srijeda, 21.11.2007.

Đibo mi je čestitao rođendan

Pošto mi je danas rođendan, moj zakoniti suprug je mene i našu djecu odveo na ručak njamipartyu Koralja u ACI marinu. Na samom ulazu u restoran, za stolom je zujopjevasjedio ZLATAN STIPIŠIĆ ĐIBONI...!!! Moj zakoniti mu se javio, mah potom i djeca, maha i ja sam mu dala ruku, i onako usput u šali zaprijetila mu rukom (kao mama zločku).......Naime, prije par dana javila sam se u nagradnu igru na Radio Dalmaciji i osvojila Đibinu biografiju . Budući da on zna svratit u ACI-ja ( gdje moj zakoniti mukotrpno nutblablazarađuje kruh naš svagdašnji) dala sam zakonitom biografiju da mi je Đibo potpiše........ I tako mi Đibo napiše, između ostalog "slušaj muža!". Pa kako ću onda proć kraj namcornjega kao da se ništa nije dogodilo.........
Kad smo sjeli za stol i naručili ručak,njami moja ekipa je išla u potragu za malim mačkom,miljenikom marine, a ja ostala za stolom. Kad je došla konobarica, zamolila sam je da pita Đibu i njegovog prijateja za stolom, da nešto popijuparty , uz napomenu da me ne smije odbiti, jer mi je danas rođendan (ljukavi ljisic!!!).
Naravno da je Đibo nakon nekoliko trenutaka prišao do moga stola i pruža ruku,kiss zahvaljuje i čestita, i šta ti ja znam....a ja ko malo dijete, od sreće ne znam di ću pogledatrolleyesrolleyes, sva se zbunila, i nešto odgovorila, a ne znam više ni šta...........baš me to usrećilo...nut
HVALA TI ĐIBO NA LIJEPIM ŽELJAMA ! ! !

I pri odlasku, gazda mi pokloni buteljicu pelješkog postupa..........Hvala dubrovčanu Vedranuthumbup


(16:28) komentari(21) printaj (?)

 

utorak, 20.11.2007.

Gospa od zdravlja

Bliži se dan Gospe od zdravlja i moj rođendan...........Pa zretno i zdravo bilo i meni i svima vama..........
Osjećam se počašćenom od Boga što sam rođena baš na ovaj dan, i sretna što je moja pok. majka rođena na dan Bezgrešnog začeća BDM.
HVALA TI BOŽE ZA SVE DOBROTE KOJE NAM DAJEŠ, I DAJ NAM SNAGE DA IZDRŽIMO SVE NEDAĆE OVOZEMALJSKOG ŽIVOTA !

gospa od zdravlja
Hosted by eSnips


A za one koji ne znaju evo par crtica o tom velikom kršćanskom blagdanu:

Bog je svojom milošću pripravio Marijino tijelo da ono postane hramom Božjega Sina, svetinjom nad svetinjama, u koju se spustio i nastanio Najsvetiji, Sin Božji. Ona je po svome odabranju prikazana, posvećena Bogu, određena za velike stvari, za ostvarenje Božjega plana o spasenju čovjeka. Kad čitamo one nadahnute tekstove Svetoga pisma, koji govore o Mariji, onda nam i današnji spomendan postaje tako jasan, rječit. Radi se o velikoj tajni utjelovljenja u koju je i Marija svim svojim bićem bila uvučena. Crkva joj stoga u svom Časoslovu danas sva radosna pjeva:

Djevojčice ti bez ljage,
Bjelokosni dome Božji,
Šatore i kućo sveta,
Duhom Svetim pozlaćena.
Ljubavi si čudo pravo,
Zrcalo si svega dobra,
Zora Sunca presjajnoga,
Sjemena božanskog škrinja.

U našim južnim krajevima, osobito u Splitu na Dobrome, pa u Zadru, Dubrovniku i tolikim drugim dalmatinskim gradićima i selima danas se veoma svečano slavi blagdan Gospe od Zdravlja. To posve odgovara zazivu Gospi u Lauretanskim litanijama: »Zdravlje bolesnih, moli za nas!« Blagdan Gospe od Zdravlja, kojoj su u krajevima negdašnje Mletačke Republike bile podignute brojne crkve, crkvice i kapele, vezan je s jednim događajem. Kad je god. 1630. na području Mletačke Republike harala strašna kuga, koja je u samoj Veneciji pokosila 80.000 života, mletački se Senat obratio Gospi za pomoć. Učinjen je zavjet baš na današnji dan god. 1631. da će Gospi, ako prestane kuga, podići crkvu. Kuga je prestala, a zavjet je ispunjen. Podignuta je god. 1687. velebna crkva Madonna della salute, koju i danas svaki posjetitelj Venecije može posjetiti. Pobožnost prema Gospi od Zdravlja došla je iz Venecije i u naše južne krajeve.Bolest nam je i danas čest gost i bit će do konca svijeta. U bolesti čovjek trpi, na osobit način osjeća svoju ograničenost, nemoć, slabost i zato mu je potrebna moralna snaga. Nju će dobiti moleći, dobit će je i po Marijinu zagovoru, koji je moćan. Iz Svetoga pisma znamo da ni jedna dobro obavljena molitva ne može biti uzaludna. Bog se vezao da će nas uslišati, a on je vjeran i ne može se iznevjeriti svome obećanju. No, to je uslišanje ne po našoj volji i našem shvaćanju, već po Božjem, koji »onima što ga ljube sve upravlja na dobro«, koji će nas uslišati u svemu što će nam biti na spasenje.

Zato je opravdano moliti i za zdravlje i to po zagovoru Gospe od Zdravlja, no s potpunim predanjem u Boga, onako kako je to molio Isus u Getsemaniju: »Oče. ako hoćeš, otkloni ovaj kalež od mene! Ali neka ne bude moja, nego tvoja volja!« (Lk 22,42). Lijepo je da se u našim južnim krajevima za blagdan Gospe od Zdravlja mnogi ispovjede i pričeste. Ti su sakramenti najbolji lijek protiv naših slabosti. Od njih dobivamo izvanrednu duhovnu snagu. Blagdan Gospe od Zdravlja, kad se vjernici u većem broju no obično okupljaju, valja pastoralno dobro iskoristiti da ih se tom zgodom pouči o vrijednosti molitve, sakramenata, o Gospinu zagovoru, koji nam je tako potreban.


(08:06) komentari(3) printaj (?)

 

subota, 17.11.2007.

Mladi protiv droge

Danas je održan „tulum“ roflrofl mladi protiv droge u jednoj splitskoj osnovnoj školi. Okupili su se izvođači koji su na dosadašnjim natjecanjima osvojili neko od prva tri mjesta. Za one koji ne znaju to je natjecanje u pjevanju, plesu i manekenstvu.
Sve u svemu, ideja nije loša, ali organizacija nonoje na vrlo amaterskoj razini. Cijena ulaznice je 20 kuna za odrasle i 15 kn za djecu. Na tulumu su nas dočekale nonononostolice složene u redovima kao u kinu. Nastupalo je tu dosta djece, pjevalo se uživo, pjevauglavnom dosta loše, neke plesne skupine, neki plesni parovi, i na kraju manekeni. U dvorani koja je bila popunjena niti polovično, večinu publike činili su sami izvođači.namcor Mizerno. Organizator je ponudio izvođačima partyjednu bačvicu soka, upozoravajući ih usput na ne pretjeruju, a za kraj „tuluma“ donijeli su njamijednu platicu krafni, koje je organizirala jedna mama. Učesnici su morali platiti 55 kn za sudjelovanje (radi „financijskih poteškoća“) . Organizator takve obavijesti šalje sms-om! No, ima tu još boljki…Organizira probu u popodnevnim satima, kad su neka djeca još u školi. Pošaljem mu poruku s pitanjem do kad traje proba, a on mi odgovori do 18.30.Napisala sam zamolbu Leinom profesoru da je pusti sa zadnjeg sata, kako bi mogla stići na probu, i poslala organizatoru sms da će Lea doći oko 18.00 jer ne može ranije radi škole. Dovela sam je na probu u dogovoreno vrijeme, i srela se s „organizatorom“ na ulaznim vratima- naime „oni su baš završili, i on je umoran,nutjer je od 16 sati tamo“……..i da nema smisla da se sad vraća samo radi njelud……..potpuni fijasko………
Jedina dobra stvar u svemu tome je to što djeca pjevaju uživo, i što se ipak zabavljaju i druže, ne vodeći brigu o glupostima organizatora, kojih ne nedostaje……..
A što se tiče „tuluma“, u moje se vrijeme na tulumima ipak nije sjedilo u redovima………wave

lea pjeva..........


gumena pleše......

[More videos from dakra7]


(21:13) komentari(11) printaj (?)

 

ponedjeljak, 12.11.2007.

čišćenje monitora

monitor cleaner


(13:52) komentari(18) printaj (?)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.