Pravo(m) u glavu

01.05.2005., nedjelja

G E N E X - KUĆA HRVATSKOG NOGOMETA

Postavljate mi pitanje zašto me ne komentiraju?
Nije to važno. Važno je da se čita, jer svi mi pišemo da bi nas čitali. Jedan čitač je dragocjenost, a dvoje su dvije dragocjenosti. Ako ih je više, e onda je to pravo blago!
Ne pišem o prošlom vremenu, nisam ekonomist da analiziram prošlost, pišem samo o budućnosti.
A budućnost nam, evo, zbog neoprezne prošlosti i lijene sadašnjosti, sve nestrpljivije zvoni na vratima.
Zašto sam u to uvjeren? Zato što drukčije ne može. Možemo se pjeniti kao neki dobar šampon, ako takvih uopće ima, možemo tražiti izlaz u otezanju primjene donesenog Zakona temeljem Međunarodnog sporazuma, ali taj se Sporazum mora provesti.
I to je to.
Zakoni zahtijevaju vraćanje na stanje 31.12. 1990. godine. I tu nema rasprave.
Opet zašto?
Pa valjda zato što smo 1990. godine donijeli Zakone na osnovu kojih nas danas boli glava, a sad je donesen Zakon koji kaže da se Glavobolni zakoni poništavaju, pa je radni i neradni narod ove države dužan, ni kriv ni dužan, kolektivno vratiti ono što su pojedinci uzeli i prisvojili. U žargonu: čopili, jamnuli itd.
Kao što ćemo morati vratiti nogometnu loptu na centar, kad je, recimo, riječ o KUĆI HRVATSKOGA NOGOMETA.
Jer Kuća hrvatskog nogometa je u stopostotnom vlasništvu GENEX-a iz Beograda.
A evo kratke povijesti te raskošne nogometne kuće u Rusanovoj 13:
GENEX je tu kuću u Rusanovoj 13 kupio, temeljem pravovaljanog ugovora, 1978. godine. GENEX je platio kuću, platio odgovarajuće poreze i uknjižio se u gruntovnici kao vlasnik.
Poslije, 1991. godine, poduzeće "Aspekt", iz Zagreba, samo njemu i gruntovnici znanim dokumentima, upisuje se u gruntovnicu, pazi sad, kao izvan-knjižni vlasnik. Potom, ničim izazvana, ta firma prenosi "svoje pravo" na nekretninu bez naknade. I to INI, s potpunom odgovornošću, Vukovarska 78.
INA, gle čuda neviđenoga!, ne unosi nekretninu u temeljni kapital, nego je prenosi u gruntovnici na INA turizam d.o.o., Savska 41. I to 1998. godine.
Ako slijedimo dalje put te nekretnine, vidjet ćemo da INA turizam d.o.o., temeljem ugovora o unosu stvari? (tako piše u gruntovnici), prenosi vlasništvo, bez znanja vlasnika, Države, tj. Nadzornog odbora, na privatnu firmu Hostin d.o.o. koja je, navodno, prodaje Hrvatskom nogometnom savezu.
Sad to lijepo raščlanimo.
1. "Aspekt" se nije mogao upisati, temeljem Zakona o zemljišnim knjigama, na tu nekretninu, zgrada u Rusanovoj 13 s dvorištem, jer je nije stekao na zakonit način.
2. INA nije mogla primiti "poklon" nekretninu, a da nije o tome donijela odluku i unijela je u temeljni kapital kao osnovno sredstvo.
3. INA nije je mogla dalje prodavati nekretninu bez znanja vlasnika, Države, i bez odluke o umanjenju temeljnog kapitala.
4. Hrvatski nogometni savez morao je provjeriti povijesni izvadak kad je od GENEX-a obaviješten da traži zgradu po Zakonu O normalizaciji odnosa između RH i SRJ, iz 1996. godine (NN, Međunarodni ugovori 10/96). HNS, premda je znao da je nekretnina u tuđem vlasništvu, dakle GENEX-ova, ulaže popriličnu lovu da Kuću uredi i svečano je otvori, u nazočnosti svjetske nogometne elite.
Sad tu Kuću mora napustiti ili je kupiti od zakonitog vlasnika, GENEX-a, jer, recimo, oni iz GENEX-a mogu doći i na kući ugraditi svoj veliki logo: GENEX, ispod kojega bi pisalo – KUĆA HRVATSKOGA NOGOMETA!
Svi ovi podatci mogu se provjeriti u Gruntovnici Grada Zagreba.
Valja još reći da je GENEX uredno obavijestio Vladu Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Nogometni savez Hrvatske o svojim pravima. Faks je upućen na te adrese, a na ruke gospodina potpredsjednika Vlade, Slavka Linića, gospodina gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, i gospodina predsjednika Nogometnog saveza Hrvatske, Vlatka Markovića. Svoj trojici je upućen isti faks koji glasi:
Ovim putem Vas obaveštavamo da smo otpočeli postupak povratka imovine u naš posed na području Rep. Hrvatske.
Zgrada u kojoj se Vi nalazite Rusanova br. 13 je vlasništvo kompanije Generalexport Beograd. Budući da istom bespravno raspolažete izvršena je devastacija, tražimo da nam se šteta nadoknadi.
Obaveštavamo sve relevantne o bespravnom zaposedanju naše nekretnine.


Naravno, samo je Milan Bandić odgovorio na ovu kratku poruku. Otpisao je naslovniku da to, nažalost, nije u njegovoj kompetenciji.
Linić i Marković su se, gospodski?, oglušili na poruku.
I, eno ih, još šute.
- 17:40 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

ISTINA I JOŠ PO NEŠTO