03

srijeda

studeni

2010

borba protiv nasilja u obitelji, školi, ulici....






Živim život bez nasilja

Predstavnici policije, škola i Grada Kaštela dogovorili su više aktivnosti početkom studenoga, te završnu akciju, koja će se održati 24.studenoga u OŠ Ostrog, u K.Lukšiću, a u povodu međunarodnog Dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava 25.studenoga.

Nazočne je pozdravila gradonačelnikova zamjenica Marinka Parčina, koja je izrazila žaljenje što se neki ravnatelji nisu odazvali na sastanak.
Pod geslom Živim život bez nasilja, organizirat će se više akcija među starijim osnovcima, likovne i literarne radionice, a najuspješniji učenici će biti nagrađeni. – Cilj je senzibilizirati žrtve nasilja da prijave nasilnike. Predložit ćemo i više promidžbenih aktivnosti, nastupe javnih osoba, kao i organiziranje otvorenih tribina i rasprava – pojasnio je Ante Radoja iz Odjela za prevenciju kriminaliteta PU Splitsko-dalmatinske županije.
Pročelnik Darko Opačak najavio je jednom na mjesec i sastanak članova Vijeća za prevenciju jer samo zajedničkim djelovanjem policije, škole, roditelja i djece moguće je očekivati rezultate.
Na sastanku je bio i načelnik Policije u Kaštelima, Jadranko Jurčević, te predsjednik Savjeta za sport i mlade Grada Kaštela, Stjepan Maglica.

- Članak na službenim stranicama grada Kaštela., objavljenSrijeda, 27 Listopad 2010 07:54

eek U medijima se pojavljuju mnoge akcije protiv nasilja,. A u praksi????

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.