petak, 15.10.2021.

Kanarinac kao prijatelj

Zašto odabrati kanarinca za kućnog ljubimca? Pitanje je ovo kojeg postavljaju osobe koje se nikada nisu susrele sa pticama kao ljubimcima.

Postoji čitav niz razloga zašto odabrati baš kanarinca za kućnog ljubimca. Neke od studija su pokazale da kanarinci djeluju jako pozitivno na mentalno zdravlje starijih osoba. Mnoge starije osobe ostaju same u poodmakloj dobi i potrebno im je druženje. Kanarinac je kućni ljubimac koji uveseljava svojim veselim skakutanjem i izrazito ugodnim pjevom (pjesmom), te se starije osobe rado vežu uz njega. Osobno sam doživio kako se stariji član obitelji vezao uz kanarinca i točno je znao što kanarinac osjeća i koga najavljuje u dolasku u kuću.

Kanarinac nije zahtjevna životinja, a jako pozitivno djeluje i na autističnu djecu, te djecu sa određenim alergijama, na način da im blizina ove male ptičice jača imunitet i otpornost na alergije. Osobno me jedna majka zamolila za svoga sina jednu pticu upravo radi ovih razloga - jačanja imuniteta na alergije.

Ono što je isto tako važno, kanarinac nije skup ljubimac, a u isto vrijeme daje mnogo veselja i radosti vlasniku.

Giuseppe Albergo je jedan od najaktivnijih uzgajivača kanarinaca u Italiji. Redovito objavljuje video blogove o uzgoju kanarinaca. Pozivam vas da pogledate ovaj video u nastavku u kojem (na talijanskom jeziku) govori o pozitivnim učincima držanja kanarinaca kao kućnih ljubimaca.

- 07:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.