Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv





credits
duckdz. - xxx

14. Sreća u nesreći
nedjelja, 31.05.2009.
Ne, to sigurno nije moguće. Mislim, ne ne. Odvukla sam se natrag u krevet i razmišljala sam. Ono popodne kada smo Rick i ja spavali mi se motalo po glavi. Povezala sam mučnine i nesvjesticu s tim i računala sam. Nije moguće. Pa ja ne mogu biti trduna, štitili smo se! Mama je ušla u sobu, a onda sam postala blijeda.
"Što nije u redu dušo? Blijeda si"-rekla mi je.
"Mama, kako si znala da si trudna?"-pitala sam je.
"Pa, znala sam to jer nisam mogla jesti čokoladu"-rekla je i zastala.
Pogledala me malo bolje i pitala: "A zašto te to zanima?"
"Pa, ja sam spavala s Rickom"-rekla sam joj.
Nije rekla ni riječi.
"Mama, reci nešto"-rekla sam joj.
"Jeste li se štitili?"-pitala me.
Pogledala sam je u čudu i rekla: "Zar nećeš poluditi?"
"Zašto? Pa to je sasvim normalna stvar. Svi smo znali da se i to trebalo dogoditi. Ali, zar ti sumnjaš da si trudna?"-pitala me.
"Pa, kada sam bila u školi povratila sam, a sada sam se i onesvjestila"-rekla sam joj.
"Ovako. Sutra ćemo zajedno otići liječniku. Nećeš kupovati ove testove jer su nepouzdani"-rekla mi je i osmjehnula se.
"Dobro"-odgovorila sam joj.
Onda me zagrlila, poljubila i izašla van. Ovo je prošlo dobro. Mislila sam da će poludjeti, ali prevarila sam se. Stvarno sam sretna što imam takvu mamu. Ugasila sam svjetlo i zaspala.

***
Nježna ružičasta boja na zidovima me okruživala. Stajala sam kraj prozora kroz kojeg je dopirala svjetlost. Imala sam dugu plavu haljinu na sebi, a u rukama sam držala dijete. Predivno dijete blago rumenih obraza koje me gledalo svojim predivnim zelenim očima. Imala je malo crvenkaste kose, a bila je tako mala i krhka. Osmjehnula sam se djetetu i počela sam mu pjevati uspavanku. Nakon par minuta, sklapale su joj se oči i ona je zaspala. Kraj mene je stajala kolijevka, pa sam dijete polegla u nju. Sjela sam kraj nje i nisam je ni na tren ispuštala iz vida. Odjednom, netko me primio za ramena. Okrenula sam se da pogledam tko je to i vidjela sam Ricka. Osmjehnuo mi se, a ja sam mu uzvratila osmjehom.
"Predivna je. Na majku"-rekao je.
"Ne, na oca je"-rekla sam.
Rick me primio za ruku i ja sam ustala. Poljubio me. Plač. Čula sam plač, dijete je plakalo. Otrgnula sam se iz Rickovog zagrljaja i pogledala sam u koljevku. Djeteta nije više bilo unutra. Podgila sam glavu i vidjela sam kako John drži moje i Rickovo dijete.
"John, što to radiš!"-zaderala sam se.
"Ovo dijete je trebalo biti moje"-rekao je John i stao je na balkon.
"John predaj mi moje dijete!"-viknuo je Rick i krenuo je prema njemu.
John je moju bebu podigao iznad balkona, tako da je ispusti.
"NE!!!"-zaderala sam se i potrčala sam prema njemu.
John je pustio dijete, Rick je skočio na Johna i počeo ga je udarati, a ja sam se bacila niz balkon. Uhvatila sam dijete i zaštitila sam ga od pada. No, ja sam pala. Osjetila sam kako mi je zrak napustio tijelo. No, bez obzira na to nisam ispuštala svoju bebu iz ruku.
"Sigurna si"-rekla sam joj i sklopila sam oči.
Probudila sam se u sobi bijelih zidova prošarani duginim bojama. Moja soba. Nigdje nije bilo djeteta ni balkona. Bila sam samo ja u svome krevetu. Pogledala sam na mobitel i bilo je šest sati. Polako sam se ustala iz kreveta i otišla sam u kupaonu, ali u glavnu kupoanou. Pustila sam vodu da ispuni kadu i otišla sam u sobu. Iz ladice sam uzela blijedo žutu majicu i tajice. Vratila sam se u kupaonicu i skinula sam pidžamu sa sebe. Sjela sam u kadu i naslonila se glavom na jastučić koji je bio pričvršćen za kadu. Zatvorila sam oči i zamislila sam se. Zamislila sam Rickovu reakciju kada bih mu rekla da sam doista trudna. A tek ja? Kako ću ja reagirati? Ja nisam spremna za dijete, bebu. Ja ne želim dijete. Ne, ja to ne mogu! Ali, ako sam trudna pobacit ću jer ne mogu ja to. To je bila moja odluka. Glavom su mi prošle i lijepe stvari oko dijeteta, ali i one užasne. Bila sam premlada i nisam se mogla držati s tim. Pobačaj. To je bila moja odluka. Voda se nakon nekog vremena ohladila, pa sam izašla van iz kade i umotala sam se u ručnik. Otišla sam u svoju sobu. Obrisala sam se ručnikom i obukla sam se. Počešljala sam si kosu i stavila je u pletenicu. Kada sam završila, otišla sam u kuhinju i pojela sam doručak. Krenula sam sjesti u sobu, ali umjesto toga otišla sam u WC. Sav doručak sam povratila. Ustala sam se i umila sam se. Opet sam oprala zube kako bih se riješila tog odvratnog okusa. Sada sam se bojala još više. Sada je već bilo osam sati i mama je bila budna. Tata je otišao na posao, a mama me pozvala da siđem. Prešutjela sam joj da sam opet povratila.
"Jesi li spremna?"-pitala me.
"Da"-odgovorila sam joj.
Dok sam ja ulazila u auto, mama je zaključala kuću. Upalila je auto i krenule smo prema bolnici. U autu je bio muk. Ni ona ni ja nismo ništa progovorile. Pasala mi je ta tišina. Nisam znala jesam li joj mogla išta govoriti u ovome trenutku. Četrdeset minuta vožnje u čistoj tišini. Kada smo došle, mama je parkirala u garažu i krenula je samnom k doktoru. Ušle smo u bolnicu i otišle smo na treći kat-ginekološki odjel. Tamo smo sjele u čekaonicu i čekale smo. Sjedila sam tamo i zurila sam u TV. Čekala sam samo deset minuta, a činilo se kao vjećnost. Mama je ostala vani, a ja sam ušla.
"Sjedni Will"-rekla mi je doktorica Johnson.
Sjela sam na stolac kod njenog stola, a ona me počela ispitivati.
"Uredu, sada mi reci je li ti ovo prvi pregled?"-pitala me.
"Pa, zapravo sam došla jer sumnjam da sam trudna"-rekla sam joj.
"Kada si počela sumnjati na to?"-pitala me.
"Prije tri dana. Prvo sam povratila, a onda sam pala u nesvijest. Mislila sam da je to samo od iscrpljenosti, ali vidjela sam na mensturalnom kalendaru da mi mjesečnica kasni"-objasnila sam joj.
"Kada si zadnji put spavala s dečkom?"-upitala me.
"Prije tri tjedna"-odgovorila sam joj.
"A kada si zadnji put imala mjesečnicu?"-opet me pitala.
"Zadnji put je bilo oko 10.5."-odgovorila sam joj.
Pogledala me i rekla: "Sada je 20.6., a ti si imala posljednju mjesečnicu prije mjesec i pol".
Pozvala je sestru i rekla joj je da mi izvade krv. Ona me odvela u drugu sobu i tamo mi je izvadila krv. Nisam osjetila ubod igle. Kada sam se vratila natrag, doktorica mi je rekla da ostavim broj telefona i da će mi javiti sutra za rezultate.
"Možete li me onda i pregledati? Za antibebi pilule i to?"-pitala sam je.
"Naravno"-rekla je.
Pregled nije dugo trajao. Nakon što me pregledala, počela mi je postavljati pitanja o prvoj mjesečnici, spolnim odnosima i te stvari. Deset minuta kasnije sam izašla van i krenula sam doma.
"I, što ti je rekla doktorica?"-pitala me mama.
"Uglavnom me ispitivala o mjesečnici i tome. Rekla je da će nalazi biti gotovi sutra i da će nas nazvati"-odgovorila sam joj.
"Uredu. Sada ću te odvesti doma i ideš ravno u krevet"-rekla mi je mama.
Kimnula sam glavom, iako sam znala da neću biti u krevetu. Kada me dovezla doma, ja sam izašla, a ona je otišla na posao. Ušla sam u kuću i krenula sam u sobu. Uzela sam knjigu i počela sam je čitati, ali sam ubrzo odustala. Zatim sam otišla na internet i cijeli dan sam igrala igrice. Vrijeme je sporo prolazilo. Samo sam igrala igrice i ljenčarila po cijeli dan. Odjednom, netko je pozvonio na vrata. Sišla sam u prizemlje i otvorila sam vrata. Bio je to John.
"Koju riječ nisi razumio u rečenici 'Ne želim te vidjeti'?"-pitala sam ga.
"Kako ti zvuči odgovor ni jednu?"-uzvratio mi je.
Krenula sam zatvoriti vrata, ali John je postavio nogu i silom je otvorio vrata.
"Imaš li što god protiv da uđem?"-pitao me.
"Zapravo imam, da"-rekla sam mu.
No, svejedno je ipak ušao.
"Idi van!"-viknula sam.
Ušao je u dnevnu sobu i sjeo je na trosjed.
"Rekla sam ti da odeš van"-počela sam ga izbacivati.
"Prestani. Sjedni kraj mene"-rekao mi je i primio me za ruku.
Istrgla sam ruku, ali on me opet primio. Povukao me jako blizu sebe i počeo mi je usnama prelaziti licem.
"Pusti me!"-rekla sam mu i pokušavala sam se odmaknuti od njega.
John me nije htio pustiti. Njegove ruke su promjenile položaj. S mojih leđa prešle su na noge. Podigao me i počeo me nositi na kat.
"Kamo me to nosiš?"-pitala sam ga, vrpoljeći se još više.
Nije ništa rekao, već me nastavio nositi. Ušao je u sobu od mame i tate i bacio me na njihov krevet. Bacio se na mene i počeo me ljubiti po vrati.
"Pusti me!!!"-vikala sam i derala sam se.
Suze su mi tekle samo tako. Nisam htjela da me ima itko drugi osim Ricka. Rick, moja ljubav.
"Sada ćeš biti samo moja"-rekao je John i dalje dirajući me i ljubeći.
"John prestani!!"-vikala sam i micala njegove ruke sa sebe.
Rastrgao mi je majicu i grudnjak. Ljubio me po grudima, a onda sam ga ugrizla za ruku. Zaurlao je od boli, a ja sam brzo povukla majicu za sobom i potrčala sam iz sobe.
"E, nećeš!"-viknuo je John i povukao me natrag.
"John, nemoj molim te!"-počela sam ga moliti.
"Volim te, Will. Shvati to"-rekao je i nastavio dalje.
"Nemoj, naudit ćeš mi. Naudit ćeš mojoj bebi!!!"-konačno sam se zaderala.
Bila sam bespomoćna. Suze su mi tekle kao nikada, doslovno sam cmizdrili i plakala krokodilske suze. Više nisam osjetila njegove poljupce i dodire na sebi.
"Što si rekla? Beba? Kakva beba?"-pitao me.
"NOSIM RICKOVO DIJETE!!"-zaderala sam se kroz suze.
John me pogledao i ustao je s mene.
"Dijete! Od njega!!! Kako si mogla ti, ti... Ne mogu vjerovati!!"-vikao je na mene.
Sklupčala sam se kraj jastuka i obujmila sam noge rukama.
"Idi!! Ne vraćaj se nikad više, idi!!!"-viknula sam mu i potrčala sam u svoju sobu.
Zaključala sam vrata i sjela točno kraj njih i ormara. Čula sam Johna kako je otišao. Suze su mi samo padale. Nisam mogla ništa vidjeti.
"Rick, gdje si? Zašto si otišao? Trebaš mi!"-zazivala sam ga.
Još uvijek sam mogla osjetiti njegove dodire i poljupce. Bilo mi je užasno. Strah, bojala sam se da opet ne dođe. Otpuzala sam u kupaonu i pustila sam vodu. Ušla sam u kadu u odjeći i počela sam ribati kožu, vrat i lice spužvom. Bila sam sva crvena, ali nikako nisam mogla oprati taj osjećaj. Vratila sam se u sobu i sjela sam kraj kreveta. Iz ladice sam izvadila pismo koje mi je Rick ostavio još onaj put kada je otišao. Nisam ga otvorila do sada. Sada sam imala potrebu otvoriti pismo. Izvadila sam papirić.
"Ako ti ikada bude teško, nazovi me"-pisalo je na ceduljici.
Uzela sam telefon i stala sam tipkati broj. Zvonilo je dva, tri puta, a onda se netko javio.
"Halo?"
"Rick, jesi li to ti?"-pitala sam ga.
"Da, ja sam"-odgovorio mi je.
"Rick, trebam te"-rekla sam mu kroz suze.
"Will? Ti plačeš? Što se dogodilo?"-upitao je.
"On, on me htio silovati! Trebaš mi, molim te!"-samo sam to bila u stanju izgovoriti.
"Tko te pokušao silovati? Will, reci mi tko je, ubit ću ga"-govorio je Rick, a mogla sam i osjetiti njegov bijes.
"John, John me pokušao silovati. Rick, molim te , preklinjem te, vrati se!"-molila sam ga.
"Will, smiri se. Ja ću se sutra vratiti, a ti sada odi u krevet i pokušaj se odmoriti"-rekao mi je Rick.
Plakala sam i previše. Suze su mi odjednom prestale teći, nije ih bilo.
"Požuri"-rekla sam mu.
"Budem, ne brini. Volim te"-rekao mi je i poklopio.
Poslušala sam ga i vratila sam se u krevet. Gledala sam u jednu točku na zidu i pokušala sam se smiriti. No, zaspati nikako nisam mogla. Svaki put kada sam pokušala, vratila sam se u sobu do moje i u bespomoćne vriskove. Ostatak dana provela sam tako, a onda je došla noć. Sklopila sam oči i zaspala. Utonula sam u dubok san.

21:19 - Komentiraj [ 13 ] - On/Off - #

13. Ljubomora
petak, 29.05.2009.
Nakon dugo vremena, ponovo sanjam. I ovaj san mi se zasita svidio. Pristala sam na njegovu prosidbu. Ali, sve to je samo san. Ustala sam se iz kreveta. Bilo je tek sedam sati. Iz ormara sam uzela široku trenirku i bijelu usku majicu. Stavila sam ih na krevet kako bi ih mogla obući kasnije. S ormarića sam uzela četu i stala sam pred ogladalo. Počela sam češljati svoju dugu kosu. Dok sam je češljala razmišljala sam o Ricku i njegovom povratku. Taj dan sam isčekivala previše. Od razmišljanja me odvukla moja Luna. Primila sam je u krilo i dragala sam je. Imala je tako lijepu i svilenu dlaku. Predivna je. Moja Luna. Ona je uvijek bila samnom kada bih bila tužna, sretna ili ljuta. Odvlačila mi je pažnju svojom ljepotom i dragošću. Voljela sam je jako. Nakon pola sata, spustila sam je i krenula sam se oblačiti. Obukla sam trenirku i majicu, a kosu sam ostavila raspuštenu. U torbu sam stavila knjige, ručnik i vodu za trening. Sišla sam u prizemlje, nahranila Lunu i obukla tenisice. Izašla sam van i krenula sam u školu. Dok sam hodala, naišla sam na Johna. No, nije imao auto, hodao je.
"Kako to da nisi došao autom?"-pitala sam ga.
"Nisam htio. Zaboravio sam kako je dobro ići pješke do škole"-rekao je.
Nasmješila sam se i pridružila mu se.
"Dobila sam pismo od Ricka"-rekla sam.
John je šutio.
"Kaže da je on dobro, ali Ena nije. Nije se uspjela uklopiti"-nastavila sam.
"To je čudno. Pa Ena se obično odlično snašla ovdje"-rekao je John.
"To sam i ja napisala. Stvarno je čudno"-dodala sam.
"Hočeš ići danas u park?"-pitao me John.
"Može, zašto ne. Oh, da. Rick te pozdravlja"-rekla sam.
John opet nije ništa rekao.
"Zašto šutiš? Svaki put kad spomenem Ricka ti šutiš"-komentirala sam.
"Kada ti završava trening?-pitao me.
"U četiri"-rekla sam, ali nisam htjela pitati opet isto.
John i ja smo nastavili hodati prema školi. Nismo puno pričali. Kada smo došli u školu, svako je krenuo svojim putem. Ja sam otišla na sat likovnoga. Sjela sam u svoju klupu i počela sam crtati. Nisam crtala zadatak koji nam je profesorica zadala, već sam crtala anime lika. Cijeli sat sam se igrala sjenama i linijama. Profesorica je vidjela da ne crtam ono što trebam, ali nije se bunila. Kada je zvonilo, još sam ostala popravljati sjene.
"Will, sat je odavno završio"-rekla je profesorica.
Spremila sam svoje stvari i htjela sam izaći. Profesorica me zaustavila.
"Voljela bih da mi daš svoj rad"-rekla je.
"Nemam ga"-odgovorila sam joj.
"Onaj koji si crtala. Anime, zar ne?"-rekla je.
"Žao mi je, ali ti crteži nisu za druge"-odgovorila sam joj i izašla sam.
Drugi sat sam imala engleski. Pisali smo zadaćnice, pa sam se požurila. Teme za pisanje su bile slobodne, pa sam ja izabrala ljubavnu. Pedeset minuta mi nije bilo dovoljno, pa sam pisala cijeli odmor. Nakon što sam napisala, predala sam zadaćnicu i izašla sam iz učionice. S druge strane je došao John.
"Gdje si ti?"-pitao me John
"Ovdje"-odgovorila sam mu.
"Zadržala si se kod profesorice, a i nije te bilo na odmoru"-komentirao je.
"Zar ti pratiš svaki moj korak? Prestani i nađi si život. Pusti me na miru"-odgovorila sam mu i otišla sam.
Pod satom povijesti sam razmišljala o svojoj reakciji. Bilo mi je malo krivo što sam napala Johna. Poslala sam mu poruku u kojoj sam mu se ispričala i pitala sam ga vrijedi li naš dogovor. Odgovor je bio da vrijedi. Cijeli dan je brzo prošao bez ikakvih posebnih stvari. Jedino mi je još ostao trening. Sa curama sam otišla u svlačionicu gdje smo se presvukle i krenule smo u dvoranu. Ušle smo u dvoranu i bile smo u šoku. Dizzy je plesao sambu sa jednom curom. Cura je bila tamnije puti i imala je dugačku crnu kosu. Na sebi je imala trenirku i majicu, a na nogama cipele. Plesali su preko cijele dvorane i okretali se. Kada je pjesma završila, Dizzy nam je prišao.
"Što je ovo?"-pitala sam ga.
"Ovo ćete sada učiti plesati. Samba"-rekao je.
"Ti se šališ"-rekla sam.
"Ne, ni najmanje"-rekao je i povukao me.
"Ne, čekaj"-pobunila sam se, ali on je već počeo plesati samnom.
"Samo me pusti da te vodim. Slijedi me!"-naredio mi je.
Okretao me i vodio po cijeloj dvorani. Na kraju sam i shvatila korake i smijala sam se cijelo vrijeme. Na posljetku je me Dizzy samo predao dečku koji je stajao prvi u redu. On se osmjehnuo i počeo me voditi. Uživala sam. Smješila sam se cijelo vrijeme dok me on vodio i okretao. No, u jednom trenutku mi je pozlilo. Pustila sam dečka s kojim sam plesala i odjurila sam u svlačionicu držeći ruku preko ustiju. Pala sam na koljena u WC-u i povratila sam užinu. Primila sam se za glavu i naslonila sam se na zid. Pustila sam vodu u WC-u i ustala sam se. Isprala sam onaj odvratan okus iz ustiju i stavila sam žvaku u usta. Sjela sam na klupicu. Zamnom je došao dečko s kojim sam plesala.
"Jesi li dobro?"-pitao me.
"Da, dobro sam"-odgovorila sam mu.
"Hoćeš da pozovem Dizzyija?"-pitao me.
"Ne! Sad idem. Nema veze. Reci mu samo da ću doći u četvrtak, da se ne brine"-rekla sam mu i dečko je otišao u dvoranu.
Pokupila sam svoje stvari i otišla sam doma. Doma sam se otuširala i oprala kosu. Presvukla sam se u traperice i majicu s kratkim rukavima. Kosu sam svezala u rep i krenula sam u park. John me već čekao tamo, pa sam mu se samo pridružila.
"Hladna si u zadnje vrijeme"-rekao je.
"Da, znam. A ti si ljubomoran"-komentirala sam.
"Tu si u krivu"-pobunio se.
"Ne, nisam"-rekla sam.
John me ljutito pogledao. Izgledao je kao neki ubojica. Prošla me jeza.
"Nisam ljubomoran"-rekao je i približio mi se.
Nisam se odmaknula.
"A ti i ja?"-pitao me.
"Što s nama?"-pitala sam ga.
"Što će biti s nama?"-pitao me.
"Ne. Nas nema"-rekla sam mu.
Primio me za ruku i stisnuo me.
"Kako to misliš nas nema?"-pitao me tako ljuto da sam se sada stvarno bojala.
"Pusti me. John, to me boli"-pokušavala sam ga nagovoriti da me pusti.
"Odgovori mi na pitanje!"-zaurlao je.
"Ne volim te! Ne volim te"-rekla sam mu.
John mi je tada pustio ruku i činio se kao da je u šoku.
"Ne volim te"-opet sam mu ponovila.
"Kako to misliš? Pa, rekla si da me voliš!"-uzviknuo je.
"DA! Ali bila sam zbunjena. Sada znam, sada sam sigurna. Ja sam za tebe postala zabranjeno voće"-rekla sam mu i ustala sam.
John je ustao zamnom i povukao me k sebi. Osjetila sam njegovo prisutstvo blizu sebe. Nisam ni razmišljala da ću se ikada naći ovako blizu njega. Približio mi se još više, mogla sam osjetit njegov dah na svome licu. Njegove ruke su putovale mojim leđima, a ja kao da sam izgubila kontrolu nad sobom. Približio se usnama mome uhu i šapnuo: "Zabranjeno voće je uvijek najslađe!". Nakon što je to izgovorio, poljubio me. Bio je to zaista jedan čaroban trenutak. No, tada sam se sjetila Ricka. Odmah sam odgurnula Johna i pljusnula ga. Preko lica mu je ostao crveni otisak.
"Više nikada, ali nikada da to nisi napravio!"-rekla sam mu.
"Priznaj da si to htjela. Vidio sam ti to u očima"-navaljivao je John.
"E pa krivo si vidio"-rekla sam mu i okrenula sam se da otiđem.
John me povukao za ruku, a meni je postalo slabo.
"Pusti me"-rekla sam mu.
"Ili ćeš što?"-pitao me.
"Ili ću..."-počela sam govoriti i onesvjestila sam se.
Nisam osjetila da sam udarila glavom o pod.
"Will!"-zaderao se John-"Will, jesi li dobro? Reci nešto! Will! Will, ljubavi!".
"Ne zovi me ljubavi"-rekla sam i zatvorila sam oči.

***
Probudila sam se u svome krevetu. Kraj mene nije bio John. Ustala sam se, a tada je mama ušla u sobu.
"Ne možeš se ustati"-rekla mi je i vratila me nazad.
"Što mi se dogodilo?"-pitala sam je i primila sam se za glavu.
"Onesvjestila si se. Onaj dečko te donio kući"-rekla je.
"Gdje je on?"-pitala sam je i naglo sam se podigla.
"Dolje je"-rekla je.
"Reci mu da ode. I reci mu da mi se više ne obraća"-rekla sam joj.
"Posvađali ste se?"-pitala me.
"Poljubio me"-rekla sam joj.
"Pa, to nije razlog da ga otjeraš"-rekla mi je.
"Rick je moj dečko. A John mi je samo PRIJATELJ"-naglasila sam.
"Dobro, reći ću mu"-rekla je i otišla.
Nije se vratila. Pogledala sam kroz prozor i vidjela sam da je John otišao. Kada je ulazio u auto, pogledao je prema mome prozoru i izgledao je bijesno. Brzo se odvezao, a ja sam se legla nazad u krevet. Iz ladice sam izvadila pismo i ponovo sam ga pročitala. Kasnije sam ga pospremila u ladicu i dohvatila sam knjigu iz matematike. Počela sam rješavati zadatke koje smo imali za zadaću. Kada sam to napravila, učila sam geografiju i povijest. Bilo mi je strašno dosadno. Bacila sam knjigu na pod i uzela sam svoj blok za crtanje. Crtala sam cvijet na svome prozoru. Kada sam ju nacrtala, odložila sam je na stol. Ustala sam se iz kreveta i nešto mi je zapelo za oko. Bio je to kalendarčić. Mali kalendarčić koji je stajao na mome stolu.
"O ne!"-uskliknula sam.
10:57 - Komentiraj [ 15 ] - On/Off - #

12. Najdraža...
ponedjeljak, 25.05.2009.
Tjedan. Sedam dana u mjesecu, sedam dana u godini, sedam dana u stoljeću. Tjedan dana. Tjedan dana otkako su Rick i Ena otišli. Tjedan dana bez zagrljaja, poljubaca, prijatelja. Tjedan dana bez ikakve vijesti. Svakog sam dana čekala poštara u nadi da će mi donijeti pismo. Sa smješkom sam se budila misleći da sam dobila komad papira s riječima. No, sav taj ushit bi nestao nakon što bi mi mama rekla da nema ništa za mene.
"U redu je"-govorila sam si-"Sutra će sigurno doći".
Svakoga dana, mama bi me pitala jesam li dobro. Uvijek sam joj govorila da jesam. Svi bi me to pitali, a odgovor bi uvijek bio da sam dobro. No, samo jedna osoba mi to još nije rekla. Jedna osoba koja je uvijek bila ovdje u dobrom ili lošem. John. Njega nisam vidjela zadnjih tri dana. Odkada nisam bila u školi nisam ga čula niti vidjela. Ni jedna poruka, poziv. Zabrinula sam se malo. Danas sam se ustala sa misli da ću ga vidjeti. Obukla sam se i oprala zube. Spremila sam si stvari za školu i izašla van. Krenula sam prema kući Ene i Ricka, ali sam se sjetila. Njih nema. Krenula sam pješice do škole i razmišljala sam. Rick, Rick, Rick. Bilo je to jedino ime u mojoj glavi.
"Will"-čula sam kako me netko dozvao.
Osmjehnula sam se i okrenula. Mislila sam da je to on.
"Ideš li samnom?"-pitao me John.
Ne, to nije bio on. Kimnula sam glavom i ušla sam u auto.
"Nisi mi se javio"-komentirala sam.
"Da, nisam bio tu. Bili smo na obiteljskoj večeri"-rekao je.
"Rick je otišao"-rekla sam mu.
"Kamo?"-pitao me John.
"Ne znam, već tjedan dana mi se nije javio"-rekla sam.
Opazila sam krajičkom oka da se John osmjehnuo.
"To znači da više niste zajedno?"-pitao me u nadi da ću mu pozitivno odgovoriti.
"Ne. Još smo skupa"-rekla sam mu.
"Neće ti to uspjeti. Daleko od očiju, daleko od srca"-rekao je.
Ljutito sam mu odgovorila: "Ja znam da me neće prevariti".
"A kako bi ti to molim te znala?"-pitao me.
Osmjeh mi je prošao licem. Onaj dan. Ono predivno popodne. Znala sam. On pripada meni i ja pripadam njemu.
"Ženska intuicija"-rekla sam i nastavila se smješkati.
John me promatrao cijelo vrijeme, ali nisam se obazirala. Gledala sam kroz prozor i smješkala sam se misleći na Ricka.
"Evo nas"-rekao je John i parkirao se.
Izašla sam iz auta i krenula sam prema školi. John me primio za ruku i povukao me tako da me uspio zagrliti.
"Vidimo se pod odmorom"-rekao je i pokušao mi je dat poljubac u obraz.
Uspjela sam se 'obraniti' od poljupca i rekla sam mu: "Da, naravno".
Izvukla sam se iz njegovog zagrljaja i krenula sam prema školi. Nabacila sam osmjeh i krenula sam prema učionici. Imala sam biologiju prvi sat. Sjela sam na mjesto i izvadila sam knjige. Iz knjige mi je ispao mali komadić papira. Podigla sam ga i pročitala. Pisalo je: 'Popravi ocjene'. Malo sam razmislila i rekla sam sama sebi da bih to zaista mogla napraviti. Zapisivala sam svaki detalj koji je bio spomenut na satu. Nešto me potaknulo da poslušam savijet osobe koja mi je ostavila poruku. Cijeli sat je obično trajao sto godina, ali danas je prošao neobično brzo. Pokupila sam stvari i krenula sam na drugi sat. Logika. Sat koji sam slušala s Rickom. No, njega nema. Sada neću moći vidjeti njegove predivne oči i neću biti dekoncentrirana. Moći ću slušati na satu. No, bez obzira na to što ga nije bilo i dalje sam se smješkala. I kada je profesor pitao za njega, bila sam nasmješena. Tijekom ovog sata sam shvatila da je logika zapravo jako zanimljiva. Nije uopće dosadna kao što sam mislila. Profesor je počeo nešto govoriti, ali ipak je zvono bilo brže. Ustala sam i spremila stvari. Izašla sam van i primjetila sam Johna. Čekao me naslonjen na zid.
"Idemo do stola?"-pitao me.
"Ok. Ali iskreno, radje bih pod stepenice"-rekla sam.
John me poslušao i krenuli smo prema stepenicama. Probijali smo se kroz gomilu ljudi. No, uspjeli smo na kraju doći do stepenica. Sjeli smo ispod njih.
"Zašto si ti tako sretna?"-pitao me.
"Divan je dan"-rekla sam mu.
"Da, zaista"-rekao je i približio mi se.
Nastala je tišina. Uživala sam u njoj. Razmišljala sam o životu. Moj život. Smatrala sam da je predivan. Imam sve što sam željela. Prijatelje, dragoga, roditelje...
"O čemu razmišljaš?"-pitao me John.
Trgnula sam se i pogledala sam ga.
"Ni o čemu posebno. A ti?"-rekla sam.
"O nama"-rekao je.
O nama. On razmišlja o nama. Ali, ja ne želim da on razmišlja o meni, o nama. Ne želim to zaista. Zašto? Zato jer sam shvatila da ga ne volim. Volim ga samo kao prijatelja. Onaj osjećaj koji sam prije osjećala, nije ga bilo. Leptirići? Lažno. Nema više ničega osim prijateljstva.
"Zašto o nama?"-pitala sam ga.
Pogledao me izbezumljeno.
"Kako to misliš? Pa mislim na nas kao o paru"-rekao je.
Stavio je ruku na moju, ali sam je brzo izmaknula. John me pogledao začuđenije.
"Ovaj, znaš. Moram ići. Vidimo se"-rekla sam mu i brzo sam otišla.
Ustala sam i trkom sam otišla na matematiku. Nisam si dopustila da mi misli odlutaju, već sam se usredotočila na zadatke. Sat je otkucavao minute.Vrijeme je sporo prolazilo. No, naposlijetku je zvonilo. Spremila sam stvari i zašla sam van. Tijekom cijelog dana nastojala sam izbjeći Johna. I uspjela sam. Nisam ga uopće vidjela. Krenula sam kući i vidjela sam ga vani, ali nisam bila sigurna je li on opazio mene. Nisam se okretala, već sam nastavila hodati. Stavila sam si naočale i raspustila sam kosu da me on nebi prepoznao kada je išao autom doma. Nije me prepoznao ili se samo pravio da nije. Nastavila sam hodati. Na putu do kući, kupila sam si sladoled i polako ga lizala dok sam išla doma. Sjetila sam se Ene i naše zafrkancije kada je upala na plesu. Osmjehnula sam se. Kada sam došla doma, stvari sam ostavila u sobi i sišla sam u prizemlje. Pogled mi je odvukao ključić. Mali srebrni ključić koji je otvarao poštanski sandučić. Uzela sam ga i krenula sam prema sandučiću. Jesam li dobila pismo ili nisam? Jesam. Sigurno sam ga dobila. Okrenula sam ključić i otvorila sam sandučić. Unutra je bila bijela kuverta. Uzela sam je i pročitala. Bila je naslovljena na mene. Pismo. Dobila sam pismo. Bila sam presretna. Vratila sam se u kuću i otišla sam u sobu. Sjela sam na krevet i otvorila sam pismo.
'Najdraža'- pisalo je.
'Ovdje je sve uredu. Sviđa mi se ovdje. Toplo je i divno. Zelena trava i predivan krajolik. Ovdje smo već par dana, a već su nas prihvatili u školi. Svi su dragi i ljubazni. Ena se jedina nije baš uklopila. Ne znam što joj se događa. Cure se zaista žele sprijateljiti s njom, ali ona sve odbija. Vjerujem a će se uklopiti. A, ja? Ja sam dobro. Sve mi je dobro, osim jednoga. Nema me tko poljubiti za dobro jutro i nema me tko zagrliti. Svakoga dana mislim o tebi i o nama. Isto kao i o našem popodnevu. Bilo mi je predivno. Drugi dan nisam se htio oprostiti s tobom jer nisam htio da budeš tužna. Olakšao si nam u svakom pogledu. Ne brini, siguran sam da ćemo se vratiti. Kako je tamo? Kako su svi? Jesi li dobila moju poruku u knjizi? Nadam se da si pratila moje upute. Imam još jednu vijest koja će te vjerujem obradovati. Kao što znaš, za mjesec dana završava školska godina, pa ćemo se vratiti i onda možemo na jezero. Nadam se da ćeš ti htjeti ići samnom, Enom i našom družinom. Svidjet će ti se tamo. Priroda je divna, a i mjesto je odlično za razmišljanje. Nedostaješ mi, ljubavi moja. Volim te!
Zauvijek tvoj,
Rick!'
Oh, konačno. Pokušala sam se suzdržati, ali ipak mi se jedna suza spustila niz obraz. Oh, Rick. I ti meni nedostaješ. Iz ladice sam izvadila komad papira i uzela sam olovku. Razmišljala sam što bih mu mogla napisati. Kada sam smislila počela sam.
'Najdraži'-kopirala sam njega.
'Ovdje je sve uredu. Danas sam se ustala i otišla sam k vama, a na kraju sam se sjetila da niste ovdje. U školi je uredu, a i dobila sam tvoju poruku. Ovdje je divno i krasno, ali ipak mi nešto nedostaje. A to si ti. Nedostaju mi tvoji dodiri, poljupci i zagrljaji. Bilo mi je teško kada si otišao, ali nakon što mi je tvoj tata rekao da me zaista voliš, laknulo mi je. Mislila sam da si me zaboravio kada nisam dobila pismo sedam dana, ali sam shvatila da treba dosta vremena da pismo dođe do mene. Ovo za Enu me čudi. Ona se uklopila u našu školu super, ali ne znam što je sada. Možda joj Matt nedostaje. Njega nisam vidjela otkako ste otišli. Ne znam gdje je. Molim te nemoj to reći Eni, dotući će je. Puno mi pozdravi Enu i izljubi je u moje ime. Stvarno sam se obradovala kada sam pročitala da se vraćate za mjesec dana. Brojat ću dane i sate do našeg susreta. I rado ću s vama ići na to jezero. Svidjelo mi se kako si ga opisao. Jedva čekam da te vidim i zagrlim i poljubim.
S ljubavlju tvoja,
Will!'
Spremila sam pismo u kuvertu i prepisala sam adresu koja je pisala na drugoj kuverti. Njegovo pismo sam spremila u ladicu, a svoje sam ostavila na stolu. Trebala mi je markica, pa sam si obukla tenisice i otišla sam do kioska po markicu. Kada sam je kupila, vratila sam se doma i naljepila sam je na pismo. Uzela sam pismo i otišla sam ga ubaciti u sandučić. Kada sam se vratila doma, nekoliko puta sam pročitala pismo. Gotovo da sam ga zapamtila. Nisam ni zamjetila da se već spustila noć. Ustala sam se sa stolca i krenula sam u kupaonicu. Želudac mi se oglasio da sam gladna. Sišla sam u prizemlje i napravila sam si sendvič. Kada sam ga pojela, vratila sam se u sobu. Otišla sam u kupaonicu i otuširala sam se. Obukla sam se u pidžamu i legla sam u krevet. Zaspala sam uz muziku.

***
Sjedila sam na ljuljački. Pogledala sam oko sebe i vidjela sam samo livadu. Vjetrić je lagano pirkao i nosio mi je dugu kosu. Pogled mi je zapeo za muškarca koji mi je prilazio. Visok i predivan muškarac. Dolazio mi je sve bliže i bliže. Obično sam se bojala svakog muškarca koji mi je prilazio dosada, ali ovaj. Ovaj je bio drugačiji. Imala sam osjećaj kao da ga poznajem. A iskreno, bio mi je poznat. Njegova gusta crna kosa i zelene oči su me podsjećale na nekoga. Dolazio je sve bliže i bliže. Ustala sam s ljuljačke. Na sebi sam imala dugačku haljinu kakvu princeze nose. Muškarac mi se približio još više, tako da sam sada mogla vidjeti što nosi. Nosio je crno odjelo. Bio je predivan. Pogled sam spustila na njegove ruke. U jednoj ruci mu je bila ruža, a u drugoj kutijica. Stao je pred mene. Pružio mi je divnu ružu bijele boje i kleknuo je.
"Princezo"-rekao je-"Želiš li se udati za mene?"
To je bio on. Osmjeh koji mi se raširio licem je bio preveliki. Gledala sam ga u zelene oči i nisam mogla vjerovati. Tu je. Klečio predamnom i pružio mi je prsten. Predivan srebrni prsten s dijamantom.
"Da!"-uzviknula sam-"Želim se udati za tebe".
On mi je stavio prsten na ruku i ustao je.
"Volim te Will. Ti si moja princeza"-rekao je.
Suza mi je pala iz oka, a on ju je prstom odstranio. Zatvorila sam oči i čekala sam da me poljubi. Kada je dotakao svoje usne o moje, ja sam se probudila.

19:12 - Komentiraj [ 5 ] - On/Off - #

11. Obećaj mi
subota, 23.05.2009.
"Selimo se"-rekao je Rick.
Pogledala sam ga blijedo ne rekavši ni jednu riječ.
"Molim?"-pitala sam ga izbezumljeno.
"Selimo se. Ja, Ena, mama i tata idemo na selo"-rekao je Rick.
"Ali ne možete. Ena je ovdje bila dobra, tvoji imaju posao, a ja i ti?"-počela sam govoriti ne kontrolirano.
"Ne znam ništa. Samo znam da odlazimo"-rekao je Rick i spustio je glavu.
"Rick?"-pozvala sam ga.
Podigao je glavu, a ja sam tad pitala: "A što će biti s nama?".
"Ne znam. Očito je da moramo prekinuti"-rekao je.
Ta rečenica mi je uistinu polomila srce. Imala sam osjećaj kao da mi ga je on rastrgao srce i bacio ga. Ljubav?
"Ne, ja to ne želim"-rekla sam mu i zagrlila sam ga.
Uzvratio mi je zagrljaj i rekao: "A što nam drugo preostaje?".
"Ne znam"-odgovorila sam mu.
"Želiš li da probamo biti u vezi na daljini?"-pitao me.
"Da. Želim to, da"-rekla sam.
Dugo smo zagrljeni sjedili u njegovoj sobi . Nisam ni primjetila da se spustila noć. Mami sam poslala poruku da ću prespavati kod Ene, ali zapravo sam planirala biti s Rickom cijelo vrijeme. Osjetila sam kako me hvata glad, a i Rick je to čuo. Otišao je u kuhinju i napravio nam je sendviče. Vratio se u sobu i rekao mi je da pojedem nešto. Kada sam pojela sendvič, Rick mi je dao svoju majicu da si je obućem kao pidžamu. On je ležao u krevetu i gledao je u strop. Nakon što sam si obukla majicu, sjela sam kraj njega. On je i dalje ležao u istom položaju. Ruke je imao ispod glave i bio je sav zamišljen. Legla sam se do njega i stavila sam mu ruku na njegove grudi. Ruke iznad glave je pomaknuo tako da je mene zagrlio. Stisnula sam se što bliže njemu i uživala sam.
"Spavaj"-rekao je.
Sklopila sam oći i zaspala sam.

***
Zraka sunca koja se tiho ušuljala kroz prozor me probudila. Otvorila sam oči i shvatila sam da nisam u svojoj sobi. Do mene je ležao muškarac. Pogledala sam na sat i vidjela sam da je osam ujutro. Sjetila sam se. Noć sam provela s Rickom. On je još uvijek spavao, a pošto je bio četvrtak morala sam ga probuditi. Poljubila sam ga u usne i on se probudio.
"Dobro jutro uspavana ljepotice"-rekla sam mu.
"Dobro jutro i tebi ljubavi"-rekao je Rick i nasmiješio se.
"Hajde, moramo se ustati i ići u školu"-rekla sam mu i krenula sam ustati iz kreveta.
Rick me povukao nazad i ja sam pala njemu u zagrljaj
"A da ostanemo kod mene danas?"-pitao me.
"Ne, ne smijemo. Ja danas imam trening, a ti moraš ići na engleski"-rekla sam mu.
Rick je ustao iz kreveta i obukao se. Ja sam se također ustala i obukla sam trenirku i majicu koju sam imala dan prije. Rick je pokupio stvari u torbu i sišli smo u prizemlje. Ena je također bila dolje. Sjedila je na kauču sa zdjelicom žitarica.
"Odkud ti ovdje? Nisam te čula kada si ušla"-komentirala je.
Rick i ja smo šutjeli i otišli smo u kuhinju. Ena nije shvatila o čemu se radi. Napravili smo si doručak i pojeli smo ga.
"Idem ja doma po stvari pa se vratim"-rekla sam mu i otišla sam doma.
Pokupila sam stvari za školu i obula sam tenisice. Sjetila sam se da nisam oprala zube, pa sam ih otišla oprati. Oprala sam ih na brzinu i iazšla sam iz kuće. Rick i Ena su me čekali, pa sam im se pridružila. Danas su se Ena i Rick zafrkavali, pa smo se smijali cijelim putem. Kada smo došli do škole, Ena je otišla do Toma i vjerojatno mu je prenjela vijest o selidbi. Nije mu dugo trebalo. Trepnula sam, a on ju je već poljubio. I ona je njega.
"Sestra ti je prava zavodnica"-komentirala sam.
Rick je pogledao i rekao je: "Pa, imala je dobrog učitelja".
Nasmijala sam se i rekla sam: "A ti misliš da si uspio?".
"Ja to ne mislim. Ja to ZNAM"-naglasio je i prebacio je ruku preko mog ramena.
Hodali smo zagrljeni do moje učionice, gdje smo se rastali i on je krenuo na svoj sat. Zvonilo je i tada se pojavila Ena. Imali smo glazbeni, pa sam mogla ispitivati Enu o poljupcu.
"Pričaj mi sve"-rekla sam joj.
"O čemu?"-pitala me kao da nije znala o čemu se radi.
"Ti se šališ?"-pogledala sam je u čudu-"Reci mi kako je došlo do poljupca".
"A, to. Pa, rekla sam mu da odlazimo"-počela je.
"I?"-pitala sam je.
"I priznala sam mu da mi se jako sviđa i on me poljubio i rekao je da se i ja njemu sviđam i sada smo skupa"-rekla je Ena smijući se od uha do uha.
"Aaaa! Šališ se!"-uskliknula sam, a profesor me pogledao.
"Ovaj, oprostite"-rekla sam mu i iskesila se.
Ponovo je počeo svirati na klaviru, a ja i Ena smo razgovarale o njenom poljupcu.
"Kakav je bio osjećaj?"-pitala sam je kao da se prvi put poljubila.
"Ma, neopisiv. Leptirići, pjesma, sve, sve"-rekla je veselo.
"Sada znaš kako je bilo meni kada sam poljubila Ricka"-rekla sam joj.
Do kraja sata razgovarali smo o Ricku i Tomu. Kada je zvonilo, Ena je otišla na sat matematike, a ja na sat logike. Jedan školski sat ću provesti s Rickom. On me već čekao pred učionicom, pa smo zajedno ušli i sjeli na svoja mjesta. Učili smo nešto novo, ali seljački zaključeno-dosadno gradivo. Rick mi je pisao slatke porukice u moju bilježnicu, a ja sam se topila kada bi ih čitala. Nisam mogla čekati kraj sata da mogu poljubiti njegove usne. Te predivne, crvene i osrednje usne. Bila sam potpuno usredotočena na njegove usne i nisam opazila kada mi je došla poruka.
"Will, imaš poruku"-rekao je Rick, pa sam se trgnula.
Bio je John. Htio je da idemo na livadu, ali sam odbila. Nisam osjetila potrebu da budem s njim sada. Isključila sam mobitel i spremila ga u torbu. Dok sam ja spremala mobitel, zvonilo je zvono.
"Već?"-pitala sam Ricka.
"Da, već"-rekao je i ustao.
Spremila sam stvari i krenula sam s njim prema kantini. Došli smo do našega stola gdje su bili Ena, Tom, Sandy i John. Sjeli smo na kraj i pričali smo cijeli odmor. Nisam ni na trenutak pogledala Johna, niti sam bila usredotoćena da pratim njegov pogled. Rick i ja smo se zafrkavali, pa čak i hranili jedno drugoga. Na kraju me i otpratio do učionice te je krenuo na svoj sat. Cijeli dan danas je prošao mirno. Čak je i trening bio uredu. Dizzy me nije previše zafrkavao, a i brzo smo završili. Presvukla sam se i krenula sam van gdje me čekao Rick. Bio je naslonjen na svoj auto i čekao me. Došla sam do njega i poljubila sam ga. On mi je uzeo stvari i stavio ih je u auto, te smo zajedno krenuli prema doma.
"Dođi k meni"-rekla sam mu.
Kimnuo je glavom, pa smo se uputili k meni. Parkirao je kod sebe, ali smo otišli kod mene. Ušli smo u kuću. Ostavila sam stvari u hodniku i uputila sam se u kuhinju. Na hladnjaku sam našla poruku od mame u kojoj je pisalo da će se tata i ona kasno vratiti jer su otišli na većeru.
"Mame i tate neće biti.. Možeš ostati do kasno"-rekla sam mu.
"Neću ostati do kasno u noć"-rekao je.
"Kada idete?"-pitala sam ga.
Nastala je tišina. Tišina koja se nikako nije mogla prekinuti dok on nije progovorio.
"Sutra. Odlazimo sutra ujutro"-rekao je.
"Sutra?!? Već?"-gledala sam ga tužno.
Rick me zagrlio i pokušao me utješiti.
Oči su mi bile mokre. Suze su se nakupile u mojim očima i polako su padale niz moje obraze.
"Ne želim da odeš"-rekla sam mu jecajući.
"Ni ja to ne želim. Vjeruj mi"-rekao mi je grleći me tako čvrsto da sam zamalo ostala bez zraka.
Koliko god me Rick pokušao utješiti, suze su i dalje padale. Nisam ih mogla zaustaviti. Rick me odveo u moju sobu i posjeo me na krevet. On je sjeo odmah kraj mene.
"Poljubi me"-rekla sam mu.
Približio je svoje usne mojima i puhnuo je u mene. Osjetila sam njegov miris koji je bio predivan. Rukom je potražio moje lice i nježno me primio pod bradu. Sklopila sam oči dok je on prislonio svoje usne na moje. Imala sam osjećaj kao da sam ga poljubila po prvi puta. Zagrlila sam ga i povukla ga za sobom, tako da smo oboje ležali na krevetu. Jednom rukom sam mu počela skidati majicu. Osjetila sam potrebu i želju za njime. Žudjela sam da me dodirne. Dozvolio mi je da mu skinem majicu, a tada je i on počeo skidati moju. Nakon što ju je skinuo, zastao je.
"Sigurna si u to?"-pitao me.
Nikad nisam odlučnije rekla: "Sigurna sam".
Nastavio me ljubiti niz vrat i grudi. Njegovi poljupci bili su nježni i meki. Spustio se do moga trbuha i krenuo mi je skidati hlaće. Ostala sam samo u grudnjaku i gaćama. Okrenula sam ga na leđa, pa sam i ja njemu skinula hlaće. Jednom rukom mi je uspio skinuti grudnjak i bacio ga je na pod. Tada me okrenuo, tako da je ležao na meni. Povukao je pokrivač prema nama, a ja sam ugasila svijetlo. Jedino što nas je obasjavalo bilo je popodnevno sunce na zalasku. Osjetila sam njegovo golo tijelo uz svoje. Potpuno sam mu se predala. Osjetila sam kako drhtim.
"Ne boj se. Neću ti nauditi"-rekao je Rick i nastavio je.
Isprva me boljelo. Nije previše, ali dovoljno da ispustim glasa. Bio je zaista nježan. Cijelo vrijeme mi je govorio da se ne bojim i kako me voli. Uzvraćala sam mu poljupcima jer nisam mogla progovoriti. Osjećaj koji sam imala bio je preugodan i predivan. Nisam htjela da prestane. Naša tijela su se spojila u jedno. On je bio dio mene, u meni. Ljubav. Vodili smo ljubav. Predivnu i preslatku ljubav. Svi problemi i brige su nestali. Uživala sam u njegovom dodiru, poljupcima i prisutstvu. Doveo me do vrhunca, a shvatila sam da je i on također bio. Prestao je i legao je do mene. Držao me čvrsto u zagrljaju, ne ispuštajući me ni jednom. Pogledao me u oči. I ja sam njega. Oči su mu bile predivne. Tužne, a istodobno i sretne. Te oči ne bi smijele biti tužne, ne bi smijele znati za bol ili išta ružno na ovome svijetu. Trebaju znati samo za ljubav i sreću.
"Obećaj mi nešto"-rekao je.
"Što?"-pitala sam ga.
"Pisat ćeš mi barem dva puta u tjednu?"-pitao me.
"Hoću, ali to i od tebe očekujem"-rekla sam.
"Naravno. I znaj da te nikada neću prevariti"-rekao je i zaista me ujverio u to.
"Neću ni ja tebe"-obećala sam mu.
Šutio je i rukom mi je šetao po tijelu i na poslijetku je završio na mome obrazu.
"Volim te"-rekao je.
Osmjehnula sam se i uzvratila sam mu: "I ja tebe. Sretna sam".
"Ja sam isto presretan. Sada spavaj"-rekao je i ja sam sklopila oči.
Ni snovi, ni išta drugo mi nije moglo pokvariti ovaj dan i ovaj osjećaj.

***
Kada sam se probudila nisam zatekla Ricka kraj sebe. Otišao je. Otišao je i više ga neću moći poljubiti. Više me neće kao i svakoga dana zagrliti. Više me neće dočekati kod učionice i više neće biti kraj mene na satu logike. Otišao je. Samo to mi je bilo na pameti. Brzo sam ustala i obukla sam se u nadi da je on još uvijek ovdje. Pogledala sam kroz prozor i vidjela sam da je auto još dolje. Sišla sam brzo i došla sam do njih.
"Ena, je li Rick ovdje?"-pitala sam je.
"Otišao je s mamom"-rekla je.
Srce mi se slomilo na pola. Dvije polovice. Ni riječi, ni išta drugo.
"Ostavio ti je ovo"-rekla je Ena i pružila mi je pismo.
Uzela sam ga i gledala sam u pismo. Ena me zagrlila.
"Nemoj plakati Will"-rekla mi je.
"Ne plačem"-rekla sam i uzvratila sam joj zagrljaj.
"Pisat ćeš mi zar ne?"-pitala me.
"Da, naravno. I ti meni"-rekla sam joj.
Ipak sam pustila suzu, a i Ena je. Počele smo se smijati kroz suze, a tada je došao Tom. Ostavila sam ih da se oproste i uperila sam pogled u pismo. Do mene je došao njihov tata.
"Znaš, Will, ti si uistinu posebna cura"-rekao je.
"Zašto to mislite?"-pitala sam ga.
"Ti si jedina koju je Rick volio. I koju još uvijek voli"-rekao je.
"Kako znate?"-ponovo sam ga pitala.
"On mi je sin i poznajem ga, a i to mi je rekao. I to je bio prvi put da mi je rekao to, a imao je dovoljno cura. Ti si ona koju on doista voli"-rekao je i potapšao me po ramenu.
"Hvala vam"-rekla sam-"I ja njega zaista volim".
Malo sam se osmjehnula, a i primjetila sam da se i gospodin Dawson isto nasmijao.
Gospodin Dawson i Ena su ušli u auto. Ja sam stajala sa Tomom na pločniku i gledala sam kako Ena i njen tata odlaze. Ena nam je mahnula, a kada su došli do kraja ulice više je nisam vidjela.
"Vratiti će se"-rekla sam.
"Ne znam. Možda"-rekao je Tom i otišao je.
"Vratiti će se. Osjećam to i sigurna sam u to"-rekla sam i otišla sam doma.

11:43 - Komentiraj [ 13 ] - On/Off - #

10. Vijest
nedjelja, 10.05.2009.
"Jesi li dobro?"-upitao me Rick.
"Da, dobro sam"-odgovorila sam.
"Izgledaš kao da nisi spavala sto dana"-komentirala je Ena.
"Ne, stvarno. Dobro sam"-rekla sam joj.
"Ena nađemo se na parkiralištu točno u tri"-rekao je Rick Eni.
"Ne. Idem sama"-rekla mu je Ena.
"Ideš samnom i točka!"-rekao je Rick podižući ton glasa.
"Joj, dobro. Isuse kako si naporan"-rekla je Ena i okrenula očima.
"Da se ne ponašaš kao malo dijete možda bi i išla sama"-komentirao je Rick.
"A da si ti malo pristojniji možda bih se ponašala drugačije"-rekla je Ena.
"Dosta! Nisam spavala, glava me boli i loše mi je. Ne treba mi još vaša svađa!"-rekla sam glasno tako da su oboje zašutjeli.
"Zašto jednostavno nisi ostala doma?"-pitao me Rick.
"Neće mi biti bolje od toga"-rekla sam bezobrazno.
"Pa možda bi ti bilo bolje"-rekla je Ena.
Došli smo do parkirališta i ja sam brzo izašla iz auta i krenula brzim korakom.
"Will! Will stani!!"-vikao je Rick, ali se nisam okrenula i stala.
Došla sam do svog ormarića i uzela svoj iPod. Kada sam zatvorila ormarić, ugledala sam Toma.
"Bok Tome"-pozdravila sam ga.
"Oh, bok. Kako si?"
-pitao me.
"Ne baš najbolje. Ti?"-odgovorila sam mu.
"Pa, relativno dobro. Kako je Ena?"-pitao me Tom.
"Ne vjerujem da joj je najbolje. Rick je postao užasan. Stalno je kontrolira"-rekla sam mu.
"Zbog tuluma?"-pitao me.
"Da, a i zato što je jedan dan nije bilo. Pobjegla je"-odgovorila sam.
"Jadna ona. Rick je zaista postao čudan zadnjih dana"-rekao je Tom.
Zazvonilo je zvono, pa je Tom krenuo prema učionici. Ja sam otišla na matematiku, a usput sam srela Johna.
"Zdravo ljepotice"-pozdravio me John.
"Bok"-rekla sam.
Spustila sam glavu i htjela sam krenuti dalje, ali John me primio za ruku.
"Jesi li dobro?"-pitao me.
"Da, dobro sam. Mogu li sada ići?"-pitala sam ga i krenula dalje.
Ušla sam u učionicu i sjela u klupu. Profesor je pisao zadatke na ploču, a ja sam ih zapisivala i uspjevala rješiti. Polako sam rješavala zadatak za zadatkom i na poslijetku me profesor prozvao da dođem na ploču. Rješila sam zadatak i dobila sam peticu, te sam se vratila na mjesto. Zvonilo je zvono za kraj sata, pa sam zapisala zadaću na brzinu i otišla sam u WC. Unutra je bilo par cura koje poznajem, ali brzo su izašle. Sjela sam se ispod prozora kroz koji je dopirala zraka sunca. Otvorila sam knjigu iz engleskog i ponavljala sam tekst. Dok sam to čitala, u WC je ušla Sandy.
"Bok Will"-pozdravila me Sandy.
"Bok"-odvratila sam joj.
"Pa, kako ste ti i John?"-pitala me.
Podignula sam glavu i blijedo je pogledala. Ona zna.
"Kako to misliš?"-pitala sam je.
"Nemoj se pretvarat. Vidi se iz aviona"-rekla je.
"Ja... Ja ne znam što da kažem"-počela sam.
"Ne moraš ništa reći. Samo ga čuvaj jer je on stvarno drag dečko. Nikada ne bi nikome učinio nešto nažao"-rekla je.
Kimnula sam glavom i spremila knjigu u torbu. Kada sam ustala, Sandy više nije bilo. Izašla sam iz WC-a i srela sam Enu.
"Idemo?"-pitala me.
Krenule smo na sat geografije. Cijeli sat smo šutjele. Razmišljala sam o tome da kažem Eni za mene i Johna. No, nisam joj rekla. Zvonilo je za kraj sata i brzo sam izašla iz učionice.
"Ideš samnom do kantine?"-pitala me Ena.
"Ne, ne idem"-odgovorila sam joj.
"Zašto?"-pitala me.
"Ako Rick pita, reci da... da moram nešto obaviti"-rekla sam joj i izašla sam iz učionice.
Poslala sam Johnu poruku da se nađemo ispod stepenica i otišla sam tamo. Za dvije minute tu je bio John.
"Što ti je? Jesi ti dobro?"-pitao me i sjeo kraj mene.
"Nije mi uopće dobro. Ne mogu ja ovo. Ne mogu šutjeti o nama. Ja ne želim biti s Rickom, ne mogu"-počela sam govoriti.
"Šššš, nemoj se brinuti bit će sve uredu"-rekao je John i zagrlio me.
Ali, to mi nije pomoglo. Osjetila sam da su mi se oči napunile suzama. Pokušala sam sam ih suspregnuti, ali jedna mi je pobjegla.
"Ti plačeš?"-pitao me John.
"Ne"-rekla sam mu i obrisala svoje suzne oči.
John me pogledao bolje i rekao je: "Jesi li ti danas spavala?"
Odmahnula sam glavom, a John je ustao i povukao me.
"Onda ideš doma spavati"-rekao je i krenuo je prema autu.
"Stani"-naredila sam mu.
"Što ne valja?"-pitao me.
"Ne mogu spavati. Uvijek sanjam čudan san"-rekla sam mu.
"Sada ću ja biti kraj tebe"-rekao je i osmjehnuo mi se.
Nisam mu uzvratila osmjeh, ali sam krenula za njim.
"Idem po auto"-rekao je John.
Kada je John otišao, vidjela sam Ricka. I on je mene vidio. Krenuo je prema meni, ali ja sam počela trčati prema Johnu. Rick je također počeo trčati zamnom.
"Will, stani!!"-zaderao se.
Nisam ga poslušala. Trčala sam prema drguom kraju parkirališta gdje se izlazi. Imala sam sreću jer je John došao s autom. Brzinski sam otvorila vrata i ušla u auto.
"Vozi, vozi, vozi!"-naredila sam mu i John je brzo krenuo.
U retrovizoru sam vidjela kako je Rick bacio torbu na pod i kako je ostao gledati za nama.
"Kamo idemo?"-pitala sam Johna.
"Vozim te doma. Moraš spavati"-rekao je.
"Ali sanjat ću opet"-pobunila sam se.
"Biti ću kraj tebe"-rekao je, pa sam popustila.
Došli smo kod mene i John je parkirao. Auta nije bilo doma, pa sam zaključila da mame i tate još nema doma. Ušli smo u kuću i krenuli smo u moju sobu. Ostavila sam torbu kraj vrata i legla sam se na krevet.
"Presvuci se"-naredio mi je John.
Ustala sam se i otišla sam u kupaonicu. Obukla sam pidžamu i oprala zube te sam se vratila nazad. John je sjedio na stolcu kraj mog kreveta i čekao me da se vratim. Uvukla sam se u krevet, a on mi je primio ruku.
"Slatko sanjaj"-rekao je i poljubio me u čelo.
Zaspala sam za manje od minute.

***
Zelenilo. Oko mene bilo je sve zeleno. Trava je bila zelena prekrivena predivnim cvijećem. Nalazila sam se na livadi. Pogledala sam ispred sebe i uočila sam visoka i raskošna drveća zelene boje kako se njišu lagano na povjetarcu. Iza sebe sam mogla čuti potok kako žubori. Bilo je predivno. Stajala sam na livadi u bijeloj, laganoj haljinici na cvijetiće. Kosa mi je bila raspuštena i vijorila je na povjetarcu. Zatvorila sam oči i udahnula sam miris koji se širio livadom. Otvorila sam oči i vidjela sam Johna kako trči prema meni, pa sam i ja potrčala prema njemu.
Zagrlio me i rekao: "Volim te".
"I ja tebe"-odvratila sam mu.
Zatvorila sam oči, a John me poljubio. U tom trenutku začuo se pucanj. John me pogledao u oči i počeo je padati na tlo.
"Ne"-rekla sam.
Pogledala sam ispred sebe i ugledala sam Ricka.
"Kako si mogla?"-pitao me.
"Rick oprosti, ja nisam htjela..."-počela sam govoriti.
"Rekla si mi da sam jedini. Rekla si da drugi ne postoji. Obećala si!!"-počeo se derati.
Krenuo je prema meni i Johnu, a ja se nisam mogla pomaknuti. Prilazio je bliže i bliže. Došao je do Johna i odgurnuo ga je nogom u potok.
Johnovog tjela više nije bilo.
"Ne!"-uskliknula sam.
Rick me primio za ruke.
"Rick to me boli"-rekla sam mu.
"Kako si mogla? Rekla si mi da sam jedini"-bilo je jedino što je Rick govorio.
"Au, Rick pusti me"-uskliknula sam.
"Prokletnice!"-rekao je Rick i uperio je pištolj u mene.
"Rick, ne!!!"-zaderala sam se.
Prekasno. Rick je zapucao i pogodio me. U tom trenutku sam se probudila.
"John? Gdje si?"-počela sam ga dozivati.
Nije ga bilo u sobi. Pogledala sam kroz prozor i uočila da nema auta. Ustala sam se iz kreveta i krenula sam prema kupaonici. Umila sam se i obukla u trenirku. Vratila sam se u sobu i na stolu sam vidjela poruku.
Pisalo je: Will, otišao sam doma jer je već bilo kasno. Rick se trebao također vratiti doma, pa da ne bi pomislio da ga varaš. Nadam se da si se naspavala. S ljubavlju, John!
Spremila sam poruku u ladicu i sjela sam na krevet. Na mobitelu sam vidjela da imam poruku. Bio je to Rick.
Rick: 'Molim te dođi danas do mene trebao bih ti nešto reći'.
Odgovorila sam mu da ću doći za pet minuta. Obukla sam si gornji dio trenirke jer je vani puhao vjetar i izašla sam van. Došla sam do Ricka i pozvonila sam. Otvorio mi je Rick.
"Oprosti što sam te danas pokušala izbjeći. Otišla sam doma spavati"-rekla sam mu.
Rick nije ništa rekao već me samo zagrlio.
"Što se događa?"-pitala sam ga.
Rick nije i dalje progovorio, već me poveo za sobom u njegovu sobu. On je zatvorio vrata, a ja sam sjela na krevet.
"Možeš li mi reći što se događa?"-pitala sam ga.
"Selimo se"-rekao je.

13:19 - Komentiraj [ 8 ] - On/Off - #