utorak, 14.01.2014.

Uradi sam - tende

Sekundarni pokrov ili nadstrešnica, koji je priključen na vanjski dio kuće te čini ugodno mjesto za odmor i provođenje slobodnog vremena, naziva se tenda. Tende nam također pružaju zaštitu od kiše i vjetra. Danas su različite vrste tendi dostupne na tržištu: pvc tende, balkonske tende, atika tende, samostojeće tende, konzolne telde, rolo tende, aluminijske tende i td. Tkanina koja se obično koristi za tende je načinjena od poliesters, pamuka ili je pripremljena od akrila. Polovi na kojem je smješteno platno tenda izrađeni su od različitih materijala kao što su željezo, aluminij, čelik ili drvo. Tende su dostupne u dvije vrste, a to su one s automatiziranim nadstrešicama i one kojima su ručno upravlja. Zbog jednostavnosti i lakoće kojom su instalirani, ručno upravljane tende su ipak više tražene.

Napravite si tendu sami po svome izboruSamostalna izrada tendi je lagana ako ispravno slijedite upute. Čovjek mora slijediti neke jednostavne upute kako bi izgraditi lijepu i jaku tendu.

Materijali

Potrebno je izraditi plan i skupiti neophodne materijale prije izgradnje tende. Osnovne stvari potrebne za izgradnju tende su najlonske niti, vijci s kukom, mjerne trake, tkanina itd. Pribor ili manje stavke potrebne za izgradnju tende su gumice, metalni prstenovi, metalne zakovice, užad i električna bušilica.Proces izrade

Područje gdje tenda treba biti instalirana izmjerite s pomoću trake. Rubovi tkanine trebaju biti pokriveni plastikom ili platnom i međusobno spojeni . Obruci trebaju biti spojeni sa materijalom na kutovima. Rupice bi trebale biti izrađene u platnu, na pozicijama gdje se treba stavljati tenda . Vijčani kuke trebaju biti priključene na rupe. Mjesto gdje su priključene kuke, predstavljaju točku od koje se tenda počinje kotrljati. Kabel koji se koristi za izvlačenje tende bi trebao biti pričvršćen u ovom trenutku.

Sljedeći korak u procesu, je umetnuti metalne prstenove u metalne zakovice. U metalne zakovice, koje su prisutne na dijelu platna nasuprot zida, trebaju biti pričvršćena s tim prstenovima . Nakon što je gore navedena aktivnost završena, polovi ili stupovi koji podržavaju tendu bi trebali biti instalirani. Metalne zakovice trebaju biti pričvršćene na tkaninu s gornje strane polova. Me4talne zakovice, koje su najbliže polovima, trebaju biti vezane s konopcima. Uže treba povući kako bi se vidjelo da li su stupovi dovoljno čvrsti.

Drvene tende

Drvene tende su proizvedene od posebno tretiranih drvenih motki ili prutova koji ne trunu za vrijeme kišne sezone. Ove tende dakle, štite nas od sunčevih zraka, kao i kiše.Rolo tende

Ove tende se koristiti za pokrivanje terasa, balkona, pa čak i automobila. Rolo tende su jednostavne za korištenje, a također su i vrlo pristupačne. S njima možete preskočiti težak postupak postavljanja tendom s pomoću rolo tendi. Većina tih tende su načinjene od vinila, međutim, dostupne su i one izrađene od aluminija. Danas, korištenje tendi na mobilnim kućama je postala popularna stvar.

Danas je zaista u mnogočemu lakše uzabrati pravi tendu ili žaluzinu ili zavjesu s obzirom na silnu količinu izbora koja na tržištu vlada.Tende svih vrsta ali posebno rolo tende ili konzolne tende kao i samostojeće tende najčešće krase velike i lijepo uređene vrtove i okućnice.Svi oni sretnici koji žive u kućama imaju priliku za uređenje vrta ili pak uređenje okućnica i najčešće se odluče za jedan prilični dio koji će biti namjenjen druženju i gostima i upreavo tada tenda dobiva na svome značenju posebno kada su topla i vruća ljeta ništa ljepše nije od povjetarca u kosi i dobrog natkrivenja iznad glave.Posebno ako je i vrt uređen u skladu sa ostatokom interijera i eksterijera,ne preostaje vam ništa nego duuuuugotrajnoooo uživanje!!!

Ove tende u velikoj mjeri mogu poboljšati izgled kuće.
Ukoliko pravilno slijedili gore navedene upute, napravićete si snažnu i vizualno lijepu tendu. Sretno!


Oznake: rolo tende, tende


- 13:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.01.2014.

Zašto vaše nekretnine moraju imati energetski certifikat?

Više je odgovora na pitanje važnosti posjedovanja energetskog certifikata za vašu nekretninu, ako ste kućevlasnik koji ima namjeru prodati ili iznajmiti nekretninu. Energetski certifikat kojim se dokazuje tj. ocjenjuje energetska učinkovitost zgrada, neovisno o tome da li se radi o zgradama javne ili privatne namjene, postoji već duže vrijeme u ostalim razvijenim europskm zemljama. Ulazak u Europsku Uniju nam je uz brojne ostale povlastice, troškove i obaveze donio i obavezu za posjedovanjem energetskog certifikata za sve zgrade koje su kvadrature veće od 50m2.Kroz energetsku učinkovitost koja se njime dokazuje, omogućuje se uvid u kvaliteti izgradnje, stanovanja i troškova koji će vas očekivat ukoliko se odlučite za jedan od stanova u određenoj promatranoj zgradi. Kod nas je to još uvijek novost, s obzirom da je odredba stupila na snagu s 1. srpnjem ove godine, od kada je svim kućevlasnicima, prodavateljima, iznajmljivačima dan proces prilagodbe i nabavke certfikata od ni više ni manje nego 5 mjeseci. Postoje agencije tj. tvrtke koje se bave izradom energetskih certifikata, čija je cijena različita ovisno o kvadraturi prostora za koju se traži certifikat. S obzirom da je energetski certifkkat još uvijek svježa novost za našu zemlju, mnogli ljudi su se našli u situaciji da se nisu snašli ni dovoljno informirali kao i zanemarili značaj posjedovanja certifikata, misleći vjerojatno kako će odredba produžiti vrijeme nabavljanja na period duži od pet mjeseci, što je čest slučaj u našoj zemlji.

U slučaju neposjedovanja certifikata u odredbi se nalazi stavka koja navodi raspon iznosa novčane kazne koja čeka sve one koji ga na vrijeme nisu pribavili. Najnovija novonastala situacija trenuto kod nas je da je rok za nabavkom certifikata došao u siječnju s ulaskom u novu 2014. godini. Trenutno je došlo do pojave mnogih neželjenih nuspojava i sankcija ne samo za vlasnike nekretnina koji su ju namjeravali prodati ili iznajmiti, već i za posredničke agencije za nekretnine, koje su naglo povukle oglase za najam i prodaju nekretnina koje nisu uspjele naprabiti prilagodbu novomzakonu i pribaviti certifikat.Sveukupno došlo je do drastičnog smanjivanja i povlačenje oglasa za nekretnine u brojčanom iznosu od 200.000 stanova. Ukoliko nekretnine veće od 50m2 mnemaju oglašen i istaknut razred tj. ocjenu energetske učinkovitosti po energetskom certifikatu, oglašivačima prijeti kazna od 30.000 kuna. Ustvari svaki sudionik u prodaji ili izajmljianju nekretnina, koji nema certifikat, plaća kaznu u određenom postotku sudjelovanja u tom procesu. To je očekivano dovelo do raširenog negodovanja, prijetnji tužbi vlasnika nekretnina i agencija za nekretnine koje prijete da će njome na Ustavnom sudu srušiti novu zakonsku odredbu o certifiktu koja se nalazi u Zakonu o gradnji.

Činjenica je također da ovakava situacija nipošto nije pridonijela napretku tj. povećanju prodaje nekretnina koja je ionako drastično opala i još uvijek se nije oporavila tj. vratila na staro još od početka recesije koja je na to najviše utjecala. S obzirom na sve prethodno rečeno i na loše efekte koji je stvorila nepravovremena prilagodba vlasnika nekretnina na posjedovanje energetskog certifikata, kao i nemalih novčanih kazna opametite se i podhitno krenite u proces nabavljanja certifikata!


Oznake: energetski certifikat


- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 20.12.2013.

Odlazak u prošlost,odlazak u videoteku

Filmovi su oduvijek ona sedma umjetnost koja nam pomaže da pobjegnemo na neka lijepša mjesta kad se tako ne osjećamo ili da nam pobudi sjetu kada je to potrebno ,isto tako da nas prestraši i prestravi ili pak kada se želi biti u ljubavnom i romantičnom stanju nema ništa slađe nego pogledati neku dirljivu obiteljsku ili ljubavnu dramu i to proživljavati gotovo jednako intezivno kao i sami glavni glumci.Kao netko tko se sigurno ali polako bliži svojim tridestima i za mene su prvi počeci bili gledanje filmova uz roditelje posebno uz oca koji je svoje dijete uživao terorizirati akcijama svih mogućih vrsta tako da i prije same barbike znala sam tko je Rocky,tko je Arnold,Chuck Norris kojem smo gotovo podignuli spomenik od silnog divljenja i sve te napumpane i nabildane frajere za koje si kao dijete ne samo vjerovao da su stvarni već i da da zaista sve mogu što zamisle upravo kako je prikazano!Prvi video rekorderi,dobar stari VHS i ta kazeta koja je bila jedna od privh radnji koje sam naučila,ako se ne varam čak i prije samog samostalnog odlaska na tutu ili toilett za malene znala sam kako ubaciti svoju najdražu kazetu koja naravno nije bila nikakav crtić već prvi moj horor film „Groblje kućnih ljubimaca“ i ništa ali baš ništa tada nije bilo zanimljivije od tog filma koji se u istom danu mogao pogledati barem tri do četiri puta.Od tad kad god bi vidjela samo natpis da spada u kategoriju horror films to bi značilo obavezno gledanje u društvu oca koji se kao trudio da ne vidim scene koje možda bi bile previše za mene ali to mu ipak nikad nije išlo za rukom.

Tada su videoteke zaista bile na svakom koraku i svi su imali neki svoj osobni ritual odlaska u video kako bi se mogli opustiti uz dobre filmove jer onda smo ipak bili prepušteni samo tri televizijska programa koja su za to vrijeme imali vrlo kvalitetan program i nitko se nije žalio a nekvalitetu i dosadu,dobro i mogućnosti su bile umanjene za razliku od danas.Kultura odlaženja u videoteke je tada bila na vrhuncu i znam da si se posebno veselio kada bi imali film kojki je tek došao ili bi ga rezervirao tek za mjesec dana i sve su to bile slatke male muke filmova i gledanja filmova toga doba.Ubrzo nakon toga uslijedio je CD i nekako je sve izgubio tu neku posebnu čar koja je do tad postojala,od prženja filmova do danas kad ga se može pogledati online ,spremiti na USB i milijun drugih sitnih malih stvarčica,skidanja filmova sa interneta koje je postalo najnormalniji način da se dođe posjed filma.


Dostupnost i raširenost ubila je sve male čare koje su nekad izazivale posebne osjećaje i stanja !Na nama je da pronađemo nove slatke male slične radosti koje će nas veseliti u ovom naprednom dobu,ali i nikad ne zaboravimo na prošlo vrijeme,kako je što izgledalo i emocije koje su vezane za te događaje!

Oznake: horror films


- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.10.2013.

Raznolik smještaj u Zagrebu

Hrvatska je turistička zemlja, tako da ima puno mogućnosti smještaja u cijeloj zemlji, uz naravno povoljne cijenu. Međutim, budući da većina turista dolaze iz inozemstva vjerojatno će provesti većinu njihovog puta u hrvatskom glavnom gradu Zagrebu pa će im također trebati smještaj u Zagrebu. Kada negdje putujemo među prvim stavkama koje bi trebali pronaći i koje bi nam trebale odgovarati bi bio sigurno smještaj.

Zagreb je glavni grad Hrvatske. On ima nekoliko desetaka hotela različitih veličina i luksuza,najluksuzniji su Regent Esplanade Hotel, Sheraton i Westin. Oni se svi nalaze u pješačkoj zoni, ali zagreb također nudi i drugu vrstu smještaja poput apartmana, hostela, vila i soba.
Naravno da postoje još i povoljniji hoteli koji se također mogu naći u središtu grada, kao što su Best Western Astoria hotel, hotel Dora, hotel Fala, hotel Maksimir. Postoji i razni izbor smještaja u Zagrebu, jeftinih hotela u predgrađu: hotel Paradise, hotel Holiday. Budući da Zagreb ima dobro razvijen sustav javnog prijevoza, tu ne bi trebalo biti problema za turiste što se tiče samog smještaja, jer turisti mogu provesti veći dio svog vremena u centru grada. A Hrvatska spremna za ljeto, zimu turiste, uvijek nudi smještaj po izboru za svakog, odnosno svačije želje i potrebe.

Oni koji žele uistinu pristupačan smještaj u Zagrebu, za njih postoji više hostela na raspolaganju, od kojih su mnogi još su uvijek prilično blizu centra: Fulir hostel, hostel Lici,hostel Nocturno, Ravnice, hostel Mali Mrak ... Iako se zove smještaj za "mlade", oni su otvoreni i dostupni za svakoga tko je spreman prihvatiti nešto casual i neformalno, ali ipak prijateljski i topli pristup gostima. Hosteli, za razliku od hotela, nude samo doručak ( krevet), ali to ne bi trebao biti problem za putnike, odnosno turiste, jer Zagreb je pun malih restorana, dućana koji se nalaze na gotovo svakom uglu, a tamo se prodaju ukusni proizvodi posebno u jutarnjim satima.Ali to nije sve, privatne sobe su sve popularniji način smještaja u Zagrebu. One su gotovo uvijek dobra alternativa za formalni smještaj, a i vrlo su pristupačne s obzirom na svoju cijenu i udobnost.

I konačno, Zagreb je okružen sa nekoliko urbaniziranih zajednica, odnosno mjesta, izuzetno dobro povezanih javnim prijevozom sa zagrebačkim centrom grada: Velika Gorica, Zaprešić, Sesvete, Ivanić - grad. Jedan od tih mjesta je Samobor, tu turisti mogu naći hotel ili privatni smještaj u visokoj kvaliteti, ali za mnogo manje novca nego u središtu Zagreba. Zagreb kao glavni grad Hrvatske uistinu može ponuditi kvalitetan smještaj za turiste po vrlo povoljnim cijenama. Ali ne samo za turiste već i za domaće stanovništvo jer poznato je da Hrvati vole putovati i istraživati svoju zemlju.Ponuda smještaja u Zagrebu je bogata i raznolika, a time i pogodna za svakoga u odnosu na cijene. Hoteli su u rasponu od velikih hotela koji posluju u okviru poznatih lanaca do malih privatnih smještaja. Smještajne kategorije obilježene su sa zvijzdicama, a cijene soba i ostalih usluga ovise o kategoriji. Jedna od prednosti u Zagrebu je dostupnost smještaja u samom centru grada. Ovo je mjesto gdje ćete naći najluksuznijih hotela poput Sheratona i Esplanade, ali i drugi pristupačni smještaj. Općenito govoreći, hotelski smještaj u Zagrebu je na visokoj razini, sobe su uredne, a usluga je dobra. Većina hotela nudi parkiralište, a neke imaju garažu.- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.10.2013.

Prvi koraci u izradi web stranica

Danas je od iznimne važnosti znati pokrenuti svoju web stranicu posebno ako prodaje proizvode i usluge bilo koje vrste.Uz silnu rasprostranjenost interneta i svih sadržaja na njemu,to je medij kojeg nikako ne bi smjeli ignorirati u ovo vrijeme silne konkurencije.Danas postoje blizu 250 milijuna web stranica diljem svijeta, a jednom kada naučite kako stvoriti web stranicu, tom broju pridodajte i svoju. Postoje mnoge prednosti kod pokretanja web stranice, pogotovo ako ste uključeni u pružanje usluga ili roba neke vrste.Internet je moćan način obavljanja svoga poslovanja, ali i za stvaranje svoje prisutnosti u virtualnom svijetu.
Pokretanje web stranice nije težak zadatak na bilo koji način, a to je upravo razlog zašto postoji toliko milijuna njih na jednom mjestu. Ono najvažnije je osigurati da vaše poslovne web stranice teku glatko i da su prepoznate od slučajnih posjetitelja ili od ciljane publike. Uskoro ćete otkriti, da je internet je velik izvor prihoda ako je web stranica optimizirana i učinkovita, a također i ako slijedite upute za povećanje web prometa.Početna faza pokretanja web stranicePrvi korak je da se odabere jedinstveno ime domene. To je jednostavno naziv vaše web stranice, a to je adresa koja će ljudi morati upisati u adresnu traku kako bi bili usmjereni na vaše web stranice. Vi ćete morati platiti godišnju naknadu ili pak besplatno doći do domene, a vi ćete morati odabrati ime koje je jedinstveno. Zato je najbolje odabrati ime koje daje pravu ideju o tome što je priroda vašeg poslovanja, odnosno svrha vaše djelatnosti. Ime domene je jedan od ključnih elemenata dobre web stranice, a uz odabir dobrog naziva domene, morate utvrditi za sebe, koja će biti svrha vaše web stranice, a može pripadati jednoj od sljedeće navedenih kategorija :

• Može biti brošura –nuditi opće informacije na vašoj web stranici,davanje podataka i informacija relavantne za neke posebne stvari.

• Može biti sadržaj web stranice koji djeluje kao knjižica informacija s tisućama stranica koje posjeduje.

• Može biti blog koja se bavi nekom određenom temom,redovito je ažurirana podacima o temi ,osobi ili proizvodima i uslugama.

• Može biti i maloprodajnog oblika,web stranice na kojima se odvija online kupnja i prodaja robe.

• Može biti baza podataka web stranice koja sadrži podatke i informacije koje su prikupljene iz raznih drugih izvora.

• Može biti forum stranica ili društvena web stranica koje ljudi posjećuju kako bi sudjelovalči i dali mišljenje o određenim događajima,osobama ili proizvodima.Nakon što se rješili svrhu svoje web stranice te pronašli i odabrali dobro ime domene,možete krenuti na sljedeće korake,a on je pronaći dobar web hosting za vaše web stranice.Web stranica na intenetu živi zahvaljujući poslužitelju odnosno hostingu, i taj dio zahtijeva malo veće razumjevanje ako ste zaista zainteresirani za učenje stvaranje i izrade web stranica.Ovisno kojeg host domaćiina ćete izabrati kretati će se vaši troškovi.Možete odabrati jednu od sljedećih metoda za web hosting.

• Zajednički web hosting - gdje dijelite poslužitelja sa drugim web stranicama i vaša brzina i promet ovisiti će o prometu drugih web stranica s kojima dijelite poslužitelja.

• Namjenski hosting – to je skuplja verzija poslužitelja ali je server isključivo posvećen za izvođenje vaše web stranice.

• Cloud hosting – noviji oblik hostinga gdje poslužitelj postoji samo preko interneta ali nje i fizički.Mrežna sigurnost bi ovom slučaju mogla predstavljati problem.

Mnogi ljudi će potvrditi da je za pokretanje web stranice najpametnije zaposliti profesionalnu osobu poput web dizajnera koji će to učiniti za vas i tada ne bi smjelo biti mjesta za nikakve pogreške.Sljdeći korak koji je pred vama i zahtijeva malo jače znanje kada je dizajniranje u pitanju.Ipak je to najvažniji dio vaše buduće web stranice,a radi se o cjelokupnom dojmu i izgledu. Najvažnij stavr za učiniti je da su sve bitne infrormacije koje želite pružiti posjetiteljima lako vidljive te da web izgleda estetski primamljivo.Obavezno treba uključiti informacije o tome gdje i kako vas kontaktirati na što jednostavniji način.Posvetite se projektiranju prepoznatljivog logotipa vašeg poduzeća i to prikažite na svojoj web stranici kako bi se lakše približili posjetiteljima interneta.Uz učinkoviti izgled i web dizajn možete i trebalo biste osigurati da posjetitelji i slučajnio posebno oni ciljani pronađu odgovore na svoja pitanja i sve što ih zanima.Što je sljedeće ?

Nakon što sve to napravi i vaša web stranica je potpuno funkcionalna, sljedeći korak je da ažurirate svoj sadržaj na redovnoj osnovi. Uostalom, to je web stranica sa sadržajem koji će zadržati ljude da se vraćaju opet na vaše stranice. Možete koristiti tekst, multimedijalni sadržaj , flash sadržaj, pa čak i podcasts za ažuriranje vaše web stranice na redovitoj bazi. Ako želite pokrenuti besplatno web stranicu onda ignorirajte sve ove naputke, preporučuje se da pokrenite blog jer izrada web stranica je nešto što zahtijeva vrijeme, pozornost i resurse. Ostali savjeti su da koristite jedinstvene slike, pomoću web softver razvojnog sadržaja i ako ste u mogućnosti zapošljavanja pisca za svoje sadržaje nije loše uzeti u obzir.

Nakon svega što ste učinili kad imate svoju web stranicu morate se posvetiti marketingu Vaše web stranice kako bi ona dobila svoj prostor i relavantnost u virtualnom svijetu koje je najveće tržište današnjice. Najbolji odgovor na na konkurenciju koja je sve veća je svakako angažiranje usluge spoznata pod nazivom seo optimizacija m metodama dovesti na najbolja mjesta na tražilici za svoje proizvode i usluge.Nema fiksnog odgovora koliko košta pokretanje web stranice jer sve ovisi o namjeni web stranice,prirodi i opsegu poslovanja te iznos web promocije koju obavljate.Sve ove informacije biti će dovoljne za početak ,a vi ćete naučiti još trikova i upoznati razne alate koji čine web stranicu kvalitetnom i dobrom na tom putu.Uvijek imajte na umu da postoje milijuni drugih web stranica koje se natječu sa Vama zato pronađite i učinite nešto jedinstveno što će vas razlikovati od drugih.

Oznake: web stranica


- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 14.06.2013.

Hrvatska spremna za ljeto

Već par dan napokon kao da je stiglo ljeto i u naš grad i donijelo malo pozitivnog duha nakon ovog proljeća ludog,sva sreća da je trajao doslovno puno dva dana. Turisti sve više otkrivaju i naš Kvarner jer očito im se jako sviđa naš lagani stil življenja u ovbim krajevima,nešto kao Dalmatinci samo sa nešto smirenijim temperamentom.

Opet će naša zemlja Hrvatsa postati hit u svijetu i mamac za svih željne dobre zabave,finog i divnog sunca,mora kojeg se nikako ne možeš naguštirati i ono u čemu smo zadnjih 5,6 godina zbilja dobri to su svakako festivali u Hrvatskoj i to gotovo u svim regijama koje privlači ogroman broj mladih iz cijeloga svijeta i slobodno možemo reći da sus e mnogi kod nas udomaćili i ne bi imali ništa protiv da zamijene domovinu svoju sa našom.


Ono što je definitivno a to je da će potražnja za smještajem itekako rasti bilo da je smještaj u zagrebu ili bilo kojem gradu našeg Jadrana sve će opet biti puno i barem će ljudi zadovoljno trljati rukama kako iznajmljivači tako i turisti,svima dobro i to je najbitnije.
Hrvatsku zapravo tek čeka najbolje razdoblje što se turizma tiče jer tek se nakon rata probudila zadnjih godina,uhodavala ,sređivala svoje gradove i nekretninekamo vrijeme da počne pucati po šavu.Ako pitate bilo koga što ih to točno privlači u naše krajeve svi oni će biti složnio oko odgovora da nema boljeg mjesta za razgledavanje i njezina raznolikost zemljopisnih i reljefnih značajki čini je jednom od najljepših zemalja na svijetu.


Puno se i hvali glavni grad Zagreb u koji turisti voli perovesti malo istraživanje povijesti,a toga zbilja imamo obilje,lijepe i zanimljive povijesti što je i sam grad Zagreb zadržao,a to se najbolje vidi kroz dvorce iz sredovjekovnog razdoblja i baroknog stila s kojima je inspirirana većina gradova i arhitektura u Hrvatskoj.


Dubrovnik,sigurno najprepoznatiji grad kad su turisti u pitanju i dalje ruši rekorde svoje posjećenosti i to kroz cijelu godinu,a da ne govorimo po ljeti kada ga dnevno obiđu deseci tisuća turista kako onih s kruzera kako onih koji borave baš u Dubrovniku. Ali svi smo mi svjesni da imamo mi toga još jako puno za istaknuti,od grada Splita koji zadnje dvije godine zbilja je postao prava atrakcija među turistima i prepoznaju ga sve više i po zadnjim nekim neslužbenim rezultatima,Split se ove godine priprema za čak i 30 % više noćenja i turista nego lani i u to ne treba sumnajti jer grad pod Marjanom je svakako zajedno s našim prekrasnim otokom Hvarom broj dva destinacija u našoj zemlji.


Naravno nije samo more ono što mi imamo već i naš kontinentalni dio koji opet pruža jednu poptpuno drugačiju idilu i on će uvijek imati svoje posjetitelje koji vole baš taj više seoski i eko turizam i svakim danom ova regija na ovom putu napreduje.

Najbolje da si ovo ljeto dobro izorganizirate sa svim ovim festivalima kojih će biti jako puno i svi mladi ,a i oni stariji koji se tako ne osjećaju mogu provesti odlično zabavno i glazbeno bogato ljeto, a oni koji su više za mir i tišinu imaju ohoohohoho izbora pa ne sumanjam da će svatko naći svoj kutak u zemlji za trenutak!!!

- 12:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.06.2013.

Pilates će oblikovati moje tijelo

Sa svih strana svaki dan smo bombardirani informacijama kako se bliži ljeto iako se po temperaturama u zraku i ne bi moglo reći da je ono tu ali krajnje je vrijeme da se tijelo malo formira, da se prilagodi prehrana nakon zime koja je bila duga i hladna,pa je i prehrana bila priolično teška u skladu s tim. Zato ovo vrijeme proljeće /ljeto treba promjeniti navike i ako mislimo biti u formi i dobro izgledati,naravno prije svega samo za sebe i najviše zbog sebe,a tek oinda da se zadivi možda netko drugi,treći.
Bilo je dosta fizičke neakativnosti i nakon duge borbe s prijateljicom koja oduvijek odlazi u studio pilates zagreb i zaljubljena je u poteze i pokrete koje su itekako oblikovale njeno tijelo i naravno da se osjeti njezino zadovoljstvo jer razloga za to ima itekako,ne samo na fizičkoj bazi već i mentalno je opušta kao ništa do sada što je probala.

S obzirom da sam srela i njezinu instruktoricu naravno da smo išle popiti finu kavu gdje će me predpostavljam njih dvije nagovarati da je vrijeme da im se pridružim o čemu sam i prije razmišljala ali nikakao da se potrefi pravo vrijeme ili uvijek neki razlog na koji se možeš izvući,da me prije pola godine nije omela sitna operacija nosa onda krenula i do sad bila isklesana i ono što je meni najbitnije povratila bih kondiciju koja je opala zadnjih godina.
Razgovarajući sa stručnim ljudima o svemu što treba znati i ja i vi saznat ćete najbitnije činjenice koje je poželjno imati na umu.


Danas je pilates proširen po svuda ,a nekada je najviše služio u ratu kao pomoć da sve ozljeđene ratnike što prije vrati u formu zbog jačanja mišićne skupine. Tiger Woods kao veliki ljubitelj pilatesa prepoznao je prednost njezinih tehnika, odnosno razvijao je svoju tjelesnu snagu i fleksibilnost istovremeno što je rezultiralo dugim mršavim mišićima zato slobodno možete prestati tragati za metodama s kojima ćete povratiti svoju kondiciju jer će power yoga ili pilates vježbe za vas učiniti ono što ste i željeli naravno zahvaljujući vašem zalaganju.
Ništa nije ljepše nego kada pojedinac osjeti i vidi pozitivne promjene na sebi i to će djelovati na kompletno njegovo ponašanje.

Pilates je oblik vježbanja koji ima za cilj osposobiti cijelo tijelo i um kako da budu jaki, ali fleksibilni i uravnoteženi kroz niz pokreta i stavova koji podižu vašu svijest snage tijela i koordinacije sposobnosti.

Kombiniranjem dubokih udaha i izdisaja na pravilan način dok se izvode pilates pokreti je uspješno rješenje za unutarnje zadovoljstvo pojedinca. Nije mi bilo potrebno dugo da se i ja stvorim na prvom treningu s ekipom koju od prije već znam i za koju znam da ćemo se odlično zabavljati i zaboraviti na sve vanjske utjecaje dok radimo na sebi za sebe.Početak je najgori,poslije sve ide ko pjesma,a rezultati sigurno će biti tu!

- 11:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 31.05.2013.

Oblici testova u vozačkoj školi

Oni kojima financije dozvoljavaju, upišu autoškolu čim prije jer znaju koliko je bitno posjedovati vozačku dozvolu i ne ovisiti o tuđem prijevozu, a danas je gotovo nezamislivo u poslovnom svijetu biti bez te roze knjižice koju sve više poslodavaca zahtijeva od svojih suradnika i zapoaslenika. Ne preporuča se hirovito upisivanje jer bitno je kakva je autoškola i je li ona baš za nas, ipak će način koji naučimo odrediti naše daljnje snalaženje u prometu stoga je bitno uzeti u obzir gdje i kada polagati.


Lekcije koje smo naučili u školi i njihovo pozorni usvajanje odrediti će kvalitetnu vožnju koja je potrebnija no ikad zbog povećanog broja automobila na cesti. Sljedeći korak je istraživanje za dobrim učiteljem vožnje čije će podučavanje odrediti naš daljnji put kao vozača.
Plaćanje lekcija ovisi o više čimbenika. Naše odluke često utječu na više važnih komponenata, a jedna od njih je adresa stanovanja. Izravan utjecaj na potrebnu svotu za lekcije ima količina posla vozačke škole i broj zaposlenika veća lokacija može dovesti do nižih cijena.

U posebnim učionicama vozačke škole u malim grupama slušaju se predavanja putem tehnologije,projektori i lcd monitori koji olakšavaju razumjevanje materije i specijalnih knjiga koje traje svega 30 sati, a obično se rasporedi u dva tjedna da sve bude odslušano. Najjednostavniji dio se smatra predavanje pružanja pomoći za situacije u kojima bi svi trebali reagirati i to traje svega 9 sati.
Zadnji test u svakoj školi vožnje je praktični dio koji i zadaje najviše glavobolja polaznicima. Treći dio obuke najzahtijevniji odvija se u samom prometu gdje se uči sve što trebamo znati kao sudionici u njemu. Ovaj dio traži posebnu vašu pozornost i skoncentriranost te volju da sve savladate u što bržem roku i na najsigurniji način.Sami sebi dodijelite video nadzor ulogu dobar pregled ispred sebe i ostalih sudionika kako bi se izbjegle bilo kakve moguće neugodnosti posebno kod svježe položenih vozača.

Svaki kandidat prijavljuje praktični dio tek kada u dogovoru sa svojim učiteljem vožnje se složi da je spreman za taj pothvat. Kada ostaneš prepušten sam sebi i nakon nekog vremena provedenog u prometu pohvataš sve trikove koji vladaju, tada pa nadalje slijedi samo poboljšanje i usavršavanje dok ne postanete pravi vozači sigurni u sebe i svoje vještine za volanom.

Zašto je bitno pohađati sve te sate u vozačkoj školi najbolje će postati jasno kada dođe vrijeme za samostalnu vožnju. Jedan od osnovnih ciljeva je u svojoj vožnji ne biti žrtva nekog udesa ili pak ono još gore sam izazvati takav događaj stoga je kvalitetan i certificiran kadar jedna od osnovnih značajki svake vozačke škole i to treba uzeti u obzir prije donošenja odluke gdje upisati.


Posjedovanje vozačke licence je jedna najvažnijih situacija u životu jer od tog trenutka uvijek možemo sami odvesti se gdje god to bilo potrebno zato je popularnost tečajeva vožnje oduvijek u porastu bez obzira na svoju cijenu i nitko nije zažalio svoju sposobnost vožnje pa nećete ni vi!

- 13:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 29.05.2013.

Veliki centri,velike ponude

Dovoljno je što me nije bilo nekoliko mjeseci da svoj novi veliki trgovački centar otvori svoja vrata za sve zantiželjnike i ponudi još mnogo toga svim građanima i posjetiteljima. Dugo se radio centar koji kad se otvarao je napravio priličnu hajku svojim prvim danom jer je nastao kaos ali već smo navikli da se to baš tako odvija to masovno ludilo.
Ako odlutamo u djetinjstvo odmah ćemo se sjetiti tog jednog malog marketa koji je onda i bio jedini izbor za kupnju sada kada ideš ne znaš gdje da odeš. Za neke veće kupnje bilo je potrebno ići u udaljenija mjesta i to planirati jer nije sve bilo toliko jednostavno kao danas.

Danas je priča nešto drukačija i gdje god da ste pošli proći ćete kraj velikih prodajnih centara i onda će vam biti jasan silni napredak koji se dogodio zadnjih godina kod ponude različitih proizvoda,od namještaja,stolarije usluga za najrazličitije primjene.


Svaki put kad se neki centar otvori vrata za svoje kupce iznenadim se kolike količine ljudi to poprate i raduju se tom događaju i ni sama nisam sigurna koliko zapravo uživaju s obzirom da se ništa ne može pošteno razgledati,a do blagajne doći to je prava nemoguća misija u tim momentima. Iako sam već zaboravila na to dugoočekivano otvorenje ma nije mi se žurilo ionako je bolje sačekati da prođe sva buka pa onda polako ću kako ja želim i gsdje želim ,a prvo ću se dovesti do velike prodavaone namještaja kako bih vidjela kuhinje po mjeri i ostali namještaj istaknutog proizvođača za koju svi tvrde da je najednostavnije i ekonomičnije kada si sređujemo prostor za život.


Naravno da su pojedinci padali u nesvijest i da su auti u koloni čekali satima ne bi li izašli s parkirališta ali na to su se mogli i pripremiti. Nakon desetak dana kada sam se uvjerila da se sad već može dolje i parkirati jer više nema tolike gužve odlučuila sam se s društvom uputiti u razgledavanje novih dućana i ostala ugodno iznenađena unutarnjim uređenjem,hale pune svjetlosti i ograde od inoxa duž cijelog centra i daju mu jedan moderno-elegantni stil.
Najpametnije se sam uvjeriti u raznoliku ponudu i vidjeti što se sve tamo može naći.


Odeš u kupnju i kad ti je već dosta svega nemoraš brinuti jer imaš mjesta za sjesti i popiti kavu na svakom koraku ako smo gladni i to se može riješiti odmah zbilja su na sve mislili kada su ga gradili i to je ono zbog čega sve više obitelji i pojedinaca svoje slobodno vrijeme provodi upravo po centrima gdje ima dovoljno sadržaja kako bi i mali i veliki bili jednako sretni.

- 13:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.03.2013.

Lijepa moja Rvatcka ne tjeraj me van

O lijepa ,o slatka slobodo!!! O lijepa i slatka nezaposlenosti!!!O lijepa i slatka što će biti sutra ili neće!

Da znam i ja da vjerovatno miljun i prva sa žaljenjem na situaciju,na uvjete odnosno bolje rečeno neuvjete u kojima živimo, ali em sam nervozna,em više neka mi barem netko odgovori na sve te molbe koje šaljem i da se razumijemo ,ne daj Bože da tražim pravi posao,meni je jedina i najveća želja skupljenje bilo kakvog iskustva pa i za ovih 1600 kn koje mi se sada čine kao 100000 kn kada nemaš ništa...ok još si i ja to mogu nekako priuštiti jer sam slučajno i onaj slučaj kada te roditelji uzdržavaju jer su htijeli da studiraš pa da barataš tim papirom i budeš pošteno plaćen (hahahahahhahaahahh) i ne bojiš se za svoju budućnost (ne mogu odoljeti još jedan veliki buaahahahahah), ali eto nisu ni oni znali,bome nisam ni ja znala do črga će doći,do čemera i jada,i ja koa se uglavnom samo smijem jer mi se neda biti trula kao i većina ljudi postajem si dosadna i isforsirana jer da sitacija je za plakat...

Da mi je netko rekao prije 5 godina da će moja kava s mojim kokoškama izgledati da svaka plaće zbog istih razloga e to stvarno nisam ni slutila,više si nemamo ni što reći ,više se nemamo ni kako utješiti,da sjedi se na kavi po tri sata jer se vremena ima ali para nema,tako da ta jedna kava rastegne se koliko je god moguće jer nećeš sutra imati za drugu dok budeš išao na poštu fotokopirat hrpu materijala koji trebaš imati da bi poslao jednu običnu molbu pa se i tu još istrošiti,naravno da odgovor ne bi dobio,ma nema veze,gazi ti mene moja Rvacko ali neću ti ja u Kanadu,ne ne ,nećeš me se tako lako riješiti....a sad idem jer znate imam još molbi za slati,pa ne mogu se samo žaliti J

- 14:41 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.