08

srijeda

rujan

2021

Pola litre jutarnje
Ta djerčurlija misli da ako su dočekali osobnu iskaznicu, pa konačno i vozačku dozvolu, kako će njihov život od tog trenutka značiti samo slobodu i zabavu...

Naivci. Tek kad postane kasno shvate da su vozačku dobili kako bi mame, a i tete kad zatreba, vozili po šoping centrima, i onda ih na parkiralištu strpljivo čekali sat, dva.. ili koliko je već potrebno...


- Mama, teta je gora čak i od tebe.
rofl06

petak

kolovoz

2021

Coffee slut


Prije tjedan dana sam na drugom blogu pisala ovaj post Na kavi s V:


S odrastanjem shvaćamo kako se puno toga u životu ne odvija po poznatim nam uhodanim obrascima, kako smo naivno i nevino mislili u jednako tako naivnim i nevinim svojim godinama. Puno je toga nevidljivog, puno sakrivenog... i puno je toga što zapravo i ne želimo vidjeti.
Sve neočekivano što nam na tim stazama ide u prilog prihvaćamo širokim zagrljajem, a za sve ono što nas ometa krivimo zlu kob, maćehu sudbinu i oca kurvu... i po tom obrascu (?) nepovratno gubimo i naivnost i nevinost.
Stoga V ovoga puta pije dislociranu kavu, sama sa sobom i nikoga ne zove u društvo.
S nevidljivom sobom, s nevidljivom kavom.

A kave ima, nije da lažem.
Za potrebe fotografije trebala sam crni kruh, a kako pri ruci nisam imala ni crnog pa čak ni polubijelog brašna, onda sam umjesto sa čistom vodom kruh zamijesila s kavom, i tako dobila i ovce i novce, odnosno - i kavu i tamni kruh.
Eto, da se sad netko sa mnom kladio kako na ovoj fotografiji nema kave, izgubio bi sam' tako. I onda kad ja nekoga pitam vjeruje li meni ili svojim očima, nitko da bi meni povjerovao :)


Plodna slavonska zemlja svojim stanovnicima nikada nije dopustila da gladuju, a pod utjecajem brojnih geografskih susjeda slavonska kuhinja je kroz svoju dugu i bogatu povijest rasla i izrasla u pravu gastronomsku ljepoticu. Raskošnu kao mlada snaša kad zablista u zlatovezu...
I toj snaši su se dugo i dugo svi divili i zavidjeli joj... no, i snašama prođe vijek, pa čak i onima zlatom vezenima.
Ova naša je ratom načeta, silovana pa izvrijeđana, a i sada joj se nerijetko smiju oni koji joj i takvoj ni do gležnja nisu.
Gledam ju i mislim se - draga, dala si što si mogla, i dala si puno. I možda si sada slaba i na koljenima, ali si još uvijek u zlatu, i njega ti nitko nikada neće oteti. Ti ćeš ga sama, onda kad sama budeš htjela, predati nekoj novoj ljepotici koja će ga zaslužiti i nositi jednako ponosno kao što si i ti do samoga svoga kraja.

No, iako bogata i raskošna, naša snaša nikada nije bila ohola, i nikada škrta - dijelila je drugima šakom i kapom, a sam znala biti skromna.
Moje naivne i nevine godine još uvijek se sjećaju prvih rajčica u vrtu koje za sebe nisu tražile bogatu trpezu, nego tek komad svježeg kruha namazanog bijelom svinjskom mašću i posute mljevenom crvenom paprikom. I vesela ozarena lica koja nisu trebala ništa drugo doli upravo taj trenutak - u dvorištu za stolom u hladu neke povijuše.
A moje sadašnje godine su kruh namazale maslacem, snimile fotografiju i onda taj maslac skinule s kruha. Ove sadašnje godine još uvijek traže svoje veselo i ozareno lice, a dok ga ne pronađu stavljaju kažiprst na čelo i pitaju se - što je pametnije u ovim ljetnim danima... praviti se Englez, ili je ljetu možda ipak draže talijansko podneblje?
Jutros post ostavljam/vraćam ovdje, gdje mu je i mjesto... :)

***


Prije tjedan dana sam još jednom odgledala film 'Kockar'

'Jim Bennett (Mark Wahlberg) voli riskirati. Profesor engleskog i kockar visokim ulozima, Bennett stavlja sve na kocku kad pozajmi novac od gangstera (Michael Kenneth Williams) i zauzvrat ponudi svoj život kao zalog. Uvijek jedan korak ispred, Bennett suprotstavi svog vjerovnika s voditeljem kockarskog kružoka (lvin Ing) te za sobom ostavlja poremećen odnos sa svojom bogatom majkom (Jessica Lange). On igra na obje strane, uranjajući u nezakonit svijet podzemlja te pritom privlači pozornost Franka (John Goodman), lihvara koji se očinski zanima za Bennettovu budućnost. Dok se njegov odnos sa studenticom (Brie Larson) produbljuje, Bennett mora poduzeti najveći rizik da bi dobio drugu priliku...'


Zanimljiva priča koja potiče na istresanje prašine (i) ispod vlastitih tepiha, podsjećanje na slične/ poznate situacije u kojima smo na nekakav način bili sudionici, kao glavni likovi, ili sporedni... i na koncu - provjeravanje koliko smo u svemu imali putra na glavi.
To ak' se nekome da razmišljati... inače samo odgleda film., koji se, btw. što se mene tiče mogao zvati i 'Fuck you'... obzirom koliko su te dvije riječi izdominirale cijeli film :)


Oznake: triptih

19

ponedjeljak

srpanj

2021

Kava... pred kišu

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.