Kingdom of Asgarth

utorak, 24.06.2008.

Tom:Deadly shadows

Otvorio sam novi blog: Druga strana Asgartha

Tom malo pomakne zavjesu. Njegova meta je sjedila u stolici leđima njemu okrenuta i ništa ne sluteći.
Izvrsno.
Izvuče tanku žicu napravljenu od teutenciuma iz svog džepa. Zahvaljujući rukavicama, nije osjećao hrapavost žice. Hodajući što je tiše mogao, počeo je prilaziti osobi koja je sjedila u stolici. Kada je bio točno iza muškarca, uzme drugi kraj žice u drugu ruku, zategne ju te brzim zamahom ju primakne žrtvinom vratu. Muškarac se zbog nedostatka zrak počne koprcati te rukama počne pokušavati pomaknuti zapreku koja ga je gušila ali bezuspješno:Tom je svom snagom vukao.
Nakon nekoliko trenutaka muškarčeve ruke jednostavno padnu uz njegovo tijelo. Bio je mrtav. Tom je za svaki trenutak još vukao žicu da bi bio siguran da je njegova meta mrtva. Nisu mete drugih članova Mračnog bratstva jednostavno oživjele kad bi prestali vući. Tom je dobro znao da žrtve ponekad prilikom gušenja glume da su mrtve. Nakon nekoliko trenutaka Tom ipak popusti žicu te ju makne. Pogledom na vrat utvrdi da se žica urezala u vrat.
Logično, sasvim logično. A što drugo normalna osoba može očekivati? pomisli te opipa bilo, prvo na vratu, potom na oba dvije ruke.
Mrtav je. Moj posao ovdje je gotov. Još samo da pobjegnem.
Tom ode do zavjese iza koje se malo prije skrivao. Iza nje se skrivao ulaz u tajni prolaz. Tom uđe te pomakne zid natrag iza zavjese tako da bi tajni prolaz i ostao tajan, sakriven iza zida i zavjese, te krene dalje.
Tom je bio član tajnog udruženja, odnosno ceha kako su neki govorili, zvanog Mračno bratstvo. Zapravo, zadnje vrijeme više i nisu bili toliko tajni zbog prirode samog Bratstva. Svaki član bi se pri ulasku u Bratstvo morao ošišati na 'nulu', potom bi mu za to određena osoba ispod zatiljka stavila posebnu tetovažu kojom bi se identificirao ukoliko bi to bilo potrebno. Zadaci koje je primalo središte Bratstva te ih prosljeđivalo svojim članovima su bili zadaci koju su tražili ubojstvo određene osobe. Ovisno o tome koje je kompleksnosti bio zadatak, tako se on davao članovima Mračnog bratstva. Koliko je teži, toliko će ubojica iz redova Bratstva koji ga bude obavljao morati biti na većem ranku. Naravno, ako bi bilo potrebno, član može obaviti i zadatak koji je prikladniji za nekoga na manjem ranku, a u krajnjem slučaju i ako je namijenjen za veći rank, no to se nikada do sada nije dogodilo.
Rankova ima petnaest, a Tom je bio na sedmom. Okružni Velebrat, član na trinaestom ranku, mu je obećao da će ga unaprijediti na osmi rank, ako ovaj zadatak obavi besprijekorno, to jest ako je meta doista ubijena, a nitko nije niti posumnjao da se nešto čudno događa. Tom je srećom došao do tlocrta kuće te je znao da postoji tajni prolaz u sobu mete. Sada, kada je zadatak bio završen, još je samo morao izaći iz kanalizacije u koju je ušao.
Tom je naišao na ljestve koje su vodile do šahta, koji se pak nalazio u kuhinji gostionice. Mračno bratstvo je u toj gostionici imalo svoje veze, tako da je mogao bez problema proći kroz taj šaht, a da netko ne podigne uzbunu.
Tom se popne ljestvama te tri puta pokuca. Nakon nekoliko trenutaka začuje škljocanje te se šaht podigne. Kroz njega je Tom vidio lice njezine prijateljice Taurase.
-'Ajde, penji se- Taurasa kaže.
Tom uspije proći kroz šaht. Uvijek je smatrao da su ga napravili malčice premalim.
Kada se popeo, primijetio je da u prostoriji stoji još netko. Bio je to Luran, 42-godišnjak rođen s manom patuljaste veličine.
-Da li je zadatak obavljen?- upita.
-Da, sada ću konačno biti unaprijeđen.-
-Oh, izvrsno- s ironijom kaže Taurasa.
-Samo naprijed, budi ironična. Ali pazi, znam gdje živiš- reće Tom, i on s ironijom u glasu. Ne shvatajući to, Taurasa ljutito upita:
-Da li mi ti to prijetiš?-
-Možda da, možda ne. Jesu li ulice čiste?-
-Koliko god mogu biti u devetoj uri navečer- reće Luran.
-Izvrsno, onda se ja tornjam. 'Ajde pozdrav- Tom reče te izađe. Luran se okrene Taurasi te upita:
-Draga Taurasa, zašto ovo radimo?-
-Radi naših života. Dobro znaš što bi nam učinili ukoliko bi ih odbili.-
-Znam, i to je jedna od stvari što me kod njih plaši.-
Tom je bio član Mračnog bratstva te nije znao kakvu su mu ulogu sudbina i bogovi odredili u događajima koji slijede, ulogu koju će odigrati iza pozadine cijele situacije.

24.06.2008. u 21:30 • 9 KomentaraPrint#

četvrtak, 12.06.2008.

Wayne:Bogovi progovaraju

Wayne je bio zbilja zabrinut. Maryion se cijeli dan nije probudio. Anthola je rekla da se nalazi pred komom, što su potvrdila još dva stručnjaka. Još jednom je otišao u gradsko središte Čarobnjačkog ceha da ga pogleda. Liječili su ga svim mogućim čarolijama koje poznaju.
Otjerali smo balverine, ali mi je njegovo zdravlje važnije.
***
-Ikakvih promjena?- upita Antholu.
-Ne. Dobro znaš da bih ti odmah javila Šaptom. Ili bih barem nekome drugome rekla da to učini.-
-Dobro, ali svejedno... Baš nikakve promjene?-
-Nikakve. Čisto sumnjam da će biti sposoban biti na Mithelinom i Tomovom vjenčanju.-
-Da. Kako mi ga je žao.-
-Sranja se događaju.-
-Pogotovo ako ne čuješ upozorenja drugih da se pomaknu, pa da se ne dogode.-
Tada Anthola počne ispuštati zvukove koji su Waynea podsjećali na prigušen smijeh.
-Hej, što je smiješno?-
-Ništa, ništa- odgovori Anthola, sa smiješkom na ustima.
-Hajde, dobro. Javi mi ako se nešto dogodi, u redu?- Mithela kimne glavom u znak potvrde. -Idem u septu pomoliti se. Bok.-
-Bok.-
***
Unutar septe su se nalazili kipovi bogova koje su Asgarčani štovali, Tiber i Tiberijum, braća bogovi koji su stvorili ostale bogove; Atlanda, božica života i zdravlja, Tiberova kćer; Bustala, božica sreće i Tiberova žena; Yulan, bog rata i smrti te Xiloy, bog vremena i žetve. Wayne se odlučio pomoliti braći i Atlandi, čiji su kipovi bili postavljeni vrlo blizu jedan drugome. Već se pomolio braći kada je kleknuo pred Atlandin kip te se počeo moliti s uvodnim dijelom.
-Pozivam svetu božicu Atlandu da obrati pozornost na mene, posluša moje želje te ih ispuni po svojoj želji.- Tada zastane. -Sveta Atlando, molim te sa svom mojom pobožnošću da spasiš Maryiona, da se vrati među žive i zdrave sa svom svojom snagom. Također te molim da svima nama dadeš snage da mu to omogućimo. To te molim, ali želja tvoja neka bude ispunjena.-
Wayne tada ustane te pogleda božičin kip. Atlanda se uvijek prikazivala u nekoj varijaciji žene s kratkom kosom, u dugačkoj haljini i sa svojim štapom kojim stvara život i poboljšava njegovo zdravlje. Tada zamijeti nešto čudno na kipu. Oči nisu imale onu sivu boju kamena kao inače, nego nekakvu smeđu. Waynea to silno uznemiri.
Koji vrag...?
Tada, na njegovo zaprepaštenje, oči počnu svijetliti. Waynea uhvati strah i panika. Počne osjećati kako mu bilo počinje brže kucati. Okrene se, ali tada primijeti i da su svim ostalim kipovima oči počele tako svijetliti.
Wayne počne trčati prema vratima septe, ali samo ustanovi kako ih ne može otvoriti. Pokuša ih otključati, ali ne uspije. Muški glas ispuni prostoriju.
-Ne brini se viteže, nećemo te ozlijediti.-
Wayne se okrene i vidi da su kipovi oživjeli te da su ga okružili.
Izvrsno, poludio sam.
-Ne, nisi poludio- progovori jedan ženski glas. -Došli smo te upozoriti na događaj koji će se odviti za nekoliko dana.-
-Događaj? K-koji događaj?- Wayne prestrašeno upita.
-Pobuna. I Arion Jocklin će objaviti pobunu.-
-Pobuna? I Arion će... ŠTO?! Namjesnikov sin će objaviti pobunu?-
-Da. A pobunu će pokrenuti nama trenutno nepoznata- progovori drugi muški glas.
-Ne znate? Kako?-
-Nešto nas konstantno ometa kad god pokušamo to ustanoviti- počne govori još jedan ženski glas. -Pomoću jedne naše pomoćnice smo već kontaktirali Ariona.-
-Koga?-
-Za sada se nećemo izjasniti- ponovno prozbori prvi muški glas. -Za sada smo dovoljno rekli. Sada je vrijeme da se da se vratimo u naše carstvo.-
-Ali... imam puno pitanja.-
-Rekli smo da si dovoljno čuo. Vrijeme je i da se ti vratiš među svoje.-
-Molim?- upita Wayne te mu se zamrači pred očima. Tada padne u nesvijest.
***
Kada se ponovno osvijestio, vidio je Maugisovo lice nad sobom. Ustane se.
-O fino, dobro si.-
Wayne se osvrne po septi. Svi kipovi su stajali na mjestu na kojem su i trebali, izgledajući baš onako kako bi i trebali.
-Jesi dobro?-
-Jesam, jesam. Zašto si došao?-
-Svi te tražimo. Rekao si Antholi da ti javi čim bude nekakvih promjena vezanih uz Maryiona. E, pa ima ih., na bolje. Hajde dođi.-
-Evo, sad ću. Samo ti idi.-
-U redu, kako želiš- Maugis kaže te izađe. Wayne priđe Atlandininom kipu te klekne.
-Presveta božice, iskreno vam zahvaljujem za Maryiona. Što se tiće pobune, iščekujem ju sa žarom i nestrpljenjem.-
Kao znak da ga je razumila, njezine oči bljesnu.

12.06.2008. u 11:30 • 10 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (4)
Siječanj 2008 (1)

< lipanj, 2008  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Moj blog govori o kraljevstvu Asgarthu. Priću sam zaštitio Copyrightom, dakle, molim bez kopiranja. Blog se sastoji od nekoliko "knjiga", to jest priča. Kada završi jedna, slijedi druga.

Aktualna knjiga: Knjiga 1
Knjiga 1: Fall of king


free hit counters


Likovi:
POVovi:
Image Hosted by ImageShack.us
By bornap
Wayne Truefire

Image Hosted by ImageShack.us
By bornap
Arion Jocklin

Image Hosted by ImageShack.us
By bornap
Mithela Arakita Johcan

Image Hosted by ImageShack.us
By bornap
kralj Theodor III.

Image Hosted by ImageShack.us

Annabelle Lor'Khan

Image Hosted by ImageShack.us

Tom Nikolaus
------------------------------
Sporedni likovi:
Image Hosted by ImageShack.us
By bornap
Maugis Enakon Recko

Image Hosted by ImageShack.us
By bornap
Mauricius Phudan

Image Hosted by ImageShack.us
By bornap
Maryion Phudan

Image Hosted by ImageShack.us
By bornap
Greg Jocklin

Image Hosted by ImageShack.us

Anthola Septim

Image Hosted by ImageShack.us

Geof Targary

Image Hosted by ImageShack.us

Taurasa Carama

Image Hosted by ImageShack.us

Luran Korbit

Linkovi i pjesme

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

Moj forum
HR Tolkien board

Blogovi koje pratim

Alhir Blackdeath
Lucinda Lorrin Tacker Lokhart
Karolina Enika Gryffindor
Aleksandra Elizabeth Romanov Tolkien