni sastojaka tako pripremljene hrane,tu hranu ne treba ni davati ili ih treba obavezno bar upozoriti i objasniti o cemu se radi.Sve ostalo sto se tice trave i kulinarstva zavisi samo od maste i kulinarske vjestine. E sad vecina ljudi tvrdi da marihuana ima odvratan ukus.Znaci od ideje da uzmete saku vutre i da je sazvacete bolje odustanite posto bi to moglo biti vrlo neprijatno iskustvo.
Ali problem loseg ukusa moze se resiti relativno lako. Marihuanu treba ocistiti i izdvojiti grancice i sjemenke.Sjemenke mogu posluziti za uzgajanje trave a grancice za spremanje ukusnog caja ili putera.Kada je sve ocisceno (podrazumijeva se da je trava dobro osusena) travu treba samljeti u najfiniji moguci prah.
. Sada se moze reci da je trava pripremljena za dodavanje jelima.Krajnji rezultat ce zavisiti od mnogo cega.Na prvom mjestu od vrste i potencije biljke,zatim od nacina na koji je spremljeno,i na kraju naravno od onog ko konzumira. Znaci ako imate dovoljno trave,vremena i entuzijazma izvolite probajte. Evo jedan recept za napitak a kasnije ce biti jos dosta toga.

- 19:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.05.2005., nedjelja

SEX ON THE BEACH




Sastojci:

10 cl sok od grepfruta

1 kap sirupa Cutter

10 cl sok od ribizle

3 cl schnapps od breskve

4 cl vodka

Sipati led i mješati sastojke sa voćnim sokom
Pripremanje u čaši za mješanje.

- 22:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.04.2005., petak

KIKIRIKI I PIVO

E LJUDI STE PROBALI KAD KIKIRIKI I PIVO TO JE NEŠTO NAJBOLJE ŠTA MOŽEŠ POPITI I POJESTI U VRUČIM LJETNIM DANIMA... :0) SEE YOU

- 23:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

KAMIKAZA

*4CL VODKA
*2CL COINTREAU
*1CL SOK OD LIMUNA
PRIPREMA:SVE SMUTITI U SHAKERU I POSLUŽITI U ČAŠE ZA DEKORACIJU FETA LIMUNA!

- 23:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

POZDRAV JOŠ JEDNOM...

...evo samo se javljam nemam sad vremena za nov koktel---

- 22:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.04.2005., četvrtak

PINK LADY



*4CL GIN
*2CL LEMON JUICE
*1CL GRENADINE SYRUP
Priprema se u shakeru u čaši za koktele,a za dekoraciju staviti voće po želji!


- 21:17 - Komentari (5) - Isprintaj - #

YOU AND ME

*2cl cointreau
*1cl lemon juice
*3cl grapefruit juice
*limunada
ČAŠA:za vino
DEKORACIJA:limun
PRIPREMA:Sve dobro izmješati i dodati limunadu po želji!

- 21:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HLADNO PIVO

...Evo prijatelji moji dragi kao što svi već znaju i željno očekuju "Hladno pivo" u Puli 30,04,05 mogu smutit jedan koktel da uštedite i nabavite karte jer su 40kn a na dan koncerta rastu na 50...e da vratimo se na koktel

SASTOJCI:ŠTO VIŠE EKIPE
PRIPREMA:AKO TREBA NABAVITE BAGER KO ŠTO BOLESNA BRAČA KAŽU I DOFURAJTE SVU EKIPU U DVORANU I NARAVNO PIJTE HLADNO PIVO I UŽIVAJTE!!! VIDIMO SE TAMO...

- 21:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.04.2005., srijeda

CAIPIRINHA

...Evo jednog vrlo osvježavajučeg koktela sa limetom!
*narezati 5-6 feta limete u čašu old fashioned glass
*dodati crushed ice
*i 6cl cointreau


- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.04.2005., ponedjeljak

B-52 svakako probati

Sastojci:
30 ml Kahlua
30 ml Bailey's irish cream
30 ml Cointreau
Led - opcija

Priprava: U čašu stavite led. Preko leda natočite Kahluu, zatim Baileys irish cream, i naposljetku Cointreau. Možete izostaviti led ako koktel namjeravate poslužiti zapaljen.

Ako želite efektniju prezentaciju vlastite umješnosti za šankom preporučamo izostaviti led i prije posluživanja zapalite.

- 23:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

PINACOLADA

EVO JEDNOG KOKTELA ZA JOŠ KOLKO-TOLKO HLADNIJE DANE

*4cl bijelog ruma
*3cl likera od kokosa
*2cl kokosovog mlijeka
*6cl soka od ananasaž

Sve to dobro promiješati u shakeru
čaša:highball glass
Za dekoraciju staviti na štapić fetu ananasa i trešnju od gore


...i što reći nego:

čovijek je najpametniji dok spava,
a kad ne spava onda laže,
zato je bog izmislio alkohol jer kad si pijan
govoriš istinu i spava ti se!!!

- 22:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZAŠTO PIŠEM BLOG?

evo prvo da vas sve pozdravi jedan Puležan koji je počeo pisati svoj blog evo ukratko da se predstavim živim u puli imam 17god bavim se i zanima me sve što je čudno i nesvakidašnje tj.nepratim nogomet nego se bavim snowboardom,windsurfingom te naravno izradom koktela.Nadam se da ću vam uspijeti malo približiti taj svijet i naučiti koji dobar recept za ledeno osvježenje u sparnim ljetnim danima...

- 22:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2005  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovdije čete nači razne zanimljivosti o koktelima i njihove recepte...

Free Site Counter
Free Site Counter




codebase="http://client1.sigmachat.com/current/"
code="Client.class" archive="scclient_hr.zip"
width=600 height=400 MAYSCRIPT>






The WeatherPixie TEMEPERATURA U PULI NA AERODROMU

Marina


Na Bozicno jutro, sneno i mutno,
U kaputu ocevom, malcice prevelikom,
Dosao sam na njena vrata,
Da joj kazem bas da odlazim.

Jer nitko nije znao sakrit suze ko Marina,
Imala je oci boje vena, boje vena, boje Dunava.
U je, U je, je, boje vena boje Dunava,
U je, u je, je.
A ja, ja nemogu bez nje,
Boze, Boze, spasi me.
A ja, ja nemogu bez nje,
Boze, Boze, spasi me.

Ja ne mogu bez nje, Boze Boze, spasi me,
A ja, ja nemogu bez nje,
Boze, Boze, spasi me.